|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Majesty

|
Zaslal: pá září 17, 2010 10:35 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Máča
|
Zaslal: pá září 17, 2010 10:51 am Předmět: |
|
|
| Samec napsal: | | Přesně tak, ta dopomoc je podle mě na prd... jak píše magion, nejlepší je jak ti někdo potom chytne nohy. |
Ale když nemáš nikoho kdo by ti ty nohy držel, tak si myslím že ta dopomoc je dobrá věc. Taky to používám a pomalu ubírám, takže zlepšení tam nějaké je..
|
|
| nahoru |
|
 |
Culda13
|
Zaslal: pá září 17, 2010 10:54 am Předmět: |
|
|
cvič posiluj a ono to přijde samo
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: pá září 17, 2010 11:00 am Předmět: |
|
|
| Máča napsal: | | Samec napsal: | | Přesně tak, ta dopomoc je podle mě na prd... jak píše magion, nejlepší je jak ti někdo potom chytne nohy. |
Ale když nemáš nikoho kdo by ti ty nohy držel, tak si myslím že ta dopomoc je dobrá věc. Taky to používám a pomalu ubírám, takže zlepšení tam nějaké je.. |
vetsinou odjedu 3-4 serie normalnich shybu po 6-8 opakovanich a pak si taky jestě vlezu na stroj s dopomoci.
Pravda je ta, ze na ty masine je nejakej jinej (neprirozenej) prubeh sily po draze pohybu.
Na klasicky shyby vas to urcite nepripravi, ale pokud nekdo nema silu na normalni shyb (musi si dat vesti protivahu), prijde mi lepsi budovat ji na tyhle masine nez na kladce
Kdyz uz tam mate protizavazi okolo 15-20kg je treba skocit na normalni shyby i kdyby jste je meli delat po 2 po 3 opakovanich
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: pá září 17, 2010 11:06 am Předmět: |
|
|
| spekounP napsal: | | Máča napsal: | | Samec napsal: | | Přesně tak, ta dopomoc je podle mě na prd... jak píše magion, nejlepší je jak ti někdo potom chytne nohy. |
Ale když nemáš nikoho kdo by ti ty nohy držel, tak si myslím že ta dopomoc je dobrá věc. Taky to používám a pomalu ubírám, takže zlepšení tam nějaké je.. |
vetsinou odjedu 3-4 serie normalnich shybu po 6-8 opakovanich a pak si taky jestě vlezu na stroj s dopomoci.
Pravda je ta, ze na ty masine je nejakej jinej (neprirozenej) prubeh sily po draze pohybu.
Na klasicky shyby vas to urcite nepripravi, ale pokud nekdo nema silu na normalni shyb (musi si dat vesti protivahu), prijde mi lepsi budovat ji na tyhle masine nez na kladce
Kdyz uz tam mate protizavazi okolo 15-20kg je treba skocit na normalni shyby i kdyby jste je meli delat po 2 po 3 opakovanich |
No je pravda, že já tam mám teď 15 kg dopomoc, a první část shybu musim udělat sám, protože ta "stolička" vyjede nahoru až se spožděním a jenom mě trošku ťukne do holení, takže ubírat na 10kg už asi nemá ani smysl a chce to jít už na klasické shyby.
|
|
| nahoru |
|
 |
Fritol

|
|
| nahoru |
|
 |
Janze
|
Zaslal: pá září 17, 2010 5:12 pm Předmět: |
|
|
| Fritol napsal: | pouzivate palcovej nebo bezpalcovej uchop u shybu kdyz se povesite na hrazdu? driv sem se drzel palcem protichudne a rekord sem mel 8 shybu ale hned prvni trenink kdyz sem zkusim bezpalcovej uchop sem si udal osobak 11 shybu a ziral sem...mate s tim nekdo podobny zkusenosti ze by to pridalo? nevite cim to muze byt pride me to docela divny ze by to pridalo ale me to fakt fungovalo |
taky udělám víc bezpalcovejch
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: pá září 17, 2010 5:52 pm Předmět: |
|
|
Střídám to, vždy jsem ale jezdil palcovej, poslední dobu zkouším bezpalcovej a fakt je to nějaký lepší. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
dunnoWayne
(ban)

|
Zaslal: pá září 17, 2010 6:15 pm Předmět: |
|
|
| Fritol napsal: | pouzivate palcovej nebo bezpalcovej uchop u shybu kdyz se povesite na hrazdu? driv sem se drzel palcem protichudne a rekord sem mel 8 shybu ale hned prvni trenink kdyz sem zkusim bezpalcovej uchop sem si udal osobak 11 shybu a ziral sem...mate s tim nekdo podobny zkusenosti ze by to pridalo? nevite cim to muze byt pride me to docela divny ze by to pridalo ale me to fakt fungovalo |
Používám bezpalcovej. Tím omezím biceps kterej by mi měl jako silná partie pomoci k snadnějšímu shybu ale ve skutečnosti není v té dráze pohybu pomocníkem a chtě nechtě ho rozpumpuju. Je to pro odborníka přes anatomii ale rád bych o tom věděl víc. Stejně tak není pouhá frajeřinka cvičit bench bez palce- tam je to ten samej případ. Takže vím o čem mluvíš, je to tak.
|
|
| nahoru |
|
 |
zzdenika

|
Zaslal: so září 18, 2010 8:04 am Předmět: |
|
|
| spekounP napsal: | | Máča napsal: | | Samec napsal: | | Přesně tak, ta dopomoc je podle mě na prd... jak píše magion, nejlepší je jak ti někdo potom chytne nohy. |
Kdyz uz tam mate protizavazi okolo 15-20kg je treba skocit na normalni shyby i kdyby jste je meli delat po 2 po 3 opakovanich |
Můj přítel říká totéž - do 15 kg max. a pak na normální shyby ( já mám k tomu ještě nějakých 2O kilo, tak to zatím neřeším :o) )
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave.T
|
Zaslal: st leden 18, 2012 6:39 pm Předmět: |
|
|
Zdravim. Pred 2 mesici jsem do cvicebniho planu zaradil shyby. Kdyz jsem zacinal tak jsem nedal ani jeden ( ostuda ). Ted uz davam 4 ale... nekde pisou ze shyb se pocita kdyz se dokazete pritahnout aspon abyste meli celo v urovni hrazdy. Nekde zase pisou ze se jako shyb pocita kdyz mate bradu nad hrazdou. Jsem schopen pritahnout se aspon abych mel hrazdu v urovni ust. Problem je ze takhle uz se pritahuju nekolik tydnu a proste porad nemuzu dostat bradu nad uroven hrazdy :D Nema nekdo nejaky tip jak se dotahnout az nad hrazdu? Diky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: st leden 18, 2012 6:48 pm Předmět: |
|
|
Oslabený nějaký sval, který ti nedovolí jít, přes tvůj "mrtvý bod", buď se skusit spouštět, ale jelikož se tam nedostaneš, tak doporučuju dopomoc.
Jsou dva druhy shybu, dynamicky (napriklad crossfitacky shyby) a ne-dynamicky (klasickej pomalej shyb, kterej nedelate setrvacnosti nebo se nesnazite vyhopsavat nohama a vsema moznejma cheat pohybama).
Krasne jde zjistit na pomalejch shybech, kdo dela poctivy shyby (a kdo je cheatuje) prave tim, ze nejsou schopny se nekteri pres nektery body v draze pohybu dostat jinak nez setrvacnosti (ten problem proste muze byt prave i tim, ze si navykly na nejakej druh "shybu" kterej jim vyhovoval proto, ze ho udelali ... nebo proste disbalanci obecne).
Obecne plati = ruzne uchopy, stridat palec/nepalec atd. Nedelat porad stejny shyby. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave.T
|
Zaslal: st leden 18, 2012 8:23 pm Předmět: |
|
|
| Prasopes. napsal: | Oslabený nějaký sval, který ti nedovolí jít, přes tvůj "mrtvý bod", buď se skusit spouštět, ale jelikož se tam nedostaneš, tak doporučuju dopomoc.
Jsou dva druhy shybu, dynamicky (napriklad crossfitacky shyby) a ne-dynamicky (klasickej pomalej shyb, kterej nedelate setrvacnosti nebo se nesnazite vyhopsavat nohama a vsema moznejma cheat pohybama).
Krasne jde zjistit na pomalejch shybech, kdo dela poctivy shyby (a kdo je cheatuje) prave tim, ze nejsou schopny se nekteri pres nektery body v draze pohybu dostat jinak nez setrvacnosti (ten problem proste muze byt prave i tim, ze si navykly na nejakej druh "shybu" kterej jim vyhovoval proto, ze ho udelali ... nebo proste disbalanci obecne).
Obecne plati = ruzne uchopy, stridat palec/nepalec atd. Nedelat porad stejny shyby. |
Diky za odpoved. Spousteni take delam. A to se bradou nad hrazdou udrzim nekolik sekund a pak se spoustim. Kdyz nedelam shyb do uplneho propnuti ale necham ruce trochu pokrcene tak tu bradu nad hrazdu v pohode dostanu ale jakmile jdu z uplneho propnuti tak ne a ne ji nad hrazdu dostat. Je fakt ze hrotim jenom shyby nadhmatem. Podhmatem shyby skoro vubec nedelam mozna ze kdyz zaradim i podhmatem tak se potom nadhmatem konecne nad hrazdu dostanu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: st květen 23, 2012 7:54 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: ne duben 21, 2013 7:51 am Předmět: |
|
|
Měl bych klasický dotaz: jak se zlepšit ve shybech?
Četl jsem o žebřících i fighter pull ups programu a zajímalo by mě, jestli jsou to fakt takový zázraci, nebo prostě ani tak nezáleží na tom systému, ale prostě stačí shybovat a shybovat a není až tak podstatné jestli jedu nějaký program nebo jako třeba teď dám 10 sérií po čtyřech opakováních apodobně-prostě jedu série a opáčka podle momentální nálady a pocitu. Mám maximum 6 shybů nadhmatem, přičemž ten šestý už je na krev a rád bych se zlepšil, ale ustrnul jsem na mrtvém bodě. Nebo je taky dost dobře možné, že už jsem prostě naplnil svůj shybovací potenciál na maximum a dál se to prostě nepohne ani kdybych na hrazdě i spával :-).
Budu vděčný za všechny postřehy a rady díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|