|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po květen 28, 2012 1:47 pm Předmět: |
|
|
Platí následující logika. Příjem sladidel zvyšuje chuť na sladké a glykemii stejně jako glutamát ( tedy pátá uznaná chuť tzv. masová - kromě, slané, sladké, hořké a kyselé) zvýší po pozření proteosyntézu, protože si tělo myslí, že přijímá bílkoviny. Tj. toto jsou procesy zcela nezávislé!
Sladidla v dietě nevadí ničemu. Nezpomalují odbourávání tuku, jen pár dnů před soutěží bych je vysadil, protože mohou držet v těle vodu. Jinak si dietáři žvýkejte kolik chcete, jen se z těch sladidel potom nepos...tedy - způsobují ve větší míře průjem. Pořád lepší orální fixace na žvýkačku než na žvanec.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Merrao

|
Zaslal: po květen 28, 2012 1:55 pm Předmět: |
|
|
No myslela jsem totiž, že jak tělo sekretuje inzulin, mohlo by to teoreticky něco v hubnutí sabotovat. Protože přeci jen nadbytek inzulinu žádoucí zrovna není...
Nicméně co jsi mi tím tedy vyvrátil? Možná jsem se špatně jen vyjádřila...Mluvila jsem právě jen o tom, že tělu "říkáme" něco co doopravdy neděláme..
Včera jsem sledovala díl, kde slečně vyhodila Roibos s aromaty...což se mi zdá také přehnané... (sice trpěla lupénkou a cosi s imunitou ale spojitost v tom nenalézám...)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po květen 28, 2012 2:18 pm Předmět: |
|
|
Neexistuje souvislost mezi sekrecí inzulinu a molekulou sladidel.
To že něco chutná sladce neznamená, že tělo začne secernovat inzulín. To už by ho mohlo produkovat při pohledku na kostku něčeho co vypadá jako cukr nebo při jeho vůni.
Třeba stevia je sladká jako cumel a ty glykosidy co v ní jsou by působily snad když to přeženu v koncentraci jako homeopatika, jak vysoká je tam sladivost. Mělo by tělo produkovat kvůli tomu inzulín?
Když to přeženu do extrému, kdyby držel člověk hladovku a požíval pouze sladidla - měl by zvýšenou produkci inzulínu?...odpověď zní - ani náhodou!
Inzulín reaguje na glukosu a ne na ropné deriváty ( některá sladidla).
Z dietetického hlediska není s roibosem problém. S tou lupenkou netuším, tam by to třeba hrát roli mohlo. Nejsem zrovna příznivce Dr. Cajthamlové.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: po květen 28, 2012 3:16 pm Předmět: |
|
|
Ono se spíš vychází z toho, že situaci ovlivňuje sekrece GLP-1, která je citlivá i na umělá sladidla. To pak má následně vést k vyššímu zužitkování i energeticky chudé stravy. Což pak brzdí hubnutí.
Nějaké studie existují. Jsou zmiňovány výsledky výzkumů Mount Sinai School of Medicine.
Já osobně mám k umělým sladidlům dlouhodobou averzi, takže se nepovažuji za nezaujatou osobu (ani dostatečně odborně vzdělanou).
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po květen 28, 2012 3:34 pm Předmět: |
|
|
Vliv sladidel bude dle mého mínění tím vyšší, čím bližší budou glukose.
Tady je namátkou výňatek článku:
However, the American Dietetic Association has said that zero-calorie sweeteners could play a useful role in improving dietary compliance by increasing palatability of foods without adding calories.
The study's authors, from Iowa State University, gave eight normal-weight female volunteers one of three drinks – sucrose in water, sucralose in water, or both sucrose and sucralose in water – and took blood samples at fasting, and 30 and 60 minutes after consumption. They were then given a standardized breakfast and blood samples were taken 30, 60, 90 and 120 minutes after breakfast. Samples were tested for glucose, insulin, glucagon (a hormone that raises blood glucose levels), triglycerides (which tend to be raised in response to carbohydrates and fatty foods), and the hunger hormone
They found that consumption of the sucralose solution was similar to water alone in terms of hunger and the body's response to glucose.
"Sucralose showed no significant differences compared with water and was significantly different than sucrose," they wrote. "… Our data imply that sucralose may be a relatively inert option when used to increase palatability or lower the energy density of foods."
The authors chose to examine the body's response to sucralose because it has a structure more similar to sucrose than any other artificial sweetener.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po květen 28, 2012 3:36 pm Předmět: |
|
|
Plyne z toho, že lidi by neměli řešit kraviny viz. Dr. Cajthamlová, ale zařadit do svého života rouzumnou dávku pohybu a upravit jídelníček.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: po květen 28, 2012 6:41 pm Předmět: |
|
|
Deadlift: Někdy přehánění do extrémů dokáže vysvětlit víc, než omílání dokola, jak je výživa individuální, takže děkuji za tento příklad s hladovkou.
kid: I tobě díky...Ale o GLP si toho musím pár věcí ještě zjistit :D
Asi to pro sebe subjektivně uzavřu tím, že něco na tom bude, ale je prostě (jak řekl Deadlift) kravina to řešit.
S těmi aromaty mě to také trochu zaskočilo...
Jakože, ona zakáže takovou "blbinu" jako aromata, ale Havlíček tam s ní potom vařil snad z protlaku nebo čeho...bylo by pěkný, kdyby byl vysokoprocentní, nicméně pořád je to protlak, a když už přehánět, tak proč ne v tomto...a jsem si jistá že to krjená rajčata v plechovce nebyly :)
edit.A taky díky, že jste na mě hnedka nekřičeli a normálně mi to vysvětlili, to už je tady skoro vzácné.
|
|
| nahoru |
|
 |
dandík
|
Zaslal: po květen 28, 2012 7:05 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Plyne z toho, že lidi by neměli řešit kraviny viz. Dr. Cajthamlová, ale zařadit do svého života rouzumnou dávku pohybu a upravit jídelníček. |
To jsou zlatá a hezká slova, ale když vezmeš v úvahu tendence obyčejného člověka, tak jsou dost naivní. Ty špekouni, který tam oni napravujou, potřebují radikální změnu. Oni nemohou mít nějaké rozumné dávky pohybu, upravený jídelníček a podobný relativní pojmy. Potřebují mít přesně dáno, co kdy a kolik toho jíst a co nejíst a žádný smlouvání. Pokud budou mít jen upravený jídelníček a rozumnou dávku pohybu, tak se ti na ten pohyb za chvíli vyprdnou, budou dělat výjimky, teď tohle, teď tamto a začnou jíst zase ty samý sračky. Prostě změnit od základů a to asi znamená i řešit kraviny viz. Dr.Cajthamlová.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po květen 28, 2012 7:25 pm Předmět: |
|
|
Cola zero a wrigleys Ti špeky nevytvoří. Podle mě je právě chyba jít z extrému nezdravého stravování a nepohybu do opačného extrému, které v zápětí následuje jo-jo efekt.
Změny by měly být pozvolné a u každého tlouštíka udělá 3x týdně 1,5 hodiny pohybu i při stávajícím stravování sledovatelnou změnu. Pokud trochu změní jídelníček, bude na tom ještě lépe, Osobně bych těmto lidem utahoval postupně a postupně přidával zátěž. Jen málo lidí má takovou vůli, že to hubnutí v extrémní podobě vydrží a nenabere vše zpět.
Hubnutí nemá být dřína - má to být v první řadě změna životního stylu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: po květen 28, 2012 7:33 pm Předmět: |
|
|
No právě...souhlasím s Deadliftem.
Představ si sám sebe, že tě někdo donutí vzdát se něčeho, co máš rád. Může to být i u sportu.
Třeba fotbalista, vemeš ho na trénink a začneš po něm chtít neskutečně náročné kondiční cvičení a ještě po něm budeš řvát jak to dělá blbě. Někoho by to mohlo odpudit.
Sama mám zkušenosti s tím, že radikální změny jsou opravdu obtížné a MNOHO lidí chápe "pomalu"...až po čase si totiž řeknou "vždyť já ty párky vlastně nepotřebuju..."
Jde totiž u stravy hodně o zvyk. A to je železná košile. Odvykneš si pomalu a prostě už se k tomu nemáš potřebu vrátit. Ale pokud něco opustíš a chováš k tomu určitou oblibu, chybí ti to.
Je to jen lidská pssychologie..
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út květen 29, 2012 11:14 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Plyne z toho, že lidi by neměli řešit kraviny viz. Dr. Cajthamlová, ale zařadit do svého života rouzumnou dávku pohybu a upravit jídelníček. |
Do kamene tesat?
Kdy to těm lidem dojde, že hledat pořád nějaké složitosti je pitomost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: út květen 29, 2012 11:17 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Deadlift napsal: | | Plyne z toho, že lidi by neměli řešit kraviny viz. Dr. Cajthamlová, ale zařadit do svého života rouzumnou dávku pohybu a upravit jídelníček. |
Do kamene tesat?
Kdy to těm lidem dojde, že hledat pořád nějaké složitosti je pitomost. |
To uz se tu snazim lidem vtloukat asi 3 roky, kdy jsem na to sam prisel :-) . A vzdy me naprosto demotivuje, kdyz se nekdo zacne babrat v naprostych detailech. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: út květen 29, 2012 6:55 pm Předmět: |
|
|
Dnes jsem dokoukal posledni dil z minuleho tydne s tou holkou Lenkou. V prvni tretine jsem sem chtel napsat, co je to za hloupou husu a moc nadejne jsem to s ni nevidel, ale redeji jsem se dodival do konce a az pote udelal nazor a celkem mile prekvapila.
Strasne se mne libi, jak na zacatecniky tyhle zmeny stravovaciho rezimu a jednoduche cviceni krasne pusobi. Ji vice, pritom hubnou a jeste se citi jak fyzicky tak psychicky mnohem lepe. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt květen 31, 2012 8:05 pm Předmět: |
|
|
Za 15min dávaj tuším poslední díl JTCJ _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|