Hovězí steak

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 19, 20, 21  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Hovězí steak  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Hovězí steak
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
babovka

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2007 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

roštěnou, falešnou svíčkovou, nebo cokoliv jiného objednávat nemusíš, normálně to koupíš.
maria

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2007 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

babovka napsal:
roštěnou, falešnou svíčkovou, nebo cokoliv jiného objednávat nemusíš, normálně to koupíš.

a v niektorých predajniach Ti to na požiadanie dokonca pomelú na karbenátek
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Diana

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2007 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechci vám do toho moc kecat, ale takové telecí maso podušené v zelenině, podlité vývarem a bílým vínem, s troškou bobkového listu je taky lahůdka.
maria

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2007 2:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:
Nechci vám do toho moc kecat, ale takové telecí maso podušené v zelenině, podlité vývarem a bílým vínem, s troškou bobkového listu je taky lahůdka.

teľacie je pochúťka, ale bežne u nás v mäsiarni ho nedostaneš, zaujímavé že za social.som ho bežne kupovala
máme kulturistku, robí komplet prípravu na teľacom, je výživné a menej tučné ako hovädzie
Diana

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2007 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

maria napsal:
Diana napsal:

teľacie je pochúťka, ale bežne u nás v mäsiarni ho nedostaneš, zaujímavé že za social.som ho bežne kupovala
máme kulturistku, robí komplet prípravu na teľacom, je výživné a menej tučné ako hovädzie

V Praze je v některých řetězcích k mání po celý rok. Já mám svůj oblíbený recept, který jsem popsala výše a který mají rády i děti.
Ovšem za komunistů to u nás bylo k dostání jen vyjímečně. Divím se, že u vás to bylo naopak běžně k dostání.
A jako u každého masa záleží na přípravě. Na vodě to umí udělat i malé děcko, ale takový krásný špalek masa se musí v hrnci doslova hýčkat Zase mám své kulinářské období...
Black Dragon

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2007 6:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:

Myslis maso z tyranych kravicek??

Janca.lt

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2007 6:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Blackmoon napsal:
Já jsem teď četl anglický článek o hovězím a jsou tam tipy na maso, které je levnější než svíčková a přitom výborné. Problém je, že si je asi budete muset u řezníka speciálně objednat. Jedná se o plec, vysoký roštěnec, hovězí zadní - květová špička, hovězí zadní kýta.

Jo a nevíte, jestli se u nás vůbec běžně prodává hovězí krmené trávou, nebo to je vše krmené obilím?

plec a vysoky rostenec jsem zrovna videla kdyz jsem kupovala to zadni

Diana: na tom vine to zni dobre, a to to od zacatku po celou dobu jen dusis a nebo nejdriv uvaris a pak hodis k zelenine podlejes a dodusis
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Diana

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 2:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Janca.lt napsal:
Blackmoon napsal:
Já jsem teď četl anglický článek o hovězím a jsou tam tipy na maso, které je levnější než svíčková a přitom výborné. Problém je, že si je asi budete muset u řezníka speciálně objednat. Jedná se o plec, vysoký roštěnec, hovězí zadní - květová špička, hovězí zadní kýta.

Jo a nevíte, jestli se u nás vůbec běžně prodává hovězí krmené trávou, nebo to je vše krmené obilím?

Diana: na tom vine to zni dobre, a to to od zacatku po celou dobu jen dusis a nebo nejdriv uvaris a pak hodis k zelenine podlejes a dodusis

V kastrolu rozehřeješ 2 lžíce olivového oleje a na něm lehce opečeš špalek masa, pak podliješ hovezím vývarem, přidáš mraženou zeleninu, víno, bobkový list, pepř a trochu soli, popř. já ještě přidávám nakrájené bylinky - např. kadeřavou petržel, šalvěj..Vše za občasného podlévání dusíš asi 2,5hodiny, dokud se maso takřka nerozpadá. Následně ho vyjmeš ze zeleniny a ze šťávy, zeleninu propasíruješ a to co zbylo je vlastně jen šťáva, kterou podle chuti doladíš ( pepř, sůl ) a přidáš do ní maso.
lucynqa

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 4:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hmmm to zni dobre Dianko, asi to zkusim:-)

zebych napsala recept na svickovou:-) pri pasirovani se clovek nadre
Janca.lt

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2007 9:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:
Janca.lt napsal:
Blackmoon napsal:

V kastrolu rozehřeješ 2 lžíce olivového oleje a na něm lehce opečeš špalek masa, pak podliješ hovezím vývarem, přidáš mraženou zeleninu, víno, bobkový list, pepř a trochu soli, popř. já ještě přidávám nakrájené bylinky - např. kadeřavou petržel, šalvěj..Vše za občasného podlévání dusíš asi 2,5hodiny, dokud se maso takřka nerozpadá. Následně ho vyjmeš ze zeleniny a ze šťávy, zeleninu propasíruješ a to co zbylo je vlastně jen šťáva, kterou podle chuti doladíš ( pepř, sůl ) a přidáš do ní maso.

dekuju moc zni to fakt supr, jeste takovej malej dotazek jak hodne to maso je ponoreny?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Diana

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2007 9:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Úplně ponořené, ale pochopitelně se to časem trochu vyvaří, takže zas podlít atd... Jako při dušení. Já nevím, já tyhle věci nesleduji, dělám to automaticky.
JInak je to velmi jednoduché a dobré jídlo.
Doba vaření je taky jen orientační. Záleží na velikosti masa. Tohle se dá dělat i s hovězím nebo s jehněčím-na něj je zas dobrý rozmarýn.
Janca.lt

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2007 9:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jj jako u vareni, urcite to vyzkousim
Hydr0gen

PříspěvekZaslal: út srpen 21, 2007 8:24 pm    Předmět: 2 dotazy Odpovědět s citátem

1)Dotaz 1: Co je za část hovězího "rib eye". Mluví o ní Jamie Oliver tady: target="_blank" class="postlink">
na cca 3:01, kde ji srovnává oproti ostatním (mimochodem, není mi jasný, jakej je rozdíl mezi sirloin a filet - sirloin se česky většinou překládá jako svíčková, ovšem nejlepší část hovězího je ve francouzštině i angličtině "filet mignon). Ono by to mělo být jasné z tohohle:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rib_eye_steak. Jde mi o český název "rib-eye".

2)Dneska, namotivován tímhle nechutným (! ) fórem jsem vyndal dopol. z mrazáku hovězí zadní kýtu a příliš se nezdařilo. Poradíte, kde je příčina?

Oba plátky jsem namazal olejem a posypal bylinkami, nesolil.

Zkombinoval jsem 2 sady informací ohledně způsobu smažení, které by si neměli odporovat - jeden z výše zmíněného videa, kde Jamie radí velmi často otáčet, a druhý od Eugena ohledně pekelného rozpálení. Nicméně maso bylo tuhé JAK BOTA.

Příčina? Moje skromná domněnka je, že to nebyla ani tak kuchařská neschopnost, jako spíš nevědomost - totiž, že kýta není steakové maso, a že by bývalo pomohlo ještě alespoň 20min. dusit. Co vy na to???
babovka

PříspěvekZaslal: st srpen 22, 2007 6:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

prachsprosté hovězí zadní určitě není to pravé ořechové na steak...
Mik.cz

PříspěvekZaslal: st srpen 22, 2007 7:04 am    Předmět: Re: 2 dotazy Odpovědět s citátem

Hydr0gen napsal:
1)Dotaz 1: Co je za část hovězího "rib eye". Mluví o ní Jamie Oliver tady: target="_blank" class="postlink">
na cca 3:01, kde ji srovnává oproti ostatním (mimochodem, není mi jasný, jakej je rozdíl mezi sirloin a filet - sirloin se česky většinou překládá jako svíčková, ovšem nejlepší část hovězího je ve francouzštině i angličtině "filet mignon). Ono by to mělo být jasné z tohohle:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rib_eye_steak. Jde mi o český název "rib-eye".

2)Dneska, namotivován tímhle nechutným (! ) fórem jsem vyndal dopol. z mrazáku hovězí zadní kýtu a příliš se nezdařilo. Poradíte, kde je příčina?

Oba plátky jsem namazal olejem a posypal bylinkami, nesolil.

Zkombinoval jsem 2 sady informací ohledně způsobu smažení, které by si neměli odporovat - jeden z výše zmíněného videa, kde Jamie radí velmi často otáčet, a druhý od Eugena ohledně pekelného rozpálení. Nicméně maso bylo tuhé JAK BOTA.

Příčina? Moje skromná domněnka je, že to nebyla ani tak kuchařská neschopnost, jako spíš nevědomost - totiž, že kýta není steakové maso, a že by bývalo pomohlo ještě alespoň 20min. dusit. Co vy na to???

kyta je urco na duseni.. ale kdyz nemas cas tak to zkus opravdu jen na rychlo udelat tak 1min z kazde strany ale budes to mit nedodelany (to mi nevadi) a pak je to relativne k pozreni..hee nebude to jak bota ale ani ne jako stejk.. ale to duseni je mnohem lepsi...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Hovězí steak Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 19, 20, 21  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: