Dřepy akorát, místo výskoků na bednu jsem dal skok do schodů Precizem. Jelikož skáču na poslední schod, tak do budoucna budu oddalovat startovní pozici (teda, čeká mě už jeden týden, takže příště oddálím startovní pozici ). Shyby vpohodě, mám radost že mi trvaly 5 minut a né 10 jako obvykle... jsem z toho tréninku vždy vyřízenej a pauzy si zejména u shybů natahuji odpočinkem na čerstvém vzduchu. Přítahy fajn, u podhmatu mě palec nezlobí, ale občas když někde něco zvednu, tak mě ten palec trošku zatahá a proto se celkem bojím jak to bude vypadat v pátek. Pokavaď to bude tahat, tak na to kašlu, zatím jsem ale nevymyslel náhradu. Mezilopatky super jako obvykle.
Dnes je historicky první trénink v programu, kdy jsem nezvedl co byla napsáno. Druhé opakování u sedmdesátky jsem vždy chcípl a sám ho nedotlačil. 1x75 byl rozhodně nad mé síly a podle mě jel Michal čistě mrtvolu. Jak jsem koukal tak příští trénink není šance zvednout, takže váhy si na poslední dva tréninky upravím. Pokavaď by se mi podařilo vytlačit 75 za 2 týdny, tak je mé zlepšení 11 kilo. Spokojen bych byl maximálně. Není to sice 15 ani 20, na druhou stranu jsem stim ani nepočítal. Na bradla jsem dal konečně řetězy, byl jsem naštvaný z benche, tak jsem si chtěl přitvrdit. Pullover taky váha up a stojka byla už prý čistá, takže radost veliká
Dnes hodně zajímavý trénink. Už mě ty klasické dřepy s činkama nebaví, tak mi Michal naordinoval pár zajímavých cviků. Moc se mi to líbilo. Nejvíce se mi líbila při výpadech na bosu ta žilka přes pravé koleno .
Podlední trénink před testem maxima. V tomhle tréninku jsem vše zvedl a udělal si 3 PR v benchi. Osobní rekord v 3RM, 2RM a i v 1RM (tlačil jsem to asi hodinu, ale vytlačil). Samoszřejmě po 3RM dělat 2RM a ještě 1RM je fuška a výkon na 1RM je podle mě hodně ovlivněn, takže v testu maxima budu pokukovat po váze o 2,5kg vyšší. Taky jsem už zkoušel stojku o zeď. Na konci června jsem měl problémy s vní udržet, teď nemám, spíše se do ní dostat... bojím se tam vykopnout a do stojky jsem se za 30 minut dostal jen 4x a pak jsem už spěchal, takže jsem se vykašlal na poslední 2 série.
Dneska 1RM. 75kg se povedlo (viz video) což znamená zlepšení o 11kg co se týče 1RM. S programem jsem tedy rozhodně spokojen. Potom jsem si dal konečně crossfit po 2 měsících asi. Na uvítanou výživný trénink .
- jestli se to někomu nenačítá jako třeba mě, tak tady odkaz na ytb
Crossfit
-Angloshyb je Angličan + Shyb (z dřepu se skočí na hrazdu)
-Trapézodřep je dřep s osou, která je v poloze jako byste dělali mrtvý tah, přičemž při pozitivní fázi dřepu se osa přitahujou k bradě (cvičil jsem s osou samotnou)
-Swing jsem jel s 12kg KTB
_________________ Because trying it is more than the most people will ever do.
Ten se mi líbí ...akorát, kdyby jsi to nepřepsal, asi nic nepřečtu :D
Můžu se tě zeptat jenom, jeslti ten počet opakování je "šitý" na tebe, nebo má nějaký význam?
Pěkný PR na tom benchi zlepšení o 11 kg je super. Ten crossfit taky vypadá zajímavě .
_________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
re Merrao: U čeho myslíš ty opakování? Čtu si tvůj příspěvek po osmé a nějak jsem to furt nepochopil
re Reiben: thx, já jsem určitě spokojenej. 20 kg mi bylo jasné že nedám, potom co jsem neprocházel testy selhání, tak jsem zjistil že i 15kg je blbost, tak jsem rád za těhlech naturálních 11kg. Hodně štěstí do Squats'n'Milk. 20x60 nebo kolik máš jet na dřepy je brutál, to jestli dáš, tak si pro mě bůh.
Zlepšení o 20 kg za dva měsíce v benchi je tak trochu unreal , takže 11 kg si myslím, že je fakt výborný. Takhle podobně kdyby ti to šlo pořád, tak za chvíli budeš zvedat 100 kg jak prd . Navíc ty FG ti taky určitě něco ubraly do výkonu. Celkově prostě ten bench máš výbornej, ještě když přihlédnu k tvojí BW. Kdyby si přibral tak 10 kg, věřím že bench by se zlepšil minimálně o stejný číslo.
Co se těch mých dřepů týče, tak jestli nedám na konci 20x60 tak jsem sračka. Dneska si chci zkusit 20x50, sám jsem na to zvědav jestli mi to už nezačne dělat potíže.
_________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
Fat Gripz určitě berou, a to hodně. Já jsem ale takhle spokojenej. Vzhledem k mému věku si myslím že vytlačim ideální váhu a hnát to přes stovku mi přijde před ukončením růstu blbost. Co se týče mé váhy, tak přibrat 10kg je pro mě unreal... já mám furt nějakých 62-63 a ta ručička na váze se nechce hnout ani o milimetr . V rámci crossfitu chci z mé váhy dostat maximum a být zase o krůček blíže Blairu Morrisonovi, který by dnešní Workout dal za 10 minut s kafíčkem jako poslední cvik .
Asi jsem se vyjádřila divně, no myslím to 7-10-13-16-19 :D
Jako jeslti to má význam nebo to je prostě "hezky upravené", aby to vypadalo "magicky" a šité na tvoji výkonnost...
Význam u schématu např 7-10-13-16-19 je ve výběru cviků. Angloshyb je podstatně náročnější než klasický klik, proto Angloshyb se jede "jen" 7x za kolo, kdežto klik 16x. U schématu se přidává 3jka také z důvodu aby to lépe vypadalo (Spíš je to tak, že první se vybere schéma a potom se dávají cviky). Trénink mi nebyl ušit na míru. Řekl jsem Michalovi ať mi vybere něco lehčího na rozjezd, ale zase né úplně něco pro začátečníky. Tento trénink přede mnou jeli 3 lidi a já mám z nich nejlepší čas. Oni měli dva 29 minut a jeden 40, přičemž ten jeden co měl 29 do toho jel ještě 4 sprinty na gumolanech před angloshybama. Výkonnostně mi trénink vyhovoval. Žádný cvik mi výraznější problémy než ostatní nedělal, vyjma prvních kol u Swingů, kde jsem si připomínal techniku. Snad to takhle stačí jako odpověď.
Takže je to přesně tak, jak jsem si myslela :)
Předpokládala jsem, že ty "divné počty" u crossfitu jsou pro "jedinečnost" a kreativitu...
Na něčem podobném zakládám i svoje schémata. Akorát si pak sečtu počet opakování a podle toho to upravuji..např. chci něco lehkého a dávají mi všechyn série a cviky 300rep ...
Jinak ty burpees pull up si neumím představit jak bych jela, chápu že to náročný je, buď bych se nezvedla dole, nebo nahore :)))
A co dalo zabrat tomu co měl ten čas nejhorší? Právě ty angloshyby?
Nevím co mu dalo zabrat nejvíce, viděl jsem jeho čas jen v sešitě. Ty "angloshyby" si klidně zkus. Vypadá to náročně, ale zas tak těžké to není (nebo alespoň z mého pohledu). Spíš bych ti doporučil Body Blaster, což je to samé, ale po shybu uděláš ještě svis vznesmo (přítáhneš špičky k hrazdě)
Šel jsem s kámošem, trénink brutální. Zkoušel jsem se naučit i trik, ale mám pořád ten blok v hlavě. Rozhodl jsem se, že se nejdřív naučím stojku, hvězdu, svíčku a tyhle gymnastické prvky, než začnu s nějakými triky. Trénink si přesně nepamatuju, ale různé skoky do dálky, do výšky, výšplhy po zdi, přeskoky zídek rozmanitými způsoby...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru