|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Princ
|
Zaslal: út srpen 05, 2014 11:29 am Předmět: |
|
|
Připadalo mi celou dobu, že tu píšu věci, které každý ví, očividně je to ale jinak  Doporučuji tedy například články:
Mark Rippertoe - Conditioning is a Sham
Charles Poliquin - Cardio’s Eight Dirty Little Secrets
Charles Poliquin - Eight Common Myths about Strength Training
Barbargym - Ženy: Běhají k problémům
KB5 - Strong first (Novinky od Chiefa, Pavla Tsatsoulina)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
sk
|
Zaslal: út srpen 05, 2014 12:19 pm Předmět: |
|
|
mno..precetl jsem si jen ten cesky clanek a samozrejme se v nem netvrdi vubec nic z toho co tady prosazujes ty :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: út srpen 05, 2014 12:34 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | Připadalo mi celou dobu, že tu píšu věci, které každý ví, očividně je to ale jinak Doporučuji tedy například články:
Mark Rippertoe - Conditioning is a Sham
Charles Poliquin - Cardio’s Eight Dirty Little Secrets
Charles Poliquin - Eight Common Myths about Strength Training
Barbargym - Ženy: Běhají k problémům
KB5 - Strong first (Novinky od Chiefa, Pavla Tsatsoulina) |
Ty články jsem si četl, se spoustou věcí se samozřejmě dá souhlasit, ale na druhou stranu ti můžu najít spoustu článků a výzkumů, které budou o kardiu tvrdit opak :) Radši bych se díval kolem sebe, jak to funguje v realitě, a jak vidíš i tady, dost lidí, kteří dělají nějakej další sport ti napsalo, co si o tom myslí. Sám jsem taky hrál 9 let závodně fotbal a ta fyzička byla úplně někde jinde, než teď, když cvičím jenom silově. Takže prostě ne, nemůžu s tebou souhlasit :) Přesně takhle vznikají dogmata, vezmeme nějakou věc, postavíme ji na piedestal (silový trénink) a nebudeme ji vůbec zpochybňovat a připouštět si, že existují i další způsoby.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: út srpen 05, 2014 12:48 pm Předmět: |
|
|
Pročetl jsem celý topic a.....
- autor topicu nechce hrát fotbálek
- autor topicu nechce uběhnout maraton, ani 5 kilometrů, ani 3...
- autor topicu nechtěl budovat kondici, aby se dostal k armádě, nechtěl kondici pro bojové sporty
- autor topicu chtěl nabrat svaly a shodit břicho
Nesouhlasím se vším, co princ napsal, kardio s nízkou intenzitou má své využití, ale princ poradil to nejlepší, co povede k žádanému výsledku a to je trénink se zátěží (samozřejmě po vhodné průpravě, s přiměřenou intenzitou) a úprava stravy. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: út srpen 05, 2014 1:02 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | Pročetl jsem celý topic a.....
- autor topicu nechtěl budovat kondici, aby se dostal k armádě, nechtěl kondici pro bojové sporty
Nesouhlasím se vším, co princ napsal, kardio s nízkou intenzitou má své využití, ale princ poradil to nejlepší, co povede k žádanému výsledku a to je trénink se zátěží (samozřejmě po vhodné průpravě, s přiměřenou intenzitou) a úprava stravy. |
Přestože jsi podstatně zkušenější, než já, pořád si myslím, že 2x týdně si jít na 45 minut zaběhat by bylo vhodný, a rozhodně by mu to nijak neničilo progress, ale to už je asi na něm, co si z toho vezme.
Chápu, že každej doporučuje něco jinýho, ale když si princ začal stát za názorem, že kardio je k ničemu pro všechny a u každého sportu, na to se prostě nedalo nereagovat :)
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: út srpen 05, 2014 1:06 pm Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | Přestože jsi podstatně zkušenější, než já, pořád si myslím, že 2x týdně si jít na 45 minut zaběhat by bylo vhodný, a rozhodně by mu to nijak neničilo progress, ale to už je asi na něm, co si z toho vezme.
Chápu, že každej doporučuje něco jinýho, ale když si princ začal stát za názorem, že kardio je k ničemu pro všechny a u každého sportu, na to se prostě nedalo nereagovat :) |
Pokud by měl tolik energie, že by nevěděl co s ní, tak si může jít zaběhat, ale ten trénink ve fitku bude mít s ohledem na jeho cíle větší přínos. Pokud si dá na začátku každého tréninku nějaké ty cviky na mobilitu, dynamický strečink a nebude se při tréninku flákat, bude mít kardia dostatek i bez běhu :)
Když už by to muselo být, tak bych místo běhu asi zvolil spíš rychlou chůzi, nebo třeba plavání. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: út srpen 05, 2014 1:20 pm Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | CIZOPASNIK napsal: | Pročetl jsem celý topic a.....
Nesouhlasím se vším, co princ napsal, kardio s nízkou intenzitou má své využití, ale princ poradil to nejlepší, co povede k žádanému výsledku a to je trénink se zátěží (samozřejmě po vhodné průpravě, s přiměřenou intenzitou) a úprava stravy. |
pořád si myslím, že 2x týdně si jít na 45 minut zaběhat by bylo vhodný |
Vhodné k čemu ? Na pálení tuku ? To si raději dám OTM Swingy po každém tréninku a toho tuku spálím daleko více.
Btw: Na kondici to bude mít větší efekt, než dlouhé kardio v mírném tempu. A jak píše Cizo, když bude mít až moc energie, tak plávání a chůze je fajn. _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: út srpen 05, 2014 1:30 pm Předmět: |
|
|
to cizopasnik ... no myslim, ze tu zaplavu nesouhlasnych reakci vyvolalo hlavne princovo zobecneni kardia jako neceho skodliveho a oproti silovemu treningu ,,na hovno,,.
splacal vsechno dohromady, od maratoncu az po sprintery a postavil na tom sve argumenty...
edit: btw. lidi jsou zblbli z fitness, ze kardio = jizda na kole-trenazeru se sluchatkama na usich a knizkou nebo casopisem v ruce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út srpen 05, 2014 1:36 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | Maerlyn0 napsal: | Přestože jsi podstatně zkušenější, než já, pořád si myslím, že 2x týdně si jít na 45 minut zaběhat by bylo vhodný, a rozhodně by mu to nijak neničilo progress, ale to už je asi na něm, co si z toho vezme.
Chápu, že každej doporučuje něco jinýho, ale když si princ začal stát za názorem, že kardio je k ničemu pro všechny a u každého sportu, na to se prostě nedalo nereagovat :) |
Pokud by měl tolik energie, že by nevěděl co s ní, tak si může jít zaběhat, ale ten trénink ve fitku bude mít s ohledem na jeho cíle větší přínos. Pokud si dá na začátku každého tréninku nějaké ty cviky na mobilitu, dynamický strečink a nebude se při tréninku flákat, bude mít kardia dostatek i bez běhu :)
Když už by to muselo být, tak bych místo běhu asi zvolil spíš rychlou chůzi, nebo třeba plavání. |
Když bude prase létat, přepíšeme učebnice fyziky či biologie. Když bude průměrný začátečník dělat mobilitu a strečink, přepíšeme učebnice psychologie, protože se lidstvo totálně proměnilo.
Vycházíme-li z reality, je kombinace posilování a kardio nejvhodnější pro většinu lidí. Kardio totiž pomáhá mimochodem, zábavnou formou. Proto je mnohem větší šance, že to člověk bude dělat (pokud tedy nemluvíme o kardiu na rotopedu či na pásu). Navíc, myslím si, že by člověk měl být všestranný. A tu fyzičku, byť i na hodinku fotbalu, v posilce prostě nezískáš (pokud si tak neupravíš trénink)
Co ve skutečnosti chce se můžeme dohadovat, protože tohle není školní příklad, tudíž nebudeme dávat slona do lednice na tři kroky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út srpen 05, 2014 1:41 pm Předmět: |
|
|
| Pitkin napsal: |
Vhodné k čemu ? Na pálení tuku ? To si raději dám OTM Swingy po každém tréninku a toho tuku spálím daleko více.
Btw: Na kondici to bude mít větší efekt, než dlouhé kardio v mírném tempu. A jak píše Cizo, když bude mít až moc energie, tak plávání a chůze je fajn. |
Zkoušel jsi někdy pravidelně chodit na hubnutí, párkát do týdne dvě hodinky? Já jo a byla to nuda k ukousání, nehledě na to, že to nemělo žádný výsledek (ok, dva tam byly. Rozbolely mě kolena a získal jsem pověst ještě většího cvoka)
Plavání, hezká idea. Pokud nejdeš v nějaký pro většinu lidí divný či nedosažitelný čas, umlátíš se v tom bazénu s ostatními. Případně budeš v bazénu, kde uděláš pět temp a už se otáčíš
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: út srpen 05, 2014 1:44 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
Když bude prase létat, přepíšeme učebnice fyziky či biologie. Když bude průměrný začátečník dělat mobilitu a strečink, přepíšeme učebnice psychologie, protože se lidstvo totálně proměnilo.
Vycházíme-li z reality, je kombinace posilování a kardio nejvhodnější pro většinu lidí. Kardio totiž pomáhá mimochodem, zábavnou formou. Proto je mnohem větší šance, že to člověk bude dělat (pokud tedy nemluvíme o kardiu na rotopedu či na pásu). Navíc, myslím si, že by člověk měl být všestranný. A tu fyzičku, byť i na hodinku fotbalu, v posilce prostě nezískáš (pokud si tak neupravíš trénink)
Co ve skutečnosti chce se můžeme dohadovat, protože tohle není školní příklad, tudíž nebudeme dávat slona do lednice na tři kroky. |
Právě že mi nepříjde přínosné spekulovat, jestli autor topicu skutečně udělá, co mu poradíme a nevšiml jsem si, že by se vyjadřovel ve smyslu preferencí (jestli ho baví kardio, což mimochodem rozhodně není nějaký trhák a jako osobní trenér mám spíš tu zkušenost, že většinu lidí nebavilo ve fitku, ani venku a na nějaké doporučené procházky přírodou se vždycky zvysoka vykašlali).
Takže realita je taková, že to fitko bude nejlepší volba. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: út srpen 05, 2014 1:59 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Pitkin napsal: |
Btw: Na kondici to bude mít větší efekt, než dlouhé kardio v mírném tempu. A jak píše Cizo, když bude mít až moc energie, tak plávání a chůze je fajn. |
Zkoušel jsi někdy pravidelně chodit na hubnutí, párkát do týdne dvě hodinky? Já jo a byla to nuda k ukousání, nehledě na to, že to nemělo žádný výsledek (ok, dva tam byly. Rozbolely mě kolena a získal jsem pověst ještě většího cvoka)
Plavání, hezká idea. Pokud nejdeš v nějaký pro většinu lidí divný či nedosažitelný čas, umlátíš se v tom bazénu s ostatními. Případně budeš v bazénu, kde uděláš pět temp a už se otáčíš |
Než budeš reagovat, tak si to raději pořádně přečti. Nic totiž nepíšu o tom, že by měl kvůli hubnutí pravidelně chodit/plavat. _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
Vico
|
Zaslal: út srpen 05, 2014 2:07 pm Předmět: |
|
|
Jenom takovej možná blbej dotaz jaká je definice kardia? Když si vezmu silovej trénink vs "kardio" tak rozdíl neni moc velkej. (teda aspoň u mě :-) )
Při vzpěračským tréninku mam tepovku cca 130-160 = průměrná cca 145.
Při běhu mam vetšinou 140-170 průměrná cca 150.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út srpen 05, 2014 2:42 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | Mablung napsal: |
Co ve skutečnosti chce se můžeme dohadovat, protože tohle není školní příklad, tudíž nebudeme dávat slona do lednice na tři kroky. |
Právě že mi nepříjde přínosné spekulovat, jestli autor topicu skutečně udělá, co mu poradíme a nevšiml jsem si, že by se vyjadřovel ve smyslu preferencí (jestli ho baví kardio, což mimochodem rozhodně není nějaký trhák a jako osobní trenér mám spíš tu zkušenost, že většinu lidí nebavilo ve fitku, ani venku a na nějaké doporučené procházky přírodou se vždycky zvysoka vykašlali).
Takže realita je taková, že to fitko bude nejlepší volba. |
Přečetl jsem si pár jeho postů zpátky, když se bavíme o preferencích. Je to člověk bez vůle a disciplíny. Tudíž, jsou dvě možnosti. Buď se sebou udělá něco co ho bude bavit a nebo bude jen brečet nad svým pupkem. Ani omylem neudělá něco, co by bylo nezábavného a vyžadovalo disciplínu. Ten potřebuje spíše poradit jak se vůbec k nějakému cvičení motivovat a dokopat, než aby se řešilo co by měl dělat.
Co se kardia týče, nějaké procházky venku nechávám důchodcům. Nemluvě o rotopedu či pásu, které mohou bavit jen mentálně postižené a zůstanou u toho jen mentálně postižení či skutečně motivovaní lidé. Když kardio, tak zábavnou formou her.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: út srpen 05, 2014 2:50 pm Předmět: |
|
|
| Vico napsal: | Jenom takovej možná blbej dotaz jaká je definice kardia? Když si vezmu silovej trénink vs "kardio" tak rozdíl neni moc velkej. (teda aspoň u mě :-) )
Při vzpěračským tréninku mam tepovku cca 130-160 = průměrná cca 145.
Při běhu mam vetšinou 140-170 průměrná cca 150. |
aerobni vs anaerobni pohybova aktivita...od chvile kdy se ,,zadychas,, je tam vzdycky urcity pomer
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|