Exodus - doktoři

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 20, 21, 22  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Exodus - doktoři  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Exodus - doktoři
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Co myslíte, odejdou?
Ano
21%
 21%  [ 11 ]
Ne
78%
 78%  [ 41 ]
Celkem hlasů : 52

Autor Zpráva
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út únor 01, 2011 10:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Culda13 napsal:
doktor může dělat zedníka ? To bych chtěl vidět , možná tak podavače . Každej má tolik kolik si zaslouží , mám málo ,tak jdu dělat něco jiného . Ať jim přidaj ,ale ať maj nějakou zodpovědnost jak doktoři tak nemocnice
no doktoři zodpovědnost mají - o tom žádná. O kvalitě práce velké části zedníků vím své. stavěl jsem ...teď nedávno jinde rekonstruoval a zábavná historka z natáčení. Po několika dnech kdy chodili tak o 1 - 1,5 hod. později než jsme se domluvili přišla parta o 2,5 hod. později a první věc - bez omluvy polovina z nich vybalila svačinu a zasedla na bedny s nářadím...druhá si šla nakoupit. Ve vybouraném jádru jsem se dočkal místo omluvy jen věty:"šéfe, kávička by nebyla"...s tímto jděte doprdele...to je ta zodpovědnost ?...člověk by řekl, jedna parta - ok ...měl jsem smůlu...já ji mám teda dost často. Mít pracovní tempo a morálku těch zedníků s kterými jsem "měl tu čest"...tak letím ze všech firem kde jsem kdy dělal - ono 47 reklamací u přebírání novostavby bytu a odhalování podvodů u nynější rekonstrukce ( kdy bylo vědomě účtováno co nebylo provedeno - a to v řádech desetitisíců )...hovoří za vše.

SAMOZŘEJMĚ, VŠEM POCTIVÝM FACHMANŮM JAKÉHOKOLIV OBORU SE OMLOUVÁM - VIDĚT KVALITNĚ ODVEDENOU PRÁCI - TO JE RADOST
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: út únor 01, 2011 10:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Čebyšev napsal:
tygře, ty tvoje představy o supervolném trhu a "zničení" státního sektoru jsou stejně idiotské jako to, co tady bylo před revolucí

Moje představy jsou takové, že chci mít možnost vybrat si co kryje moje zdrav. pojistka a vybrat si jak vysoká bude spoluúčast. Chci mít možnost vybrat si doktora přesně takového jakého chci. Chci mít možnost připlatit si za nadstandard třeba za to, že mě bude operovat primář a ne nějaký začátečník. No ale asi jsem idiot.
Dneska pokud chce člověk kvalitní péči tak to musí řešit přes známé nebo přes úplatky. Od komunismu se nic nezměnilo.

Naposledy upravil MalajskyTygr dne út únor 01, 2011 10:47 am, celkově upraveno 1 krát
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út únor 01, 2011 10:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tím nechci rýt do pracovitých a poctivých lidí jakékoliv profese. Pokud člověk dělá něco náročného - měl by za to být patřičně ohodnocen.

Nepochopím ale logiku, kdy automechanik si lecky vydělá víc než člověk, který strávil 19 let ve škole + např. 5 let atestacemi. Tj. po čtvrtstoletí vzdělávání ( které atestacemi nekončí ) si vydělá tak řekněme průměr.
Bombay

PříspěvekZaslal: út únor 01, 2011 10:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale to se zase vracíme do soukromého sektoru!

Automechanik asi nebude dělat pro Krajskou automechanikárnu a opravdu vozidel zlínského kraje.

Soukromý sektor platí jinak. Soukromí učitelé maj jiné peníze než státní. To samé mateřské školy. To samé řidiči autobusu, ...

Prostě chyba v lékařství je v rozdělování peněz. Jinak není možné, aby X ministrů zpět končilo totálně bezmocných. To svědčí o tom, že "je něco shnilého ve státě dánském".
mysH

PříspěvekZaslal: út únor 01, 2011 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vsechno co se plati z eraru (=dani) a je vicemene povinny stoji za hovno ..
Čebyšev

PříspěvekZaslal: út únor 01, 2011 12:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

když jsou ve VZP takový modrý kurvy jako např. šnajdr, není se co divit
Ajvo

PříspěvekZaslal: út únor 01, 2011 2:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:
Čebyšev napsal:
tygře, ty tvoje představy o supervolném trhu a "zničení" státního sektoru jsou stejně idiotské jako to, co tady bylo před revolucí

Moje představy jsou takové, že chci mít možnost vybrat si co kryje moje zdrav. pojistka a vybrat si jak vysoká bude spoluúčast. Chci mít možnost vybrat si doktora přesně takového jakého chci. Chci mít možnost připlatit si za nadstandard třeba za to, že mě bude operovat primář a ne nějaký začátečník. No ale asi jsem idiot.
Dneska pokud chce člověk kvalitní péči tak to musí řešit přes známé nebo přes úplatky. Od komunismu se nic nezměnilo.

souhlas. ale spousta lidí by tím přišla při přerozdělování o prachy, tak se toho nikdy nedočkáme :-)
ygg

PříspěvekZaslal: út únor 01, 2011 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
tím nechci rýt do pracovitých a poctivých lidí jakékoliv profese. Pokud člověk dělá něco náročného - měl by za to být patřičně ohodnocen.

Nepochopím ale logiku, kdy automechanik si lecky vydělá víc než člověk, který strávil 19 let ve škole + např. 5 let atestacemi. Tj. po čtvrtstoletí vzdělávání ( které atestacemi nekončí ) si vydělá tak řekněme průměr.

To první bych ti doplnil .... mel by být ohodnocen podle toho, jak dobře to dělá. A to je právě to, co u té akce "odcházejících" postrádám. Ti prostě chcou přidat VŠICHNI, a mít to hezky "na jistotu" v tabulkách. Což je přístup, který aspoň mně osobně sere ... asi každý z nás potkal fajn doktory, stejně jako ty na hovno. Akce, která si klade za cíl přidat VŠEM ... nasrat. Chci systém, kde ten dobrý se bude mít dobře, bude vydělávat slušné prachy, a bude spokojený, v pohodě, a k pacientům se bude chovat jako ke klientům, co mu to na oplátku za jeho péči patí . Ten mizerný se buď fofrem vzpamatuje, nebo potáhne do hajzlu.

S tím automechanikem je to trochu jinak ... to je prostě nabídka a poptávka. Když budou mraky lidí chtít dělat doktory a málo z nich automechaniky ....
ygg

PříspěvekZaslal: út únor 01, 2011 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:

A nebo mít prostě VELKOU kliku ... jinak souhlas. Ono by bylo zajímavé, kdyby se do těch jejich příjmů zahrnuly i ty platby bokem . Já například vím (ne že jsem to někde slyšel) o dvou porodech v jedné pražské nemocnici .... jedné a té samé .... kde "taxa" primáři, v obou případech stejná, byla sedmdesát ....
Culda13

PříspěvekZaslal: út únor 01, 2011 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

stejně se 50% fláká a nemaj za den co dělat ( vlastní zkušenost ) ty co se nechlákaj tak ty se maj dobře . Jestliže za jeden den maj 2 pacoše a zákrok je za 1hodinu hotovej a pak už jen nuda a nic nedělání tak to je smutné a je potřeba se zamyslet ,proč nemocnice takové oddělení má ( oční )
mirio
Moderátor

PříspěvekZaslal: út únor 01, 2011 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:
Čebyšev napsal:

Naopak, tohle je jediný rozumný přístup.
agnez

PříspěvekZaslal: st únor 02, 2011 12:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Reknu to asi tak,kdo nutil ty doktori delat tuhle praci?Nikdo.Chteli byt dokturci.Chcou prachy tak at jdou jinam hergot.Kazdy si muze vybrat.To je jak si ucitelky stezuji jak jsou chytre a maj 15 litru,ze na co si delali vysokou,tak ji rikam,kdyby byla tak chytra nejdes delat praci za 15litru do pice neserte me Jestli chce nekdo vic,tak at jde delat treba 15hodin denne obklady na baraky,plati to za metr a muze mit treba 30tisic.Sedre se jak pica,bude porad v praci,ale ma prachy.Stoji jim to za to?Kazdy si porad stezuje,ale nikdo nikoho nenuti delat takovou praci.To je cele.
Ja beru ze by mohli mit pridano,protoze zachranuji zivoty,stejne jako hasici,ci policisti.Ale kazdy si muze vybrat svou cestu a sli tam s tim,ze budou mit takovy plat.
Johncreasy

PříspěvekZaslal: st únor 02, 2011 3:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Promiň, ale to není příliš inteligentní názor. Vlastně je úplně hloupej.
Spazik

PříspěvekZaslal: st únor 02, 2011 12:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No víš, ono když někdo stráví 10let docela hardcore studiem, tak to by byla asi dost velká píčovina jak pro něj, tak pro stát, aby šel dělat nějakou nekvalifikovanou práci...
Navíc v 18ti asi málokdo ví/věděl, jak to bude chodit za 10 let v nemocnici kde bude pracovat.
Culda13

PříspěvekZaslal: st únor 02, 2011 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

proč pro stát ? Jo vlastně ,protože to studium platí stát

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Exodus - doktoři Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 20, 21, 22  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: