U toho powercleanu ti hrozne chybi dynamika...je videt, jak to tam nahoru rves hrozne silou...ale vypadas, ze uz ses taky dost unavenej, takze to pricitam unave
Trefil si to úplně přesně ... dynamika mi rozhodně chybí, musim na tom ještě pracovat, zkoušim ho teprve cca po 5, takže to ještě stojí za starou bačkoru ... budu ho muset nakoukat víc na videu jak na to ... no a unavenej už jsem byl taky slušně, ale to se nepočítá ;)
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
EDIT: a jeste jedna vec....ty kdyz tu cinku zvedas, tak sice poskocis, ale dozadu...ty si musis naopak lehce podskocit pod tu cinku
Dobrej postřeh, díky ... takhle bych si tim poskočením vůbec nepomáhal.
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Tak, neměl jsem teď čas psát log, ale stejně jsem od pondělí necvičil..., za to jsem dneska úspěšně dodělal poslední zkoušku (dokonce sem získal CCNA certifikát) a tim jsem konečně zakončil zkouškový, který bylo sakra dlouhý a teď už mě čekají "jenom" příjemné věci jako státnice atd., ale ty sou naštěstí ještě relativně za dlouho :)
... no ale k věci, teda tréninku:
- středeční dřepy si odcvičim zejtra a tahy si necham až na pondělí, abych se vrátil k schématu po-st-pa, který mi víc vyhovuje ... hodlam se teď do toho pořádně opřít a taky si asi brzo nadělim dárek v podobě prvního strongman vybavení a vydam se někam na pilu pro kládu a bude se vyrábět, mam zálusk vytvořit něco lehčího, ale nakládacího, tak uvidíme, jak se to zadaří...
Nechci prudit s silovym premistenim, ale tu techniku mas fakt hroznou. Nema smysl abys to takhle delal.
1, sniz vahu na tak 40kg, mozna i jen osu.
2, zacni tim ze budes delat hang clean high pull -
Potom zkus to samy jako ve videu, ale chytit tu cinku. Az tohle zvladnes s dobrou technikou, postupne ji zvysuj aniz bys zhorsil techniku. Kazdopadne bych byt tebou vubec nedelal premisteni ze zeme, je to technicky mnohem narocnejsi. Dost mozna bych se na to premisteni a olympijsky cviky celkove vykaslal pokud nehodlas stravit aspon mesic a pul castym treninkem s malou vahou. A i tak bude tezke aby si sam poznal jestli mas dobrou techniku, takze bych se na ne mozna vykaslal celkove... Radsi bych se snazil zlepsit ohebnost, abys mohl delat co nejhlubsi drepy (aniz bys ohnul zada) -
Kdyz se v takovymhle drepu zlepsis o 25%, ver mi ze tvoje premisteni pude nahoru, ikdyz se ho nikdy nedotknes.
Nechci prudit s silovym premistenim, ale tu techniku mas fakt hroznou. Nema smysl abys to takhle delal...
Neprudíš, naopak jsem vděčněj za jakejkoliv poznatek zkušenějších.
Souhlasim, nemam to ještě vůbec nacvičený a přiznam se, že jsem se nechal unést a šel sem zbytečně na větší váhy ... powerclean je ale cvik, kterej mi stojí za to se naučit, takže budu postupovat postupně s váhou, která mi nebude kazit techniku a chtěl bych se to fakt naučit ze země ...
... k těm vzpěračským cvikům, jeden z jejich účelů měl bejt taky to, abych se naučit dobře pracovat s činkou, takže byly myšlený opravdu jen doplňkově, ale možná bych se minimálně na trh moh vyprdnou a o to víc se zaměřit na to přemístění ... ... nadhoz by se mi ale moh hodit i do budoucna i když je fakt, že technika těch vzpěračských cviků je fakt dost těžká a bez trenéra nevim jestli to má vůbec smysl?
... díky za ten tip s hang clean high pull, hned příště to vyzkoušim ...
K tý ohebnosti, to máš naprostou pravdu, mam dost zkrácený asi spodní záda bych řek a i když strečuju po každým tréninku, tak zrovna ihebnost "v pase" se moc nelepší, takže budu muset asi každej den a možná i 2x denně ...
... dřepy se teď snažim dělat právě kvůli síle co nejvíc ATG, takže na tej ohebnosti to bude asi taky haprovat ... přemejšlel jsem, že možná budu muset snížit i váhu u dřepu oproti rozpisu a i oproti před tim, protože ty ATG dřepy sou mnohem těžší, než když sem to jezdil před tim jenom kousek pod paralel ...
... už posledně 5x3x135 hlubokych drepu bylo dost na hraně a technika posledních 2 sérií byla nejspíš už úplně pryč, takže možná by stálo za to, snížit třeba o 10kg ale za to to jet fakt precizně
... abych se moh posouvat dál ... tak to bude chtít vždycky co nejlepší techniku, bych řek, takže možná i tady bude platit že míň je víc a když budu postupovat trochu pomalejc, tak to bude v konečnym měřítku lepší ...
Ja nevim no... mne osobne prijdou olympijsky cviky jako ne zas tak potrebny proste. Mas veci jako skok na bednu, drepy s vyskokem (i s vahou teda), drepy s prestavkou, koncentricky drepy... sam sem delal hodne koncentrickych drepu tady video -
a nedavno sem zvladl 120kg hang power clean (aniz bych premisteni nejak trenoval) a skok na zidku z mista 110cm, pri vaze 105kg.
Ne ze by olympijsky cviky nebyly dobry, ale prijde mi ze ackoli ti pomuzou se silou i rychlosti, proste si myslim ze jsou to spis dobry ukazky sily a rychlosti.
Jako urcite je lepsi je pouzivat (s dobrou technikou) ale nejsou nejaka specialni vec, ktera ti jedina pomuze s vybusnosti. Myslim ze tak jediny ceho by ses mel drzet je hang power clean / high pull.
Ja osobne ale ani u nich nevim... jako jedinej duvod proc bych je delal by musel bejt ze bych soutezil ve vzpirani, ale to bych potom trenoval pod nakym trenerem - a v tyhle situaci jsou samozrejme dobry no. Jinak pokud mam atletickej cil abych byl rychlejsi/silnejsi, tak koncentricky drepy a skoky na nakou zidku mi staci. Kdyz chci soutezit v strongmanu, tak zas staci abych proste byl silnej, a potom se naucil spravne continental clean na axle, a jak dostat kladu na ramena.
Takze podle me, pokud nemas misto kde muzes trenovat pod nekym kdo tomu rozumi, tak na to ser, mimo ty hang cleany.
Jo máš pravdu, ale u mě hraje roli ještě jeden důležitej faktor a to je to, aby mě trénink bavil ... takže powercleanu se zatim nevzdam, protože ten mi baví ... ale je fakt, že na něm musim nejdřív pracovat, než začnu přihazovat ...
... jinak teď jedu lehce modifikovanej ruskej silovej cyklus, takže i tady sem se nechal doplňkovýma cvikama zbytečne unést a musim se soustředit na základní cviky ... takže nějaký doplňky si necham ale fakt doplňkově, žádný váhy, na to přijde řada až potom ...
ty koncentrický dřepy vypadají taky perfektně, ty 100% pozdějc zařadim ...
jak už sem napsal, musim se hlavně v hlavě :) vrátit k původnímu tréninku, což je ruskej silovej cyklus a dál se uvidí, zatim to asi necham tak jak to je, jenom přemejšlim nad tim, nad čim sem přemejšlel už minulej tejden a to je, že se na trh i nadhoz vyprdnu a misto těch dvou dam powerclean + pushpress - teď hlavně s důrazem na techniku
Dřep :
- 10x15, 5x55, 3x95; 2*1~70%: 1x120, 1x120 || 2*1~75% 1x127.5, 1x127.5; || 6*3~80%: 3x135, 3x135, 3x135 (miss) - OMG - asi sem to s tim dřepem s váhama přepálil ... vycházel jsem sice z původního maxka 160, ale to nebylo maxko hlubokýho atg dřepu jako jedu teď, ale dřepu tak max kousek pod paralel a šeredně jsem se splet v tom, že sem myslel, že to takhle dam v poho ... prostě ty hluboký dřepy musim považovat za jinej cvik než dřep na rovnoběžku ... takže to podseknu aspoň o 10 kg ... sice už sem to takhle dal v 5ti sériích, ale očividně takhle totálně nestíham regenerovat CNS a navíc mam zřejmě slabý hamstringy protože problém je při zvedání ze spodní polohy právě někde v oblasti rovnoběžky, tam mam trochu mrtvej bod ...
CG benchpress :
- 10x15, 5x45, 3x75; 2*1~70%: 1x80, 1x80 || 2*1~75% 1x87.5, 1x87.5; || 6*3~80%: 3x92.5, 3x92.5, 3x92.5 - bench je oproti dřepu zas docela lehkej ... už jsem ty poslední 3 série ale nedojel, protože si celej tenhle tejden od podělí zopakuju znova s upravenýma vahama na dřepu ...
Zercher good mornings :
- 10x15, 10x35, 8x45, 8x45, 8x45
Zakopávání :
- 10x30, 6x45, 6x45
Zkracovačky s nohama na fitballu
- 2 x max
1 série na každou polohu, výdrž 30-45 sec v každé poloze + 2 série na hamstringy, gluteus a iliopsoas
Tak takhle už to snad pude ... začnu 4. tejdnem a uvidíme
Doplňky (skoro stejně jak to bylo) :
Pondělí: Hamstringy, core
Středa: Nadhoz, Trh - nácvik, horní záda
Pátek: Poweclean + Pushpress - nácvik, core
Strečing :
1-2 cviky na každou partii, výdrž 30-45 sec v poloze + navíc 2 série: hamstringy, gluteus a iliopsoas
Warm-Up :
- 10 min. eliptical, brzda 6
- statický strečink, výdrž v poloze 2-5 sec
- Overhead Squats 10x15, 10x15,
- Box Squats 10x15, 10x15
- Overhead Box Squats 10x15 - docela náročný i s tou prázdnou osou
Dřep :
- 10x15, 5x55, 3x95; 2*1~70%: 1x107.5, 1x107.5 || 2*1~75% 1x117.5, 1x117.5; || 6*3~80%: 3x125, 3x125, 3x125, 3x125, 3x125, 3x125 - váha dneska sedla akorád, poslední série už trochu horší, ale pořád sem udržel techniku i hloubku (na začátku možná o malinko hlubší) ... akorád mi trochu zlobí holeně, resp. to asi bude dlouhý flexor palce, prostě mě vurčitej fázi pohybu docela bolí holeně na vnitřní hraně v dolní polovině až třetině, no ale dá se to vydržet, tak snad to časem přejde... možná zkusim koupit kineziologickej tejp, ten je prej na tyhle problémy dobrej...
CG benchpress :
- 10x15, 5x45, 3x75; 2*1~70%: 1x80, 1x80 || 2*1~75% 1x87.5, 1x87.5; || 6*3~80%: 3x92.5, 3x92.5, 3x92.5, 3x92.5, 3x92.5, 3x92.5 - docela v klidu, ke konci, už sem byl trochu unavenej, ale síla pořád byla ...
Strečing :
- 1 série na každou polohu, výdrž 30-45 sec v každé poloze
- 2 série navíc na hamstringy, gluteus a iliopsoas
- Hip mobility: 10xSplit Squats (na obě nohy), 10xCrossover Reverse Lunges (na obě nohy)
Večer ještě přihodim video, natočil jsem si 6-tou sérii dřepu i benche
Strečing :
Warm-Up :
- 10 min. eliptical, brzda 6
- statický strečink, výdrž v poloze 2-5 sec
- vystrčování prdele vestoje před zrcadlem - nácvik aktivace svalů pro mrtvej tah
Mrtvý tah :
- 8x45, 5x75, 3x105; 2*1~70%: 1x135, 1x135 || 2*1~80% 1x155, 1x155; || 2*3~85%: 3x165 - PR , 3x165 - lehký, ale technika pořád prasácká ... ,teda u serii do 135 se zdala bejt o chloupek lepsi, ale kdyz sem kouk na tech 165 tak to bylo zas uplne stejny ...
Strečing :
- 2 série navíc na hamstringy, gluteus a iliopsoas
- Hip mobility: 10xSplit Squats (na obě nohy), 10xCrossover Reverse Lunges (na obě nohy)
- videa nejaky mam, takze si sem hodim pozdejc hlavne trh a nadhoz, mrtvolu mozna taky, ale ta se mi nechce ani strihat, pac vypada porad stejne :) takze spis az z pristi stredy, kdy ji hodlam uz jet konecne ukazkove :D
Naposledy upravil Morico dne ne říjen 03, 2010 11:51 pm, celkově upraveno 1 krát
CG benchpress :
- 10x15, 5x45, 3x65; 2*1~60%: 1x70, 1x70 || 2*1~65% 1x75, 1x75; || 6*3~70%: 3x80, 3x80, 3x80, 3x80, 3x80, 3x80 - vše s pauzou na hrudníku
Powerclean :
- 6x45, 6x45, 6x45, 6x45, 6x45 - technika zatim nic moc, ale majej progres tam asi je ...
Viking press na stroji pro lýtka vestoje :
- 8x45, 8x50, 6x55, 6x60, 6x65, 6x65 - zaprvý mi to nehorázně bavilo, za druhý je to zas úplně jiný než třeba military nebo push press - těžší, totálně mi to odrovnalo ramena i tricepsy, no prostě super
Strečing :
Strečing :
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru