Tak mam dlouhý nohy a krátký tělo. Snažim se protahovat hlavně lýtka a hamstringy (což pomáhá dost u MT, ale u dřepu skoro vůbec), asi to bude něco s kyčlema, protože jakmile se dostanu níž, tak cítím dost nepřijemný tah okolo kyčlí - když bych tam neměl tu lavičku, tak se nedonutim jít níž.
Postoj se snažim mít spíš užší, protože čim širší, tím víc je mi to nepřijemný na kyčle. A kupodivu čim větší váhu tam dám, tím mi to jde lépe
Tak mam dlouhý nohy a krátký tělo. Snažim se protahovat hlavně lýtka a hamstringy (což pomáhá dost u MT, ale u dřepu skoro vůbec), asi to bude něco s kyčlema, protože jakmile se dostanu níž, tak cítím dost nepřijemný tah okolo kyčlí - když bych tam neměl tu lavičku, tak se nedonutim jít níž.
Postoj se snažim mít spíš užší, protože čim širší, tím víc je mi to nepřijemný na kyčle. A kupodivu čim větší váhu tam dám, tím mi to jde lépe
njn musis proste zlepsit mobilitu v kyclich a kotniku...a pri drepu neprenaset vahu na spicky - to je videt i na tom tvem videu, ale mit vahu na patach. Klasicky drep bez cinky by mel byt pro tebe pohodlny, bez nejake bolesti v kyclich. Pekne si drepnout tak, aby jsi se citil pohodlne a upravit si postoj aby te nic netahlo a vydrzet chvili...takhle si to zkouset treba parkrat denne a ono to postupem casu bude lepsi a lepsi :)
DiamonD123: To je možný, protože mám sedavé zaměstnání. Když se u toho dřepu soustředím na zatnutí zadku, tak se postupně dolů dostanu (i když to není úplně nejpřijemnější pozice)
Nějaká funkční rada?
Docela často vidím doporučovaný strečink tento, ale po něm je to ještě horší:
Naopak, co mě zbaví toho nepřijemnýho pocitu v kyčlích je cca toto:
citace:
klasicky drep bez cinky by mel byt pro tebe pohodlny
Právě, že je úplně jedno, jestli použiju činku nebo ne.
Naposledy upravil Big Muscle dne pá květen 08, 2015 11:46 am, celkově upraveno 1 krát
njn musis proste zlepsit mobilitu v kyclich a kotniku...a pri drepu neprenaset vahu na spicky - to je videt i na tom tvem videu, ale mit vahu na patach. Klasicky drep bez cinky by mel byt pro tebe pohodlny, bez nejake bolesti v kyclich. Pekne si drepnout tak, aby jsi se citil pohodlne a upravit si postoj aby te nic netahlo a vydrzet chvili...takhle si to zkouset treba parkrat denne a ono to postupem casu bude lepsi a lepsi :)
To je super možnost, zkus takhle denně nakumulovat 15 minut. Určitě to pomůže.
Před tréninkem dřepu bych pak přidal goblet s páčením
Dostaneš se do této pozice, převaluješ se, přenášíš váhu, tlačíš lokty do vnitřní strany kolen a dostáváš je tím od sebe. Potom mi přijde dost dobrá mobilizace s expandery (kdyžtak pošlu fota). To jsou moje tipy na kyčle :)
A zkráceného zadku se neboj, nic takového dost pravděpodobně nemáš
Já měl stejnej problém jako bigmuscle a fyzio mi řekl, že mám zkrácené hýžďové svaly
Tak všechny svaly můžou být zkrácený, ale že by byl problém v nedostatečné mobilitě v tom, že má někdo zkrácený gluteus maximus...to mi připadá dost divoký
Já měl stejnej problém jako bigmuscle a fyzio mi řekl, že mám zkrácené hýžďové svaly
Tak všechny svaly můžou být zkrácený, ale že by byl problém v nedostatečné mobilitě v tom, že má někdo zkrácený gluteus maximus...to mi připadá dost divoký
Těžko říct, já jen vím, že od tý doby, co jsem to začal protahovat už ten hlubokej dřep udělám bez problémů.
Tak pokud mám zátěž před sebou (jako je např. u toho goblet dřepu), tak kyčle sice cítím, ale do plný hloubky se dostanu bez problému a i v tý pozici vydržim. Jakmile mám zátěž na zádech, tak je problém.
Tak pokud mám zátěž před sebou (jako je např. u toho goblet dřepu), tak kyčle sice cítím, ale do plný hloubky se dostanu bez problému a i v tý pozici vydržim. Jakmile mám zátěž na zádech, tak je problém.
Dyť jo, to nevadí. Jen ať to bolí. Až to přestane bolet, budeš dělat něco těžšího. A ozkoušej ty expandery :)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru