Specifikace ještě zatím také neunikly. Víceméně je jisté, že karta bude mít 12GB paměti GDDR6 na 192bitové sběrnici. Rovněž dosavadní informace uvádějí, že použitý čip Navi 22 má poloviční počet výpočetních jednotek jako Navi 21 v kartách RX 6800, RX 6800 XT a RX 6900 XT. Mělo by to tedy být 40 CU neboli 2560 shaderů – stejně jako má Navi 10 v Radeonech RX 5700 XT.
to teda nebude zadna slava, o polovinu min vypocetnich jednotek mi jako laikovi zni ze bude o polovinu min vykonna? Stejne cislo jako u 2 roky stare RX 5700 XT? Co teda ma za smysl takova grafika kdyz bude o par procent (pry 20) rychlejsi nez 2 roky stary predchudce?
Je sice pekne ze AMD mozna doposud bylo pozadu za nvidii ale taky bojuje na 2 frontach- i v procesorech oproti Nvidii a v obou kategoriich si vede vic nez slusne, ty posledni generace Ryzenu mluvi sami za sebe a zda se ze i na poli grafik se blyska na lepsi casy... ma snad Intel srovnatelne grafiky s AMD nebo Nvidia srovnatelne procesory s AMD? Ne a ja AMD fandim :)
Considering where im from the 6900xt costs about 1000 dollars less and pretty much gets 96-98% of the performance at a lower wattage tells me nvidia is running scared and trying to push gimmicks. 3090 makes no sense to get 3% mor on average will costing literally 100% more both not worth but still funny to see fanboys go beserk
co me zaujalo tak ze radeon ma pri vyssich frekvencich, nizsi spotrebu se srovnatelnym vykonem OO
ted sem hral Crysis 2 a teda je to strasne rozporuplna hra s 2 stranami mince, kdyz sem to hral pred mesicem tak sem videl jen to stereotypni,nudne,prazdne jadro cele hry (nicmene s porovnanim s Far Cry 2 je to daleko komplexnejsi a inteligentnesji)... tupa koridorova,nablistena,kycovita blockbuster akce a po hodine sem to odinstaloval...a hledal neco komplexniho kde jen nebudu tupe chodit a strilet dokola ve stejnem prostredi....
JEnze ted sem to hral po druhe a naprosto me to uchvatilo a videl to uplne jinyma ocima... audiovisualni narez ktery sem jeste nehral, prostredi,grafika... ale hlavne celkove ozvuceni a kontkretne ZVUKY ZBRANI... to byla rajska hudba pro me usi (hlavne Scar na dalku a kulomet m60 ziskany v pozdejsi fazi hry) az sem si uvedomil ze to je skoro jako posluchat techno :)))
cele ty zvuky techhle 2 zbrani mi pripomelo tohle ani nevim proc...
hlavni je vyhoda ze zvuky zbrani jsou poradne nahlas a taky kvalitne zpracovany (ve vetsine her to sou vystreli jako z nejakych airsoft zbrani a vystrel kolegy 20 metru odeme jde vic slyset nez muj vlastni),echo dela taky sve ve specifickych prostredi
tohle dela naprosto chytlave prestrelky a tahne me to po celou dobu hry,az si rikam ze bude konec a zadna hra uz mi tohle nenabidne : (
Far Cry 2 na tom byl podobne, tam to jadro hry bylo tuplem ubohe a nesmyslne, ale naprosto to zastinilo prostredi a opet zpracovani zbrani,zvuky a jejich feeling.... jednoznacne nejlepsi zpracovany AK 47 a taky UZI mi s tim prostredim vystacili na to aby ze sem u hry a neustaleho chozeni od jednoho nudneho ukolu k druhemu nepocitil ani nejaky pocit stereotypu, fakt mi stacila jen dzungle a zbrane a odskrtnute ukoly (i kdyz asi nejnudnejsi a repeticni ukoly ve hre co sem zazil)... hra s obrovskym potencialem ale o to vic nenaplnenym
je to obrovsky rozdil, ted sem zacal Borderlands 2 a ty zvuky a feeling jsou oproti Crysis 2 otresny, hlavne teda ty zvuky sou jako ze vzduchovky a to je hra zalozena na zbranich : (
Jo CryTek umi no, uz staricky FarCry 1 a jeho M16 a jeji jednotlive vystrely byly na tu dobu spicka
nevim jak to ma nvidia, ale Toto je zajimave... test starych ovladacu vs novych u Radeon karty, za 2 roky narust skoro 10 FPS v prumeru u nekterych her.
nevim jak to ma nvidia, ale Toto je zajimave... test starych ovladacu vs novych u Radeon karty, za 2 roky narust skoro 10 FPS v prumeru u nekterych her.
AMD je tím pověstný, že jejich ovladače zrajou, na druhou stranu bych rád aby nový GPU dávalo max výkon od začátku
_________________ ICQ:
A: hej jsem v prdeli:D
B: Co je
A: zvedal jsem nohy ve visu a pritahoval kolena na jact-packu a narostl mi zevni sikmy sval brisni a vypadam jako presipaci hodiny
jak je to s tim RayTracingem, stoji to za to? Co sem se dival na obrazky tak to sou jen nejake efekty odlesku ve vode zrcadlech, apod... tudiz pro me celkem nepotrebne veci pokud to nejak vyrazne zasahuje do vykonu.
akorat sem chtel napsat jestli nekdo neproda RX 5700 XT ale kdyz vidim ty ceny na Bazos.cz kolem ktere sou vse kolem 25 litru tak to asi ani nema smysl. Jde o to ze ti lidi fakt nejsou normalni, RX 6800 XT high end, nova vykonnostne uplne jinde nez 5700xt a 'jen' o 10 k vic
to je fakt ulet, nova RX 6700 XT ma na bazosi.cz stejne ceny jako o 3 roky starsi a o 25 procent pomalejsi RX 5700 XT A sice nedostupna ale o 100 procent rychlejsi RX 6800 XT na CZC za stejnou cenu jako pouzita RX 5700 XT na Bazos.cz ??????
Kdybych to mel udelat stejne az budu prodavat RX 570 tak ju strelim za 10 - 15 K a bude
Tak sem zkusil jeden z nejrychlejsich monitoru HP Omen X 27 a na FPSky je to fakt luxus, diky FreeSync 2 a jednim z nejnizzsich response timu jde hrani jako po masle i pri nizzsich obnovovacich frekvencich, je pak fakt radost a poteseni hrat jako napr. Borderlands 2. A rozdil z 144hz na 180hz je taky znat, 240hz sem ani nezkousel). Ac i pri nejrychlejsim nastaveni Response timu nepatrny motion blur zustava (napr. napisy pri pohybu nejsou uplne ostre) pri hrani neni vnimat vubec a to je to proc sem jej koupil. Bohuzel hraju jen ve tme a to je taky achilova pata tohoto monitoru- nizky kontrast,spatne pozorovaci uhly a hlavne 'black uniformity' kdy napr. pri hrach ve tme a zastinenych prostredich jako treba Outlast nebo Silent Hill je pak atmosfera kvuli tomu polovicni, cerna pak vypada jako svitici seda : (
Proto jdu do Samsung Odyssey G7 32palcu, ktery ma response time na podobne urovni (jen teda pri zaplem Adaptive sync nejdou konfigurovat nastaveni response time soucasne), ale co se kontrastu tyce je to oproti Omenu x27 doslova jako NOC a DEN .. tedy v pripade kdy mate kolem sebe jen tmu a cerno.
Jesi ani G7 me nesedne tak uz fakt nevim, neverim tem IPS panelum, sice maji lepsi kontrast jako OMEN x27 ale pochybuju ze nejaky se priblizi Response timu, mozna tak https://www.rtings.com/monitor/reviews/acer/nitro-xv272u-kvbmiiprzx ted mam IPS s kontrast ratiem 1000:1 a oproti Omenu nepoznam rozdil,pred tim sem mel IPS Asus VG279q s kontrast ratio 1200:1 a to uz byl oproti Omenu rozdil ve tme,jen skoda ze response time nemel rychlejsi no _: (
Tak sem mel moznost porovnat HP Omen 27 X ktery sem vratil a Odyssey G7 32 a teda cekal sem neco jineho, kontrast sem cekal daleko lepsi, jasne ze je to oproti Omenu rozdil ale ne tak velky, hlavne bez zapleho dynamickeho kontrastu je ten zakladni ve tme napr ve hre Outlast dost svitici, pri zaplem Dynamickem kontrastu se sice dostane cerna do jakztakz cerne relativne ve srovnani s okolni tmou, ale ten prechod je strasne agresivni a zaroven pomaly, pri locall dimmingu zadny rozdil a navic to podsviceni je ve tme jeste vyraznejsi. Ale porad o kus lepsi jako Omen. Co se tyce response timu, tak Omen 27x ma vyhodu v tom ze se da nastavovat overrdrive pri zaplem FreeSync, navic nema tolik inverse ghostingu, takze na nejrychlejsim override modu je co se inverse ghostingu na urovni jako G7 pri (faster-tedy to prostredni nastaveni) a celkovy motion blur je mensi u Omenu 27x (pocitam jen zaple FreeSync, tedy u G7 je to prave to faster, kde uz tam je ocividny inverse ghosting). Mensi hodnotu motion bluru poznam podle toho ze mi oci nezustavaji tolik viset pri prechodu z bluru do normalu. Pri zaplem VRR u G7 automaticky prichazi stuttering pri FreeSync, takze je mozne hrat jen pres FreeSync. Velikost obrazovky,tedy prechod z 27 na 32 me teda vubec neprisel markantni, ani to zaobleni. Kdyby tak u toho G7 slo nejak nastavit ten nejvyssi kontrast ktery je pri zaplem dynamickem kontrastu pokud sem v nejtmavsim prostredi, ale bez zapleho dynamickeho kontrastu stabilne a permanentne, u Asus VG279q me to slo... tedy nejtmavsi hodnota dynamickeho kontrastu na jeho vrchlu ale bez jeho aktivace. Ale tak treba moznost nastavit fastest nasteveni response timu u G7 prijde s novem firmwarem,protoze co sem cetl aspon podle rtings, tak by melo byt nastaveni pri FreeSync na standard permanentne, ale ja ho mam na faster, coz muze byt prave firmwarem, ale ten inverse ghosting uz by byl asi moc na 'fastest'
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru