|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
DeEf
|
Zaslal: st leden 13, 2016 10:20 am Předmět: ''náhrada'' zeleniny |
|
|
Zdravím, mám už od mala problém s pojídáním zeleniny, prakticky ji do sebe nedostanu. Je nějaký multivitamin který obsahuje stejné vitamíny a složky jako zelenina a tak by se jí dal nahradit?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Milda18
|
Zaslal: st leden 13, 2016 10:45 am Předmět: Re: ''náhrada'' zeleniny |
|
|
| DeEf napsal: | | Zdravím, mám už od mala problém s pojídáním zeleniny, prakticky ji do sebe nedostanu. Je nějaký multivitamin který obsahuje stejné vitamíny a složky jako zelenina a tak by se jí dal nahradit? |
Problém je, že ti nechutná? Zkoušel si zeleninový štávy? Nebo si prostě tu zeleninu hod do mixéru
|
|
| nahoru |
|
 |
DeEf
|
Zaslal: st leden 13, 2016 10:56 am Předmět: |
|
|
no nechutná,proto zkouším hledat náhražky
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: st leden 13, 2016 11:06 am Předmět: |
|
|
Multivitaminové preparáty obsahují poměrně velká množství vitaminů, ale horší to už může být s jejich opravdovým vstřebáním do krevního oběhu. Další problém je ten, že ovoce a zelenina obsahuje různé látky, tzv. fytochemikálie (různé flavonoidy, polyfenoly, atd.), které mohou podporovat vstřebání vitaminů do krevního oběhu, můžou je chránit před poškozením, můžou podporovat samotný účinek vitaminů v organismu.
Otázkou však je, kolik vitaminů a těchto fytochemikálií dnešní komerčně pěstovaná ovoce a zelenina obsahuje.
Příjem ovoce a zeleniny však pořád v epidemiologických studiích vychází jako významný ochranný faktor proti řadě onemocnění.
Takže být tebou se ovoce a zeleninu naučím jíst a v případě, že to chceš ještě "pojistit", tak si nějaký koupit můžeš. S vitaminy řady B by problém být neměl, protože ty jsou hodně rozšířené.
Poměrně hodně lidí má deficit vitaminu D, obzvláště v zimních měsících. Také zvýšit příjem vitaminu C není na škodu.
Já osobně obden dám na chuť nějaký levný šumivý multivitamin a k tomu vitamin C a D.
Vitamin C bych nedával po tréninku.
|
|
| nahoru |
|
 |
ShDW
|
Zaslal: st leden 13, 2016 12:02 pm Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: |
Vitamin C bych nedával po tréninku. |
Tohle slyším poprvé, má to nějaký větší opodstatnění?
|
|
| nahoru |
|
 |
Endo
|
Zaslal: st leden 13, 2016 2:37 pm Předmět: |
|
|
| DeEf napsal: | | no nechutná,proto zkouším hledat náhražky |
Umňa je to naopak. Vedel by som si predstaviť zeleninu rôzneho druhu jesť s každým jedlom a v nemalom množstve. Ale musím sa ovládať pretože keď zjem väčšie množstvo tak mám tráviace ťažkosti, nafúknutý žalúdok a o plynatosti ani nehovorím.
Hneď využijem a spýtam sa. Viete mi poradiť, čo s tým? Čo by mohlo zlepšiť trávenie zeleniny, resp. ako to napraviť?
|
|
| nahoru |
|
 |
to je on
|
Zaslal: st leden 13, 2016 2:39 pm Předmět: |
|
|
| Endo napsal: | | DeEf napsal: | | no nechutná,proto zkouším hledat náhražky |
Umňa je to naopak. Vedel by som si predstaviť zeleninu rôzneho druhu jesť s každým jedlom a v nemalom množstve. Ale musím sa ovládať pretože keď zjem väčšie množstvo tak mám tráviace ťažkosti, nafúknutý žalúdok a o plynatosti ani nehovorím.
Hneď využijem a spýtam sa. Viete mi poradiť, čo s tým? Čo by mohlo zlepšiť trávenie zeleniny, resp. ako to napraviť? |
https://forum.ronnie.cz/post1195713.html#1195713
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
Zaslal: st leden 13, 2016 4:20 pm Předmět: |
|
|
To jsme na tom dost podobně, nějakej multivitamin si určitě pořiď. Konkrétní ti neporadím, prostě nějakej komplex+C. Možná k tomu rozpustnou vlákninu navíc. Jinak pokud můžeš aspoň nějaký druh, tak se je snaž zařazovat, i omáčka z rajčat a mletýho je zelenina  .
Já třeba jsem schopný sníst jen tepelně upravená rajčata, syrovou mrkev, papriku, syrový zelí a špenát. Všechno ostatní mi buď hrozně nechutná, nebo se mi vyloženě zvedá žaludek (z řepy, rajčatový šťávy, fazolovejch lusků..u name it). Ale dá se to nějak zvládnout... _________________ "Každá válka je válkou občanskou, neboť všichni muži jsou si bratry."
|
|
| nahoru |
|
 |
DeEf
|
Zaslal: st leden 13, 2016 7:53 pm Předmět: |
|
|
ja třeba sním rozvařenou mrkev zamíchanou s rýží jinak přesně jak popisuješ ty,zvedání žaludku a je to fakt těžký přetlačit to tělo:D
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt leden 14, 2016 12:07 pm Předmět: |
|
|
| ShDW napsal: | | Pr!nc napsal: |
Vitamin C bych nedával po tréninku. |
Tohle slyším poprvé, má to nějaký větší opodstatnění? |
Ano, snižuješ si potenciál pro svalovou hypertrofii, ke které jsou nutné i oxidační procesy. Vyšší dávky antioxidačních látek (vit. C, E) jdou pochopitelně proti tomu. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|