koupe auta - podekovani

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 29, 30, 31  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - koupe auta - podekovani  Úvodní stránka -> Ostatní -> koupe auta - podekovani
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bombay

PříspěvekZaslal: pá listopad 13, 2015 10:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ad mám 180 a víc ani chlup.
Jak píše Grimley a já před ním. Nejde kupovat ojeté auto a spoléhat se, že "to bude ok". vždy se může něco podělat a rezervu mít musíš. V lepším případě tě čekají rozvody.
U tříletého auta to asi nebude s opravama tak akční, ale je tu druhé "ale". Zatímco auta starší třeba šestli let se ještě opravovaly a la vyměníme konkrétní díl, teď se to dle servisáků okolo mě opravdu řeší skoro "vyměníme levou stranu, celý předek, blabla". Takže dřív si měnil součástku za 2000 Kč, dneska často celý komplet 10k+.

Pokud si můžeš dovolit přidat peníze a koupit nový vůz, spousta starostí odpadá.

Je taky možnost sledovat prodeje z exekuček, vytipovat si prodejce levných značek do XY km od tvého bydliště a zkusit, zda neprodávají testovací auta se slevou.

FoFo 1,6 kombi je slušné auto na provoz s rodinou, ale na druhou stranu je to nejčastější varianta motoru a proto se nabízí nejvíc "šrotů".

Já taky kupoval ojetého Focuse, ale protože jsem zas tak nebazíroval na spotřebě, zvolil jsem málo prodávaný 2,0 benzin. S nájezdem +- 10k za rok to zas tak neřeším a nabízená auta ojetá byla v daleko lepším stavu. Dokonce se mi podařilo natrefit na auto, které mělo poloviční cenu než nabízené 1,6 motory v daném roce výroby, s top výbavou.
mirus

PříspěvekZaslal: pá listopad 13, 2015 12:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
No...je to ale o štěstí a taky o typu a třídě auta. Já kdysi koupil slušnou C5ku a ročně do ní sypu tak 20 000 Kč jen z blbýho důvodu, že oprava, která stojí na fabii pětku tady stojí patnáct (nejsou to závady, ale prostě obměna opoužívaných dílů - naposledy spojka cca 30 000 Kč, která odešla po 205 000 km, což je docela OK- kromě ceny, která není OK). Tím chci říct, že za 200 000 Kč můžeš mít auto s minimálními sevisními náklady, ale pokud si za to koupíš např. audi allroad, tak třeba tlumiče jsou za 80000 Kč a to je docela palba, takže jedna oprava může být i skoro půlka ceny ojetiny. Proto bych zvážil co do toho chci dávat a šel raději někam do segmentu B/C, kde se dá vybrat auto, kde oprava nestojí ranec.

S dvěma dětmi bych bral focuse 1,6 benzín. Autorizovaní prodejci mají občas bazarovky co k nim jezdily a tam je vše doloženo. Tam bych třeba hledal já.

Díky deadlifte, zapíšu si focus 1,6 a mrknu se.
mirus

PříspěvekZaslal: pá listopad 13, 2015 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Koupit auto, kde se nemuzes 100 procentne spolehnout na pocet najetych km a neudelat rozvody, to je slusna sazka do loterie, ale jestli se nekomu chce riskovat motor pro usetrenejch par tisic, proc ne :)

Je samozrejme sance, ze clovek natrefi na poctivej kus, nestocenej a v dobry forme, bohuzel sance je v porovnani s tim, ze koupis nalestenou bidu minimalni.

Na google staci zadat "recenze autobazaru" a melo by to najit minimalne jedno diskuzni forum primo na tuto problematiku, pripadne na fotd clubu je taky slusna databaze bazaru a zkusenosti. Smutny je, ze ani autobazar na dvorku autorizovanyho prodejce neni cistej a prodava stocenky/bouracky.

Jedna z fint autobazaru je napriklad, ze uvedou "1.majitel" ... ale to, ze to melo 5 majitelu v Nemecku, to uz nedodavaj. Dale pak rozhodne nebrat dovoz ze spanelska (casto auta z pujcoven, nebo opraveny bouracky)...ani z italie (vytopeny auta....pripadne opet bouracky, navic v italii se nebere staceni km jako podvod)...ani z Holandska (auta neuveritelne vylitany)....a ani Nemecko uz neni zaruka kvality - vetsinou bouracky/leasingy.

Dalsi fintou bazaru je, ze do kupni smlouvy to auto popisou tak, ze je potreba opravit motor....brzdy....rozvody...disky....karoserii.... v podstate kupujes vrak, kdyz se zeptas proc tam je tohle vsechno, dockas se vyhybave odpovedi - samozrejme ze to je proto, ze kdyz se ti za par mesicu vysype auto, tak sis podepsal, ze jsi vlastne koupil vrak.

Servisni knizka je u ojetejch aut vetsinou bezcennej car papiru - 90% razitek je falesnejch, pokud clovek neni linej, da se do tech servisu zavolat a oni vam podle VIN kodu reknou, jestli tam to auto vubec bylo. Certifikat najetejch km CEBIA je uz totalne ultrakhovnu, ale vypada to pekne, ze to ma nejakej certifikat. Doklada totiz km najety v CR a to nekdy ani neni schopnej dolozit. Takze se pritahne auto ze zahranici, stoci se a pak na technickou a razem je zlegalizovana stocenka treba o 100 tisic km.

Tyhle "finty" bazaru jsou taky zpusobeny tim, ze kazdej chce auto co nejnovejsi, po duchodci a za co nejmensi prachy. Pak je sranda (vztahnu to na focusy) kdyz Ford Focus 2012 dotazenej z nemecka s najetejma 90 000km u nas sezenete za 170 tisic kc a v nemecku zacinaj ceny podobnejch Focusu na 240 tisicich (plus se musi platit dan u nas)....

Ja bych si treba auto z bazaru uz nekoupil, ani kdyby bylo na prvni pohled sebehezci, ale samozrejne zase chapu, ze ne kazdymu se chce a ma moznosti kupovat fungl novy auto. Soused kupoval loni Mondeo v plny palbe za 420 tisic a od ty doby do nej nasypal dalsich 80 tisic, protoze misto 80 tisic melo podle rozklicovanyho VIN nalitano 290 tisic :) bohuzel lidi jsou nepoucitelny a zijou v domneni, ze jich se to nemuze dotknout :) .... (a to to Mondeo bylo vazne krasny....i vnitrek...jako novy)

Edit: taky je dobry zjistit si, jaka vybava je v jakym stupni vybavy dany znacky. Opet kdyz to vztahnu na focusy, pro ktery mam slabost, je pak zvlastni, kdyz zakladni vybava trend ma volant a budiky z Titania, aneb z nejvyssi vybavy ( pak je jasny, ze auto bylo bourany a vymenili predek). Taky neni na skodu podivat se v kufru pod polstrovani - kdo se v tom vyzna, pozna svarovani ktery neni ze servisu, ale je delany po bouracce - je spousta pripadu, kdy mel nekdo privarenej klidne celej zadek z jinyho auta. To samy, ale to ti vetsinou nedovolej, je nakouknout pod tesneni dveri, tam je pounat, jestli auto bylo strikany...

Samozrejme, pokud nekdo na parkovisti tuknul auto a promackl naraznik / dvere, o nic nejde, ale vsechny auta v bazarech bejvaj nehavarovane po 1.majiteli. kdyz jsem patral, tak havarovany auto se bere, kdyz "byl chladic na kline spolujezdce" a i tak nikde v bazaru nenajdes "havarovane" auto :)

Díky Grimley za vysvětlení. Jem ě to úplně jasný, že podvádí v autobazarech, tak hledat nebudu. Zkusím soukromý inzeráty a mám velice kvalitního automechanika, které pozná, takže to budu řešit s ním.
mirus

PříspěvekZaslal: pá listopad 13, 2015 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
Ad mám 180 a víc ani chlup.
Jak píše Grimley a já před ním. Nejde kupovat ojeté auto a spoléhat se, že "to bude ok". vždy se může něco podělat a rezervu mít musíš. V lepším případě tě čekají rozvody.
U tříletého auta to asi nebude s opravama tak akční, ale je tu druhé "ale". Zatímco auta starší třeba šestli let se ještě opravovaly a la vyměníme konkrétní díl, teď se to dle servisáků okolo mě opravdu řeší skoro "vyměníme levou stranu, celý předek, blabla". Takže dřív si měnil součástku za 2000 Kč, dneska často celý komplet 10k+.

Pokud si můžeš dovolit přidat peníze a koupit nový vůz, spousta starostí odpadá.

Je taky možnost sledovat prodeje z exekuček, vytipovat si prodejce levných značek do XY km od tvého bydliště a zkusit, zda neprodávají testovací auta se slevou.

FoFo 1,6 kombi je slušné auto na provoz s rodinou, ale na druhou stranu je to nejčastější varianta motoru a proto se nabízí nejvíc "šrotů".

Já taky kupoval ojetého Focuse, ale protože jsem zas tak nebazíroval na spotřebě, zvolil jsem málo prodávaný 2,0 benzin. S nájezdem +- 10k za rok to zas tak neřeším a nabízená auta ojetá byla v daleko lepším stavu. Dokonce se mi podařilo natrefit na auto, které mělo poloviční cenu než nabízené 1,6 motory v daném roce výroby, s top výbavou.

Díky moc Bombay mrknu na ty focuse a klidně bych dal 2,0 benzin, no uvidíme na co natrefím.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá listopad 13, 2015 1:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zrovna focuse je dvoulitr horší motor. Nejede o moc líp než 1,6ka (má hliníkový blok) kterou pokud se nepletu kdysi v začátcích pomáhala navrhnout tuším yamaha. Taky je těžší na předek. Určitě bych bral 1,6ku ztec, klidně tu silnější. Svého času to byla nejpovedenější 1,6ka a taky jízdní vlastnosti focuse jsou super. Další výhodou je nižší povinné ručení.

Bombay má ale pravdu, že těch dvoulitrů je míň a za solidní cenu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg

PříspěvekZaslal: pá listopad 13, 2015 6:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já vám tedy do toho nechcu házet vidle a nic proti Focusu, ale .... nebyla řeč o max ceně 180 tis. Kč a současně stáří 3 roky?

Protože jsem si jen tak cvičně zadal v automodul.cz Focuse do 185 tis. Kč, a nejnovější byly 2011 a nejméně najeto bylo 120 tis. km.

Hledat F r.v. 2012 a výše do 180 litrů bude myslím vcelku oříšek, a pokud nějaký bude, tak šance na nějakou haluz je značná, protože to vypadá, že běžná cena je vyšší, a proč tedy prodávat něco v dobrém stavu za méně.

EDIT .... já tedy nemám čas nějak pátrat, ale když už jsem to měl otevřené, tak ani ta i30 tam za tyhle peníze novější než 2011 není.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá listopad 13, 2015 6:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hledám na tipcars a tam i30 je od r. 2012 za ty peníze. Focus pravda ne-e. O rok dva starší by už byl. Fabií tam je tři prd...
jim1282

PříspěvekZaslal: pá listopad 13, 2015 7:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg

PříspěvekZaslal: pá listopad 13, 2015 7:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Hledám na tipcars a tam i30 je od r. 2012 za ty peníze. Focus pravda ne-e. O rok dva starší by už byl. Fabií tam je tři prd...

Tak jsem tam kouknul a do 200 tis. jich tam mám 5, a do 180 tis. je tam jeden ..... se 140 000 najeto. Ale možná blbě hledám. Nejel jsem ani v jednom, ale to už mi ten rumunský zázrak ... nový ... dává větší smysl.

Fabky tam jsou, to je pravda, a i v kombi, což u F pro 4 lidi považuji za nutnost. A i tak bude cesta k Jadranu krušná:-).

Já se o tohle nikdy nezajímal, ale pokud je to stáří max 3r dané pevně, a nad těch 180 do toho v nejbližších pár letech nechce dát nic, tak bych pro 2+2 lidi lehce doplatil, a vzal nového Logana MPV.

Osobně bych ale sháněl něco, co nakonec koupil Freimen .... když jsme ho nakonec přivedli k rozumu :-).
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá listopad 13, 2015 8:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

buď koupit nové se zárukou /a to připadá v úvahu jedině ta Dacia/, nebo ojeté kolem 120 tisíc a zbytek nechat jako rezervu. nejhorší volba je koupit přesně za 180 a pak se divit, až se to rozesere, resp. přijdou naprosto běžné provozní věci jako tlumiče, brzdy, kotouče, rozvody...
btw. jestli hledáš něco nesmrtelného, tak 1,9 TDI je motor, co vydrží v pohodě 500-700 tisíc...
to je výjimka, která potvrzuje pravidlo - že cokoliv VW udělá stojí za ...
ygg

PříspěvekZaslal: pá listopad 13, 2015 11:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak Mirus hledá benál.
Za 120 lze koupit 3r starou ojetinu v poho, ale bude mít jen 2 kola:-).
S tím motorem, co měly např. jedničkové O, máš pravdu, ale platí to jen v případě, kdy se o to předchozí majitel slušně staral. Což pokud nevíš ....

To se nehádám, to jen doplňuji.

Osobně bych to udělal přesně jak píšeš, buď novou Dacii, nebo za max 150 ojetinu a zbytek si nechat jako rezervu. Já bych tedy koupil za těch tvých cca 120-130, zbytek si schoval, a s tím stářím šel klidně na 5-7 let. Nicméně to nebylo v zadání.
mirus

PříspěvekZaslal: pá listopad 13, 2015 11:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky chlapy za informace. Vážím si vašeho času, že to řešíte. Nebudu zbrklý a nevrhnu se hned na první auto, ale snažím se všechny informace, co jste napsali zužitkovat a vím že 3roky a cena 180t moc nesedí. Pořeším a třeba by se dalo i jinak (4 - 5 a cena do 200t, když už tak si nechám rozumně poradit a radši si připlatím).
mirus

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2015 9:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vypadá to na 95% že půjdu do novýho auta Dacia Logan MCV. Má někdo zkušenosti se značkou Dacia?
smetak

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2015 9:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kamarad si koupil noveho dokkera a docela si ho chvalil. Spatna volba by nemusela byt ani nejaka starsi toyota, treba prius.
ygg

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2015 12:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mirus napsal:
Vypadá to na 95% že půjdu do novýho auta Dacia Logan MCV. Má někdo zkušenosti se značkou Dacia?

Osobní ne, ale pár lidí okolo jo ... předchozí typ Logana ... a závěr je vcelku jednoznačný. Člověk nemůže čekat komfort, zpracování, materiály a pod ve stylu Mondea či Accordu. Ale to poznáš už při předváděčce. Ale jinak to prý dělá co má a nijak zvlášť se to nesere, rozhodně ne víc než jiné značky. Value4money je obecně u tohoto auta hodnocena velmi dobře.

Ale Dacia bude mít určitě někde na netu nějaké fan-fórum, tak koukni tam, co píší, jaké mají zkušenosti a tak.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - koupe auta - podekovani Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 29, 30, 31  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: