|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Bara

|
Zaslal: so únor 22, 2014 3:49 pm Předmět: |
|
|
Jo a šunka je v akcích často a navíc třeba v lidlu si můžeš hlídat ten roh se slevama
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ALKAPONE

|
Zaslal: so únor 22, 2014 4:08 pm Předmět: |
|
|
Snídaně: ovesné vločky 150g, mléko (300ml)
Přesnídávka: omeleta 3 vejce 100g vlocek
Oběd: nevyplňován z důvodu obědvání ve škol. jídelně
Svačina: celozrne testoviny 150g, kecup, 100g eidamu
Večeře: brambory (300g), vepřově nebo ryba (100g), připraveno na rostlinném oleji (10g)
Druhá večeře: tvaroh a nebo rovnou micelarni kasein (je urcite kvalitnejsi nez tvaroh a cenove vyjde stejne)
S- 350
B-105
+ skolni jidelna
cena cca 65-70 kc _________________ `Bolest, kterou cítíš dnes, bude síla, kterou pocítíš zítra…`
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so únor 22, 2014 8:21 pm Předmět: |
|
|
Já tam postrádám info jak jsi na tom s vařením .... myslím možnost si sám vařit. Pokud tu možnost v nějaké rozumné míře máš, tak bych rovnou zapomněl na cokoli v konzervě nebo uzeniny. A i sýr je otázkou. Buď to bude sračka, nebo se nedoplatíš. Šunka v akci "za patnác" se zdá být super, eidam za "dvanáct" také, ale jen do té doby, než si člověk uvědomí, že vepřová kýta se dá sehnat s trochou námahy za kilo kilo:-), kuřecí prsa rovněž, přední hovězí za cca 150, krůtí prsa podobně, občas se zadaří i to zadní hovězí. Úprava ani u jednoho není žádný problém a není ani časově náročná, a kvalitou to bude vždy někde úplně jinde.
U sacharidů podobně .... třeba pokud se naučíš připravovat sypanou rýži (ať již investicí pár set kaček do rýžovaru nebo se to prostě naučíš v hrnci), tak se lze při koupi většího balení dostat na cenu, na kterou se jinak budeš dostávat dost těžko.
Prostě ... když jsem chudej .... což občas potká kde koho:-) ... tak nesmím být línej. Myslet, sehnat, uvařit. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: so únor 22, 2014 8:53 pm Předmět: |
|
|
Setkávám se tu na fóru často s názorem, že když si člověk přepočítá např. cenu sýra, šunek, cottagů apod. na kilo (případně na množství bílkovin) a porovná to s masem, tak maso (v akci) může často vyjít levněji. S tím nemám problém a určitě tohle potěší peněženku kohokoliv z nás, ale v jídle musí být určitá pestrost. Pokud by člověk vše neustále přepočítával na nějakou surovinu, tak by nejedl za chvíli nic jiného, než tu cenově dobře vycházející surovinu. Nebo má snad někdo chuť si dát ráno k vločkám maso, na svačinu do toastu maso, na oběd maso, na sváču protein a večer maso? :)
Zdroje bílkovin se mají točit (nejen kvůli AK spektru a typu mastných kyselin, ale i kvůli mikroživinám), občas holt není cena to hlavní a nelze to neustále přepočítávat stylem "proč bych si měl dávat sýr, když to maso vyjde levněji". Tímto stylem by si člověk nemohl dát za chvíli ani kvalitní rybu (třeba Barovo oblíbený losos, na který si vřele doporučuju občas našetřit :o) A to neříkám jako nějakej teoretik, ale jako praktik se studenstkým rozpočtem přemýšlejíc, jak nejlépe utratit peníze za jídlo s co největší výživovou hodnotou. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: so únor 22, 2014 8:59 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Já tam postrádám info jak jsi na tom s vařením .... myslím možnost si sám vařit. Pokud tu možnost v nějaké rozumné míře máš, tak bych rovnou zapomněl na cokoli v konzervě nebo uzeniny. A i sýr je otázkou. Buď to bude sračka, nebo se nedoplatíš. Šunka v akci "za patnác" se zdá být super, eidam za "dvanáct" také, ale jen do té doby, než si člověk uvědomí, že vepřová kýta se dá sehnat s trochou námahy za kilo kilo:-), kuřecí prsa rovněž, přední hovězí za cca 150, krůtí prsa podobně, občas se zadaří i to zadní hovězí. Úprava ani u jednoho není žádný problém a není ani časově náročná, a kvalitou to bude vždy někde úplně jinde.
U sacharidů podobně .... třeba pokud se naučíš připravovat sypanou rýži (ať již investicí pár set kaček do rýžovaru nebo se to prostě naučíš v hrnci), tak se lze při koupi většího balení dostat na cenu, na kterou se jinak budeš dostávat dost těžko.
Prostě ... když jsem chudej .... což občas potká kde koho:-) ... tak nesmím být línej. Myslet, sehnat, uvařit. | Ale to většina mladych coolturistu nechce slyset. Ze mají behat po meste, kde je zrovna akce na maso a vyvarovat a chystat si to dorpedu atd.. Stejne ikdyby jim to maso a rejzu někdo vyvaroval a strkal az pod nos, tak to většina nevydrzi jist. Jo ten kdo to mysli vazne tyhle blbosti neresi. Je mu jasne co je potřeba a to je MASO a ne SOJA nebo uzenarsky výrobky a podobny hovna a podle toho se zaridi...
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: so únor 22, 2014 9:09 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Setkávám se tu na fóru často s názorem, že když si člověk přepočítá např. cenu sýra, šunek, cottagů apod. na kilo (případně na množství bílkovin) a porovná to s masem, tak maso (v akci) může často vyjít levněji. S tím nemám problém a určitě tohle potěší peněženku kohokoliv z nás, ale v jídle musí být určitá pestrost. Pokud by člověk vše neustále přepočítával na nějakou surovinu, tak by nejedl za chvíli nic jiného, než tu cenově dobře vycházející surovinu. Nebo má snad někdo chuť si dát ráno k vločkám maso, na svačinu do toastu maso, na oběd maso, na sváču protein a večer maso? :)
Zdroje bílkovin se mají točit (nejen kvůli AK spektru a typu mastných kyselin, ale i kvůli mikroživinám ), občas holt není cena to hlavní a nelze to neustále přepočítávat stylem "proč bych si měl dávat sýr, když to maso vyjde levněji". Tímto stylem by si člověk nemohl dát za chvíli ani kvalitní rybu (třeba Barovo oblíbený losos, na který si vřele doporučuju občas našetřit :o) A to neříkám jako nějakej teoretik, ale jako praktik se studenstkým rozpočtem přemýšlejíc, jak nejlépe utratit peníze za jídlo s co největší výživovou hodnotou. |
S tim naprosto souhlasim. Zdroje bilkovin se mají tocit kureci- kruti, hovezi, ryby, vajíčka, proteinak... Ale tady je rec o soje, uzenářských vyrobkach, konzervách... Sorry, ale jakz mikroživiny myslis? Jestlize jsou pro dotycnyho problém peníze, tak utrácet za sunky a výrobky ktery jsou aspoň nejak kvalitni je proste nesmysl a vždycky bude nejlepší volba to maso v akci. Nikdo nerika, ze musí zrat třeba jen kureci. Muze tocit všechny druhy masa, vajíčka taky nejsou nejak drahy když jich neji 10 denne. Tvaroh to same a na proteinak si taky urcite nasetri aby si mohl dat aspoň po treningu. S timhle muze něco vymyslet, ale když bude každý jidlo splacavat nejakyma sejrama, mlikama a konzervama, tak to pak bude podle toho vypadat...
|
|
| nahoru |
|
 |
Novic
|
Zaslal: so únor 22, 2014 9:11 pm Předmět: |
|
|
Tu se člověk nasměje. Kdo nemá kulturistický ambice a chce jen dobře vypadat, konzumace masa (včetně rybího) postačí jednou, maximalně dvakrát do dne (extrém)... svačiny prokládat např. kvalitní šunkou, sýrem s pečivem apod. Jídelníček je základ, ale nechápu, proč by naturální jedinec měl jíst 5x denně maso. Můj názor, hezký den
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: so únor 22, 2014 9:13 pm Předmět: |
|
|
esko : stačí 2x do týdne zařadit rybu+ brambory místo kuře a rýže? Jaký druh těstovin doporučuješ do diety? Už přes 3 týdny jím dennodenně rýži, v netréninkový den 1-2 porce nahradím právě brambory a rybou, ale přemýšlím právě o nějakých těstovinách.
btw: občas si dám rýžové nudle, ale ono to bude cca stejné jako rýže...
yura : To já to mám právě naopak, když je kuře v akci, snažím se brát ve velkým. A většinou se ráno hecnu a po snídani si uvařím jídlo na celý den, přednášky ve škole mám až odpoledne. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: so únor 22, 2014 9:28 pm Předmět: |
|
|
| yura napsal: | | eSko napsal: | Setkávám se tu na fóru často s názorem, že když si člověk přepočítá např. cenu sýra, šunek, cottagů apod. na kilo (případně na množství bílkovin) a porovná to s masem, tak maso (v akci) může často vyjít levněji. S tím nemám problém a určitě tohle potěší peněženku kohokoliv z nás, ale v jídle musí být určitá pestrost. Pokud by člověk vše neustále přepočítával na nějakou surovinu, tak by nejedl za chvíli nic jiného, než tu cenově dobře vycházející surovinu. Nebo má snad někdo chuť si dát ráno k vločkám maso, na svačinu do toastu maso, na oběd maso, na sváču protein a večer maso? :)
Zdroje bílkovin se mají točit (nejen kvůli AK spektru a typu mastných kyselin, ale i kvůli mikroživinám ), občas holt není cena to hlavní a nelze to neustále přepočítávat stylem "proč bych si měl dávat sýr, když to maso vyjde levněji". Tímto stylem by si člověk nemohl dát za chvíli ani kvalitní rybu (třeba Barovo oblíbený losos, na který si vřele doporučuju občas našetřit :o) A to neříkám jako nějakej teoretik, ale jako praktik se studenstkým rozpočtem přemýšlejíc, jak nejlépe utratit peníze za jídlo s co největší výživovou hodnotou. |
S tim naprosto souhlasim. Zdroje bilkovin se mají tocit kureci- kruti, hovezi, ryby, vajíčka, proteinak... Ale tady je rec o soje, uzenářských vyrobkach, konzervách... Sorry, ale jakz mikroživiny myslis? Jestlize jsou pro dotycnyho problém peníze, tak utrácet za sunky a výrobky ktery jsou aspoň nejak kvalitni je proste nesmysl a vždycky bude nejlepší volba to maso v akci. Nikdo nerika, ze musí zrat třeba jen kureci. Muze tocit všechny druhy masa, vajíčka taky nejsou nejak drahy když jich neji 10 denne. Tvaroh to same a na proteinak si taky urcite nasetri aby si mohl dat aspoň po treningu. S timhle muze něco vymyslet, ale když bude každý jidlo splacavat nejakyma sejrama, mlikama a konzervama, tak to pak bude podle toho vypadat... |
Tebe to paleo taky docela "štrejchlo", viď? :)
Vápní, železo, hořčík, jód... Jinak pokud sleduješ fóru nějaký ten pátek, tak víš, že já se tu o konzervách, nekvalitních šunkách, piškotech apod. nebavím. Co se týče mléčných výrobků, na ně je spousta názorů, ale já jsem na straně těch, kteří říkají, že jsou to kvalitní výrobky (opět: nebavím se to u doslazovaných jogurtech plných škrobu, ale o kvalitních věcech). Ono stačí jednou vidět pošetilou mámu zblbnutou z těch rádoby poradců (co neuznávají mléčné výrobky), která láduje děcko rostlinnými zdroji vápníku v domnění, že to stačí... Hehe, nestačí, jeho častá návštěva ortopedie je toho důkazem. Fytáty a antinutrienty prostě neočůráš. Ono se stačí občas pobavit s nějakým praktikem ve svém oboru, který denodenně vídá následky těch "novodobých" názorů na to, jak by se měli lidi stravovat, pak se člověk zase vrátí nohama na zem. Teorií o škodlivosti ml. výborků (a nejen jich) už tu bylo dost...
| MAST3R napsal: | esko : stačí 2x do týdne zařadit rybu+ brambory místo kuře a rýže? Jaký druh těstovin doporučuješ do diety? Už přes 3 týdny jím dennodenně rýži, v netréninkový den 1-2 porce nahradím právě brambory a rybou, ale přemýšlím právě o nějakých těstovinách.
btw: občas si dám rýžové nudle, ale ono to bude cca stejné jako rýže...
yura : To já to mám právě naopak, když je kuře v akci, snažím se brát ve velkým. A většinou se ráno hecnu a po snídani si uvařím jídlo na celý den, přednášky ve škole mám až odpoledne. |
Nechápu tu posedlost rýží v dietě... vždyť je to tak hladová příloha (pokud člověk není srdcař a nepočká si těch 30 minut až se uvaří naturalka :-)) Těstoviny bezvaječný a hlavně celozrnný, to je základ u všech příloh v dietě (brambory ideálně ve slupce, jinak to je další hladová příloha). Celozrnný kuskus je také volbou, pohanka nebude od věci (tam ale tolik vlákniny není, navíc je to pro tvrďáky - kdo ji neumí udělat, tak si na ni fakt nepochutná).
A jestli stačí 2x týdně ryba? Prd stačí, to je ideální, takovou frekvenci ti plno lidí bude závidět, protože při dnešních cenách by si někteří přáli tu kvalitní rybu aspoň jednou týdně. ;-) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: so únor 22, 2014 9:35 pm Předmět: |
|
|
| Novic napsal: | | Tu se člověk nasměje. Kdo nemá kulturistický ambice a chce jen dobře vypadat, konzumace masa (včetně rybího) postačí jednou, maximalně dvakrát do dne (extrém)... svačiny prokládat např. kvalitní šunkou, sýrem s pečivem apod. Jídelníček je základ, ale nechápu, proč by naturální jedinec měl jíst 5x denně maso. Můj názor, hezký den | To jsem nikde nepsal. Prave si taky myslim, ze maso staci 1 max 2x denne a dalsi jidla idealne vajicka, proteinak. Tvaroh nedoporucuju, protoze je to stejna zatez, mozna jeste vetsi nez maso... Vetsine lidem, co chcou jen vypadat dobre jak ty rikas urcite staci kvalitni bilkoviny 3x dene. Napr. rano vajicka, odpoledne maso, vecer protein. Svacina ovoce nebo orechy atd.. Tohle je dle me urcite lepsi se 3x denne kvalitne najist, nez si hrat na kulturistu s 6ti jidlama a met jidelnicek ve stylu
1.mleko
2.tvaroh
3.sunka
4.jogurt
5.tunak
6.tvaroh
Jak ma pak to telo regenerovat, kdyz jen bojuje s travenim..
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: so únor 22, 2014 9:40 pm Předmět: |
|
|
Srdcař nevím, ale prostě ráno vstanu nasnídám se a pak si navařím rýži + kuřecí prsa na celý den. Momentálně jsem si koupil 5kg Basmati. Brambory jsem teď vařil celé, ve slupce. 2x jsem je udělal v troubě "alá Martin Mester", ale asi se vrátím zpět k vařeným ve slupce, chuťově mi to nevadí, je to změna oproti rýži. Na kus kus, pohanku atd, se pokusím v nejbližší době podívat v Kauflandu.
Pod tou rybu si, ale nepředstavuj čerstvého chlazeného lososa či steak z tuňáka. Dávám filé nebo filety, většinou aljašská treska a nedávno jsem měl nějakou jinou potvoru, ale nevzpomenu si co. O cenách mi ani nemluv, nedávno jsem v Kaufu kupoval filé 10 kostek (zmrzlé 1Kg, po rozmrznutí asi 800g) za 120-130,-. Přijdu po pár dnech a už to stálo 199,-.
Jinak já vím, že nejsou třeba špatné šunky, sýry, ale přiznám se, že mě to moc neláká, radši prostřídám pár druhu mas, než kupovat kvalitní šunku, která stojí raketu a člověk se ještě musí modlit, aby tam bylo zhruba tolik % masa co je na obalu. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: so únor 22, 2014 9:45 pm Předmět: |
|
|
Ja mam treba vapniku podle krve az moc. Dle me teda ma vetsina lidi vapniku prebytek a naopak nedostatek horciku. Coz je dost zasadni problem. Kdyz mas prebytek cihel a malo nebo zadnou maltu... Jinak kdyz se na to podivam z hlediska jak to zamyslela priroda. Myslis ze je opravdu nezbytne aby lidi v dospelem veku jedli mlecne vyrobky? Zadnej jinej tvor na planete pro to aby mu telo fungovalo jak ma v dospelosti nepotrebuje mleko jen clovek ano?
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: so únor 22, 2014 9:50 pm Předmět: |
|
|
To s tím mlékem je na mně? Já osobně dávám na noc jenom tvaroh, který možná nahradím Micellarním Caseinem, prý stejně zdražili tvarohy. Jinak přes den mléčné výrobky nedávám, vločky jím s vodou, mě mléko stejně spíš zaplácne. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so únor 22, 2014 9:52 pm Předmět: |
|
|
Esko Esko...to čtení:-)))
Takže aby bylo jasno .... to co jsem napsal nebyla rozhodně nějaká óda na maso. Pokud to někdo tak chápe, je závada na jeho přijímači:-). Jednoznačně ale tvrdím, že než cpát peníze do low-cost uzenin, konzerv (jakýchkoli) či sýrů, tak je podstatně LEPŠÍ I LEVNĚJŠÍ si koupit u řezníka kvalitní surovinu ... maso (a to i bez akce) ... a to si následně upravit. Fakt tu je někdo, kdo má opačný názor?
Jinak je pravda, že existují vynikající a a skutečně kvalitní sýry, uzeniny a podobně. Nicméně cena těchto produktů je násobná oproti kvalitnímu masu. Podobná situace je například u mořských ryb, kde je u kvalitní suroviny cena skutečně značně vysoká, a přitom není nejmenší důvod tuto nenahradit masem ryb sladkovodních.
Také jsem nikde nepsal nic o tom, že by neměla být strava pestrá, stejně jako jsem samozřejmě nic nepsal proti konzumaci vajec nebo mléčných výrobků obecně.
Pestrost je fajn, z dlouhodobého hlediska je dokonce nutná, ale musí to být pestrost v kvalitě....ne ve sračkách. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: so únor 22, 2014 10:00 pm Předmět: |
|
|
Ne to narazim na eska a jeho antinutrienty  Davej si denne orechova a makova mleka a pak si bez po par dnech overit vapnik. Myslim, ze bude za ref. mezi antinutrienty neantinutrienty.  Jinak to ze kvalitni mlecny vyrobky jsou paradni zdroj bilkovin, a mikrozivin o tom nepochybuju, ale co mam delat, kdyz mam po tom akne a moje traveni to proste nebere. Me rozum rika nezer to... Mozna by me nevadil nejakej bio kefir od kozy nebo proste jinyho chlupace nez kravy, ale na to zase nemam prachy. Abych si kupoval 50g sejra za 150kc atd..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|