Nabrat svaly a shodit bricho?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nabrat svaly a shodit bricho?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Nabrat svaly a shodit bricho?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Princ

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Připadalo mi celou dobu, že tu píšu věci, které každý ví, očividně je to ale jinak Doporučuji tedy například články:

Mark Rippertoe - Conditioning is a Sham

Charles Poliquin - Cardio’s Eight Dirty Little Secrets

Charles Poliquin - Eight Common Myths about Strength Training

Barbargym - Ženy: Běhají k problémům

KB5 - Strong first (Novinky od Chiefa, Pavla Tsatsoulina)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sk

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 12:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mno..precetl jsem si jen ten cesky clanek a samozrejme se v nem netvrdi vubec nic z toho co tady prosazujes ty :D
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Princ napsal:
Připadalo mi celou dobu, že tu píšu věci, které každý ví, očividně je to ale jinak Doporučuji tedy například články:

Mark Rippertoe - Conditioning is a Sham

Charles Poliquin - Cardio’s Eight Dirty Little Secrets

Charles Poliquin - Eight Common Myths about Strength Training

Barbargym - Ženy: Běhají k problémům

KB5 - Strong first (Novinky od Chiefa, Pavla Tsatsoulina)

Ty články jsem si četl, se spoustou věcí se samozřejmě dá souhlasit, ale na druhou stranu ti můžu najít spoustu článků a výzkumů, které budou o kardiu tvrdit opak :) Radši bych se díval kolem sebe, jak to funguje v realitě, a jak vidíš i tady, dost lidí, kteří dělají nějakej další sport ti napsalo, co si o tom myslí. Sám jsem taky hrál 9 let závodně fotbal a ta fyzička byla úplně někde jinde, než teď, když cvičím jenom silově. Takže prostě ne, nemůžu s tebou souhlasit :) Přesně takhle vznikají dogmata, vezmeme nějakou věc, postavíme ji na piedestal (silový trénink) a nebudeme ji vůbec zpochybňovat a připouštět si, že existují i další způsoby.
CIZO

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pročetl jsem celý topic a.....

- autor topicu nechce hrát fotbálek
- autor topicu nechce uběhnout maraton, ani 5 kilometrů, ani 3...
- autor topicu nechtěl budovat kondici, aby se dostal k armádě, nechtěl kondici pro bojové sporty
- autor topicu chtěl nabrat svaly a shodit břicho

Nesouhlasím se vším, co princ napsal, kardio s nízkou intenzitou má své využití, ale princ poradil to nejlepší, co povede k žádanému výsledku a to je trénink se zátěží (samozřejmě po vhodné průpravě, s přiměřenou intenzitou) a úprava stravy.

Derek Poundstone
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:

- autor topicu nechtěl budovat kondici, aby se dostal k armádě, nechtěl kondici pro bojové sporty

Nesouhlasím se vším, co princ napsal, kardio s nízkou intenzitou má své využití, ale princ poradil to nejlepší, co povede k žádanému výsledku a to je trénink se zátěží (samozřejmě po vhodné průpravě, s přiměřenou intenzitou) a úprava stravy.

Přestože jsi podstatně zkušenější, než já, pořád si myslím, že 2x týdně si jít na 45 minut zaběhat by bylo vhodný, a rozhodně by mu to nijak neničilo progress, ale to už je asi na něm, co si z toho vezme.

Chápu, že každej doporučuje něco jinýho, ale když si princ začal stát za názorem, že kardio je k ničemu pro všechny a u každého sportu, na to se prostě nedalo nereagovat :)
CIZO

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Přestože jsi podstatně zkušenější, než já, pořád si myslím, že 2x týdně si jít na 45 minut zaběhat by bylo vhodný, a rozhodně by mu to nijak neničilo progress, ale to už je asi na něm, co si z toho vezme.

Chápu, že každej doporučuje něco jinýho, ale když si princ začal stát za názorem, že kardio je k ničemu pro všechny a u každého sportu, na to se prostě nedalo nereagovat :)

Pokud by měl tolik energie, že by nevěděl co s ní, tak si může jít zaběhat, ale ten trénink ve fitku bude mít s ohledem na jeho cíle větší přínos. Pokud si dá na začátku každého tréninku nějaké ty cviky na mobilitu, dynamický strečink a nebude se při tréninku flákat, bude mít kardia dostatek i bez běhu :)

Když už by to muselo být, tak bych místo běhu asi zvolil spíš rychlou chůzi, nebo třeba plavání.

Derek Poundstone
Pitkin

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 1:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
CIZOPASNIK napsal:

pořád si myslím, že 2x týdně si jít na 45 minut zaběhat by bylo vhodný

Vhodné k čemu ? Na pálení tuku ? To si raději dám OTM Swingy po každém tréninku a toho tuku spálím daleko více.
Btw: Na kondici to bude mít větší efekt, než dlouhé kardio v mírném tempu. A jak píše Cizo, když bude mít až moc energie, tak plávání a chůze je fajn.

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
sk

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 1:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to cizopasnik ... no myslim, ze tu zaplavu nesouhlasnych reakci vyvolalo hlavne princovo zobecneni kardia jako neceho skodliveho a oproti silovemu treningu ,,na hovno,,.

splacal vsechno dohromady, od maratoncu az po sprintery a postavil na tom sve argumenty...

edit: btw. lidi jsou zblbli z fitness, ze kardio = jizda na kole-trenazeru se sluchatkama na usich a knizkou nebo casopisem v ruce.
Mablung

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Maerlyn0 napsal:

Pokud by měl tolik energie, že by nevěděl co s ní, tak si může jít zaběhat, ale ten trénink ve fitku bude mít s ohledem na jeho cíle větší přínos. Pokud si dá na začátku každého tréninku nějaké ty cviky na mobilitu, dynamický strečink a nebude se při tréninku flákat, bude mít kardia dostatek i bez běhu :)

Když už by to muselo být, tak bych místo běhu asi zvolil spíš rychlou chůzi, nebo třeba plavání.

Když bude prase létat, přepíšeme učebnice fyziky či biologie. Když bude průměrný začátečník dělat mobilitu a strečink, přepíšeme učebnice psychologie, protože se lidstvo totálně proměnilo.

Vycházíme-li z reality, je kombinace posilování a kardio nejvhodnější pro většinu lidí. Kardio totiž pomáhá mimochodem, zábavnou formou. Proto je mnohem větší šance, že to člověk bude dělat (pokud tedy nemluvíme o kardiu na rotopedu či na pásu). Navíc, myslím si, že by člověk měl být všestranný. A tu fyzičku, byť i na hodinku fotbalu, v posilce prostě nezískáš (pokud si tak neupravíš trénink)

Co ve skutečnosti chce se můžeme dohadovat, protože tohle není školní příklad, tudíž nebudeme dávat slona do lednice na tři kroky.
Mablung

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 1:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pitkin napsal:

Vhodné k čemu ? Na pálení tuku ? To si raději dám OTM Swingy po každém tréninku a toho tuku spálím daleko více.
Btw: Na kondici to bude mít větší efekt, než dlouhé kardio v mírném tempu. A jak píše Cizo, když bude mít až moc energie, tak plávání a chůze je fajn.

Zkoušel jsi někdy pravidelně chodit na hubnutí, párkát do týdne dvě hodinky? Já jo a byla to nuda k ukousání, nehledě na to, že to nemělo žádný výsledek (ok, dva tam byly. Rozbolely mě kolena a získal jsem pověst ještě většího cvoka)
Plavání, hezká idea. Pokud nejdeš v nějaký pro většinu lidí divný či nedosažitelný čas, umlátíš se v tom bazénu s ostatními. Případně budeš v bazénu, kde uděláš pět temp a už se otáčíš
CIZO

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 1:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:

Když bude prase létat, přepíšeme učebnice fyziky či biologie. Když bude průměrný začátečník dělat mobilitu a strečink, přepíšeme učebnice psychologie, protože se lidstvo totálně proměnilo.

Vycházíme-li z reality, je kombinace posilování a kardio nejvhodnější pro většinu lidí. Kardio totiž pomáhá mimochodem, zábavnou formou. Proto je mnohem větší šance, že to člověk bude dělat (pokud tedy nemluvíme o kardiu na rotopedu či na pásu). Navíc, myslím si, že by člověk měl být všestranný. A tu fyzičku, byť i na hodinku fotbalu, v posilce prostě nezískáš (pokud si tak neupravíš trénink)

Co ve skutečnosti chce se můžeme dohadovat, protože tohle není školní příklad, tudíž nebudeme dávat slona do lednice na tři kroky.

Právě že mi nepříjde přínosné spekulovat, jestli autor topicu skutečně udělá, co mu poradíme a nevšiml jsem si, že by se vyjadřovel ve smyslu preferencí (jestli ho baví kardio, což mimochodem rozhodně není nějaký trhák a jako osobní trenér mám spíš tu zkušenost, že většinu lidí nebavilo ve fitku, ani venku a na nějaké doporučené procházky přírodou se vždycky zvysoka vykašlali).

Takže realita je taková, že to fitko bude nejlepší volba.

Derek Poundstone
Pitkin

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Pitkin napsal:

Zkoušel jsi někdy pravidelně chodit na hubnutí, párkát do týdne dvě hodinky? Já jo a byla to nuda k ukousání, nehledě na to, že to nemělo žádný výsledek (ok, dva tam byly. Rozbolely mě kolena a získal jsem pověst ještě většího cvoka)
Plavání, hezká idea. Pokud nejdeš v nějaký pro většinu lidí divný či nedosažitelný čas, umlátíš se v tom bazénu s ostatními. Případně budeš v bazénu, kde uděláš pět temp a už se otáčíš

Než budeš reagovat, tak si to raději pořádně přečti. Nic totiž nepíšu o tom, že by měl kvůli hubnutí pravidelně chodit/plavat.

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
Vico

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 2:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jenom takovej možná blbej dotaz jaká je definice kardia? Když si vezmu silovej trénink vs "kardio" tak rozdíl neni moc velkej. (teda aspoň u mě :-) )

Při vzpěračským tréninku mam tepovku cca 130-160 = průměrná cca 145.
Při běhu mam vetšinou 140-170 průměrná cca 150.
Mablung

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 2:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Mablung napsal:

Právě že mi nepříjde přínosné spekulovat, jestli autor topicu skutečně udělá, co mu poradíme a nevšiml jsem si, že by se vyjadřovel ve smyslu preferencí (jestli ho baví kardio, což mimochodem rozhodně není nějaký trhák a jako osobní trenér mám spíš tu zkušenost, že většinu lidí nebavilo ve fitku, ani venku a na nějaké doporučené procházky přírodou se vždycky zvysoka vykašlali).

Takže realita je taková, že to fitko bude nejlepší volba.

Přečetl jsem si pár jeho postů zpátky, když se bavíme o preferencích. Je to člověk bez vůle a disciplíny. Tudíž, jsou dvě možnosti. Buď se sebou udělá něco co ho bude bavit a nebo bude jen brečet nad svým pupkem. Ani omylem neudělá něco, co by bylo nezábavného a vyžadovalo disciplínu. Ten potřebuje spíše poradit jak se vůbec k nějakému cvičení motivovat a dokopat, než aby se řešilo co by měl dělat.

Co se kardia týče, nějaké procházky venku nechávám důchodcům. Nemluvě o rotopedu či pásu, které mohou bavit jen mentálně postižené a zůstanou u toho jen mentálně postižení či skutečně motivovaní lidé. Když kardio, tak zábavnou formou her.
sk

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 2:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vico napsal:
Jenom takovej možná blbej dotaz jaká je definice kardia? Když si vezmu silovej trénink vs "kardio" tak rozdíl neni moc velkej. (teda aspoň u mě :-) )

Při vzpěračským tréninku mam tepovku cca 130-160 = průměrná cca 145.
Při běhu mam vetšinou 140-170 průměrná cca 150.

aerobni vs anaerobni pohybova aktivita...od chvile kdy se ,,zadychas,, je tam vzdycky urcity pomer

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nabrat svaly a shodit bricho? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: