Inzulín

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Inzulín  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Inzulín
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Broken

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 2:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

seeya napsal:
dobre, nieco som skusil najst ale priznavam je to slabota a asi ma s tym posles do kelu hehe. Na ilustraciu ze taka pochybnost existuje a nieje to moj vymysel to vsak staci.

http://www.musclenet.com/getbulky/Info/Steroid_Info/insulin.html

http://www.livestrong.com/article/506888-insulin-for-bodybuilders/

vycuc z prveho - pise nejaky doktorko:
Some experts also warn that used over the long-term, it could ironically, lead to the development of diabetes, as the body’s own ability to produce the hormone falters.

vycuc z druheho - osobny trener:
Improper use of insulin can lead to the person developing diabetes mellitus, long-term organ damage, coma, or death.

Aj ked pripustim ze to je stale v rovine jedna babka povedala, stale je to hazard a asi existuje aj menej riskantna sypacka. Uz ked pre nic ine tak pre mozny problem s hypoglykemiou ked si to tam napali od oka nejaky nadsenec bodybuildingu :)

v tom,že je to nebezpečné se určitě shodneme o to mi ani nešlo,rizika které sebou aplikace nese, jsou určitě vysoká.Chtěl jsem jen důkaz a nechat se poučit,že aplikace inzulinu způsobuje rezistenci,ten jsem nedostal,v těch dvou článcích není nic,jen nějaká proklamace,která není ani dohledatelná ve zdrojích,ze kterých se čerpalo.
Broken

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 2:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Shadoww napsal:
Broken: Takže glukóza po tréninku není nesmysl? Není to tím, že slinivka vylučuje inzulin podle hladiny glukózy v krvi? A pakliže u zdravého člověka jde glukóza s inzulinem ruku v ruce, pak je věta "glukóza bez inzulinu je k ničemu" skutečně nesmysl stejně jako teze "cvičení bez testosteronu je k ničemu". S chytrým dodatkem, že příroda pozná důležitý orgán a tak normálně produkovaný tesťák sežerou maximálně varlata...
Jasně, bez vnějšího podání je hladina obou hormonů nižší, ale pořád má efekt. Časopis Máslo & fikce sice evidentně bere užívání AS při svých tréninkových programech jako samozřejmost, ale že by všude bylo považováno za samozřejmost píchnout k potréninkovýmu sachariďáku inzulín, to jsem fakt ještě neslyšel, byť je možné že se pletu...

asi si nerozumíme.Mastres napsal,že glukoza bez inzulínu je k ničemu.Což je beze zbytku pravda,jelikož glut 4 receptory ve svalové a tukové tkáni jsou inzulíndependetní.Jeho věta sloužila pouze k vysvětlení,jak inzulín funguje.Nikdo netvrdil,že dávat glukózu po tréninku bez buchny s inzulínem v batohu je nesmysl.To že si dáš do šejkru cukr a pak vypiješ a vyplaví se ti inzulín a má to efekt, nikdo nespochybňuje,to je snad jasné

Zkrátka a dobře čistě z fyziologického hlediska,nebavme se o žádném dopingu,je věta: glukóza je bez inzulínu k ničemu (pro svaly,játra,tuk) zkrátka správná,rozumíme si?:-)
Shadoww

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 3:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, vyznělo mi to fakt jako by autor tvrdil, že bez žihadla inzulínu to nemá smysl, pak tedy jen nedorozumění
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mastres

PříspěvekZaslal: ne leden 15, 2012 9:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

říkal sem to z fyziologického hlediska :-)

jenom sem popsal jak to funguje v těle - po tréningu ano glukozu doplnit musíš ale pokud se ti ve slinivce nevyplaví po přijmutí cukrů inzulín tak můžeš cůkrů brát kolik chceš ale tělo ho prostě nepřijme a ty ho vyčůráš jak si ho přijal - prostě bez klíče neutevřeš dvěře a bez inzulínu se nedostane cukr do buňky ( až na pár vyjímek )
pokud by to nekoho zajmalo tak tomuhle se říka diabetes melitus 1 stupně
a jestě vás lidi překvapim co sem se dosvěděl od lidí tak spostu lidí si myslí že si diabetik píchá cukr ale zklamu píchá si inzulín

když si po tnéningu dáš neco sladkého a nemáš inzulín tak vznikne hyperinzulímie na to ti spadne PH pod 7 a si v komatu kvůli kyselosti organismu

Takže moje věta glukoza bez inzulínu je k ničemu je vskutku pravdivá
pokud jste to nekdo nepochopil tak si to přečtete jeste jednou nebo si neco přečtete o diabetu u toho je to pěkně vysvětlené

a kdyby sis ho píchal tam si můžeš zpusobit receptorový DM
a pokud nenačteš pár knížek nebo nedostaneš zdravotnické vzdělání ohledne inzulínu tak píchat si inzulín je vstupenka do pekla
Shadoww

PříspěvekZaslal: po leden 16, 2012 10:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, takže další teoretik...Tak jo, nešlo o nedorozumění. Tvůj příspěvek byl sice v čistě teoretické úrovni naprosto a zcela bez výhrady správný, prakticky byl ovšem úplně k hovnu. Asi jako jistě správné tvrzení, že proteiny jsou ti k ničemu (pač bez proteáz je tělo přece nezpracuje a což teprve bez RNA)a že testosteron je taky k ničemu (pač bez androgenního receptoru je jeho působnost docela omezená), o komplexní sacharidech ani nemluvím... Jenže tady se překvapivě obvykle řeší praktické využití biochemie a fyziologie u normálního více či méně zdravého člověka se zdravou slinivkou, játry i ledvinami atd...ne nemocného kripla, kterého by jeho choroba opět za normálních okolností pravděpodobně zabila...

Zkrátka ano, pokud mi někdo aniž by měl důvod domnívat se že jsem cukrovkář tvrdí, že je mi glukóza po tréninku k ničemu, pak je to vůl.
Ámen
cipinek

PříspěvekZaslal: po leden 16, 2012 10:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dej mi glukózu Mikši, neproděláš, glukózu já po tréniku rád, k smrti rád...
Broken

PříspěvekZaslal: po leden 16, 2012 10:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Shadoww napsal:
Ok, takže další teoretik...Tak jo, nešlo o nedorozumění. Tvůj příspěvek byl sice v čistě teoretické úrovni naprosto a zcela bez výhrady správný, prakticky byl ovšem úplně k hovnu. Asi jako jistě správné tvrzení, že proteiny jsou ti k ničemu (pač bez proteáz je tělo přece nezpracuje a což teprve bez RNA)a že testosteron je taky k ničemu (pač bez androgenního receptoru je jeho působnost docela omezená), o komplexní sacharidech ani nemluvím... Jenže tady se překvapivě obvykle řeší praktické využití biochemie a fyziologie u normálního více či méně zdravého člověka se zdravou slinivkou, játry i ledvinami atd...ne nemocného kripla, kterého by jeho choroba opět za normálních okolností pravděpodobně zabila...

Zkrátka ano, pokud mi někdo aniž by měl důvod domnívat se že jsem cukrovkář tvrdí, že je mi glukóza po tréninku k ničemu, pak je to vůl.
Ámen

místo blábolení o inzulínu raději někomu řekni,ať tě naučí číst mezi řádky,jelikož máš evidentně problém pochopit psaný text.tady se nikdo ani zmínkou neotřel o to,že by glukóza po tréninku bez aplikace inzulínu byla k ničemu.Ty si prostě vytrhneš část příspěvku a na ten pořád dokola reaguješ bez ohledu na vyznění celého textu.takže po stopadesáté,glukóza po tréninku není k ničemu,ani to nikdo v tomto vlákně netvrdí,to jenom ty tu hledáš problémy,kde nejsou
heymee

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

velice zaujimava debata.. rad by som sa dozvedel ako to je v skutocnosti s tou rezistenciou na Inzulin..
Co som cital blogy od ludi co brali inzulin v PCT si to velice chvalili a nezaznamenali ziadne vedlajsie ucinky.. zacinali cca na 2 jednotkach a koncili max na 20 jednotkach I. dlzka max. 3-4 tyzdne..
kubaz

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 4:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tady ti moc lidi neporadi bez na jiny forum, nejlepe zamereny s touto tematikou
heymee

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 4:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

praveze o rezistenci na I tam nikdo nic nespominal.. vedlajsie ucinky o ktorych som sa docital je hypo a pri dlhodobom uzivani vznik cukrovky..
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 4:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

heymee napsal:
praveze o rezistenci na I tam nikdo nic nespominal.. vedlajsie ucinky o ktorych som sa docital je hypo a pri dlhodobom uzivani vznik cukrovky..

Nastuduj si, co je to vlastně diabetes II. typu a možná prozřeš.

btw. nemám řidičák, ale jdu si studovat techniky řízení F1...

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
heymee

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 4:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

aha uz to chapem dik.. :) takze ak sa to nebude prehanat s dlzkou uzivania I tak je len mala sanca na rezistenciu..
Petey

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nechapes keby si chapal napises - som blb ze som o tom vobec uvazoval a vsetko splachnem do hajzlu
heymee

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ano som blb.. sorry..
Mastres

PříspěvekZaslal: st leden 18, 2012 2:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak sem se to snažil vysvětlit jako kdyz to říkam mým studentům ( tem je 18- 19 a chapou to...)
Rezistence se vytvaří hodně pomalu v řadech měsíců a proto se střídaj typy inzulinu ( lidsky, praseči atd )

Vedlejši učinky je v 90% jenom hypo a u zdravyho človeka kdyz je hypo tak se mu projevý vlči hlad ( to je ze neco snite a ani o tom nevíte )

4 týdení kůra je téměř bez problémů jediny na co si davat pozor je jenom aby jste se přiliš nevycerpali a nespadli do hypoglykemickeho komatu

Treba taurin - je to aktivator inzulinu a proto by se mel davkovat az po treningu a proto sou energy drinky tak sladký že to rychle nabudí ale ne na moc dlouho

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Inzulín Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: