|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
herza
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 15, 2009 11:26 am Předmět: |
|
|
| Jirik88 napsal: | ale jo existuje, jmenuje se gvthstkortefominhdhitsheikomusclemediabenchpressbenchkillerbearivanovtbt
Zajimavy jak pred par lety VSICHNI cvicili normalni split a taky to rostlo co |
Zajímavý jak naši dědové kulturisté naznali slovo split, rozdělení skupin apod., neznali ani doplnky a anabolika a rostli jak z vody právě z vysokofrekvenčních tréninku.
Když se podíváš do historie, tak fenomén dělená svalová skupina je novodobá metoda, která vznikla s novodoubou historií kulturistiky a s érou průkoponíků ve zneužívání dopingu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Jirik88
(ban)

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 11:43 am Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | Jirik88 napsal: | ale jo existuje, jmenuje se gvthstkortefominhdhitsheikomusclemediabenchpressbenchkillerbearivanovtbt
Zajimavy jak pred par lety VSICHNI cvicili normalni split a taky to rostlo co |
Zajímavý jak naši dědové kulturisté naznali slovo split, rozdělení skupin apod., neznali ani doplnky a anabolika a rostli jak z vody právě z vysokofrekvenčních tréninku.
Když se podíváš do historie, tak fenomén dělená svalová skupina je novodobá metoda, která vznikla s novodoubou historií kulturistiky a s érou průkoponíků ve zneužívání dopingu. |
muj deda necvicil, muj deda si vzal ve 20 moji babicku a hotovka, jakypak cviceni, natoz vysokofrekvencni
Jinak mas Herzo pravdu, ja se hadat urcite nebudu
Pro me je idealni procvicit partii 1,5 - 2x tydne, bavi me to tak, vysledky nic moc, ale to se muzu vymluvit na genetiku _________________ [url=http://www.fodey.com/generators/animated/ninjatext.asp][img:34f989fdc8]http://r9.fodey.com/2064/cc5548da23ea4ab6b295c01477c39a89.0.gif[/img:34f989fdc8][/url]
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 15, 2009 12:06 pm Předmět: |
|
|
Vždyt cvičíš vysokofrekvenčně
Split je jen objem tréninku a odpočinku v týdnu. Není to intenzifikační metoda, nebo něco podobného.
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 1:02 pm Předmět: |
|
|
| Jirka Motyčka napsal: | Nejlíp to vysvětluje sám Mike Mentzer:-) trénoval HD a používal bobule aby se rychleji zregeneroval:-)))) a že mu při tom vyrostly svaly byl jenom vedlejší účinek steroidů, to nejdůležitější bylo, že mohl trénovat tvrději a zregeneroval se z toho.
Heavy Duty systém je v rozporu s alfou a omegou lidského konání a to jest, že "bez práce nejsou koláče". Někdo tady postoval cosi o jednom bliknutí vypínačem k rozsvícení světla /jedna kulka k zabití člověka, jedna spermie k jeho stvoření atd atd/, nicméně stačí kopnout jednou do země, aby vyrostlo obilí a stačí jedno zrnko k tomu, aby se z něho upekl koláč? |
S tímto názorem souhlasím ,já sám jsem na základě treninku 1x týdně sval.partii MUSEL sypat abych zvládl za týden další tr. jednotku
pro představu triceps jsem cvičil benčem na úzko se 190kg do selhání tj. 6-7 opak .zregenerovat dřív než za týden a bez sypačky by byla sebevražda
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 15, 2009 1:30 pm Předmět: |
|
|
Potřeba zvýšené regenerace se stupnuje se zvyšováním síly. Jinak 190kg na úzký bench, to je hodně slušný.
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 2:55 pm Předmět: |
|
|
[quote="herza"][quote="mentzer's boy"] | herza napsal: | | Pochybuji, že Dorian okamžitě našel svatý grál v Heavy Duty, podle mě jako všichni se k těmto metodám dopracovával. Loudy odpust mi můj invektivní ton příspěvku, nicméně kdy už všichni pochopíte, že mistři Olympia a jiní úspěšní profíci historie bodybuildingu jsou úplně jiní lidé než-li my všichni ostatní a proto jsou tam kde jsou. Tito lidé přežívají věci, které by normální člověk nepřežil, pro ně neplatí absolutně žádné populační schémata, vymykají se pravidlům a boří všechny limity. Proto nejsou relevantním argumentěm a v neposlední řadě, příprava professionála, no tak pánové o tom by se každému kulturistovi mohlo jen zdát. |
když jsem napsal mizerná technika provedení cviků u Doriana,tak jsem myslel techniku HD předepsanou mentzerem,tudíž jsem napsal že "pravé" HD předepsané mentzerem nepoužíval. (opakování má trvat min. 6 sekund (2 sekundy pozitivní,4 sek. negativní),opakování má být pomalé a kontrolované bez odrazových pohybu atd.),cheating u HD je nesmysl.
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 2:58 pm Předmět: |
|
|
"Pouze sval,který je vyčerpán ve všech třech rovinách síly,tj. pozitivní,negativní a statické,bude přinucen nejvyššímu růstu,ovšem tato skutečnost je podmíněna náležitou dobou regenerace".
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 3:00 pm Předmět: |
|
|
| mentzer's boy napsal: | | "Pouze sval,který je vyčerpán ve všech třech rovinách síly,tj. pozitivní,negativní a statické,bude přinucen nejvyššímu růstu,ovšem tato skutečnost je podmíněna náležitou dobou regenerace". |
jenze tohle si prave panove Arthur Jones a Mike mentzer vycucali z prstu a neni na tom ani zbla pravdy _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 15, 2009 3:03 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | mentzer's boy napsal: | | "Pouze sval,který je vyčerpán ve všech třech rovinách síly,tj. pozitivní,negativní a statické,bude přinucen nejvyššímu růstu,ovšem tato skutečnost je podmíněna náležitou dobou regenerace". |
jenze tohle si prave panove Arthur Jones a Mike mentzer vycucali z prstu a neni na tom ani zbla pravdy |
Jo, to by vzpěračům a lifterům nerostly svaly, mentzer's boy začíná být opravdu zábavný.
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 15, 2009 3:15 pm Předmět: |
|
|
| mentzer's boy napsal: | | herza napsal: | | mentzer's boy napsal: | | herza napsal: | | Pochybuji, že Dorian okamžitě našel svatý grál v Heavy Duty, podle mě jako všichni se k těmto metodám dopracovával. Loudy odpust mi můj invektivní ton příspěvku, nicméně kdy už všichni pochopíte, že mistři Olympia a jiní úspěšní profíci historie bodybuildingu jsou úplně jiní lidé než-li my všichni ostatní a proto jsou tam kde jsou. Tito lidé přežívají věci, které by normální člověk nepřežil, pro ně neplatí absolutně žádné populační schémata, vymykají se pravidlům a boří všechny limity. Proto nejsou relevantním argumentěm a v neposlední řadě, příprava professionála, no tak pánové o tom by se každému kulturistovi mohlo jen zdát. | | |
když jsem napsal mizerná technika provedení cviků u Doriana,tak jsem myslel techniku HD předepsanou mentzerem,tudíž jsem napsal že "pravé" HD předepsané mentzerem nepoužíval. (opakování má trvat min. 6 sekund (2 sekundy pozitivní,4 sek. negativní),opakování má být pomalé a kontrolované bez odrazových pohybu atd.),cheating u HD je nesmysl. |
Tak předepsaná technika Mikem Mentzerem je vyloženě sub-optimální technika k rozvoji síly.
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 4:21 pm Předmět: |
|
|
Problém cvičení 1x týdně je nemožnost použití cviků jako dřepy a m.tahy to nějak do selhání cvičit nejde ,ale u benče se to dá použít.
Stejně ve fitnescentrech jsem zatím nikoho styl HD cvičit neviděl,
cvičit do pozitivního ,nebo negativního selhání s těžkou váhou stojí obrovské úsilí.
U benče je potřeba cvičit agresivně ,každý opak. s výkřikem ,vyloučit veškerý rušivý elementy a to ve fitkách moc nejde.
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 4:27 pm Předmět: |
|
|
| arkan napsal: | Problém cvičení 1x týdně je nemožnost použití cviků jako dřepy a m.tahy to nějak do selhání cvičit nejde ,ale u benče se to dá použít.
Stejně ve fitnescentrech jsem zatím nikoho styl HD cvičit neviděl,
cvičit do pozitivního ,nebo negativního selhání s těžkou váhou stojí obrovské úsilí.
U benče je potřeba cvičit agresivně ,každý opak. s výkřikem ,vyloučit veškerý rušivý elementy a to ve fitkách moc nejde. |
U dřeou souhlasím,tam se to může střídat obtrénink třeba s leg-pressem tam už jdou vynucená op. i negativní op.,u mrtvoly zase rest pause,to je potom mazec,místo benče s volnou činkou pokud někdo cvičí sám,tak jde vyměnit za tlaky na stroji nebo za multipress.Jo ja když chodil do fitka tak se na mě dívali jak na vola,co to cvičím.
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 15, 2009 4:39 pm Předmět: |
|
|
Pokud vyměníš volnou osu za multi-press tak se připravíš o to nejlepší z tlaku. Volná osa Ti nabízí mnohem větší zapojení stabilizačních svalů, které mají vyšší vliv na stimulaci satelitních buněk, MAPk/EPk a tímpádem má vyšší růstový potencial. Nehledě na to, že Flat Bench se v MP moc dobře cvičit nedá.
Pokud zařazuješ negativa na Leg-pressu, tak to nevím jak jsi na tom silově, ale s nějakou slušnější vahou se obávám, že máš leg-press s nohama na hrudníku a voláš o pomoc fitko.
S Bench-presse do selhání souhlasím, není problém ho tak cvičit i 2x týdně do selhání, když to člověk stačí zregenerovat. V tlaku se neobsazuje tolik periferních nervů jako v dřepu.
Naposledy upravil herza dne st červenec 15, 2009 4:47 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 4:44 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | Pokud vyměníš volnou osu za multi-press tak se připravíš o to nejlepší z tlaku. Volná osa Ti nabízí mnohem větší zapojení stabilizačních svalů, které mají vyššá vliv na stimulaci satelitních buněk, MAPk/EPk a tímpádem má vyšší růstový potencial. Nehledě na to, že Flat Bench se v MP moc dobře cvičit nedá.
Pokud zařazuješ negativa na Leg-pressu, tak to nevím jak jsi na tom silově, ale s nějakou slušnější vahou se obávám, že máš leg-press s nohama na hrudníku a voláš o pomoc fitko.
S Bench-presse do selhání souhlasím, není problém ho tak cvičit i 2x týdně do selhání, když to člověk stačí zregenerovat. V tlaku se neobsazuje tolik periferních nervů jako v dřepu. |
V pořádku,ale pokud cvičíš sám a nemáš nikoho na jistění,tak z hlediska bezpečnosti je lepší zvolit stroj nebo mulťak,a navíc pokud chci ještě série shazovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Serj
|
Zaslal: st červenec 15, 2009 4:47 pm Předmět: |
|
|
mentzer's boy: proč mi připadá, že si hrozně hrdej na to, že si jedna z mála vyjímek co cvičí HD a bereš to tak, že když sval totálně zničíš všemi možnýmí opakováními do pozitivního i negativního selhání, tak si udělal maximum pro růst a odmítáš pochopit, že týden který dávaš na regeneraci určitému svalu, mu nedávaš týden, nýbrž max 48h a zbylé dny se regeneruje CNS. Přičemž kdybys cvičil každou svalovou partii 2x, nejlépe ale 3x, tak dosáhneš lepších výsledku. Dej tomu šanci, třeba i 6 týdnu a pak se kdyžtak vrátíš k HD. A pokud budeš tvrdit, že to neuregenuruješ, je to blbost.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|