|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
cohen999
|
Zaslal: ne září 28, 2025 8:47 pm Předmět: |
|
|
Trening 189, sobota
Turistika . Bilíkova chata - Zamkovského chata - Téryho chata - Priečne sedlo - Zbojnícka chata - Bilíkova chata . 18,3km . 8:41:15 . tep avg 114bpm . prevýšenie 1175m
Trening 190, nedela
Turistika . Bilíkova chata - Zamkovského chata - Skalnatá chata - Veľká Svišťovka - Skalnatá chata - Zamkovského chata - Hrebienok - Starý Smokovec . 20,3km . 7:53:32 . tep avg 107bpm . stúpanie 900m, klesanie 1130m
Ahhh, cista extaza. Pobehanych 5 tatranskych chat, technicky narocne Priecne sedlo, Velka Svistovka, na ktorej som este nebol... no a kamarati, s ktorymi som si dal tuto pansku jazdu. V piatok sme este stihli saunu a asi 7 piv a dalsie dva dni boli tiez vesele.
Prvy turisticky den som rozbehol velmi decentne, isiel som naozaj tempo primerane ambicii pokracovat aj na druhy den a darilo sa mi to. Dvaja kamosi zo Severu, Kamzik a Maratonec, si sli svoje a ja s Ajtakom sme si sli nase. Ale ani nam velmi nenakladali, vzdy nas niekde 5 minut pockali a sli sme dalej.
Salewy sa osvedcili, dalo sa v nich fungovat, ale urobili sa mi malicke pluzgiere na palcoch, ktore som si ale rano prelepil a bolo to ok, plus este prvy den som zacal citit, ze sa mi odiera vnutorna lava pata, tak som si ju preventivne tiez prelepil a mohol nastupit na retaze.
Pocasicko vyslo krasne, vcera pod mrakom bez dazda a vetra, dnes cca to iste, len slnko vykukalo ovela castejsie. Chata prekvapila, bola krasne urobena vnutri a ani nebola draha, kuchyna skvela, capovali desinu Krusovice a bez staznosti. Sauna mohla byt o nieco horucejsia a mali sme ju len pre nas.
PS: Schody nechcem vidiet aspon tyzden, ale chcem este tento mesiac nieco absolvovat, ked uz som teda natrenoval. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
cohen999
|
Zaslal: po září 29, 2025 8:09 am Předmět: |
|
|
Vaha: 90,4kg .
alkojednotky: 7, 9, 9 (t30, m89, y807, 0= 114)
ANS (autonomny nervovy system) compro 3/6, Sleep charge 67, tep 62 bpm (56 (-)), HRV 48 (58 (-)), REM 14% (21% (+1)), deep sleep 13% (16% (-))
Spanok: 6:55 (7:25)
Nozicky od vcera pookriali, svalovica je mierna, ale predstava, ze by som mal este aj dnes prekonavat nejake vyskove metre je zlahka desiva  Pravdepodobne by som to rozchodil, ale netreba, lebo sa pokazilo pocasie a na Lomnicaku uz snezi a prsi.
Tento tyzden to vidim na detox, a kedze ma hodinky poslali do faze "overreaching" s indexom 1,6, bude to chciet dva dni orazit. A v stredu zlahka nabehnut do treningu. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: po září 29, 2025 9:14 am Předmět: |
|
|
Pekné výkony, pekné, úprimne závidím, ja sa toho roku nijak raz neviem dostat na nejakú poriadnu turistiku. Hádam sa mi to ešte počas jesene podarí.
Čo ti ale závidím viac je to, že ti tak sedia boty, resp ti spôsobujú len minimálne problémy. Ja mám asi nejaké divné nohy, ale každé jedny treky mi zožerú päty a znefunkčnia mi nohy. Došlo to tak Ďaleko, že nehľadiac na terén a počasie chodím v ľahkých sieťových bežeckých teniskách  Čo na jesenné Tatry nie je jaksi ideálne... _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: po září 29, 2025 12:03 pm Předmět: |
|
|
Ja riesim presne to iste. Scarpy mi odieraju paty z vonkajsej strany, Salewy z vnutornej, plus palce. Jedine riesenie je preventivne si kriticke casti dopredu prelepit (ak o nich vies), alebo hned, ako zacnes citit, ze to niekde zacina byt citit. A mam pocit, ze velku rolu hraju aj turisticke ponozky. Stare uz maju 6 - 7 rokov a mal som ich na prvej ture. Ked som si na druhy den dal nove, tak to bol uplne iny pocit. Cista papucka.  No a vnutornu patu som si prelepil compeedmi, tie maju +10 na heeling a mozes ich mat viac dni na sebe, lebo su nepriedysne a drzia perfektne. Na ostatne som pouzil stary leukoplast, zas nebudem sa prilis rozmaznavat. Uzitocnym sa ukazal byt svajciarsky nozik s noznickami.  Zaujimavostou je, ze stale funguju moje 20-rocne windstopperove nohavice od Milletu. Ked som ich kupoval, mal som o 15kg menej... rastu so mnou! _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: út září 30, 2025 7:17 am Předmět: |
|
|
Vaha: 90,2kg .
alkojednotky: 0 (t0, m89, y807, 0= 115)
ANS (autonomny nervovy system) very good 6/6, Sleep charge 80, tep 49 bpm (56 (-)), HRV 106 (58 (-)), REM 22% (21% (-)), deep sleep 13% (16% (-))
Spanok: 7:28 (7:25)
Stale som vo faze "overreaching", ale index je uz len 1,4 a zajtra uz mozem v zasade vsetko. Schody do kanclu som vysiel 100% bezbolestne, ak neratam slabu svalovicku na stehnach. Toto ma trosku prekvapilo, ze to najviac schytali prave stehna. Asi by pomohol trening ineho typu drepov, pripadne iny objem. Ale nevadi, radsej takto, ako keby ma mali boliet kolena. Anyway, zajtra uz bude dobre. Aj tak rozmyslam, ze pojdem trosku prepumpovat hrudnik a ramena do plague hole uz dnes. Uvidime. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út září 30, 2025 9:44 am Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | | Čo ti ale závidím viac je to, že ti tak sedia boty, resp ti spôsobujú len minimálne problémy. |
je to tak, i když jak Cohen píše, taky to není ideál, mě čekají na přelomu októbra/novembra opět Krkonoše, ale nutně si na to musím pořídit dobré boty, široká volná špička, kvalitní podrážka, zatím jsem to zanedbával a každý 20+ km trek byl devastující, zničené malíčky, palce, puchýře na prstech i na chodidle, mnoho týdnů se pak z toho dávám dohromady, ale letos jsem se inspiroval zkušenostma borců, kteří chodí ty opravdu dlouhé trasy a věřím, že teď už budu vybírat mnohem lépe
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: st říjen 01, 2025 7:22 am Předmět: |
|
|
Vaha: 90,1kg .
alkojednotky: 0 (t0, m89, y807, 0= 116)
ANS (autonomny nervovy system) very good 6/6, Sleep charge 93 , tep 50 bpm (56 (-)), HRV 92 (58 (-)), REM 22% (21% (-)), deep sleep 16% (16% (-))
Spanok: 8:20 (7:29)
Druhy den oddychovania po Tatrach za mnou, padol som do postele o pol desiatej, chvilku pocital knizku a potom krasny spanok, ani Vylupkom som sa nenechal rozhodit.
| vlk# napsal: | | decarabas napsal: | | Čo ti ale závidím viac je to, že ti tak sedia boty, resp ti spôsobujú len minimálne problémy. | je to tak, i když jak Cohen píše, taky to není ideál, mě čekají na přelomu októbra/novembra opět Krkonoše, ale nutně si na to musím pořídit dobré boty, široká volná špička, kvalitní podrážka, zatím jsem to zanedbával a každý 20+ km trek byl devastující, zničené malíčky, palce, puchýře na prstech i na chodidle, mnoho týdnů se pak z toho dávám dohromady, ale letos jsem se inspiroval zkušenostma borců, kteří chodí ty opravdu dlouhé trasy a věřím, že teď už budu vybírat mnohem lépe |
Vela je to o priprave. Najprv musis fakt dokladne vybrat topanku. Musis prist v kvalitnych turistickych ponozkach, to je zaklad. Mne funguju merina. V predajniach maju take sikme plochy, na ktorych treba v topankach stepovat aj 5 minut a simulovat zostup. Nesmie sa palec, ani ziadny prst dotknut ani raz spicky zvnutra. Vacsie je vzdy lepsie. Ked noha po 3 - 4 hodinach napuchne, tak sa zvacsi, aj toto je individualne, ale vzdy sa zvacsi. Normalne si kupujem topanky 44,5, bezecke 45, ale pohorky som si kupil az 46 (lebo 45,5 nemali, tie by boli ideal).
Aj ked si kupis idealne topanky, alebo aspon blizko idealu, musis ich rozchodit, musi si na ne noha zvyknut. Musis ziskat cit, ako velmi ich utahovat, zistit, kde su trecie plochy, ako reaguje noha na stiesnenejsi priestor. A aj tak to nemusi stacit. Ja som si dal dve lahsie prechadzky po lese, plus som ich mal cely den v exterieri obute, ale nestacilo. Treba si dat v predstihu aspon poldnovu turicku, lebo vacsinou sa kriticke miesta zvyknu ukazat po tych cca 3 - 4 hodinach slapania. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st říjen 01, 2025 9:20 am Předmět: |
|
|
| cohen999 napsal: | Vela je to o priprave. Najprv musis fakt dokladne vybrat topanku. Musis prist v kvalitnych turistickych ponozkach, to je zaklad. Mne funguju merina. V predajniach maju take sikme plochy, na ktorych treba v topankach stepovat aj 5 minut a simulovat zostup. Nesmie sa palec, ani ziadny prst dotknut ani raz spicky zvnutra. Vacsie je vzdy lepsie. Ked noha po 3 - 4 hodinach napuchne, tak sa zvacsi, aj toto je individualne, ale vzdy sa zvacsi. Normalne si kupujem topanky 44,5, bezecke 45, ale pohorky som si kupil az 46 (lebo 45,5 nemali, tie by boli ideal).
Aj ked si kupis idealne topanky, alebo aspon blizko idealu, musis ich rozchodit, musi si na ne noha zvyknut. Musis ziskat cit, ako velmi ich utahovat, zistit, kde su trecie plochy, ako reaguje noha na stiesnenejsi priestor. A aj tak to nemusi stacit. |
to jsou velmi dobré tipy! díky, jak jsem starý, tak jsem to zatím neřešil :D a podle toho to taky dopadalo... ponožky jsem neřešil vůbec, zostup jsem nesimuloval a přitom to je ta nejdůležitější část, na které si vždycky odrovnám prsty, a boty mi odmala vštěpovali kupovat na míru... teď už budu chytřejší, teď už těch 50k kroků dám bez fyzické újmy ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: st říjen 01, 2025 5:35 pm Předmět: |
|
|
Trening 191, streda
drepiky . 3x5x72,5kg . mierny diskomfort v pravom kolene, ale nic kriticke.
benciky . 5x72,5kg, 5x82,5kg, 4x86,5kg, 5x82,5kg, 7x72,5kg . tazky trening, dobre
seated MP . 5x32,5kg, 2x5x42,5kg
rows . 9x32,5kg, 2x7x42,5kg
ab wheel . 3x4
#lovemyplaguehole
Zajtra by sa mohol udiat nejaky beh, to koleno vyzeralo ze 5 kilacikov zvladne. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: čt říjen 02, 2025 6:55 am Předmět: |
|
|
Vaha: 90,4kg .
alkojednotky: 0 (t0, m89, y807, 0= 117)
ANS (autonomny nervovy system) very good 6/6, Sleep charge 72 , tep 48 bpm (56 (-)), HRV 110 (58 (-)), REM 27% (21% (-)), deep sleep 12% (16% (-))
Spanok: 6:56 (7:28)
V zasade vsetko dobre, len mi hlasia hodinky, ze som stale pretrenovany. Ale to si pamatam z minulosti, ze po kazdej ture mi tyzden hlasili pretrenovanie a potom mi prasli zo dna na den podtrenovanie. Takze dnes sa pojde idealne behat! _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: čt říjen 02, 2025 7:24 am Předmět: |
|
|
Som možno trouba, ale na základe čoho tie hodinky hlásia čo hlásia? _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: čt říjen 02, 2025 8:10 am Předmět: |
|
|
V zasade je to pomerne jednoduche. Na zaciatku som zadas do hodiniek svoju vahu, vek, vysku, treningove ciele (kolko treningov, stredna intenzita), spankove ciele. Urobis si jednoduchy VO2 max test. Potom krmis hodinky svojimi treningami, kde okrem ineho vyhodnocuje aj namahu, ktoru do nich vkladas. Namahu vypocita z vstupov ako tep, tempo, dlzka aktivity, "muscle load" a "cardio load". Po dvoch tyzdnoch pouzivania a dostatku vstupnych udajov uz aplikacia vedela vyhodnotit, aka je moja rezistencia voci vynalozenej namahe a tento pomer je vyjadreny nejakymi ciselnymi hodnotami v tabulke (grafe) "cardio load". Napriklad dnes je moja rezistencia 71, ale hodinky stale zo zotrvacnosti udavaju namahu na urovni 104, ktoru som este nezregeneroval. V nedelu to bolo dokonca 114 k 74. Cize ten rozdiel je velmi velky a algoritmus to vyhodnocuje ako "overreaching", kedy mi hrozi zranenie z pretrenovania. A kedze hodinky krmim pomerne systematicky, tak im v podstate verim, ze este nie som uplne fit, aj subjektivne to koleno vcera co som citil pri drepoch potvrdzovalo, ze to este nie je 100%. Ale v grafe cardio load bola v nedelu vecer po nakrmeni aplikacie aj predikcia, keby som vcera nesiel cvicit, tak by som uz dnes poobede bol uplne zregenerovany. Ale potreboval som si dat cvicenie na stredu, tak som si tu dobu regeneracie predlzil o den. A dnesnym behom este mozno o jeden dalsi. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: čt říjen 02, 2025 7:37 pm Předmět: |
|
|
Trening 192, stvrtok
Beh 7km . 0:44:36 . tep avg 143bpm . interval 1x600m . index 51 (50)
Hehe, ok, som tam. Tak snad sa udrzim na 50 co najdlhsie. Inac idealny beh, 12 celziov, trosku vetrik, chladenie dobre. Fakt super. Plan bol 5km, ale koleno bolo cely cas ticho, tak som siel dalej a dobre som urobil.
Zajtra ma caka vlacenie pneu, ale uvidime, mozno by som mal nieco este vyparatit, ci uz swingy, alebo zhyby, alebo beh? Alebo aj nic, dam rege a bude dobre. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: pá říjen 03, 2025 7:30 am Předmět: |
|
|
Vaha: 89,3kg .
alkojednotky: 3 (t3, m3, y810, 0= 117)
ANS (autonomny nervovy system) compro 3/6, Sleep charge 62 , tep 52 bpm (56 (-)), HRV 78 (58 (-)), REM 17% (21% (-)), deep sleep 23% (16% (-))
Spanok: 4:19 (7:28)
Prvu polovicu noci som nemal na ruke hodinky, dal som si ich az po presune z gauca do postele.  Po vcerajsku mam stale overreaching 109 k 71, dnes to asi fakt upokojim, aj ked subjektivne sa citim v poriadku. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: so říjen 04, 2025 1:49 pm Předmět: |
|
|
Trening 193, sobota
Beh 6km . 0:36:55 . tep avg 148bpm . intervaly 3x500m . tempo 6:09 . index 50 (50)
Nechcelo sa mi, ale hodinky presne podla predikcie ukazali, ze uz nie som na prahu pretrenovania a smrti, ale na uplne opacnom konci, podtrenovany a splaskly ako partybalonik. Tak som sa zobral, zhltol pol bananu a pol litra vody a siel. Ako vidno, dopadlo to prepalenim tempa na zaciatku a naslednymi nutenymi intervalmi.
Aspon ten index sa udrzal. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|