Čágo chlape, koukal jsem na ty videa clean@jerk -> záda už jsou lepčí, ale když si to video zpomalíš, uvidíš, že nedoděláváš výtah. Tj. že žačneš pazourama ;) dřív, než máš dopnutý nohy.
EDIT: btw bych volil spíš střih než roznožku u toho výrazu.
s tim výtahem máš pravdu, teď jsem na to koukal .. k tej fázi kdy mam mít už propnutý nohy a udělat jako krčení (trapézama) k tomu už se nedostanu a du to zbytečně brzo rukama - tak příště :)
Jinak proč myslíš že radši ten střih ? Já myslim, že Koto a Wygh měli dobrou a logickou připomínku, že pro budoucí využití na log lift, se mi bude víc hodit ta roznoška ... ale klidně a rád si poslechnu další názor
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Jo tak to promiň, to mi nedošlo. Samozřejmě v tomto případě (log lift) bude pro tebe lepší roznožka, ale moc bych to sní nepřeháněl. Myslím tím, že bych se snažil dodržet při výrazu stejně široký postoj jako při přemístění.
Jo tak to promiň, to mi nedošlo. Samozřejmě v tomto případě (log lift) bude pro tebe lepší roznožka, ale moc bych to sní nepřeháněl. Myslím tím, že bych se snažil dodržet při výrazu stejně široký postoj jako při přemístění.
jj dával jsem si na to dneska pozor, pamatoval jsem si, že si psal o těch tříslech, takže jsem nešel moc do šířky ... jinak díky za kontrolu
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Warm-Up :
◇ 5 min eliptical, zátěž 6/15
◇ 5 min rotoped
◇ krátký statický strečink, výdrž v protažení 5 sec
Trh :
Trh od pasu s dřevěnou tyčí: 10x
☞ 5x15kg
☞ 4x25kg
☞ 2x35kg
☞ 2x40kg - PR -
☞ 2x45kg - PR
☞ 1x45kg
☞ 1x50kg - PR -
Shrnutí : technika se trochu zlepšila ale pořád se tomu dá říkat trh jenom stěží, nicméně nebyl jsem do teď schopnej dát víc jak 35kg, takže trochu jsem se nějak posunul ... u většiny opakování jsem tu váhu v rukou vůbec necítil, jako kdyby to byla prázdná osa, co sem cítil byly ramena a nohy ... trapézny naopak vůbec a to je špatně, ty ještě při tom neumim použít ... tak zase příště ... ta 4. serie bych řek z dneška nejpovedenější, hlavně to druhý opak. ... jo a ještě musim říct, že i když to neumim, tak mi to nesmírně baví tenhle cvik :D
Shyby : před hlavu, na široko
Warm-Up: stahování horní kladky: 15x7.5kg před halvu 15x7.5kg za hlavu
☞ 6x
☞ 5x
☞ 5x
☞ 4x
Kliky na bradlech : 1*4, 1*5, 1*6 > celkem 15 opak. Warm-Up: tricepsové stahování horní kladky s provazy: 30x7.5kg
☞ 4xjá
☞ 4xjá + 10kg
☞ 5xjá + 10kg
☞ 6xjá + 10kg - poslední opak trochu na krev
Předkopávání + Zakopávání : Supersérie, rehab
☞ 15x5kg + 15x7.5kg
☞ 30x5kg + 15x15kg - předkop jednonož na střídačku, 15 opak na každou nohu, zákop normal obě nohy
☞ 30x5kg + 15x20kg - předkop jednonož na střídačku, 15 opak na každou nohu, zákop normal obě nohy
Mohamedány ve stoje + Úklony s JČ : Supersérie
☞ 30x50kg + 15x25kg na každou stranu
Strečing :
◇ Statický strečing celého těla: výdrž v protažení 30-45 sec
Edit: pumping po dřepech...
Shrnutí : natočil jsem toho dneska hodně, zkoušel jsem pracovat s technikou, zapojit víc nohy, mít rovný záda ... řek bych že u sérií do 4x150 včetně se mi to docela dařilo, těch 2x170 už tolik ne no a těch 2x190 hrůza, jednak se mi to druhý opak. zdálo nějak těžký, nevim jestli tou novou technikou, nebo tim, že jsem před tim nebyl zvyklej jezdit 4x4 při nějakých 70-80% z max ... na konci 8x150 jsem jel bez odrážení, je to mnohem těžší, než ty touch & go reps ... musim se mrknout jestli je někde u tý ort rutiny specifikovaný, jak se ten závěr má jet ... ZA NÁZORY NA TECHNIKU BUDU MOC RÁD!
Info : v posilovně u benche neni lavice, která by se dala naklonit nahoru, takže jsem do teď jezdil bench s JČ ... teď ale sebrali 50kg jednoručky a největší jsou 45kg, který jsem chtěl jet dneska, ale už bych neměl možnost přihazovat, takže jsem přešel na VČ, dal jsem si normál šikmou lavičku k silovýmu stojanu a šlo to, akorád musim si to musim dobře nastavit a trochu hlídat abych se nezarazil cestou nahoru o ty odkládací kolíky ... začal jsem trochu lehčejc těch 5x5x80kg bylo docela lehkých, ale mam před sebou ještě 7 tejdnů tohodle tréninku, tak ať můžu přihazovat ... nejsem si úplně jistej, jestli nemam moc malej sklon lavičky, ale ta druhá příčka už se mi zdá moc, protože přeci jenom chci cvičit prsa a ne ramena ... pro přehled jsem si to natočil, tak to sem postnu ... třeba mi někdo odhalí něco v technice - nejel sem klasiku bench notabene šikmo nahoru už pěkně dlouho.
Bulgarian split squat s VČ : lehce, 3x8 na obě nohy
☞ 8x15kg+8x15kg
☞ 8x15kg+8x15kg
☞ 8x15kg+8x15kg
Biceps s VČ ve stoje + Janda SitUps + Zkracovačky s nohama na balónu : Supersérie
☞ 8x10kg + max + max
☞ 8x20kg + max + max
☞ 8x30kg + max + max
☞ 6x40kg + max + max
☞ 4x50kg + max + max
☞ 2x60kg - trochu cheatingu
☞ 1x65kg - cheating
Bicepsový zdvih ve stoje s gymnastickým bandem jednoruč : for reps
☞ 45x přišlápnutej band na druhým políčku - na obě ruce - totální pumping
Strečing :
◇ Statický strečing celého těla: výdrž v protažení 30-45 sec
Ort to jezdí s lehkým odražením...
jinak k technice, bohužel to jedu dost podobně trochu mi pomáhá to hned od spodu táhnout zádama a ty nohy nechat ať se zapojí, než se snažit rozjíždět spodek nohama a záda držet...
_________________ "Clean food is rocket fuel to the athletic body."
Čágo, u té MT 2x190 to "trhání", nemyslíš, že by to mohlo být nebezpečný ? Já jenom aby tě u toho jednou nejeblo v zádech ...
presne tak, to kdyz vidim, tak mne jde mraz po zadech
jinak s tou prdeli jdes podle me moc dolu a strasne moc tak zapojujes nohy. Kazdy mame jinou techniku, nerikam, ze je to spatne (nevim), ale asi bych ty nohy pouzioval mene.
vsiml jsem si, ze jsi obcas "trhal" i u lehcich serii nebo spis takove to tve pomahani si nohama a rolovani cinky po stehnech jakmile cinku dostanes ke kolenum nebo mirne nad kolena treba u serii se 3x135kg to bylo dost patrne, i kdyz 4x150kg uz bylo fv tomto lepsi i ta 150ka uplne na konci. Takova techniika by me asi deptala, ale jak rikam, kazdy mame svoji a treba to neni uplne spatne
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Okej, takhle to vypadá jako takovej zlatej střed, takže to tak taky zkusim ;)
Wygh napsal:
jinak k technice, bohužel to jedu dost podobně trochu mi pomáhá to hned od spodu táhnout zádama a ty nohy nechat ať se zapojí, než se snažit rozjíždět spodek nohama a záda držet...
Přesně jak to popisuješ je to i u mě ... když jsem takhle se snažil hodně zapojit nohy, tak jsem prostě všechno cítil o dost těžší, je fakt, že sem trochu míň cítil záda, ale třeba hamstringy sem cítil snad skoro míň, nejvíc sem cítil kvadricepsy.
Čágo, u té MT 2x190 to "trhání", nemyslíš, že by to mohlo být nebezpečný ? Já jenom aby tě u toho jednou nejeblo v zádech ...
No pocitově se to zdá naprosto v pohodě, ale tim to samozřejmě nechci obhájit .. když to prostě v tejhle fázi ztěžkne, tak to dělam nějak bezděky, pracuju na nápravě, ale zatim se toho nějak nemůžu zbavit no ... rozhodně to tak ale nenecham.
btw: u toho incline benche si dej tu lavičku trochu víc šikmo vzhůru
Dík moc za radu, právě proto jsem to točil, nevěděl jsem jak moc ten sklon .. někde jsem čet, že moc velkej sklon je na prd, že to pak moc přebíraj ramena .. a že ideál je tak 30° ... tak příště zkusim o políčko víc ... bohužel jsou ty skoky docela dost a dávat si tam mezi ty kolíky něco se mi nechce, přijde mi to nebezpečný, když nemam kontrolu nad tim jestli to nějak nepřeskočí ... příště to natočim s tim větším sklonem a uvidíme jestli to nebude moc .. dík ;)
presne tak, to kdyz vidim, tak mne jde mraz po zadech
1) jinak s tou prdeli jdes podle me moc dolu a strasne moc tak zapojujes nohy. Kazdy mame jinou techniku, nerikam, ze je to spatne (nevim), ale asi bych ty nohy pouzioval mene.
2) vsiml jsem si, ze jsi obcas "trhal" i u lehcich serii nebo spis takove to tve pomahani si nohama a rolovani cinky po stehnech jakmile cinku dostanes ke kolenum nebo mirne nad kolena treba u serii se 3x135kg to bylo dost patrne, i kdyz 4x150kg uz bylo fv tomto lepsi i ta 150ka uplne na konci. Takova techniika by me asi deptala, ale jak rikam, kazdy mame svoji a treba to neni uplne spatne
ad 1) no já to dneska záměrně zkoušel hodně nohama, ale i když to pro mě zřejmě nebude nejlepší řešení, tak si myslim, že zas tak moc sem to nohama nejel, jdu sice na začátku hodně dolů, ale když si to pustíš pomalu, tak je vidět že než začnu tahat, tak se trochu víc nohama narovnam ...
ad 2) no to jsem zkoušel taky záměrně a docela dobře to fungovalo, ale jestli je to OK to netušim, dělal jsem to tak, že sem v tej fázi u kolen, trochu znova podřepnul a pak jsem použil nohy k tomu, abych se s tim narovnal ... díky tomu to pak bylo strašně lehoučký ... ale jestli to je OK to netušim ... napíšu asi cizovi, jestli by se mi k tomu všemu nějak nevyjádřil a uvidíme :)
Naopak ty nohy tam můžeš klidně zapojit víc, myslel jsem to tak že když se to snažíš táhnout nohama, tak ti dřív vyletí prdel, kdežto když to táhneš od spodu zádama, tak ta prdel by neměla jít nahoru tak rychle a o to víc zapojíš nohy, ale je to o zkoušení ono se to takhle špatně vysvětluje.
e: s dotahováním činky a poddřepnutí to dělá například poundstone a pudzian, lepší ale asi bude zařaďit těžké rack pulls - můžeš to střídat s krčením ;).
K incline benchi, když to budeš mít víc nakloněné tak pojedou víc ramena a o to právě jde :) u strongmanů je to cvik používaný především pro zlepšení klády a díky nakloněné lavici zvedneš větší váhu. Osobně nejezdim moc naširoko, ale zhruba o tu dlaň širší než šířka ramen. Ještě se používá cg incline bench - taky dobrej cvik.
bench - šířka úchopu a sklon lavice na 0.30
_________________ "Clean food is rocket fuel to the athletic body."
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru