|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
lukinobr

|
Zaslal: so říjen 31, 2020 7:32 am Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | | Jemine a hlavne si chlape na tie benche nedávaj zarážky, lebo až ťa tá činka zadlávi, nevysypeš z nej kotúče a udusíš sa pod tým. |
Myslím si, že těch 12 let co benchování asi nějakou praxi zanechalo a tohle mě vážně vůbec nedrásá.
Zarážky si dávám , když cítím, že je to těžší a mám těžší pracovní serii, ale nevidím to jako nutnost. ( tyto gumové kotouče jsem ještě neviděl vysypat, moc po té ose nekloužou, to by musel být náklon minimálně 20°)
Ale chápu, postnul jsem video na fórum, kde máme xx odborníků , nemám s tím problém.
Každý ať dělá, co ho baví.
Každopádně začátečník jsem přestal být před 10 roky, ale nadruhou stranu neříkám, že vím vše, protože člověk se učí celý život.
Druhou stránkou věci, že můj primární cíl, není být nejsilnější a ,,překonávat´´ ostatní v posilovně. Chci překonávat sám sebe a tak to i zůstane.
Zároveň si život užívat a taktéž si užívat i pohyb, protože cvičení není jen bench press, mrtvý tah, dřep.. ale cvičení v pohybu muscleups na kruzích, stojky ve volném prostoru , dřepy na jedné noze, most, a spoustu dalšího, to člověka udrží pružného, vitalního a může cvičit celý život, což je jeden z mých cílů.
Toť asi k tomu.
Ale děkuji ti za reakci.
Hezký den.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Jirkas8
|
Zaslal: so říjen 31, 2020 7:51 am Předmět: |
|
|
To je fakt liquid gold to co tady pises  Jako kázat jako Ježíš na svatý hoře je asi jediný, co ti jde dobře
Že někdo něco dělá 12 let nezaručuje znalost problému (ten zadek je jen špička ledovce). Začátečník seš stále a při současném přístupu jím budeš do konce života. Pravda se hold blbě poslouchá... (Sám se nepovažuju za odborníka na bench ale furt mam techniku o dva levely vys)
Turakam a Decarabas taky nejsou hloupi a nezkuseni chlapci, spíš naopak. Ten bench je vazne spatnej, jako fakt na urovni nekoho kdo je potreti v posilovne, nerikame to jen proto abysme te ponizili.
Ale to bys musel jednou vytahnout hlavu ze svyho vlastniho zadku...
|
|
| nahoru |
|
 |
lukinobr

|
Zaslal: so říjen 31, 2020 8:30 am Předmět: |
|
|
| Jirkas8 napsal: | To je fakt liquid gold to co tady pises Jako kázat jako Ježíš na svatý hoře je asi jediný, co ti jde dobře
Že někdo něco dělá 12 let nezaručuje znalost problému (ten zadek je jen špička ledovce). Začátečník seš stále a při současném přístupu jím budeš do konce života. Pravda se hold blbě poslouchá... (Sám se nepovažuju za odborníka na bench ale furt mam techniku o dva levely vys)
Turakam a Decarabas taky nejsou hloupi a nezkuseni chlapci, spíš naopak. Ten bench je vazne spatnej, jako fakt na urovni nekoho kdo je potreti v posilovne, nerikame to jen proto abysme te ponizili.
Ale to bys musel jednou vytahnout hlavu ze svyho vlastniho zadku... |
V pořádku, zcela chápu, že se zde neustále předháníte, kdo koho více urazí, viz. tvůj poslední komentář na konci, k tomu se nejspíše asi ani nepotřebuji vyjadřovat, maximálně jen to, že to vypovídá o tvé nevyzrálosti a budu věřit , že si nedomyslíš to, že se teď s tebou srovnávám, protože EGO tě vždy zastaví v tvé cestě. Nepotřebuji se porovnávat s ostatními a ni hodnotit ostatní vůči mě. To mi v životě vážně nic nepřinese.
Já lidi neurážím a nemám to absolutně za potřebí.
Vůbec jsem neřekl a neříkám, že Turakam a ostatní co tu komentují jsou hloupí a nezkušení chlapci, - je to jen tvoje domněnka = tvůj svět.
Že někdo něco dělá 12 let nezaručuje znalost problému - to máš pravdu, každopádně spíše jsem tím chtěl říct, že to budu dělat dalších 12let a vše beru jako určitou cestu a vývoj.
Ten bench je vazne spatnej, jako fakt na urovni nekoho kdo je potreti v posilovne,
S tímhle asi vážně nebudu souhlasit, jak jsem řekl již v předchozím postu, jediné co je zde špatně je, poloha zadku , který mě lítá nahoru a dolů, jinak se cítím perfektně. (zcvaklé lopatky , lokty u těla, J-press, ramena v kontaktu s lavičkou, atd. atd.. vše je jak má být).
Každopádně se vážně nechci kategorizovat do toho, že tu budu neustále něco obhajovat a probírat, to není můj styl , za mě mluví vždy výsledky a to bude i v tomto případě. :)
Buď sleduj a nebo nech být, jediné dvě varianty , které tu asi máš.
Pro mě je výsledek už jen to, že za 12 let cvičení jsem se vážně nezranil, a neustále cvičím 3-4x týdně a to si myslím, že výjimečné je!
Spoustu lidí cvičí rok, dva, pět let , jsou na svém PEAKU a pak jdou pryč, buĎ kvůli zranění a nebo kvůli tomu , že nemají disciplínu a nemilují ten sport.
Tohle nebude můj styl. Já mám rád dlouhodobé věci a lidi , kteří cvičí celý život.
Možná za rok, možná za dva, ale bude to, to je jediné co VÍM ZCELA JASNĚ, že progress bude.
A proto možná točím i ty videa, abych ukázal, že i když teď nejsem dostatečně mobilní, a ty rozsahy v několika věcech ještě nejsou ,plus se to pak podepisuje i na technice např. snatch , tak jednou to bude a o to větší radost budu mít, když se za pár let podívám na svá videa. :)
Neustále tvrdím a tvrdit budu ať každý dělá co ho baví.
Já ukazuji svoji cestu a Vy můžete ukazovat svou, pokud je to vaše životní náplň a věc, kterou chcete v životě dělat.
Hezký den přeji.
|
|
| nahoru |
|
 |
lukinobr

|
Zaslal: so říjen 31, 2020 8:40 am Předmět: |
|
|
| lukinobr napsal: | Jelikož jsem měl už unavené vzpřímovače od tahá a dalších věci.Tak jsem se rozhodl asi ukončit fomina.A po jarních prázdninách začít dietu.Dnes bylo v plánu vyzkoušet si pocit lehkosti/těžkosti u velké trojky.Akorát u MT se to trošku zvrhlo.
Bench press
Rozehřívačka
3x5 30kg
1x3 60kg
1x3 80kg
1x2 90kg-pocitově lehké
1x3 94kg PR
1x3 98kg PR
1x3 100kg BIG PR
Dřep
Rozcvička
2x5 30kg
1x5 60kg
1x5 80kg
1x5 100kg
1x3 110kg
1x3 120kg PR Skoro vše bylo pocitově lehké.Až na těch 120kg tam už to šlo trošku hůř.Ale rezerva tam bude asi pěkna.Na 140 si věřim.
Mrtvý tah
Rozcvička
1x3 60kg
1x3 80kg
1x3 100kg
1x3 110kg-trošku to bylo už cítit
1x120kg-zas takový lehký to nebylo
1x140kg začal jsem se červenat
1x150kg dorovnání PR -těžce zvednuto.Ale napoprvé
1x160kg PR
Pocitově ohodně lehčí než 150 a celkem i rychle zvednuto.Určitě tam byla rezerva.
0x170kg no lift.Odlepeno od země asi 5-10cm.
Bicepsový zdvih s rovnou tyčí
3x5 50kg PR hodně těžce vydřený
Procvičení vzpřímovačů.Cviky na uvolnění.
Dnes byl super trénink.Ale nešel jsem až do maxim.V pátek možna zkusím dřep a bench.Jedu ke kamarádovi zatrénovat |
Například tohle vidím jako svůj úspěch, před 8lety jsem zde postoval tento příspěvek.
A o 8 let dále jsem schopný dát na bench press 10x110kg, místo 1x109kg vydřených s tím, že mám o dost lepší váhu a procentuální zastoupení tuku v těle, než kdysi a spoustu dalších věci, co jsem dříve neměl, například selský rozum, sebelásku (nulové ego, protože když máš sám sebe rád, tak nemusíš ponižovat ani urážet ostatní a zároveň se nepotřebuješ absolutně s nikým srovnávat, TEČKA!) a zdravé seběvědomí, které mi jasně říka, co chci a nechci v životě dělat. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
lukinobr

|
Zaslal: so říjen 31, 2020 10:23 am Předmět: |
|
|
Díky Vám všem , udělal jsem si chvilku času, a podíval se na celé své vlákno, které zde vedu od roku 2012 a musím říct, že je to sakra jízda.
Měl bych oživit mé PR a pořádně to značit červeně, jak bylo zvykem.
Abych viděl jak si stojím. Protože vesměs tento log dokumentuje mojí cestu.
Tak jdeme na to.
V poslední době to tedy bylo
Dřep
Low bar s opaskem
3x140kg PR
Bench press
10x110kg PR
3x125kg PR
Kliky na kruzích
2x48kg PR
Muscleups na kruzích
6x v řadě PR
1x BW+10kg PR
Přemístění
1x105kg PR
Front squat
1x110kg PR
- 3 měsíce staré, od té doby jsem nezkoušel.
Chin up - podhmat
BW + 55kg PR
Chin up - neutral
3x50kg
Dřep na jedné noze
1x40kg PR - cca půl roku staré
Možná jsem na něco zapomněl, každopádně to sem postupně připíšu, ať tu mám záznam pro další desetiletí.
Hezký den.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: so říjen 31, 2020 11:57 am Předmět: |
|
|
Chlape neviem či ťa pustili z nejakej odvykačky, či si v dákej sekte Adventistov siedmeho dňa, ale máš v tých pračudesne motivačnohipisáckych rečiach teda riadny zmätok, holt, cvič, ako uznáš za vhodné, stále to opakuješ aj tak dookola, ale trošku si otvoriť oči by nezaškodilo, nikto tu nerieši tvoj svetonázor alebo cestu, len sme poukázali na techniku daného cviku a zároveň bezpečnosť v rámci prevencie, ale kde si tú debatu posunul ty a akým štýlom, no, dovi-dopo. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: so říjen 31, 2020 3:36 pm Předmět: |
|
|
@lukino . Hlavne si vobec nepochopil Carabasa. Ty tam tie zarazky NEMAS davat idealne nikdy, pri velkych vahach uz vobec nie. Ale kto chce kam, udusi sa sam. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
lukinobr

|
Zaslal: so říjen 31, 2020 9:18 pm Předmět: |
|
|
Dnešní trénink hodnotím jako perfektní !
Shyby podhmat
5xBW
3x15kg
3x30kg
2x40kg
1x50kg
0X55kg- dotlačil jsem do 80%, nejspíše byla i brada nad hrazdou, ale nebudu si to počítat.
1x50kg se stopkou
5x3x25kg tempo 3010 -perfektní záležitost
2x max. výdrž na horní části shybu
Bench press
5x60kg
5x95kg
3x105kg
8x110kg - vše se zadkem dole, při každém opak, takže naprostá spokojenost. jen jsem se jinak zapřel a předtím protáhl bedrokyčlostehenní svál spolu s přímým svalem stehenním a už to tam padalo!
2x125Kg - Perfektní práce, na to , že jsem dneska jedl opravdu málo, tak věřím, že až to dojím, tak se budu moci těšit na 4x125kg a nejspíše až dám 5x125kg , tak se pustím na 130KG . :)
External rotation - db - abducted - front seated
3x8 12kg
3x8 8kg - tento cvik je za mě bezkonkurenční, cvik, který dokáže zlepšit bench press minimálně o 10-20KG, plus hlavně se člověk nezraní, protože si udržuje velice silnou externí rotaci v rameni.
Obecně zde platí, že by na tento cvik by měl člověk být schopný dát 10% své max váhy na bench press 8x .
Cíl do konce roku je jet serie s 20KG, zatím jsem nejvíce zkoušel 16kg.
PRotahování - latisimy, plus prvky na vzpírání.
Konec tréninku.
Zítra nejspíše buď nohy a nebo přemístění + tlaky na ramena v sedě,, ještě uvidím. [/u]
|
|
| nahoru |
|
 |
lukinobr

|
Zaslal: so říjen 31, 2020 9:21 pm Předmět: |
|
|
| cohen999 napsal: | | @lukino . Hlavne si vobec nepochopil Carabasa. Ty tam tie zarazky NEMAS davat idealne nikdy, pri velkych vahach uz vobec nie. Ale kto chce kam, udusi sa sam. |
Chápu, každopádně já se toho nebojím, a nemám vůbec strach, protože mám tam jištění a kdybych citil, že to nedám, tak to ani nejedu . Své tělo znám a zrovna na bench press nikdy nejdu zkoušet nějakou váhu aniž bych věděl, že to nedám. Takže toť asi k tomu.
Plus jsem přes břicho již tenkrát překuloval 130kg a úplně v pohodě. Nemějte strach, to že se z toho bojíte vy, neznamená, že se budu bát i já. Ale díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
lukinobr

|
Zaslal: so říjen 31, 2020 9:24 pm Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | Chlape neviem či ťa pustili z nejakej odvykačky, či si v dákej sekte Adventistov siedmeho dňa, ale máš v tých pračudesne motivačnohipisáckych rečiach teda riadny zmätok, holt, cvič, ako uznáš za vhodné, stále to opakuješ aj tak dookola, ale trošku si otvoriť oči by nezaškodilo, nikto tu nerieši tvoj svetonázor alebo cestu, len sme poukázali na techniku daného cviku a zároveň bezpečnosť v rámci prevencie, ale kde si tú debatu posunul ty a akým štýlom, no, dovi-dopo. |
Nejsem z žádné sekty ani ničeho podobného, jen si pamatuji Turakame, a urážel jsi mě již před několika roky, když jsem se připravoval na soutěž a nějakým stylem nepotřebuji dále řešit věci ani dnes. :) Vím kdo jsem, proč takový jsem a budu takový i nadále. :)
Oči mám otevřené 24/7 , každopádně bych ti řekl jednu ,,větu´´ která na tebe perfektně sedí.
PŘEDTÍM, NEŽ MĚ ZAČNEŠ SOUDIT, UJISTI SE, ŽE TY JSI PERFEKTNÍ. :)
Proto já ostatní nepotřebuji soudit, a ani rozebírat, jak máš třeba ty ve zvyku, mě v životě totiž těší a dobíjí uplně jiná energie,, než neustále rozebírat ostatní. :ú
Měj se krásně a ať se ti daří v domácí posilovně.
|
|
| nahoru |
|
 |
lukinobr

|
Zaslal: ne listopad 01, 2020 6:55 pm Předmět: |
|
|
Dneska trénink vešku se zaměření na slabiny.
Zaměřil jsem se opět na tempo v tréninku a velká paráda.
BENT OVER ROW - DB - NEUTRAL - ONE ARM - HEAD SUPPORTED
TEMPO : 3012
4x8
32KG - příště uberu , tohle bylo dost na krev. Kvalita nad kvantitou.
PULLOVER
10x32KG
15X32KG
20X32KG
Kratší pauzy a celkem v tempu.
STANDING PRESS - DB - NEUTRAL - ONE ARM
TEMPO : 3000
3x8
22KG
LIATSOS RAISE - DB
3X8
7KG - DOST TĚŽKÉ.
Streč na latisimus, plus mobilita ramen s násadou. Kroužení atd.
T-RAISE- opět na protažení.
Super trénink, jen jsem po včerejšku celkem rozsekaný.
Zítra nejspíše nohy a pak REST.
Zítra začnu akumulační fázi vrhnu se do silové přípravy+ zlepšení disbalancí, proto momentálně budu používat více unilaterálních cviků.
Uvidíme jaké budou výsledky.
|
|
| nahoru |
|
 |
lukinobr

|
|
| nahoru |
|
 |
lukinobr

|
Zaslal: út listopad 03, 2020 6:35 pm Předmět: |
|
|
VČERA
Bylo nakonec volno, protože regeneračně nestíhám zregenerovat. Takže jsem spíše odtrénoval klienty a trénink dal dnes.
LOWERBODY
Split squat
4x8 12kg
Tempo: 3-2-1-0
Dost těžké, ale na druhou stranu krásné protáhnutí. Takže nakonec hodnotím velice kladně.
ROMANIAN DEADLIFT
4-8 50kg
Tempo : 3-2-1-0
Vcelku fajn, jel jsem to ještě na kotouči, abych se dostal níže a opět skvělé posílení a stretch.
Příště přidáváme.
SIDE STEP- UP - DB
3X15 - 8KG - delší dobu jsem to nejel, ale od té doby co jsem to jel naposledy, tak cítím razantní zlepšení.
Tempo 1-0-1-0
GOOD MORNING -- BB- SEATED - TOES UP
3X12 - 40kg
Tempo : 3-2-1-0
Celkem jsem se zapotil, nebudu říkat, že ne, víceméně ale opět krásný stretch a posunutí mobility.
AB ROLLOUTS - BB
3X16,12,8 opak. .příště se pokusím posunout dvě serie nad 1O opak,
JEFFERSON CULRS
Dnes jsem ho pojmul lehce, příště přídam váhu a dám tam větší stretch .
3x10 15kg.
Tempo: 3-2-1-0
Trénink byl nárocný, i když žádné extra váhy, ale to tempo a pauzy mezi tím, udělají své.
Uvidíme co přinese UPPER BODY trénink ve čtvrtek.
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: út listopad 03, 2020 7:38 pm Předmět: |
|
|
Cau, a mohl bys sem uvest pro zajimavost takovou ukazku tveho prumerneho denniho jidelnicku?
Predem diky a at se dari..
|
|
| nahoru |
|
 |
lukinobr

|
Zaslal: čt listopad 05, 2020 9:17 am Předmět: |
|
|
Včera rest a infrasauna.
Dneska nejspíše pouze odtrenuji klienty a trénink dám až zítra.
Teď je to s tou regeneraci horší, resp..spánek i jídlo je ok, ale ta intenzita je trochu větší.
Akumulační fáze je hold vždy náročnější.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|