|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
herza
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 15, 2009 4:52 pm Předmět: |
|
|
| mentzer's boy napsal: | | herza napsal: | Pokud vyměníš volnou osu za multi-press tak se připravíš o to nejlepší z tlaku. Volná osa Ti nabízí mnohem větší zapojení stabilizačních svalů, které mají vyššá vliv na stimulaci satelitních buněk, MAPk/EPk a tímpádem má vyšší růstový potencial. Nehledě na to, že Flat Bench se v MP moc dobře cvičit nedá.
Pokud zařazuješ negativa na Leg-pressu, tak to nevím jak jsi na tom silově, ale s nějakou slušnější vahou se obávám, že máš leg-press s nohama na hrudníku a voláš o pomoc fitko.
S Bench-presse do selhání souhlasím, není problém ho tak cvičit i 2x týdně do selhání, když to člověk stačí zregenerovat. V tlaku se neobsazuje tolik periferních nervů jako v dřepu. |
V pořádku,ale pokud cvičíš sám a nemáš nikoho na jistění,tak z hlediska bezpečnosti je lepší zvolit stroj nebo mulťak,a navíc pokud chci ještě série shazovat. |
Spíš je mnohem lepší si zvolit zátěž na kterou stačíš a místo toho aby jsi přidával na tréninku, tak váhu zvedneš následující trénink. Tomu se říká "Strategic Deconditioning". Takhle se dostaneš silově a svalově mnohem dál.
K těm negativům, vůbec tu šíříš intenzifikační techniky, které jsou dobré tak na závěr tréninku. Excentrická kontrakce nemá takový růstový potencial jako koncentrická a proto jí můžeš zařazovat maximálně tak jako doplněk k základním cvikům.
V negativách na leg-pressu si musíš naložit mnohem větší váhu než normálně tlačíš, aby Ti negativa něco vůbec dali, což by u mě byla váha mezi 500-600 kg, chci vidět sparinga, jak to ze mě zvedá v koncentrické fázi pohybu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
mentzers boy

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 5:14 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | mentzer's boy napsal: | | herza napsal: | Pokud vyměníš volnou osu za multi-press tak se připravíš o to nejlepší z tlaku. Volná osa Ti nabízí mnohem větší zapojení stabilizačních svalů, které mají vyššá vliv na stimulaci satelitních buněk, MAPk/EPk a tímpádem má vyšší růstový potencial. Nehledě na to, že Flat Bench se v MP moc dobře cvičit nedá.
Pokud zařazuješ negativa na Leg-pressu, tak to nevím jak jsi na tom silově, ale s nějakou slušnější vahou se obávám, že máš leg-press s nohama na hrudníku a voláš o pomoc fitko.
S Bench-presse do selhání souhlasím, není problém ho tak cvičit i 2x týdně do selhání, když to člověk stačí zregenerovat. V tlaku se neobsazuje tolik periferních nervů jako v dřepu. |
V pořádku,ale pokud cvičíš sám a nemáš nikoho na jistění,tak z hlediska bezpečnosti je lepší zvolit stroj nebo mulťak,a navíc pokud chci ještě série shazovat. |
Spíš je mnohem lepší si zvolit zátěž na kterou stačíš a místo toho aby jsi přidával na tréninku, tak váhu zvedneš následující trénink. Tomu se říká "Strategic Deconditioning". Takhle se dostaneš silově a svalově mnohem dál.
K těm negativům, vůbec tu šíříš intenzifikační techniky, které jsou dobré tak na závěr tréninku. Excentrická kontrakce nemá takový růstový potencial jako koncentrická a proto jí můžeš zařazovat maximálně tak jako doplněk k základním cvikům.
V negativách na leg-pressu si musíš naložit mnohem větší váhu než normálně tlačíš, aby Ti negativa něco vůbec dali, což by u mě byla váha mezi 500-600 kg, chci vidět sparinga, jak to ze mě zvedá v koncentrické fázi pohybu. |
U HD základnímu cviku předchází cvik izolovaný jako předvyčerpávací,takže u nohou nejdřív zařadím předkopy do pozitivního selhání a potom hned bez pauzy jdu na dřep nebo legpress a ten nejdřív do pozitivního selhání a potom až jsou na řadě negativní op.
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 5:57 pm Předmět: |
|
|
Ono se stejně nemusí cvičit striktně jenom HD nebo split, může se cvičit od každého něco. Na bench HD, dřepy nebo třeba pyramida, záda corte.
Může se to kombinovat, nechápu, proč si něktěří lidé zvolí určitý typ tréninku, třeba split, a mermomocí se toho drží. Nejraději mám ty borce, kteří chodí po posilovně s kusem papíru, aby věděli, "co mají cvičit". Kdyby jim nedejbože uletěl ten cár papíru oknem ven, tak by se asi museli vrátit domů.
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 15, 2009 5:57 pm Předmět: |
|
|
| mentzer's boy napsal: | | herza napsal: | | mentzer's boy napsal: | | herza napsal: | Pokud vyměníš volnou osu za multi-press tak se připravíš o to nejlepší z tlaku. Volná osa Ti nabízí mnohem větší zapojení stabilizačních svalů, které mají vyššá vliv na stimulaci satelitních buněk, MAPk/EPk a tímpádem má vyšší růstový potencial. Nehledě na to, že Flat Bench se v MP moc dobře cvičit nedá.
V negativách na leg-pressu si musíš naložit mnohem větší váhu než normálně tlačíš, aby Ti negativa něco vůbec dali, což by u mě byla váha mezi 500-600 kg, chci vidět sparinga, jak to ze mě zvedá v koncentrické fázi pohybu. |
U HD základnímu cviku předchází cvik izolovaný jako předvyčerpávací,takže u nohou nejdřív zařadím předkopy do pozitivního selhání a potom hned bez pauzy jdu na dřep nebo legpress a ten nejdřív do pozitivního selhání a potom až jsou na řadě negativní op. |
Mě tu vždycky vyargumentuješ intenzifikačníma metodama.
Takže začínat a odpalovat se izolovanýma cvikama má smysl jen v případě, že Ti nějaká mála svalová skupina krade práci Té velké. Ty to děláš přesně naopak a úplně zbytečně. Motáš intenzifikační metody dohromady a to jenom protože na papíře vypadají pěkně.
Naopak naprosto opomijíš smysl základních cviků, které mají být izolovanými doplnovány. Takto jak to děláš Ty to funguje jen v případě, že chceš zařadit warm-upový cvik, který Ti pomůže rozehřát svaly a pojivové tkáně před základním cvikem s těžkou vahou, tím se eliminují rizikové faktory těžkých vah.
Musím Ti už napsat, že máš HD nastudovaný opravdu dobře, určitě lépe něž já, ale naopak Ti musím vytknout, že o problématice hypertrofie vůbec nic nevíš, nemáš absolutně žádné zkušenosti s jinými tréninky a proto nejsi objektivní a proto nechápeš jiné argumenty z více stran. Základní věci v tréninku Ti jsou cizý a podléháš šarlatánství, které za sebou nemá vůbec žádný vědecký podklad.
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 15, 2009 6:00 pm Předmět: |
|
|
| arkan napsal: | Ono se stejně nemusí cvičit striktně jenom HD nebo split, může se cvičit od každého něco. Na bench HD, dřepy nebo třeba pyramida, záda corte.
Může se to kombinovat, nechápu, proč si něktěří lidé zvolí určitý typ tréninku, třeba split, a mermomocí se toho drží. Nejraději mám ty borce, kteří chodí po posilovně s kusem papíru, aby věděli, "co mají cvičit". Kdyby jim nedejbože uletěl ten cár papíru oknem ven, tak by se asi museli vrátit domů. |
s tímhle se ztotožnuji, ač zde nevidím Tvé foto, je vidět, že máš s tréninkem hodně zkušeností.
|
|
| nahoru |
|
 |
_Lundgren

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 6:11 pm Předmět: |
|
|
| arkan napsal: | Ono se stejně nemusí cvičit striktně jenom HD nebo split, může se cvičit od každého něco. Na bench HD, dřepy nebo třeba pyramida, záda corte.
Může se to kombinovat, nechápu, proč si něktěří lidé zvolí určitý typ tréninku, třeba split, a mermomocí se toho drží. Nejraději mám ty borce, kteří chodí po posilovně s kusem papíru, aby věděli, "co mají cvičit". Kdyby jim nedejbože uletěl ten cár papíru oknem ven, tak by se asi museli vrátit domů. |
Když nemají znalosti, tak lepší s papírkem než nic. Ne že bych byl nějaký extra guru, ale pár svých kamarádů jsem papírkem vybavil a jsem rád že podle něj jedou Dokonce jsem jednu kopii vylepil ve školní posilovně, protože jsem se nemohl dívat na některé metody. Viz kruháč po celé posilovně do selhání nebo kluci, co 7 dní v týdnu poctivě dřou biceps, prsa, břicho a nikdy nic jiného......
Ale uznávám, že když se někdo ve fitku drbe na hlavě a kouká do papírku, působí to lehce vtipně A ještě lepší je když se zeptá, prosimtě, co je tohle za cvik? _________________ Ahoj, já jsem Lundgren a jsem vesloholik...
|
|
| nahoru |
|
 |
Číča

|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 6:40 pm Předmět: |
|
|
Já to chápu ,je to lepší než nic ,ale já cvičím od r 1982 , takže jedu instiktivně
před hodně lety jsme se bavily s Lojzou Pekem (mistr evropy několikrát)
a on nám tenkrát říkal že cvičí STYLEM "na co má chuť," tehdy jsme to ještě nechápaly.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirik88
(ban)

|
|
| nahoru |
|
 |
spider1029

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 8:24 pm Předmět: |
|
|
Ale na druhej strane pouzivanie "papirku" pri rutinach ako napr. Bear ma svoje opodstatnenie.
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: čt červenec 16, 2009 6:11 am Předmět: |
|
|
| Jirik88 napsal: | | arkan napsal: | Já to chápu ,je to lepší než nic ,ale já cvičím od r 1982 , takže jedu instiktivně
před hodně lety jsme se bavily s Lojzou Pekem (mistr evropy několikrát)
a on nám tenkrát říkal že cvičí STYLEM "na co má chuť," tehdy jsme to ještě nechápaly. |
myslis partii nebo cviky? |
Myslím cviky ,když není forma to poznám při rozcvičení tak se nebudu ten den přetlačovat se 170 kg činkou a dám tam třeba 10x 120 kg , příště naložím třeba o to víc.Tím splním požadavek na růst svalu tj. že ho nějak zatížím se 70-90%momentální kapacity
|
|
| nahoru |
|
 |
xCROWx
|
Zaslal: čt červenec 16, 2009 6:18 am Předmět: |
|
|
Taky mám papírek _________________ "Give the guy a gun and he's superman, give him two and he's God."
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: čt červenec 16, 2009 7:29 am Předmět: |
|
|
Lepší je mít to v hlavě ,konkrétně když se vrátím k tématu HD ,tak je to zaležitost psychiky ,celou serii si napřed virtuálně představím a po několika minutách soustředění až jsem úplně "ready" tak jdu na to .
Na čtení není čas
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: čt červenec 16, 2009 11:26 am Předmět: |
|
|
| arkan napsal: | Lepší je mít to v hlavě ,konkrétně když se vrátím k tématu HD ,tak je to zaležitost psychiky ,celou serii si napřed virtuálně představím a po několika minutách soustředění až jsem úplně "ready" tak jdu na to .
Na čtení není čas |
To je individuální. Ty si trénink vizualizuješ a ten kdo si ho před tréninkem připraví na papíře nebo v sešitu, tak vlastně dělá to samé akorát s pomůckou. Od nějakého 90. roku mám evidované v sešitech všechny tréninky do poslední série a to bych našel i deník z vojny někdy z 86. roku. Komu se líbí papírky ať si papírkuje My už dneska nesmíme čmárat čárky po zdech posiloven jako za Arnyho. A já teda u nějaké třetí série zapomínám, kterou jedu
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: čt červenec 16, 2009 1:35 pm Předmět: |
|
|
| arkan napsal: | Lepší je mít to v hlavě ,konkrétně když se vrátím k tématu HD ,tak je to zaležitost psychiky ,celou serii si napřed virtuálně představím a po několika minutách soustředění až jsem úplně "ready" tak jdu na to .
Na čtení není čas |
Souhlasím,dělám to stejně,představím si celý trénink,u mě to soustředění trvá dlouho možná 5-10min.,a pak jdu na to,myslím si že soustředění před tr.ovlivní jeho kvalitu,všechno je v hlavě.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|