|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Kryšpínka
|
Zaslal: so duben 25, 2015 10:26 pm Předmět: |
|
|
Já se s dovolením taky pochlubím hodinkami. Moje kritéria byla vodotěsnost na plavání, odolnost na outdoorové výlety a lezení. A ideálně luminescence, protože jsem v létě skoro pořád někde pod stanem.
Obsluha v prodejně mne nejprve přemlouvala na dámské Boccie, které tu už někdo zmínil. Ale odešla jsem fakt pěknými sportovními pánskými  hodinkami Wenger Sea Force. (Je to tenhle model, kdyby někoho zajímalo http://www.helveti.cz/wenger-sea-force-01-0641-103.) Mám je od léta a zatím (ťuk ťuk) super. Pořídila jsem k nim navíc kožený řemínek a bratr mi je občas krade. :) Teď šetřím ještě na jeden kousek chronografem nebo něco od značky Traser. Ta vyrábí taky dost odolné hodinky, hlavně mají super svítivost ve tmě (technologie trigalight - tritiová kapsle, díky které vydrží svítit hodinky prý i 10 let pořád stejnou intenzitou, jako geeka mne tyhle blbiny dost lákaj  ).
(Pardon za esej, jsem teď do těch hodinek fakt zažraná, jak zas koukám po dalších.  )
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
riker

|
Zaslal: so duben 25, 2015 11:08 pm Předmět: |
|
|
| Kryšpínka napsal: | - tritiová kapsle , díky které vydrží svítit hodinky prý i 10 let pořád stejnou intenzitou, jako geeka mne tyhle blbiny dost lákaj |
Nebojis se radiace?
|
|
| nahoru |
|
 |
flew

|
Zaslal: ne duben 26, 2015 7:26 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Kryšpínka
|
Zaslal: ne duben 26, 2015 4:54 pm Předmět: |
|
|
| riker napsal: | | Kryšpínka napsal: | - tritiová kapsle , díky které vydrží svítit hodinky prý i 10 let pořád stejnou intenzitou, jako geeka mne tyhle blbiny dost lákaj |
Nebojis se radiace? |
Přesně jak píše flew, je to bezpečné. Množství tritia je minimální a tuším, že na vzduchu ani ve vodě moc dlouho tritium nepřežije. A kdyby ne, třeba aspoň získám nějaké superschopnosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
Kryšpínka
|
Zaslal: ne duben 26, 2015 4:56 pm Předmět: |
|
|
| flew napsal: | | riker napsal: | | Kryšpínka napsal: | - tritiová kapsle , díky které vydrží svítit hodinky prý i 10 let pořád stejnou intenzitou, jako geeka mne tyhle blbiny dost lákaj |
Nebojis se radiace? |
kdyby hodinky rozbil a tu s*ačku co tam je spolkl tak to vyjde na stejnou jako jeden rengen
luminox se mi zdá lepší .. jak svítivostí tak životností (udávají 20let) |
Hele, ten Luminox vůbec nevypadá špatně. A koukám, že taky Švýcaři a docela i vojenské. Vůbec jsem tu značku neznala. Ty jsi měl Trasery a přešel na Luminox?
|
|
| nahoru |
|
 |
snake_cz
|
Zaslal: ne duben 26, 2015 7:25 pm Předmět: Luminox vs Traser |
|
|
Luminox používá stejné tritiové trubice jako Traser. Respektive Traser je nepřímo výrobcem těchto trubic (jeho majitel firma MB-microtec).
Takže svítit budou úplně stejně jasně a dlouho. Luminox prostě jenom trošičku lže.. nebo spíš.. neuvádí úplnou pravdu. Svítivost je teoreticky až 20 let, ale poločas rozpadu tritia je 12,5 let. Svit tedy v čase slábne..
|
|
| nahoru |
|
 |
flew

|
Zaslal: ne duben 26, 2015 8:03 pm Předmět: Re: Luminox vs Traser |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Kryšpínka
|
Zaslal: ne duben 26, 2015 8:41 pm Předmět: Re: Luminox vs Traser |
|
|
Určitě Red Combaty! Nad těmi uvažuju taky. Deset tisíc je hodně slušná cena. V tom shopu, co jsem sem dávala, je mají, koukám, za 12, což není zas takový rozdíl pro člověka, co dokáže rozbít i nerozbitné, takže asi zvolím možnost se servisem. Ta černo-červená kombinace a modravá luminiscence je ale fakt luxusní. Už se na ně těším.
|
|
| nahoru |
|
 |
snake_cz
|
Zaslal: ne duben 26, 2015 8:47 pm Předmět: |
|
|
ty hodinky jsou docela rozdílné.. bylo by asi lepší mít možnost si je vyzkoušet.
|
|
| nahoru |
|
 |
flew

|
Zaslal: po duben 27, 2015 6:58 am Předmět: |
|
|
to je zas fakt.. ale záruka a servis by měl platit na oboje hodinky ne????
teď otázka jestli ještě nekoupit něco jako gear fit.. _________________ Sny se musí plnit, nemůžeme odpočívat
Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po duben 27, 2015 7:21 am Předmět: |
|
|
je to uplne jedno
s obema hodinka mam osobni zkusenosti a kluci z prace taky
teoreticky asi muzes natrefit na spatnej kousek, ale neslysel jsme o nikom
rozmysli se, ale o intenzite osvetleni
jak mas kazdou hodinu, je to docela sila _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
snake_cz
|
Zaslal: po duben 27, 2015 8:25 am Předmět: |
|
|
Záruku uplatňuješ přes prodejce (tzn. na Amazonu, eBay.. nebo jinde). Pokud je pošleš přímo do českého autorizovaného servisu, tak by teoreticky mohl vzniknout problém, protože by hodinky nepocházely z české distribuce. Ale to záleží..
|
|
| nahoru |
|
 |
Kryšpínka
|
Zaslal: po duben 27, 2015 1:44 pm Předmět: |
|
|
| flew napsal: | to je zas fakt.. ale záruka a servis by měl platit na oboje hodinky ne????
teď otázka jestli ještě nekoupit něco jako gear fit.. |
Já moc nevím, jak to funguje. Na ebayi jsem nikdy dražší věci a elektroniku nekupovala. Záruka na to asi bude, ale moc si nedovedu představit, že donesu hodinky někam do servisu a řeknu, že jsou z ebaye. Když tak se toho prodejce zeptej a uvidíš.
Chytré hodinky a vojenské švýcary jsou docela rozdíl. Holt záleží, co od nich očekáváš, kam to budeš brát... I když už se dělají i chytré švýcarské hodinky, které jsou odolné a měly by něco vydržet a zároveň na nich přečteš notifikace na zprávy a hovory nebo slouží jako krokoměr.
|
|
| nahoru |
|
 |
flew

|
Zaslal: po duben 27, 2015 2:59 pm Předmět: |
|
|
| Kryšpínka napsal: | | flew napsal: | to je zas fakt.. ale záruka a servis by měl platit na oboje hodinky ne????
Já moc nevím, jak to funguje. Na ebayi jsem nikdy dražší věci a elektroniku nekupovala. Záruka na to asi bude, ale moc si nedovedu představit, že donesu hodinky někam do servisu a řeknu, že jsou z ebaye. Když tak se toho prodejce zeptej a uvidíš.
Chytré hodinky a vojenské švýcary jsou docela rozdíl. Holt záleží, co od nich očekáváš, kam to budeš brát... I když už se dělají i chytré švýcarské hodinky, které jsou odolné a měly by něco vydržet a zároveň na nich přečteš notifikace na zprávy a hovory nebo slouží jako krokoměr. |
nikoliv ebay ale amazon... a to mu to musím říkat? mu snad řeknu, že jsem je dostal darem a že se s dárcem už nestýkám...
já jsem hodně technologický nadšenec.. ale zase když ono to tak pěkně svítí _________________ Sny se musí plnit, nemůžeme odpočívat
Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
|
|
| nahoru |
|
 |
Kryšpínka
|
Zaslal: po duben 27, 2015 3:28 pm Předmět: |
|
|
| flew napsal: | | Kryšpínka napsal: | | flew napsal: | to je zas fakt.. ale záruka a servis by měl platit na oboje hodinky ne????
Chytré hodinky a vojenské švýcary jsou docela rozdíl. Holt záleží, co od nich očekáváš, kam to budeš brát... I když už se dělají i chytré švýcarské hodinky, které jsou odolné a měly by něco vydržet a zároveň na nich přečteš notifikace na zprávy a hovory nebo slouží jako krokoměr. |
nikoliv ebay ale amazon... a to mu to musím říkat? mu snad řeknu, že jsem je dostal darem a že se s dárcem už nestýkám...
já jsem hodně technologický nadšenec.. ale zase když ono to tak pěkně svítí |
Taky možnost. Nojo, svítí to krásně. Já si své "technologické choutky" odbyla koupí Fitbitu a bohatě mi to stačí. Od telefonu mám chuť se spíš odstřihnout, někam ho zahodit, natož aby mne otravovaly notifikace, i když nemám telefon u sebe. Každopádně se ale nezapomeň pochlubit, co jsi nakonec vybral.
P.S.: Kdybych já vybírala podle toho, jak krásně hodinky svítej, beru Traser Nautic. http://www.a-moriden.jp/traser/6504_93c.jpg
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|