|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Kulturník

|
Zaslal: po září 20, 2010 9:01 pm Předmět: Hrazda |
|
|
Zdravím, v pátek mi došla domů hrazda ( http://www.***roduct/hrazda-s-kotvenim-nad-zarubne-bila ). Konstrukce je na jedničku, desingově také na vysoké úrovni, ALE :-) jedno velé ale. K hrazdě mi také přibalili malý pytlíček a v něm vruty,záslepky, hmoždinky a podložky. První věc co mě celkem udivila byla, že hmoždinky jsou o pár cenimetrů menší než dodávané vruty. Nějak jsem to neřešil, pač jsem byl natěšený na svoje shyby a začal vrtat na vyznačených místech na zdi. Sotva dozněl zvuk vrtačky, tak jsem si uvědomil, že někdo zvoní. Kdo jiný, než moje milovaná sousedka (bydlím v panelovém domě). Jenom jsem jí poslal do p***** a šel zpět do práce. Během chvíle jsem vložil hmoždinky, potom přišrouboval hrazdu. Konečně!! :-) Musím přiznat, že jsem se před shyby ani nerozehřál, ani nijak neprotáhl a ani jsem záda nepředunavoval lehčími cviky :-), prostě hup na hrazdu a pumpoval pár sérií. Vyzkoušel jsem celou řadu shybů, avšak při jednom přítahu - křup, do vývěsu už jsem nešel. Pouze jsem na hrazdě urval vrchní 2 šrouby. Po odmontování hrazdy jsem si šel trošku zabušit do pytle. Pokud to někdo dočetl až sem :-), o čemž velmi pochybuji, poněvadž rád překládám věci z aj a mám rád když se zachová i ta omáčka kolem, tak píšu pokaždé sáhodlouhé příspěvky i já :-) - moje otázka tedy zní: Jak nejlépe uchytit hrazdu (odkaz je na začátku příspěvku) do panelu? Průměr otvoru na hrazdě je 7 mm, dodávaný vrut (o kterém jsem se před chvíli na internetu dočetl, že je na dřevo je moc tenký a dlouhý). A neměla by být hmoždinka stejně dlouhá (max. trošku kratší) jako vrut? Díky za vaše odpovědi. _________________ Člověk by se měl alespoň 2x denně překonat, nejen proto, aby mohl v noci klidně spát, ale také proto, že se do dalšího dne probudí jako ten, kdo se o krok vzdálil ostatním.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Tomkins

|
Zaslal: po září 20, 2010 9:09 pm Předmět: |
|
|
Na hrazdu je nejlepší kovová hmoždinka nebo rovnou kotva.
http://www.fischercentrumzlin.cz/aeha.php _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
Kulturník

|
Zaslal: po září 20, 2010 9:14 pm Předmět: |
|
|
Díky, ani nevíš jak jsi mi pomohl.. Nebudu troškařit, půjdu do tý kotvy, předpokládám že se dá koupit v každém železářství. Btw o shybech jsem na netu našel zajímavý článek, doporučuju http://www.bodybuilding.com/fun/charles4.htm _________________ Člověk by se měl alespoň 2x denně překonat, nejen proto, aby mohl v noci klidně spát, ale také proto, že se do dalšího dne probudí jako ten, kdo se o krok vzdálil ostatním.
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: po září 20, 2010 10:44 pm Předmět: |
|
|
ber to z tej lepsej stranky, bud rad ze to "krup" neurobilo tvoje rameno alebo biceps :)
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: út září 21, 2010 4:50 am Předmět: |
|
|
Pozor v nekterych panelakach jsou nektere pricky tvoreny jako vyplnove zdivo z plynosilikatu.
Ale nechci z tebe delat vola a predpokladam, ze žlb. panel poznas
Jinak me se v panelaku pro uchyceni tezkejch veci osvedcilo : zavitova tyc (prumer 6-8 mm) + chemie
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út září 21, 2010 6:54 am Předmět: |
|
|
| spekounP napsal: | Pozor v nekterych panelakach jsou nektere pricky tvoreny jako vyplnove zdivo z plynosilikatu.
Ale nechci z tebe delat vola a predpokladam, ze žlb. panel poznas
Jinak me se v panelaku pro uchyceni tezkejch veci osvedcilo : zavitova tyc (prumer 6-8 mm) + chemie |
Taky jsem to chtěl napsat. Když to přiděláš chemií tak už to z tý zdi nikdy nedostaneš.. jedině kdyby jsi to vyrval i se zdí...
taky mám hrazdu přidělanou chemií, a když jsem dělal zátěžový test, tak jsem na ní dal 400kg a ani se nehla...
|
|
| nahoru |
|
 |
CelTech
|
Zaslal: čt září 30, 2010 11:03 am Předmět: |
|
|
Tomkins máš pravdu na ocelovou kotvu ja sem to tak udelal a zavjesili sme se na ni 3 osoby spolu 215 kg a drží v poho, kdyš tak pošlem foto
|
|
| nahoru |
|
 |
CelTech
|
Zaslal: čt září 30, 2010 5:05 pm Předmět: |
|
|
Hej jak se da vložit fotka
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: čt prosinec 30, 2010 2:25 pm Předmět: |
|
|
| spekounP napsal: | Pozor v nekterych panelakach jsou nektere pricky tvoreny jako vyplnove zdivo z plynosilikatu.
|
zdravím, taky uvažuju o koupi hrazdy, ale doma máme bohužel zdi i stropy právě z plynosilikátu a nevím jestli by to byl dobrý nápad ji tam navrtávat. Nerad bych vyrval kus stropu. Co si o tom myslíte??
Díky za všechny připomínky
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: čt prosinec 30, 2010 3:14 pm Předmět: |
|
|
Do plynosilikátových tvárnic se prodávají speciální hmoždinky, takže by ta hrazda sama o sobě asi solidně držela, ale osobně bych do toho nešel. Přece jenom, při přítazích tou hrazdou v podstatě škubeš a to pro materiály typu Ytong či Porfix asi není to pravé ořechové.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt prosinec 30, 2010 3:19 pm Předmět: |
|
|
| I.N.G. napsal: | | Do plynosilikátových tvárnic se prodávají speciální hmoždinky, takže by ta hrazda sama o sobě asi solidně držela, ale osobně bych do toho nešel. Přece jenom, při přítazích tou hrazdou v podstatě škubeš a to pro materiály typu Ytong či Porfix asi není to pravé ořechové. |
skubes?tak se bud nevyjadrujes presne, nebo nedelas presne shyby _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: čt prosinec 30, 2010 4:07 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | I.N.G. napsal: | | Do plynosilikátových tvárnic se prodávají speciální hmoždinky, takže by ta hrazda sama o sobě asi solidně držela, ale osobně bych do toho nešel. Přece jenom, při přítazích tou hrazdou v podstatě škubeš a to pro materiály typu Ytong či Porfix asi není to pravé ořechové. |
skubes?tak se bud nevyjadrujes presne, nebo nedelas presne shyby |
Samozřejmě, že pokud cvišíš správně, tak za tu hrazdu nerveš. Přesto se ale nejedná o plynulý půběh síly působící na hrazdu, proto bych se docela bál, že se ta hrazda časem z toho plynosilikátu vyškubne. V baráku mám postavenou sušárnu, stěny jsou z Porfixu. Šňůry visí na hmoždinkách určených speciálně do těchto tvárnic a i když jsou tam zapuštěny poctivě, tak už jsem (po pouhých 2 letech) musel dělat drobné opravy, protože váha prádla prostě ty vruty vytahuje ze zdi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: čt prosinec 30, 2010 4:32 pm Předmět: |
|
|
Takže když jsem řekl o nápadu s hrazdou doma, tak mě to bylo bohužel zamítnuto, takže budu moct shybovat jenom v posilce...  Ale ty naše zdi nejsou prej fakt na to stavěné.
|
|
| nahoru |
|
 |
redvous

|
Zaslal: pá srpen 12, 2011 3:22 pm Předmět: |
|
|
mám dotaz, budu si ted na bytě přidělávat hrazdu, bydlím v paneláku,tkaže problém bude když zajedu do dutého prostoru.
přemýšlím o 3 možnostech ukotvení a řeším jaký
1)klasickou ocelovou kotvu
2)vyvrtat díru, napustit nějakým tvrdým "silikonem" abych eventuálně dutý prostor vyplnil tvrdou hmotou a potom znova vyvrtal a dal ocelovou kotvu
3)použít chemickou kotvu
Kterou možnost a ideálně i proč ji doporučujete? _________________ "Uhni z cesty, jestli chceš zestárnout."
|
|
| nahoru |
|
 |
refresh

|
Zaslal: pá srpen 12, 2011 3:43 pm Předmět: |
|
|
Jako stavař mi nedá se nezepta-jaký myslíš dutý prostor? Pokud máš hrazdu do stropu tak bych problém neviděl 100%, a pokud na stěnu tak také moc ne. Pokud bydlíš v paneláku (starý komunistický) tak je vše žel-bet panel a dutina nehrozí. A volil bych kotvu, neříkám že chemická kotva je špatná, ale proč když klasická mechanická splní stejný účel.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|