Ciste ze zvedavosti kdyz das 3x32kg jednoruc military. Ses schopen dat dvojnasobek a vic i na normal obouruc military? By me zajimalo jak velky to ma prenos sily, precejenom u toho jednoruce, das vetsinu tenze v tele do jedny ruky, tudiz by to mohlo produkovat vetsi silu, ktera by ale uz nemusela byt stejna u obourucni varianty. A taky tlacis kratsi drahu a nezacinas to z klicni kosti, kde je kritickej bod.
A vubec proc obcas nezaradis obourucni variantu, kdyz mas doma velkou osu? Precejenom se na tom lip prihazuje a kontroluje progres. Jen otazka, klidne me muzes vyfakovat nebo po me mrsknout kettlebellem
Jo, zní to dobře, ale myslím, že to nefunguje. Osa ti dává šanci lámat a trhat činku a tím ještě přidávat na tenzi. Já mám na military s osou víc než dvojnásobek toho, co dávám na KB MP.
Ciste ze zvedavosti kdyz das 3x32kg jednoruc military. Ses schopen dat dvojnasobek a vic i na normal obouruc military? By me zajimalo jak velky to ma prenos sily, precejenom u toho jednoruce, das vetsinu tenze v tele do jedny ruky, tudiz by to mohlo produkovat vetsi silu, ktera by ale uz nemusela byt stejna u obourucni varianty. A taky tlacis kratsi drahu a nezacinas to z klicni kosti, kde je kritickej bod.
A vubec proc obcas nezaradis obourucni variantu, kdyz mas doma velkou osu? Precejenom se na tom lip prihazuje a kontroluje progres. Jen otazka, klidne me muzes vyfakovat nebo po me mrsknout kettlebellem
Přispěju svojí troškou do mlýna :) Já mám v současné době na tlak ve stoje s jednoručkama PR 1x28ky, což je v součtu 56kg a na military mám PR 1x70kg, takže rozdíl tam asi bude :) rozhodně u mě..
Jasan hosi, ono to da rozum, u cviku kde existuje oborucni i jednorucni varianta, vzdy obourucni vyhrava. Jen u toho kettlebellu a tlaku ve stoje jsem si tim nebyl jistej. Jelikoz jak jsem psal, kettlebel zacina se vys, kritickej bod u military je start z klicni kosti, kratsi draha a tim ze clovek stoji, tak u tlaku jednou rukou nahyba telem na jednu stranu aby to vyrovnal. Tudiz tam, mozna pracuji i dalsi jine svaly zad. Jakoby mikro malinky bent press. Ok, uz verim, uz me staci jen aby to dolcegusto potvrdil jeste svym vykonem v military a budu spokojen :))
To si myslim, ze je hlavni duvod, pokud to je pravda.
Ja dokazu treba velmi dobre profitovat z prenosu z jinych doplnkovych cviku do zakladnich cviku. Proste vim kde mam slabinu a posilim ji. Aniz bych se urputne soustredil na ony zakladni cviky, ale samozrejme je odjedu s mensim objemem prace a lehce, dynamicky abych si zachoval pohybove vzorce daneho pohybu. Podminkou je zmakla technika zakladniho cviku a vyhodnoceni slabiny v nem. Proto me i vyhovuje takovej Westside method, kde se clovek vicemene hlavne soustredi na slabiny a ty pak promitne ve vetsi PRka, ale do toho mi sedi i styl Easy strentgh, kdy clovek neustale procvicuje jeden pohyb, piluje jeho dovednost a tez se to promitne do vetsiho PRka. Takze jakejsi kompromis je pro me ideal :)
kdyz das 3x32kg jednoruc military. Ses schopen dat dvojnasobek a vic i na normal obouruc military?
urcite ne:)
magion napsal:
By me zajimalo jak velky to ma prenos sily, precejenom u toho jednoruce, das vetsinu tenze v tele do jedny ruky, tudiz by to mohlo produkovat vetsi silu, ktera by ale uz nemusela byt stejna u obourucni varianty. A taky tlacis kratsi drahu a nezacinas to z klicni kosti, kde je kritickej bod.
u me, rekl bych, nulovej prenos.. z jistejch duvodu, bych se jednou rad dostal na 1/2 bw kb mp, coz je teda ted v nedohlednu a otazka je, jestli se k nemu vubec nekdy dopracuju, na military se temer nezlepsuju, vyzkousenejch dost programu a nikdy sem se o moc dal nehnul.. cestu vidim pres zlepsovani se ve floor/bench pressu:) a k tomu mp jenom doplnkove..
magion napsal:
nerad ji premistuju navic mi to neprijmne rozhodi set up a obira o kg.. stojany nemam a vubec, nesnasim mp
Pravděpodobně ti zaostávají přední delty za tricákama. Jelikož Floorpressy máš dle mého dost dobrý, a tam je eliminován ten počáteční rozjezd ramenama.
Co bych ti já doporučil je Bradford press, cvik pouze na delty s maximálním vyřazením práce tricepsů. Klidně jen doplňkove k tvým tréninkum, 3x týdně po dvou, třech serkách.
Jasan hosi, ono to da rozum, u cviku kde existuje oborucni i jednorucni varianta, vzdy obourucni vyhrava...
Presne naopak. Pri jednoručnej variante sa vieš nahnúť trupom do strany a to zlepšuje tlakovú pozíciu. U mňa to dosť vidno napr. pri výraze kedy 45 kg jednoručku dostanem nad hlavu kedykoľvek, ale 90 kg obojruč ani náhodou.
fakt? to sem jeste neslysel zkousel sem kdysi GTG, ES, dokonce i nejakej oldschool strongman program.. vysledky bidny, zlepseni minimalni, nebo dokonce zadny.. s tim, ze samozrejme zbytek pressovacich cviku sel do kytek..
Bradford vypada dobre, zkusim
Jasan hosi, ono to da rozum, u cviku kde existuje oborucni i jednorucni varianta, vzdy obourucni vyhrava...
Presne naopak. Pri jednoručnej variante sa vieš nahnúť trupom do strany a to zlepšuje tlakovú pozíciu. U mňa to dosť vidno napr. pri výraze kedy 45 kg jednoručku dostanem nad hlavu kedykoľvek, ale 90 kg obojruč ani náhodou.
no šak jo :))
dyť to v tom zbytku příspěvku taky píšu :)
magion napsal:
Jen u toho kettlebellu a tlaku ve stoje jsem si tim nebyl jistej. Jelikoz jak jsem psal, kettlebel zacina se vys, kritickej bod u military je start z klicni kosti, kratsi draha a tim ze clovek stoji, tak u tlaku jednou rukou nahyba telem na jednu stranu aby to vyrovnal. Tudiz tam, mozna pracuji i dalsi jine svaly zad. Jakoby mikro malinky bent press. Ok, uz verim, uz me staci jen aby to dolcegusto potvrdil jeste svym vykonem v military a budu spokojen :))
U toho pushpressu to je už tuplem jasné, jelikož hlavní sílu generuješ z nohou, a generuješ ji do jedné ruky, tudíž by člověk, pokud to není vzpěrač, měl být schopen vyrazit jednoruč víc než obouruč. Tady hraje i vliv i mobilita hrudní páteře jak poznamenal železnokouláč.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru