Olej na vaření


Jdi na stránku 1, 2  Další
 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Olej na vaření  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Olej na vaření
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jenda66


PříspěvekZaslal: ne květen 26, 2013 6:01 pm    Předmět: Olej na vaření Odpovědět s citátem

Ahojte prosím vás, který olej je nejvhodnější na pečení,smažení do teď jsem používal extra panenský olivový, ale nedávno jsem četl, že to není úplně nejlepší tak potřebuju radu
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CowsGiveUsMilk


PříspěvekZaslal: ne květen 26, 2013 10:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

extra panensky na smazeni? to si celkem bohatyr :D
_________________
Courage is not the lack of fear but the ability to face it.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
johnyr


PříspěvekZaslal: ne květen 26, 2013 10:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejlepší na smažení máš sádlo (vysoký bod přepálení) nebo klasický slunečnicový olej. Extra panenské oleje lisované za studena máš nejlepší použít jako zálivku do salátů atd. Jako můžeš smažit na tom olivovém oleji, ale je to škoda a navíc při vysoké teplotě se ty zdraví prospěšné látky mění v nezdravé.

Dále doporučuji kvalitní keramickou pánev, tak nemusíš používat toho oleje tolik a nepřipálí se ti to .
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Midnight


PříspěvekZaslal: po květen 27, 2013 12:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na smažení jednoznačně kokosový.
_________________
Each step I take
May it hurt may it ache
Leads me further
Away from the past
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lunreal


PříspěvekZaslal: po květen 27, 2013 12:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

johnyr napsal:
Nejlepší na smažení máš sádlo (vysoký bod přepálení) nebo klasický slunečnicový olej. Extra panenské oleje lisované za studena máš nejlepší použít jako zálivku do salátů atd. Jako můžeš smažit na tom olivovém oleji, ale je to škoda a navíc při vysoké teplotě se ty zdraví prospěšné látky mění v nezdravé.

Dále doporučuji kvalitní keramickou pánev, tak nemusíš používat toho oleje tolik a nepřipálí se ti to .


By mě zajímalo, co je kvalitní keramická pánev... ta moje za asi 900,- vypadala ze zacatku skvele, nepripalilo se na ni nic, ale po mesici uz se na ni zacaly veci pripalovat a po pul roce je nepouzitelna, pripali se na ni uplne vsechno :/
_________________
Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
blikk


PříspěvekZaslal: po květen 27, 2013 1:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

za mě řepkový zcela jasně, možná výživově i lepší než oliváč a cenově tuplem
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
johnyr


PříspěvekZaslal: po květen 27, 2013 8:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lunreal napsal:
johnyr napsal:
Nejlepší na smažení máš sádlo (vysoký bod přepálení) nebo klasický slunečnicový olej. Extra panenské oleje lisované za studena máš nejlepší použít jako zálivku do salátů atd. Jako můžeš smažit na tom olivovém oleji, ale je to škoda a navíc při vysoké teplotě se ty zdraví prospěšné látky mění v nezdravé.

Dále doporučuji kvalitní keramickou pánev, tak nemusíš používat toho oleje tolik a nepřipálí se ti to .


By mě zajímalo, co je kvalitní keramická pánev... ta moje za asi 900,- vypadala ze zacatku skvele, nepripalilo se na ni nic, ale po mesici uz se na ni zacaly veci pripalovat a po pul roce je nepouzitelna, pripali se na ni uplne vsechno :/


Myslel jsem to tak ať nekupuje nějakou tesco apod. kvality. Doma mám od tefalu a zatím je v pohodě, taky s ní zacházíme hodně šetrně . Na koleji jsem si pořídil tu tesco a jde poznat ten rozdíl, taky za 120kč člověk nemůže čekat zázraky.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Seva98


PříspěvekZaslal: po květen 27, 2013 8:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jaky mate nazor na prepustene maslo? Pred tydnem jsem zkousel si jedno takhle sam udelat a na panev pod maso je opravdu lepsi jak mnohe oleje. Co jsem zatim tak narychlo cetl, tak by melo byt i zdravejsi nez obycejne maslo a hlavne se neprepaluje. No a prepusteni masla je otazka 5ti minut raz za cas + se toho masla "vyhodi" opravdu jen troska.

Hlavne nechapu, ze jsem si o nem neprecetl uz docela davno, vzdyt se z neho vsude v rodine varivalo, kdyz jsem byl maly.
_________________
WOD Calculator http://wodtimecalculator.com/
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Davesix


PříspěvekZaslal: po květen 27, 2013 8:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kurna a ja si obcas davam pod maso na panev kapku olivoveho oleje
_________________
Never give up! Veni, vidi, vici.
Můj osobní log: http://forum.ronnie.cz/dave-s-log-aka-warrior-diet-t32106.html
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
johnyr


PříspěvekZaslal: po květen 27, 2013 8:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Seva98 napsal:
Jaky mate nazor na prepustene maslo? Pred tydnem jsem zkousel si jedno takhle sam udelat a na panev pod maso je opravdu lepsi jak mnohe oleje. Co jsem zatim tak narychlo cetl, tak by melo byt i zdravejsi nez obycejne maslo a hlavne se neprepaluje. No a prepusteni masla je otazka 5ti minut raz za cas + se toho masla "vyhodi" opravdu jen troska.

Hlavne nechapu, ze jsem si o nem neprecetl uz docela davno, vzdyt se z neho vsude v rodine varivalo, kdyz jsem byl maly.


Taky to je dobrá věc hlavně na ryby/zeleninu, ale taky to není zrovna nejlevnější záležitost.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Luster


PříspěvekZaslal: po květen 27, 2013 9:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

seva: ja ho zacal pouzivat asi pred mesicem, kupovany.. Chutove mi vyhovuje hlavne k vajickum, ale da se pouzit na vsechno, jinak de o lehce stravitelnej tuk, pomerne dost snese aniz by se prepalovalo.. Hodne pouzivany je v ayurvede
_________________
Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Frozz.


PříspěvekZaslal: po květen 27, 2013 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Davesix napsal:
Kurna a ja si obcas davam pod maso na panev kapku olivoveho oleje

....no a? Já dávám každý den 2-3 lžíce oliv. oleje pod maso na pánev a vůbec se tím nestresuju .
_________________
"For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Davesix


PříspěvekZaslal: po květen 27, 2013 10:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Davesix napsal:
Kurna a ja si obcas davam pod maso na panev kapku olivoveho oleje

....no a? Já dávám každý den 2-3 lžíce oliv. oleje pod maso na pánev a vůbec se tím nestresuju .


Já také ne a budu tak to dělat i nadále Zase to všechno moc hrotí Třeba umřu na ty nezdravé látky které jsou při smažení olivovým olejem
_________________
Never give up! Veni, vidi, vici.
Můj osobní log: http://forum.ronnie.cz/dave-s-log-aka-warrior-diet-t32106.html
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CZEBLADE


PříspěvekZaslal: po květen 27, 2013 10:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pry je dobry ryzovy olej.... ted me jeste zaujal Olej z hroznových jader, ale to bude asi spis na studenou kuchyni.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Seva98


PříspěvekZaslal: po květen 27, 2013 12:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

johnyr napsal:
Seva98 napsal:
Jaky mate nazor na prepustene maslo? Pred tydnem jsem zkousel si jedno takhle sam udelat a na panev pod maso je opravdu lepsi jak mnohe oleje. Co jsem zatim tak narychlo cetl, tak by melo byt i zdravejsi nez obycejne maslo a hlavne se neprepaluje. No a prepusteni masla je otazka 5ti minut raz za cas + se toho masla "vyhodi" opravdu jen troska.

Hlavne nechapu, ze jsem si o nem neprecetl uz docela davno, vzdyt se z neho vsude v rodine varivalo, kdyz jsem byl maly.


Taky to je dobrá věc hlavně na ryby/zeleninu, ale taky to není zrovna nejlevnější záležitost.


Cenove to moc neresim, "domaci" maslo z mistni male mlikarny, ktera ma i perfektni ostatni mlecne vyrobky stoji jen 30 kč/250g a po prepusteni z toho zbyde neco malo pres 200g, takze to vychazi cca 150kč za "litr" masla, coz mi pripada super, tak levny neni ani kvalitni olivovy olej. Az se divim, ze to jejich maslo je tak levne, protoze v Bille apod. levnejsi maslo ani od nejhorsich znacek nesezenu.
_________________
WOD Calculator http://wodtimecalculator.com/
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Olej na vaření Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru