Marnelov trening

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Marnelov trening  Úvodní stránka -> Trénink -> Marnelov trening
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
12Marnel

PříspěvekZaslal: po duben 23, 2012 7:41 pm    Předmět: Marnelov trening Odpovědět s citátem

Zdravím,
Chcel by som pocut vase nazory na treningovy plan, ktory som si zlozil.
Moje ciele:1. Natrenovat sprinty na 400m
2.Nabrat svalovu hmotu
3.Zlepsit sa silovo

Trening som si zostavil na zaklade toho čo tu poslal Lord Martas (za čo mu ďakujem). Je zalozeny na nejakych principoch superkompenzacie

PO: Posilovna nohy + rychlost
UT: Kopce
ST: Posilovna vrsek + (mozno lahsi beh na uvolnenie)
STVR: Posilovna nohy + odrazy
PA: VO2Max
SO: Posilovna vrsek + Obecna vytrvalost
NE: Volno

Zaujimal by ma trening v posilovni lebo neviem ako sa cvici ten AB split Spodok-Vrsek. (Stacilo by mi ak by ste ma odkazali na nejaky log kde to niekto cvicil aby som si to nasiel)
Nohy som si zlozil tak, ze tazke 5-6 serii tazkych drepov + 4 serie vypadov,zakopavania,vyponov
Vrch zatial neviem, rozhodne by som chcel 4-5 serii tazkeho benchu,zhybov, kliky na bradlach ale dalej neviem...

Tazke drepy a podobne myslim (5-6 opakovani s tazsimi vahami na moje silove pomery..)

Naposledy upravil 12Marnel dne po duben 23, 2012 8:45 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vladic

PříspěvekZaslal: po duben 23, 2012 8:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě to vypadá dobře, já to jedu podobně (skoro stejně) co se týče toho rozložení týdne
12Marnel

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vladic napsal:
Podle mě to vypadá dobře, já to jedu podobně (skoro stejně) co se týče toho rozložení týdne

Jasne no, tak v tom rozlozeni som ani nemyslel, ze bude nejaky velky problem pretoze to je viacmenej okopirovane od toho co tu poslal lord.. ..akurat niekto by mohol povedat, ze tam mam malo volna asi..

Skôr by ma zaujimalo ten trening v posilovni:
Nohy: 5-6 serii tazkych drepov, 4serie vypadov, 4 serie zakopavania, 4 serie vyponov
Vrch tela: 4-5 serie Bench pyramidovo (10-8-6-5), 5-6 serii zhybov, 4-5 serie kliky na bradlach, 4 serie predpazovanie, 4 serie bicepsovy zdvih s VC

Čo je na tomto treningu zle?Zostavil som si ho sam z hlavy takze beriem, ze je plny chyb ... Chcem sa posunut silovo aj objemovo dopredu. Popripade ci by som to mal striedat tazky/lahky trening?
Svalík

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dle meho pocitu mas prilis vysokou intenzitu cviceni.
Lord_Martas

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 6:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

moje hlavni disciplina byla doted 400m :)

trochu ti napisu jak sem ja delal posilku

vrsek: ramena tricak kozy

spodek: zada nohy bicak

+ do obojiho bricho (jednou vrsek, jednou spodek, obcas kombinace se sikme)

2x tydne jedes vrsek 2x spodek, 1x tezke, 1x lehke

u spodku jsem si dal jednou tezke nohy, lehke zada, druhy trenink obracene

u vrsku jsem se jednou zameril vice na ramena, dalsi na tricak a dalsi na prsa, zde se fantazii meze nekladou.

a napisu ti jak jsem jezdival intenzitu po mesicich

serie x opakovani x procentualni vaha vuci maximalce
3x12-15 x 45-55%max
4x8-10 x 60-70%max
5x5-6 x 75-85%max
3x3 x 85-95%max
Xx1 x 95< %max

v priprave muzes jet vetsi pocet cviku, cim bliz se blizis vrcholu tim cviky odebiras az ti zustane jen uzky benc, premisteni/trh, drep/podrep, podrep s vyskokem.

jinak ohledne toho celkoveho treninku, tento system mesice je spravny, ALE nemas zadnou navaznost na predchozi trenink, nemas napsany plan na budouci trenink, vse na sebe musi navazovat, prelevat se.

tzn. ze nejdriv musis nabehat obecnou vytrvalost s aerobnim behem, potom obecnou (beha se kazde obdobi jen ji pomalu ubyva) pridas aerobni s anaerobnim, pak obecna vytrvalost, anaerobni a VO2max, pak obecna VO2max a kopce, potom obecnou kopce a dlouhe (40s) laktaty, potom obecnou dlouhe 40s a kratke 20s laktaty

nasledne vyladis muzes jit zavodit

jak uz sem v tom svem navrhu planu psal, byl to ciste jen priklad jednoho mesice, este tam dopisu toto, aby lidi vedeli jakou to ma mit navaznost

to je snad vse co sem ti chtel k tomu rict

hodne stesti
12Marnel

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 7:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dík, takze predsa si mal na mysli tazko-lahky split, to uz si budem vediet zlozit..

S tym planom tak ja som behal hodne obecnou vytrvalost ze zacatku, pak jsem presel na tie aerobne behy, trenoval som takto trochu nedomyslene asi 1,5 roku.. Takze by som mal prejst na tu OV+Anaerobne+ VO2Max, takze kopce zatial necham tak a laktaty tiez.
Som ti vdacny za to, dost mi to pomohlo, mam teraz jasno ako mam dalej potom pokracovat

Rychle na stránku:

Přejdi na: