|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
keba

|
Zaslal: čt listopad 10, 2011 10:46 pm Předmět: |
|
|
Souhlasim s tim, že 15ti letý kluk může cvičit s činkama uplně v pohodě.
Kontaktoval bych, ale nějakého trenéra ve fitku nebo jinde a nechal si upravit techniku, i když si myslíš, že jí máš dobrou tak to tak asi nebude a některý chyby sám neodstraníš.
Korteho bych nechal uležet, nedá ti to skoro nic na to jakou dřinu vynaložíš abys to zvládnul, nemluvě o rizikách spojených s technikou a MT 3x do týdne.
Netlačil bych tolik na pilu, MT ti stačí 1x týdně, dřep max 2. hořejšek můžeš libovolně. Výsledky budou jen to chce čas _________________ Venca.v : Netusim, ale tusim ze sacharidy jsou cukry a cukr moc nezeru, jenom v cokoladovejch susenkach a tak, nebo s tim tvarohem
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kwaker

|
|
| nahoru |
|
 |
Matheus

|
Zaslal: pá listopad 11, 2011 11:25 am Předmět: |
|
|
| papaya napsal: | To netvrdím, ale myslím si, že ve věku řekněme do těch 14ti-15ti let by měli děcka spíš plavat, běhat, shybovat, klikovat, stejně jako můžou dělat spoustu jiných cviků - kliky na bradlech, tricepsové kliky, když už tam chceš zařadit ty spodní záda, tak třeba hyperextenze atd.. Činek si člověk, pokud u toho chce vydržet, užije ještě habaděj |
souhlas...
člověku to většinou dalším vzděláním a zkušenostmi dojde že jebat se s činkama před 18 rokem je možná fajn na trošku svalů, ale jinak je to celkem k ničemu. Jestli si chceš zvedat ego tak asi jo. Ale jinak to přináší víc rizik než přínosu.. tělo roste, hormony divočí, radši bych volil nějaký bojový sport (box, taekwon-do) který tě kondičně připraví do budoucna mnohem lépe a než činky. O to víc pak můžeš cvičit později, takhle si podle mně akorát zaděláš na zranění co tě budou v budoucnu brzdit... v 16 rokách by ses cítil v pohodě i kdybys měl tahat kouli na jedné noze, ale ve 30 si na to vzpomeneš. (možná taky ne ale za to riziko to myslím nestojí)
blbé je že si mladí nenechají poradit _________________ Krev z nosa a po treninku kosa... ;-) jinak to neporoste
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: pá listopad 11, 2011 11:45 am Předmět: |
|
|
| keba napsal: |
Korteho bych nechal uležet, nedá ti to skoro nic na to jakou dřinu vynaložíš abys to zvládnul, nemluvě o rizikách spojených s technikou a MT 3x do týdne.
Netlačil bych tolik na pilu, MT ti stačí 1x týdně, dřep max 2. hořejšek můžeš libovolně. Výsledky budou jen to chce čas |
Ono je to tezke, kdyz tu na foru panuje tak trochu korte-manie :) Samozrejme nemam nic proti tomuto treninku, ale naprosto souhlasim s tim, ze v 15 letech je pro nej takovyto trenink neprinosny, jenze se to tezko vysvetluje 15 letemu klukovi, co chce hned svaly (vetsina z nas si tohle moc dobre pomatuje:) ) _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
kwaker

|
Zaslal: pá listopad 11, 2011 1:01 pm Předmět: |
|
|
| Matheus napsal: | | papaya napsal: | To netvrdím, ale myslím si, že ve věku řekněme do těch 14ti-15ti let by měli děcka spíš plavat, běhat, shybovat, klikovat, stejně jako můžou dělat spoustu jiných cviků - kliky na bradlech, tricepsové kliky, když už tam chceš zařadit ty spodní záda, tak třeba hyperextenze atd.. Činek si člověk, pokud u toho chce vydržet, užije ještě habaděj |
souhlas...
člověku to většinou dalším vzděláním a zkušenostmi dojde že jebat se s činkama před 18 rokem je možná fajn na trošku svalů, ale jinak je to celkem k ničemu. Jestli si chceš zvedat ego tak asi jo. Ale jinak to přináší víc rizik než přínosu.. tělo roste, hormony divočí, radši bych volil nějaký bojový sport (box, taekwon-do) který tě kondičně připraví do budoucna mnohem lépe a než činky. O to víc pak můžeš cvičit později, takhle si podle mně akorát zaděláš na zranění co tě budou v budoucnu brzdit... v 16 rokách by ses cítil v pohodě i kdybys měl tahat kouli na jedné noze, ale ve 30 si na to vzpomeneš. (možná taky ne ale za to riziko to myslím nestojí)
blbé je že si mladí nenechají poradit |
činky že jsou před 18tym rokem života k NIČEMU? to snad ne? Právě ty bojový sporty jsou daleko rizikovější jak činky, zvlášť u u těch bojových sportů dochází k různym sval.disbalancím a přetížením a právě těma činkama se to dá napravit!! Jak píše papaya tak právě takovy cviky jako kliky na bradlech moc dětí neudělá, takže je to pro ně na nic. Stejně tak hyperextenze - zvlášt dělaný HYPER:-). Samozřejmě že se napřed musí posílit svalstvo kolem páteře,pánve (hlavně naučit cvičit břicho) a ram.pletence a pak jít k periferii. V životě bych pro svý dítě neupřednostil bojový sport před POSILOVNOU! _________________ pojedeme zkratkou, je to sice dál, ale o to horší cesta
|
|
| nahoru |
|
 |
Matheus

|
Zaslal: pá listopad 11, 2011 1:10 pm Předmět: |
|
|
| kwaker napsal: | | Matheus napsal: | | papaya napsal: | To netvrdím, ale myslím si, že ve věku řekněme do těch 14ti-15ti let by měli děcka spíš plavat, běhat, shybovat, klikovat, stejně jako můžou dělat spoustu jiných cviků - kliky na bradlech, tricepsové kliky, když už tam chceš zařadit ty spodní záda, tak třeba hyperextenze atd.. Činek si člověk, pokud u toho chce vydržet, užije ještě habaděj |
souhlas...
blbé je že si mladí nenechají poradit |
činky že jsou před 18tym rokem života k NIČEMU? to snad ne? Právě ty bojový sporty jsou daleko rizikovější jak činky, zvlášť u u těch bojových sportů dochází k různym sval.disbalancím a přetížením a právě těma činkama se to dá napravit!! Jak píše papaya tak právě takovy cviky jako kliky na bradlech moc dětí neudělá, takže je to pro ně na nic. Stejně tak hyperextenze - zvlášt dělaný HYPER:-). Samozřejmě že se napřed musí posílit svalstvo kolem páteře,pánve (hlavně naučit cvičit břicho) a ram.pletence a pak jít k periferii. V životě bych pro svý dítě neupřednostil bojový sport před POSILOVNOU! |
možná jsem to měl upřesnit... myslel jsem bojové sporty typu kondiční box, taekwon-do, judo a karare. Tam bych se dysbalancí tolik nebál, je to víc o sportu a celkové fyzické přípravě, rychlost, obratnost koordinace a řeknu ti že tyhle sporty jsou úžasná průprava pro všecko, ne nadarmo to má na východě více než stoletou tradici. A silového treninku si mladí karatisti a spol užijou na treninku taky víc než dost, a řekl bych že to pod vedením a v tomhle směru bude mít trenink s činkama větší smysl, než aby tam jen tupě dřepovala a tahal 3x týdně... (nemyslíš snad že je tahle příprava jen o bušení do pytle) Řeknu ti že rozhodně bych mladého poslal 100x raději na tatami než bez dozoru do činkárny. Jsem zakotvený v posilovně pořád a mezi činkama jsem vyrostl a můžu zodpovědně říct že bych mě štvě že jsem v mládí dal přednost činkám. Problémy nemám, cvičí se mi parádně, zdraví mám v pořádku, ale tuhle průpravu bych viděl jako užitečnější způsob trávení volného času. Ne všecky bojové sporty jsou o rozbití tlamy
(jestli chceš mladému doporučit raději korte než taekwondo tak good luck ) _________________ Krev z nosa a po treninku kosa... ;-) jinak to neporoste
|
|
| nahoru |
|
 |
papaya

|
Zaslal: pá listopad 11, 2011 1:21 pm Předmět: |
|
|
Já jsem třeba před posilovnou dělal nějakých 5 let judo a myslím si, že je to průprava pro posilovnu jak vyšitá! A nejen pro posilovnu, celkově pro nějaké další fyzické cvičení. Myslím si, že i takovým typem fyzické zátěže je možné dosáhnout dobré postavy a svalů, a to vše za cenu menších rizik, než tahání i když malé váhy, mrtvým tahem..
Kdo si myslí, že je cvičení Korteho dobré v 15ti letech, ať si to myslí, já ale ne  .
|
|
| nahoru |
|
 |
Matheus

|
Zaslal: pá listopad 11, 2011 1:32 pm Předmět: |
|
|
| papaya napsal: | Já jsem třeba před posilovnou dělal nějakých 5 let judo a myslím si, že je to průprava pro posilovnu jak vyšitá! A nejen pro posilovnu, celkově pro nějaké další fyzické cvičení. Myslím si, že i takovým typem fyzické zátěže je možné dosáhnout dobré postavy a svalů, a to vše za cenu menších rizik, než tahání i když malé váhy, mrtvým tahem..
Kdo si myslí, že je cvičení Korteho dobré v 15ti letech, ať si to myslí, já ale ne . |
amen _________________ Krev z nosa a po treninku kosa... ;-) jinak to neporoste
|
|
| nahoru |
|
 |
caparzo
|
Zaslal: pá listopad 11, 2011 2:13 pm Předmět: |
|
|
Já osobně bych třeba doporučil TBT (použij google). Cvičil jsem v tomhle stylu asi od 15 a nepozoruju na sobě žádná postižení. Teda co se týče stavby těla
Obsahuje to vyšší počty opakování a přitom můžeš cvičit základní cviky jako MT, dřepy, bench. Vyššími počty opak. s nižší váhou se naučíš správnou techniku, zákl. cvikama posílíš střed těla a tak budeš v pozdějším věku schopný najet v pohodě na toho korteho.
|
|
| nahoru |
|
 |
kwaker

|
Zaslal: so listopad 12, 2011 12:05 am Předmět: |
|
|
to Matheus: pod bojovyma sportama jsem si představil opravdu bušení do pytle a nesmyslný sklapovačky a stretching alá gymnasti na východě atd.... ale myslel jsem to obojí pod dozorem kompetentní osoby - stejně tak v posilovně. U nás ve fitku vidím zase právě adolescenty jak mávají 20kg kotoučem v prohnutí v bedrech ve stoje nad hlavou po vzoru svého trenéra bojových sportů, nebo pořád drtí nějaky tlaky na ramena ve stoje atd.... proto jsem řekl, že bych raději svý dítě poslal do posilovny, než na nějaky thaibox atd... _________________ pojedeme zkratkou, je to sice dál, ale o to horší cesta
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: so listopad 12, 2011 9:45 am Předmět: |
|
|
Je fajne, že se zadavatel k tématu už nijak nevyjadřuje, jen staří pardálové tady plkají dál _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: so listopad 12, 2011 10:02 am Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | Je fajne, že se zadavatel k tématu už nijak nevyjadřuje, jen staří pardálové tady plkají dál |
Zadavatel se nevyjadruje, protoze si stejne jede korteho a je mu u prdele, co tu kdo rika :) _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: so listopad 12, 2011 11:04 am Předmět: |
|
|
| ILikeBike napsal: | Korteho nejedu, ani v blízké době nepojedu. Většina lidí tady na fórku říká, že to pro mě dobrý není, tak proč bych ho měl jet? Teď dojedu dalši dva tejdny split, a potom něco jako TBT, jak mi tu někdo radil, nebo jak předtím stylem: pondělí vršek, středa spodek, pátek celé tělo. Všem díky za názory |
A pohádky byl konec. Lock _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|