koupe auta - podekovani

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 29, 30, 31  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - koupe auta - podekovani  Úvodní stránka -> Ostatní -> koupe auta - podekovani
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ignasov

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 8:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no, ak ti mozem poradit, z vlastnej skusenosti s kupou uz asi styroch ojazdenych aut. kedze s autom chces jazdit mimo mesto ale len na vylety, je pravdepodobne ze rocne najazdis mozno 10 000 km. z toho titulu nepozeraj diesle, naklady na udrzbu a servis sa ti pri najazde neoplatia...

rady su nasledovne:

1. vyhybaj sa francuzskym autam. sam vlastnim pezota, nie je to skusenost ktoru chces zazit.

2. ak mozem odporucit, Honda a nemecké auta, plus ford nemusi byt zly. jedna sa o 10 rocne auto ktore kupujes...

3. vychadzaj od motora, kup si model, ktory ma v prvom rade kvalitny motor ( v tomto smere hondacke benziny Vtecy su naozaj vynikajuce- vlastnime tri hondy... )

4. ozri si poriadne konkretny kus. ci je servisovany, aky ma stav. odporucam radsej priplatit 10 000 za dobry kus, ako zacat servisovat... ja som sa tak oklamal a nestoji to za to...

videl som tu zopar rad, nepriklad ten focus 1,6, s nim nespravis krok vedla... ale hocijaka honda... vyhybal by som sa starym alfam, starym fiatom, starym hjundajom, vyjazdenym BMW... na druhu stranu, ak najdes vynikajuci kus, jasna servisna historia, poctivy servis atd, tak by som sa nebal hocijakeho auta...

+ edit:

zabudol som jednu vec, pocet najazdenych km. je to velmi zavadzajuci udaj. pri dovezenych vozidlach ten udaj absolutne nehra ulohu. dovezenky mozu mat aj 500 000 km a ty to nezistis... auta napriklad kupene na SR by si si podla vinka mal celkom v pohode overit cez emisnu a stk, tam sa zaznamenava pocet najazdenych km. www.seka.sk .

vo vseobecnosti ale palti, ze stav auta je daleko viac dolezitejsi nez ci mu svieti na budiku 110.000 alebo 220.000... hlavne ked tie kilometre nevies poriadne overit...

vo vseobecnosti pri silnejsich kubaturach 200.000 nie je ziaden problem, pokial nma auto dobry servis... ( nas civic 1,4 ma 210.000, acco 2.4 210.0000, kamaratov acco 310.000, a moj pezot ma len 160.000 a jebe sa tam zaradom vsetko na co si spomeniem... to je pre priklad... )

cize stav km treba brat do uvahy ale nie je to smerodajny udaj pri kupe jazdenky....

Naposledy upravil ignasov dne st duben 24, 2013 9:34 am, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
g3rtrud

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 9:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Súhlasím so všetkým čo napísal Ignasov.
rudosh

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 9:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Freimen napsal:
Co myslíte Vy s těmi staršími bmw kolem 200.000km?

Mně se neskutečně líbí tento, ale najeto 200km:
http://im.sauto.cz/image/201303/1119/1f/513e30931f06630016600100.jpg?type=im2

Já mám na své pětce 300.000km a funguje parádně (měl jsem jich s nájezdem 200tis km a víc několik). Většina aut z těchto let (cca2002) je na tom kilometrově podobně nebo hůř, jen mají na budíku jiné čísla ;-)

320i je v klidu (2,2l R6), ale klidně bych se nebál 325i nebo 330i, spotřeba je skoro stejná, jen to jinak jede :-)

Provozní náklady určitě lepší než audi a s focusem 1 i 2hé generace je to nesrovnatelné svezení (se všema mám osobní zkušenost). I když benzínový focus dokáže za volantem pobavit, na ten mix komfortu, kvality a jízdních vlastností BMW nemá.

Nejvíc se mi osvědčilo hledat auta po prvním majiteli s původem v ČR (žádný dovoz) a na stav tachometru se vůbec nedívat (narozdíl od stavu auta, což u nás dělají snad všichni naopak). Díky vysokému nájezdu je nízká cena a auto je třeba po prohlídce v autorizovaném servisu, takže jen sedneš a jezdíš. Ale to je kus od kusu.
Frozz.

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To, že ty máš špatnou zkušenost s peugeotema neznamená, že to jsou špatný auta, proboha, čistá demagogie, viz tvůj bod č.1. Já zase znám plno (osobně) lidí, co mají s P dobré zkušenosti a jinou značku by nechtěli. KUS OD KUSU.

S ostatním se dá celkem souhlasit, jen hlavně nikdo nikde nepište a neříkejte, že "tahle značka je špatná, auta téhle značky se pořád serou..." to jsou naprosté hlouposti, ta výroba už je tak provázaná, že skoro každý má prsty ve všem.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 12:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám C5ku kombíka 2,0 HDi a má 156000 km a nesere se:o)
g3rtrud

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 12:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
To, že ty máš špatnou zkušenost s peugeotema neznamená, že to jsou špatný auta, proboha, čistá demagogie, viz tvůj bod č.1. Já zase znám plno (osobně) lidí, co mají s P dobré zkušenosti a jinou značku by nechtěli. KUS OD KUSU.

S ostatním se dá celkem souhlasit, jen hlavně nikdo nikde nepište a neříkejte, že "tahle značka je špatná, auta téhle značky se pořád serou..." to jsou naprosté hlouposti, ta výroba už je tak provázaná, že skoro každý má prsty ve všem.

S Peugeotom nemám žiadne skúsenosti, ale bohužiaľ to čo píšeš nieje tak celkom pravda. Taká Alfa Romeo sa naozaj stále serie a to je fakt ktorý ti povie každý človek v servise a každý kto ju mal. Niektoré autá sa serú viac ako iné... Ale je pravda že dosť záleží na tom či sa ti podarí vychytiť dobrý kus.
TONIIIK

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 12:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

peugeot jsem mel taky a nikdy vic :D
Spazik

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

g3rtrud napsal:

S Peugeotom nemám žiadne skúsenosti, ale bohužiaľ to čo píšeš nieje tak celkom pravda. Taká Alfa Romeo sa naozaj stále serie a to je fakt ktorý ti povie každý človek v servise a každý kto ju mal. Niektoré autá sa serú viac ako iné... Ale je pravda že dosť záleží na tom či sa ti podarí vychytiť dobrý kus.

No co jsem slyšel, tak Alfa je spíš citlivá na správnou údržbu (dle pokynů výrobce).
Takže pokud na to někdo mr*á (jakože většina lidí v ČR je zvyklá jen lít benzín a olej, natož dbát pokynů výrobce pro servis, stejně tak trochu toho šizení v některých autoservisech), tak se mu to asi jen vrátí víc, než u jiných aut.
g3rtrud

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
g3rtrud napsal:

No co jsem slyšel, tak Alfa je spíš citlivá na správnou údržbu (dle pokynů výrobce).
Takže pokud na to někdo mr*á (jakože většina lidí v ČR je zvyklá jen lít benzín a olej, natož dbát pokynů výrobce pro servis, stejně tak trochu toho šizení v některých autoservisech), tak se mu to asi jen vrátí víc, než u jiných aut.

To je tiež pravda, ale určite to nieje len preto A ešte k tomu určite niesú na naše cesty, alfy majú nápravy ktoré toho u nás veľa nevydržia.
Petey

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to su take reci mechanikov (lemplov) co sa traduju od 60 rokov poznam x majitelov alfy, ktori su spokojni. Takisto som mal dva fiaty, na tych sa mi ani nevypalila ziarovka a jazdil som denne
tyboo

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 1:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pravda je takova, ze za 80 tisic budou vsechny Alfy olitane mrdky. Ostatne jako dalsich 80% produkce. Koupil bych Golfa v benzinu a mel bych klid.

Uvazovat nad BMW nebo Audi je spis utopie na tyhle prachy.

Nebo na druhou stranu.. pojezdit s tim dva roky, nez se to zacne poradne sypat a pak to poslat dal.
Freimen

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tyboo napsal:
Pravda je takova, ze za 80 tisic budou vsechny Alfy olitane mrdky. Ostatne jako dalsich 80% produkce. Koupil bych Golfa v benzinu a mel bych klid.

Uvazovat nad BMW nebo Audi je spis utopie na tyhle prachy.

Nebo na druhou stranu.. pojezdit s tim dva roky, nez se to zacne poradne sypat a pak to poslat dal.

to mám přesně v plánu, auto na 2 roky, užít si výlety, mít čím jet na hory

ty audi ani bmw nejsou utopie, např.

http://autosoft.cz/soubory_autosoft/detail_inzerat.php?id=MHCAR%2FA1210-0322%2F11.10.2012&nabidkaAdresarBazaru=mhcar

a druhou jsem dával už výše.
Frozz.

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kupoval bych ojetinu jedině v Německu od soukromníka a s sebou bych si vzal automechanika. České auto-bazary jsou velký risk.
Spazik

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 7:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky bych uvažoval to, že pokud mám na ojetinu 80k na útratu, pořizovací cena auta by měla být tak 50k.
ignasov

PříspěvekZaslal: čt duben 25, 2013 7:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no, ja som sa chcel vyhnut takym temam ze "ja mam peugeot a kazi sa, nekupuj" alebo "ja mam citroen ale nekazi sa, je to super auto"...

vo vseobecnosti su francuzske auta nizsej kvality... a je to potom o pravdepodobnosti. pravdepodobnost ze sa vysype honda je niekolkokrat nizsia ako ze sa zacne sypat francuz... a s tym nic nespravime.. preto som aj napisal, ze ak mas dobry kus, s poctivym servisom a historiou, je jedno aka to bude znacka... ak ale ist do neistoty, tak radsej s japoncom ako zabozrutom...

a ty pokial chces auto na vylety, najazd budes mat nizky, takze spotrebu principialne az tak riesit nemusis... kup si trebars aj golfa, alebo focus, civic, accord, napriklad honda HRV je velmi prakticka, osobne ju mam, ale nie je to na vysoke rychlosti...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - koupe auta - podekovani Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 29, 30, 31  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: