|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
papaya

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 12:24 pm Předmět: |
|
|
V čem jsou hlavní výhody / nevýhody leangains ?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
mentzers boy

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 12:50 pm Předmět: |
|
|
Na leangains je strašně moc informací,které vyžadují delší dobu čtení.
Jako první je dobré si přečíst leangains guide,kde je vše shrnuto na jednom místě.
Martin Berhkan doporučuje 16/8 (16ti hodinové okno půstu/8 hodin je okno na jídlo).Základ LG je nesnídat!!Dále doporučuje rozdělit si svůj denní kal. příjem do tří porci,ale záleži na každém,někdo si svůj denní příjem rozdělí do čtyř porci,někdo si zase složí jídelníček ze dvou porcí,každému tedy jak to vyhovuje.
M.Berhan dělal mnoho studií se svými klienty a zjistil,že pro muže je nejvhodnější rozdělení 16/8,u žen se to trochu liší.
Jedná se vlastně o životní styl stravování.
Jedno jídlo by vždy mělo být největší,liší se to také podle tréninkového dne,kdy jsou nejvýšší sacharidy a bilkoviny,v nétreninkové dny jsou bílk. a tuky vysoké ale sacharidy na velmi nízkých hodnotách.
Ale vše potřebné je na leangains.
Je to celkem jednoduché,ten kdo chce přibrat jí více kalorií,ten kdo chce zhubnout sní méně kalorií.
I mezi závodními kulturisty se najdou tací kteří tento styl stravování použivají.
Např. na bodybuilding.com je zajímavé vlákno viz. odkaz
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=131057123
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 1:12 pm Předmět: |
|
|
kolik denne prijmes bilkovin? Pri 95 kg bys mel prijmout nejakych 200 g a kdyz to rozdelis jenom na 3 jidla tak to je kolem 70 g v jednom jidle... To je pravdepodobne vic nez dokazes stravit.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 1:26 pm Předmět: |
|
|
Jak víš, že nedokáže strávit víc jak 70 g bílkovin v jedné porci? _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 2:22 pm Předmět: |
|
|
| riker napsal: | | kolik denne prijmes bilkovin? Pri 95 kg bys mel prijmout nejakych 200 g a kdyz to rozdelis jenom na 3 jidla tak to je kolem 70 g v jednom jidle... To je pravdepodobne vic nez dokazes stravit. |
Já mám většinou v jednom jídle 100g a v druhém cca 60-80g.
Načasování a dávkování bílkovin co 3 hodiny je podle mě nepodstatné. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
Vidlák
|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 2:28 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Jak víš, že nedokáže strávit víc jak 70 g bílkovin v jedné porci? |
Nechci za něj mluvit, ale napsal "pravděpodobně".
Škoda, že se všichni experti vždy koncetrují do jediného topicu a x dní se mezi sebou dohadují, kdo má pravdu (často všichni, neboť jak pravil jeden filozof "pravda je celek"). Pořádám nábor na jediného chytrého člověka do topicu bear routine - rada
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 2:29 pm Předmět: |
|
|
| Merrao napsal: | | Čistě svalovou hmotu stejně nepřibereš, pokud nechceš přibírat kilo za měsíc nebo tak. (To možná ještě přeháním...) |
Čistě svalovou hmotu může přibírat bez problémů, pokud ví co dělá.
A kilo za měsíc by byla hoodně optimistická představa. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 2:29 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Jak víš, že nedokáže strávit víc jak 70 g bílkovin v jedné porci? |
nevim to. Ale nekde jsem cetl ze max je kolem 50 g
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 2:30 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | Pokud chce mít 95kg ve svalech , což teď rozhodně nemá, tak WD , RD apod. určitě není pro něj. |
Sice nepojedu až na 95kg, ale přesně tohle teď budu zkoušet a jsem zvědavý, jestli se dá vůbec na tomto typu stravování kvalitně přibrat :-), uvidíme ... _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 2:31 pm Předmět: |
|
|
| riker napsal: | | eSko napsal: | | Jak víš, že nedokáže strávit víc jak 70 g bílkovin v jedné porci? |
nevim to. Ale nekde jsem cetl ze max je kolem 50 g |
A je to samozřejmě nesmysl. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 2:32 pm Předmět: |
|
|
jednoduse, tolik masa najednou nesnim
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 2:37 pm Předmět: |
|
|
Hovězí zadní má cca 30 g bílkovin na 100 g, tudíž 250 g hambáč z mletýho si myslím je docela v pohodě. Pokud takový množství nesníš, tak jsi holka.
Ty články od něj mají něco do sebe, o tom žádná, i fotky lidí, kteří na tom udělali "formu", ale otázka je, jaké důsledky na tělo bude mít toto stravování v dlouhodobém měřítku. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 2:48 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | guruhonza napsal: | | Pokud chce mít 95kg ve svalech , což teď rozhodně nemá, tak WD , RD apod. určitě není pro něj. |
Sice nepojedu až na 95kg, ale přesně tohle teď budu zkoušet a jsem zvědavý, jestli se dá vůbec na tomto typu stravování kvalitně přibrat :-), uvidíme ... | no nechci te nejak podcenovat, ale podle me si mel rezervy ve vysekanosti i se soucasnou vahou (tim nerikam, ze to bylo spatny:), takze bych tenhle cil povazoval za rekneme dost odvaznej, ale kazdej ma samozrejme predstavu o kvalite jinou _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 3:15 pm Předmět: |
|
|
| Johny HaRd napsal: | | Reichenberk napsal: | | Na leangains toho moc vyvráceno není. Hoch co nezvládal výživu a byl zavalený tukem začal držet zvláštní druh hladovky a vyslovuje tam nějaké svoje doměnky. Ale že by něco vyvrátil a notabene ještě mýty, to je hodně přitažené za vlasy. Vždycky se najdou tací co se chtějí za každou cenu nějak odlišovat a vsugerovat si že jsou lepší než ti druzí a hlásání jejich pravdy jim dělá dobře, zvlášť když se najde skupina obdivovatelů. Na tom nic úchvatného není. |
1. Ten hoch má formu, na kterou naprostá většina lidí nikdy nedosáhne a co je důležitější, bez problémů si jí udržuje 365 dní v roce.
2. Rozhodně tam nevyslovuje nějaké svoje domněnky, ale studiemi a praxí podpořené informace.
3. A ano, skutečně ve svém asi nejpopulárnějším článku Top ten fasting myths debunked vyvrátil celou řadu z mě neznámého důvodu zažitých "mýtů", z nichž některé byly zmíněny dokonce i v tomhle topicu.
Ale samozřejmě, nikdo nikomu nic nevnucuje, a kdo chce hubnout neustálým zvyšováním energetického výdeje tak může, protože obezita přece vznikne proto, že člověk málo sportuje a má sedavé zaměstnání. |
Jenom bych k Berkhanovi doplnil to, co se mi na něm líbí a to je že on nikomu nic nevnucuje a ani nikde nepíše, že jen on má pravdu a ostatní jsou pitomci apod. Jeho filozofie je to, že nastiňuje jednu z možností, která pro určitý cíle rozhodně funguje a poskytuje alternativu právě pro ty, kdo nechtějí být otroky jídla a odmítají kvůli jídlu pořád čumět na hodinky. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 3:17 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|