Nebolest prsních svalů

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nebolest prsních svalů  Úvodní stránka -> Trénink -> Nebolest prsních svalů
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sabli

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2013 3:05 pm    Předmět: Nebolest prsních svalů Odpovědět s citátem

Zdravím, prosím Vás o radu. Kamarád již cvičí několik měsíců. Před tím cvičil pár let, ale špatnou technikou a především prsa. Nyní jede a vše a správnou technikou. Jen má takový problém, Může to být při cvičení vůbec necítí prsní svaly. Může to být tím, že jak je předtím cvičil stále, tak holt není schopen je unavit a dříve zničí ruce?

Prosím o radu, jak to změnit, aby při cvičení cítil to krásní pálení v prsních svalech.

Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2013 3:11 pm    Předmět: Re: Nebolest prsních svalů Odpovědět s citátem

sabli napsal:
Zdravím, prosím Vás o radu. Kamarád již cvičí několik měsíců. Před tím cvičil pár let, ale špatnou technikou a především prsa. Nyní jede a vše a správnou technikou. Jen má takový problém, Může to být při cvičení vůbec necítí prsní svaly. Může to být tím, že jak je předtím cvičil stále, tak holt není schopen je unavit a dříve zničí ruce?

Prosím o radu, jak to změnit, aby při cvičení cítil to krásní pálení v prsních svalech.

Díky

citace: "... Pálení, napumpování a svalovka nemají nic společného s efektivitou tréninku…
Ano i já jsem byl přistižen při tom, když jsem při tréninku horní části těla se pozoroval v zrcadle, když jsem byl napumpovanej, ale to nemělo co dělat s účinnosti tréninku. Ty pojedeš kladivový benchpress a rozpažky po 20ti opakováních a já pojedu těžké tlaky s jednoručkama a hluboké kliky na bradlech….. Jeden z nás bude cítit napumpování víc a ten druhý vyroste….já budu ten druhý….
."
sabli

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2013 3:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo já vím, že to pálení není nejdůležitější, ale on necítí prsa ani při cvičení, ani pocvičení. Třeba ani druhý den.
blazen

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2013 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a cvici “kamarad“ opravdu spravnou technikou? zkousel “kamarad“ treba zmenu tempa u cviku?
ja mam treba pekne zkraceny kozy a to taky neni uplne idealni a ma to vliv na procviceni a prociteni
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2013 3:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sabli napsal:
Jo já vím, že to pálení není nejdůležitější, ale on necítí prsa ani při cvičení, ani pocvičení. Třeba ani druhý den.

citace: "... Svalovka neznamená, že jste odjeli efektivní trénink a porostete.
Znamená, že za A) máte hodně porušených svalových vláken a nebo za B) hodně kyseliny mléčné (odpadního produktu)…gratulace.
"
sabli

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2013 3:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobrá, díky tedy za radu. Problém je tedy asi vyřešen, bolest nemusí být vždy důkazem správného tréninku.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2013 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sabli napsal:
Dobrá, díky tedy za radu. Problém je tedy asi vyřešen, bolest nemusí být vždy důkazem správného tréninku.

ne, ani tak to neni, jista citlivost by byt mela, ale rozhodne neplati umera, cim vice bolestli, tim vetsi svaly, to same ohle napumpovani atd.

pokud se povdivas na vzperace (lifteri, pripadne strongmany, i kdyz u nich uz to tak docela neplati), tak pochybuju ze nektery z nich dela vice nez 6 opakovani, a to vcetne rozcvicovacich serii i doplnkovych cviku, a nemyslim, ze by citili nejake napumpovani, nebo hrali na prociteni svalu behem cviceni
a podivej se na jejich nohy, zada a ramena
bolest znamena, ze je neco spatne
ano, jsou ruzne druhe bolesti, ale treba ta tri dny po cviceni, nebo krece behem cviceni urcite nebude to spravne
sabli

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2013 3:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za vysvětlení. Stále ale nevím rady, čím to může být, že vůbec ty prsa necítí. Jedné, kdy je trochu cítil, bylo když jsme jeli šikmé tlaky a jednoručky. Ale takový benč necítí, ať měníme počty sérií i opakování
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2013 4:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sabli napsal:
Díky za vysvětlení. Stále ale nevím rady, čím to může být, že vůbec ty prsa necítí. Jedné, kdy je trochu cítil, bylo když jsme jeli šikmé tlaky a jednoručky. Ale takový benč necítí, ať měníme počty sérií i opakování

ted si nejsem jistej kdo to doporucoval, ale nekdo navrhoval:
kdyz nevis, na co ten ktery cvik nejvic pusobi, dej si 20 x 20 a druhy den to budes vedet presne

taky by to byla cesta
treba ho budou bolet ramena nebo tricak a bude jasno
smik

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2013 4:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Všechno co napsal Peter U můžu podepsat.
Cvičíte málo opakování nebo moc? Kolik sérií.
Jestli to necítí vůbec (při cvičení) tak ta technika nebude zas až tak správná.
jirdano

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2013 4:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak kamaráda prohlídni v šatně, jestli nemá povolené mezilopatkové svaly, zkrácené prsní svaly, přední deltové svaly, horní část trapézů,.. -> viditelně kulatá záda, což mi připadá jako hodně pravděpodobné pokud dřív upřednostňoval trénink hrudníku, protože potom prsní svaly nikdy pořádně neprocvičí a dost možná začne mít brzo problémy s rameny
sabli

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2013 4:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ok, díky. Udělám to. Pak tedy asi zařadit do tréninku protahování a cvičení mezilopatkových svalů, že?
sabli

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2013 4:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

smik napsal:
Všechno co napsal Peter U můžu podepsat.
Cvičíte málo opakování nebo moc? Kolik sérií.
Jestli to necítí vůbec (při cvičení) tak ta technika nebude zas až tak správná.

Sérií máme tak normál 12-14, víc nedáváme a opakování se snažíme měnit, ale držíme s ev intervalu 8 -12.
Cratach

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2013 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

12-14 serii je strasne moc kdyz se to poradne odjede tak staci 6-8 serii (1-2 cviku). Rozcvicovaci nepocitam.
Palec077

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2013 4:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neřekl bych že 12-14 serií je hodně, je to tak akorát, pokud necvičíš do selhání, troufám si říct že 6 serií nestačí.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nebolest prsních svalů Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: