Dotaz ohledně tréningu

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dotaz ohledně tréningu  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Dotaz ohledně tréningu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2013 11:09 am    Předmět: Re: Dotaz ohledně tréningu Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
69er napsal:
Zdravím všechny,

Chtěl bych znát názor někoho zkušenějšího na můj tréning. Takže začnu tím, že popíšu svoje dosavadní zkušenosti s posilovnou. Je mi 24 let, vážím 80kg na 188cm a tak nějak sporadicky chodím do posilovny už od 18, ale z toho za opravdu seriózní trening se dá počítat tak rok. Ještě bych dodal že jsem někde mezi mezomorfem a ektomorfem podle mě.

Takže můj tréning - chci jet těch 5 týdnů lineární tréning s postupným ubíráním počtu opakování a přidáváním závaží, chtěl bych tedy jak nabrat něco svalů, tak i síly

chodím 3x týdně a cvičím pokaždé celé tělo, takže mám víceméně jenom jednu sadu cviků

první týden vypadal asi takto:
Bench na multipressu: 6 x 10 70kg, 80kg, 75kg, 75kg, 70kg, 70kg
Shyby na kladce za hlavou: 6 x 8 70kg, 70kg, 65kg, 65kg, 60kg, 60kg
Mrtvý tah 5 x 10 70kg, 75kg, 75kg 70kg 65kg
Dřepy 5x 10 80kg, 80kg, 80kg, 75kg, 75kg

Je mi jasné, že v dalších cyklech budu muset přidat i ostatní cviky, něco na ramena, něco na druhou stranu stehen apod, ale teď jsem chtěl hlavně nabrat co nejvíc svalů a dostat se do toho znova po delší pauze. A pokud někomu příjde divné, že dávám na bench stejně jako na dřepy a mrtvolu, tak to je tím, že dřív jem bench dost upřednostnoval a třeba mrtvolu jsem nikdy moc necvičil a dřepy jak kdy.

Doufám, že jsem poskytl všechny potřebné informace a těším se na reakce

Jako krátkodobý minimalistický trénink to vhodné je. Zatížíš tím vše důležité. Ale nemyslím si že to bude ideálně fungovat v delším časovém horizontu.
Každopádně, proč bench na multipressu a ne volný?
Proč stahování kladky a ne shyby?

...a proč nezačínat dřepy, ať máš čas se před mrtvolou dát zase dohromady?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bara

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2013 11:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně tak,odděl ty těžké cviky ať máš proud.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 11:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

69er napsal:
Ale jak můžu procvičit dřepem a mtrvým tahem celé nohy, to naprosto nechápu, vždyť to je jako říct, že právě například při tlaku na ramena neprocvičuju pouze rameno a triceps, ale i biceps. To je přece stejná analogie jako u dřepu, tam taky ke kontrakci dochází snad jen u hýždí a přední strany stehen, jak při tom můžu cvičit zadní stranu stehen?

Když děláš dřepy a mrtvoly správně, procvičíš i zadní stranu stehen + lýtka, no worries ;) A jak říkám, pokud Ti přijde, že lýtka nemaj dost, hoď na konec tréninku farmáře na špičkách.
69er

PříspěvekZaslal: út únor 26, 2013 10:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak nakonec jsem to vyřešil jednoduše, víceméně podle rad Železné koule. Nechal jsem tam jenom Bench, Dřepy a tlaky na ramena v treningu A, MT, shyby a přítahy činky v předklonu v treningu B a pěkně jsem se na tom oba dny zničil, takže prozatím super tréning pro mě
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: út únor 26, 2013 10:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Není zač

Napiš za tři měsíce, jak Ti to fungovalo ;)
69er

PříspěvekZaslal: út únor 26, 2013 4:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ŽK: poděkovat jsem ti zapoměl, ale teď to napravím :). A myslíš že bych to měl jet 3 měsíce beze změn? A jak bys mi doporučoval zvyšovat váhy?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dotaz ohledně tréningu Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: