|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
zdrill
|
Zaslal: st březen 06, 2013 10:30 am Předmět: Mám rýsovat, jak se zbavit břicha |
|
|
Zdravím Vás všechny.Nadšence sportu a pohybu.Potřebuji poradit.
1.Nevím jestli mám začít cvičit rýsovací trénink
2.Kolem pasu mám 96 co stím?
Když jsem zhazoval v lednu , tak 3 měsíce jsem dělal klasicky celé tělo jako nováček.Pak sem přešel na objem, ale zachovával jsem po cvičení 15-20 minut běhu.Tipuji se na endomorfa, proto sem to dělal, jenže se mi zdálo, že svaly nerostou.Bylo to kvůli tomu běhu?Přece jenom 2kg za půl roku není asi moc že?Je Pravda, že těm proteinům moc nedával asi 100g/den.
MOJE DYLEMA.Nevím jestli mám začít dietu + rýsovačka.
Můj cíl je mít štíhlý pas žádné boky.Břicho vysekané .Aby jste pochopily pořád tam mám tu škaredou hmotu kolem pasu co se třepe.Taková malá pneumatička.Když zatnu jdou mi trochu vidět první dva svaly břišní hned u hrudníku.Dole jsou moje údaje z Inbody měření, jak sem si vedl hned od startu až do teď
Mé údaje 1.10.21012
Hmotnost: 86,8 kg
SMM: 35,7 kg
Množství tuku v těle : 23,6 kg
Mé údaje: 6.16.2012
Hmotnost: 81,7 kg
SMM: 37,7 kg
Množství tuku v těle: 15,6 kg
Nyní: Pas 96 biceps 38 stehna 61 hrudník něco málo přes 100.
Kdyby jste mi poradili tu rýsovačku potřeboval bych nějaký trénink rysovací .Na objem toho je všude plno, ale tohle jsem nenašel.Klidně i nějaký systém na 2-3 měsíce.
Co se týče toho břicha umím si dát do těla, ale ty boky prostě nelezou dolů.Prostě pas je pěkný sám o sobě ale pak ty boky to uplně kazí.Hrudník mám široký pak se to zužuje a v boku mam dva hnusy co vičnívají a to mě opravdu štve.
Nevím teď čemu mám věřit.Jedni píšou, že mám dělat 3x12 opakování pro spalování...areobka atd.A hned další článek mi říká, že je to mýtus a zbytečně se tím odbourává sval.:-) tak jak to je, co mám dělat?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
CIZO

|
Zaslal: st březen 06, 2013 10:43 am Předmět: |
|
|
1/ Rýsovací trénink neexistuje, trénovat můžeš stejně jako v objemu. Redukce tuku je především otázkou diety.
2/ Soudě podle uvedených tělesných parametrů ti absolutně chybí svalový základ, takže nejlepší pro tebe bude zkvalitnit stravu a snažit se budovat svalovou hmotu. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
duke.dukem
|
Zaslal: st březen 06, 2013 10:51 am Předmět: |
|
|
Pokud jsou boky tva problemova partie co se ukladani tuku tyce, tak pocitej s tim, ze odtamtud se ten viditelny tuk ztrati pri "odtucnovani" az jako posledni (zjednodusene receno) - i ja to tak mel. Kazdopadne zaklad je - jak pise Cizo - v radne strave. A samozrejme vhodne zarazeni dostatecneho mnozstvi aerobky, IT,...
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st březen 06, 2013 10:55 am Předmět: |
|
|
Jak píše Cizo, rozumný trénink není třeba měnit, záleží hlavně na stravě. Psí kusy můžeš dělat, až se budeš chtít dostat pod 10 procent tuku. Osobně dávám přednost tréninku celého těla než dělenému kulturistickému a širšímu rozpětí opakování na sérii než klasickému 8-12, ale to je skutečně spíš věc preference a tělesné dispozice. Důležité je nestagnovat a snažit se stále zlepšovat.
Podle toho, co jsem četl a i podle mé osobní zkušenosti se svaly nejlíp nabírají, pokud máš tak do 12 procent tuku; jak se přehoupneš přes 15 až 18, převáží se houpačka mezi ukládáním tuku a nabíráním svalů víc v prospěch toho tuku. Takže v tvém případě bych doporučoval nejdřív shodit tuky a pak teprve nabírat.
|
|
| nahoru |
|
 |
zdrill
|
Zaslal: st březen 06, 2013 12:12 pm Předmět: |
|
|
Je mi 26 v podstatě jsem do 24 let nedělal nic.Prostě sem hnil doma.Tak sem si řekl a dost a začal jsem zesebou něco dělat.Takže žádný svalový základ ani zpevněné tělo jsem neměl.Zato všude nadváha.Nohy, střed, ruce prostě všude.A co chodím pravidelně do fitka mě to baví.Makat umím, ale možná mi chybí přehled o víživě.Do půl roku jsem ani nevěděl co je to bílkovina a že to mám papat na růst :-D.
Bylo to tedy v pořádku, když jsem přešel na objem, ale pořád jsem po tréninku jel 20 minut na páse?Nebo je to moc.Dám si nejdřív 10 minut zahřátí na pásu pak se protáhnu pak cvičím např.břicho, hrudník, biceps a po tomhle ještě dvacítka.
Ok bcaa, spalovače a l-carnitin jsou koupené.Teď bych byl moc Vám vděčný, kdyby někdo hodil nějaký rozumný plán, systém.Stačí odkaz.Vůbec nemůžu najít tyhle info.Pořád slýchávám ( to je super treninkový systém...)
Takže váhy dávat dolů nebudu, budu cvičit jako do teď akorát si pohlídám cukry na večer, zkrátka kalorie abych měl větší výdej. Napadá mě 3x klasika (10-15 minut na pásu po cvičení) a 1x aerobka nebo kruhový trénink do týdne?
|
|
| nahoru |
|
 |
zdrill
|
Zaslal: st březen 06, 2013 12:47 pm Předmět: |
|
|
Ještě bych chtěl dodat, že se celou dobu omezuji v cukrech.Mám zato, že jsem endomorf a mám pocit, že po cukru opravdu přibírám.Takže nikdy sem nebral třeba gainery.Ted mě napadá jestli to není taky špatně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Conan

|
Zaslal: st březen 06, 2013 12:55 pm Předmět: |
|
|
| zdrill napsal: |
[b]Ok bcaa, spalovače a l-carnitin jsou koupené.Teď bych byl moc Vám vděčný, kdyby někdo hodil nějaký rozumný plán, systém... |
chystáš se stavět barák a začínáš střechou, zatímco základy a zdi chybí....
myslím že na mainwebu je dostatek info pro začátečníky, články typu tréninková poradna, a dostatek různých tréninků. Vrať se sem po přečtení. _________________ Tomi99: můžu sem hodit video, ve kterém dám několik reps se správnou technikou (50kg) a potom si naložím 100kg a dám jednu reps s fake technikou. (o MT)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st březen 06, 2013 3:38 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | Jak píše Cizo, rozumný trénink není třeba měnit, záleží hlavně na stravě. Psí kusy můžeš dělat, až se budeš chtít dostat pod 10 procent tuku. Osobně dávám přednost tréninku celého těla než dělenému kulturistickému a širšímu rozpětí opakování na sérii než klasickému 8-12, ale to je skutečně spíš věc preference a tělesné dispozice. Důležité je nestagnovat a snažit se stále zlepšovat.
Podle toho, co jsem četl a i podle mé osobní zkušenosti se svaly nejlíp nabírají, pokud máš tak do 12 procent tuku; jak se přehoupneš přes 15 až 18, převáží se houpačka mezi ukládáním tuku a nabíráním svalů víc v prospěch toho tuku. Takže v tvém případě bych doporučoval nejdřív shodit tuky a pak teprve nabírat. |
Nejsem na tohle expert, ale není 12 - 18 % tělesného tuku zcela přirozená hladina? Mám dojem, že tvé hodnoty jsou kapku posunuté.
Co se autora týče, zaměř se na stravu. Zkus si třeba nastudovat Paleo a zařadit jeho základy do jídelníčku. Když nepomůže, můžeš zkusit něco jiného.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st březen 06, 2013 4:59 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st březen 06, 2013 7:51 pm Předmět: |
|
|
Pro průměrného chlapa který správně jí a sportuje a který si uvědomuje že modelové z časopisů jsou sice o něco přirozenější než poprsí Pamely Anderson, ale za bernou minci by je člověk brát neměl.
Co se tvého článku týče, existuje X funkčních systémů. To že si někdo myslí že lidé mají problémy nabírat svaly když mají přes 15 % tuku, je hezká myšlenka, ale praxe mi ukazuje že bych tomu zrovna moc věřit neměl.
|
|
| nahoru |
|
 |
zdrill
|
Zaslal: st březen 06, 2013 11:11 pm Předmět: |
|
|
Ten druhý graf ukazuje, že jsem se zbavil tuku všude po celém těle a vše sem měl v normě kromě středu těla, tedy břicha, boky.... jenže stačilo opravdu velmi málo asi ubrat o 200g tuku a byl jsem v normě..Dokonce u ruk jsem svalovinu měl nad.To už je půl roku zpátky.Nýnější graf nemám.Nasebe bych tipoval, že svalovina zase porostla, ale ten střed nevím jestli se zlepšil.Mám pocit, že když přijde na přibírání první to jde do břicha a pak to ostatní.Já jsem se rozhodl jít do superseríí a přidám kardio.Superserie sem tak 3/4 roku nejel, tak budu šokovat.Uvidíme co to udělá.
Děkuji za pomoc všem.
PS (conan) :Mám toho tu už hodně nastudované, ale nějaké slušné články tr. plány pro dietu, spalování atd. sem opravdu nenašel.Samozřejmě budu rád poučen.A ano ten nesmyslný článek (rýsovací trénink + soutěž) už jsem četl.Jako do cvičení prs dát cviky na ramena hmmm to může opravdu jen....
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|