Hrazda

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Hrazda  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Hrazda
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kulturník

PříspěvekZaslal: po září 20, 2010 9:01 pm    Předmět: Hrazda Odpovědět s citátem

Zdravím, v pátek mi došla domů hrazda ( http://www.***roduct/hrazda-s-kotvenim-nad-zarubne-bila ). Konstrukce je na jedničku, desingově také na vysoké úrovni, ALE :-) jedno velé ale. K hrazdě mi také přibalili malý pytlíček a v něm vruty,záslepky, hmoždinky a podložky. První věc co mě celkem udivila byla, že hmoždinky jsou o pár cenimetrů menší než dodávané vruty. Nějak jsem to neřešil, pač jsem byl natěšený na svoje shyby a začal vrtat na vyznačených místech na zdi. Sotva dozněl zvuk vrtačky, tak jsem si uvědomil, že někdo zvoní. Kdo jiný, než moje milovaná sousedka (bydlím v panelovém domě). Jenom jsem jí poslal do p***** a šel zpět do práce. Během chvíle jsem vložil hmoždinky, potom přišrouboval hrazdu. Konečně!! :-) Musím přiznat, že jsem se před shyby ani nerozehřál, ani nijak neprotáhl a ani jsem záda nepředunavoval lehčími cviky :-), prostě hup na hrazdu a pumpoval pár sérií. Vyzkoušel jsem celou řadu shybů, avšak při jednom přítahu - křup, do vývěsu už jsem nešel. Pouze jsem na hrazdě urval vrchní 2 šrouby. Po odmontování hrazdy jsem si šel trošku zabušit do pytle. Pokud to někdo dočetl až sem :-), o čemž velmi pochybuji, poněvadž rád překládám věci z aj a mám rád když se zachová i ta omáčka kolem, tak píšu pokaždé sáhodlouhé příspěvky i já :-) - moje otázka tedy zní: Jak nejlépe uchytit hrazdu (odkaz je na začátku příspěvku) do panelu? Průměr otvoru na hrazdě je 7 mm, dodávaný vrut (o kterém jsem se před chvíli na internetu dočetl, že je na dřevo je moc tenký a dlouhý). A neměla by být hmoždinka stejně dlouhá (max. trošku kratší) jako vrut? Díky za vaše odpovědi.
Tomkins

PříspěvekZaslal: po září 20, 2010 9:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na hrazdu je nejlepší kovová hmoždinka nebo rovnou kotva.

http://www.fischercentrumzlin.cz/aeha.php
Kulturník

PříspěvekZaslal: po září 20, 2010 9:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky, ani nevíš jak jsi mi pomohl.. Nebudu troškařit, půjdu do tý kotvy, předpokládám že se dá koupit v každém železářství. Btw o shybech jsem na netu našel zajímavý článek, doporučuju http://www.bodybuilding.com/fun/charles4.htm
seeya

PříspěvekZaslal: po září 20, 2010 10:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ber to z tej lepsej stranky, bud rad ze to "krup" neurobilo tvoje rameno alebo biceps :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
spekounP

PříspěvekZaslal: út září 21, 2010 4:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pozor v nekterych panelakach jsou nektere pricky tvoreny jako vyplnove zdivo z plynosilikatu.

Ale nechci z tebe delat vola a predpokladam, ze žlb. panel poznas

Jinak me se v panelaku pro uchyceni tezkejch veci osvedcilo : zavitova tyc (prumer 6-8 mm) + chemie
grogy

PříspěvekZaslal: út září 21, 2010 6:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

spekounP napsal:
Pozor v nekterych panelakach jsou nektere pricky tvoreny jako vyplnove zdivo z plynosilikatu.

Ale nechci z tebe delat vola a predpokladam, ze žlb. panel poznas

Jinak me se v panelaku pro uchyceni tezkejch veci osvedcilo : zavitova tyc (prumer 6-8 mm) + chemie

Taky jsem to chtěl napsat. Když to přiděláš chemií tak už to z tý zdi nikdy nedostaneš.. jedině kdyby jsi to vyrval i se zdí...
taky mám hrazdu přidělanou chemií, a když jsem dělal zátěžový test, tak jsem na ní dal 400kg a ani se nehla...

"Vždyť je to jen bolest"

http://www.kstkurim.estranky.cz/
CelTech

PříspěvekZaslal: čt září 30, 2010 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomkins máš pravdu na ocelovou kotvu ja sem to tak udelal a zavjesili sme se na ni 3 osoby spolu 215 kg a drží v poho, kdyš tak pošlem foto
CelTech

PříspěvekZaslal: čt září 30, 2010 5:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hej jak se da vložit fotka
Máča

PříspěvekZaslal: čt prosinec 30, 2010 2:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spekounP napsal:

zdravím, taky uvažuju o koupi hrazdy, ale doma máme bohužel zdi i stropy právě z plynosilikátu a nevím jestli by to byl dobrý nápad ji tam navrtávat. Nerad bych vyrval kus stropu. Co si o tom myslíte??
Díky za všechny připomínky
I.N.G.

PříspěvekZaslal: čt prosinec 30, 2010 3:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Do plynosilikátových tvárnic se prodávají speciální hmoždinky, takže by ta hrazda sama o sobě asi solidně držela, ale osobně bych do toho nešel. Přece jenom, při přítazích tou hrazdou v podstatě škubeš a to pro materiály typu Ytong či Porfix asi není to pravé ořechové.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt prosinec 30, 2010 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

I.N.G. napsal:
Do plynosilikátových tvárnic se prodávají speciální hmoždinky, takže by ta hrazda sama o sobě asi solidně držela, ale osobně bych do toho nešel. Přece jenom, při přítazích tou hrazdou v podstatě škubeš a to pro materiály typu Ytong či Porfix asi není to pravé ořechové.

skubes?tak se bud nevyjadrujes presne, nebo nedelas presne shyby
I.N.G.

PříspěvekZaslal: čt prosinec 30, 2010 4:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
I.N.G. napsal:

skubes?tak se bud nevyjadrujes presne, nebo nedelas presne shyby

Samozřejmě, že pokud cvišíš správně, tak za tu hrazdu nerveš. Přesto se ale nejedná o plynulý půběh síly působící na hrazdu, proto bych se docela bál, že se ta hrazda časem z toho plynosilikátu vyškubne. V baráku mám postavenou sušárnu, stěny jsou z Porfixu. Šňůry visí na hmoždinkách určených speciálně do těchto tvárnic a i když jsou tam zapuštěny poctivě, tak už jsem (po pouhých 2 letech) musel dělat drobné opravy, protože váha prádla prostě ty vruty vytahuje ze zdi.
Máča

PříspěvekZaslal: čt prosinec 30, 2010 4:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže když jsem řekl o nápadu s hrazdou doma, tak mě to bylo bohužel zamítnuto, takže budu moct shybovat jenom v posilce... Ale ty naše zdi nejsou prej fakt na to stavěné.
redvous

PříspěvekZaslal: pá srpen 12, 2011 3:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mám dotaz, budu si ted na bytě přidělávat hrazdu, bydlím v paneláku,tkaže problém bude když zajedu do dutého prostoru.
přemýšlím o 3 možnostech ukotvení a řeším jaký

1)klasickou ocelovou kotvu

2)vyvrtat díru, napustit nějakým tvrdým "silikonem" abych eventuálně dutý prostor vyplnil tvrdou hmotou a potom znova vyvrtal a dal ocelovou kotvu

3)použít chemickou kotvu

Kterou možnost a ideálně i proč ji doporučujete?
refresh

PříspěvekZaslal: pá srpen 12, 2011 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako stavař mi nedá se nezepta-jaký myslíš dutý prostor? Pokud máš hrazdu do stropu tak bych problém neviděl 100%, a pokud na stěnu tak také moc ne. Pokud bydlíš v paneláku (starý komunistický) tak je vše žel-bet panel a dutina nehrozí. A volil bych kotvu, neříkám že chemická kotva je špatná, ale proč když klasická mechanická splní stejný účel.

Rychle na stránku:

Přejdi na: