|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
jirdano

|
Zaslal: po leden 30, 2012 1:00 pm Předmět: |
|
|
zkus osmahnout uplně na sucho a pak dodělat na vodě, olej ti stejně nasákne dovnitř
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kuše
|
Zaslal: po leden 30, 2012 1:01 pm Předmět: |
|
|
no jde o to, že já používám nějákýho sráče, asi litr za 10Kč.... a docela to na tom masu zůstane...
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: po leden 30, 2012 1:03 pm Předmět: |
|
|
bude ten vtip jeste nejak pokracovat, nebo uz konec? _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: po leden 30, 2012 1:05 pm Předmět: |
|
|
Nejde jen o smokepoint. Kvalita oleje pro smazeni nebo spise jeho vhodnost je dana temito vecmi:
- smoke point (bod rozkladu)
- pomer omega 6 : omega 3 (mel by byt nejlepe 3:1)
- poctem nasycenych MK (cim vyssi tim lepsi pro smazeni)
- zda je olej/tuk rafinovany ci ne (samozrejme nerafinovany vitezi)
Vetsina tech vhodnych oleju na smazeni jsou "mene zname" v CR, resp. prodava se zde hlavne slunecnicovy nebo olivovy (vice druhu jsem vetsinou v retezcich moc nevidel), nicmene volba oleju/tuku je mnohem vice rozmanitejsi.
napriklad vhodnymi kandidaty jsou: kokosovy olej, olej z vlaskych orechu ...
...jestli jsem po nekom neco zopakoval tak se omlouvam, cetl jsem jen kidovu poznamku a dotaz autora.
Co se tyce nebezpecnosti oleju/tuku, tak je rikano, ze jsou spatne kvuli velke konzumaci nasycenych tuku, to jde ohlidat.
Smazeni je spatne kvuli karcinogenum, cili rakovine, proto je "nutne" pouzivat na smazeni vhodne oleje/tuky nebo vubec nesmazit/negrilovat.
Toto jsem pochopil z toho, kdyz jsem se jednu dobu zajimal vic o oleje/tuky. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
Naposledy upravil Prasopes. dne po leden 30, 2012 1:08 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: po leden 30, 2012 1:07 pm Předmět: |
|
|
no já zase četl článek, že grilování je nejhorší příprava masa z hlediska rakoviny...
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: po leden 30, 2012 1:08 pm Předmět: |
|
|
| kuše napsal: | | no já zase četl článek, že grilování je nejhorší příprava masa z hlediska rakoviny... |
on nepíše že máš grilovat
jinak si taky začínam myslet že de o vtip
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: po leden 30, 2012 1:18 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: po leden 30, 2012 1:25 pm Předmět: |
|
|
expertovi, co umyva maso vodou by som radsej poradil, nech ho namiesto toho polozi na servitku a druhu servitku pritlaci zhora. Bude to efektivnejsie aj chutnejsie _________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po leden 30, 2012 7:35 pm Předmět: |
|
|
| matejkorvin napsal: | expertovi, co umyva maso vodou by som radsej poradil, nech ho namiesto toho polozi na servitku a druhu servitku pritlaci zhora. Bude to efektivnejsie aj chutnejsie |
A co je v tom za problem oplachnout smazene maso pod teplou / horkou vodou? Taky jsem to tak vzdy drive delal, kdyz mne ho matka smazila v oleji. Sice tam samozrejme nejaky ojel zustal, ale alespon z toho povrchu ho ta voda krasne smyla. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: po leden 30, 2012 7:38 pm Předmět: |
|
|
dělám to přesně tak, jak říká Dráp
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: po leden 30, 2012 8:08 pm Předmět: |
|
|
hm zober si mastnu panvicu, a oplachni ju prudom cistej vody. Potom taku istu panvicu utri servitkou a uvidis, ze servitkou zislo viac oleja. Podobne to bude aj s tym masom _________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
| nahoru |
|
 |
Izman
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po leden 30, 2012 8:38 pm Předmět: |
|
|
Proc je maso na vode humus, kdyz si ho patricne ochutis? _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po leden 30, 2012 8:41 pm Předmět: |
|
|
ja osobne si robim kuracie maso zasadne na vode.
do panvice nalejem vodu, pridam mexicke korenie, a ked sa to trochu zohreje prihodim maso (rizky) a varim pokial sa nevypari voda.maso necham trochu "priskvarit" a zbytok korenia dam na maso.nemozem sa toho obzrat
alebo ked je maso hotove, vyberiem ho a do panvice pridam ryzu, ktora to korenie "nasaje"
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po leden 30, 2012 8:46 pm Předmět: |
|
|
Vsak ano, staci si s tim jen trochu pohrat, stejne tak jako s jinyma vecma, nad kteryma se tu mnozi davi (tvaroh, vlocky...). Ono pokud das flak masa do neochucene vody a uvaris a jen tak to snis, tak se nedivim, ze to nekomu nechutna, stejne tak jako kdyz nekdo zere vlocky rovnou ze sacku a pak tady hazi zvracejici smajliky.... _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|