Plató při hubnutí

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Plató při hubnutí  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Plató při hubnutí
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mrcriss3

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2025 11:49 am    Předmět: Plató při hubnutí Odpovědět s citátem

Ahoj, chtěl bych poprosit o radu, protože jsem už docela zoufalý. Od léta se snažím hubnout, mám dole asi jen 3-4 kg a dál se váha už nehýbe. Kdyby mi někdo poradil, co dělám špatně, byl bych vděčný.

Muž, 30 let, 171 cm, 83 kg. Rád bych se dostal tak na 75 kg cca. Nejsem extra tlustý, mám trochu břicho, ale i nějaké svaly (na SŠ jsem celkem posiloval).

Historicky na ZŠ dost nadváha (cca 90 kg), na SŠ jsem zhubl (cca 65 kg), lehce byly vidět i linie břišáků (všeobecně spíš hubený než namakaný). Na VŠ a během vztahu dost nabral (až na 90 kg). Pak jsem zhubnul na 83 kg. To jsem držel rok. Minulé léto jsem chtěl pokračovat z cca 86 kg. A teď jsem už od konce léta na 83 kg a váha se nehýbe.

Jídlo (cca 1800-1900 kalorií) pondělí až sobota:

Snídaně (312 kalorií):
200 g bílého jogurtu, banán a k tomu instantní káva s asi 100 ml polotučného mléka.

Oběd (cca 500 kalorií – rýže s kuřetem, cca 400 kalorií sendvič):
a, 100 g rýže (váha neuvařené), k tomu 100 g kuřecího.
b, sendvič 2 plátky většího celozrnného toustu, proteinové Gervé, plátek 96% šunky, plátek sýra, vařené vajíčko, rajče, ledový salát

Svačina (540 kalorií):
Salát s rajčaty (50 g balkánského sýra, 60 g light mozzarelly, rajčata), 55g proteinová tyčinka Nutrend + instantní káva s cca 100 ml polotučného mléka.

Večeře (cca 500 kalorií – rýže s kuřetem, cca 400 kalorií sendvič):
Stejná jak oběd.

Cheat "půl day" v neděli (dohromady do 3000 kalorií):
2x zdravé jídlo (většinou snídaně a oběd), 2x nezdravé jídlo (svačina a večeře)

Spálené kalorie :

Spím cca 6 hodin denně. 8,5 hodiny sedím v kanceláři (někdy stresující práce).
Chodím do práce i z práce pěšky svižným tempem, dohromady 4 km.
Doma jezdím na rotopedu na střední zátěž 30 minut
2x týdně cvičím doma full-body s činkama cca 30 minut (tempo a zátěž spíš jak kruhový trénink – série 4x12 floor bench press na prsa, shoulder press na ramena, hammer curls na biceps, bent over rows na záda, dřepy na nohy a sklapovačky na břicho).

Suplementy :
Občas spalovač tuku, jinak nic.

Předem moc děkuju za každou radu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2025 11:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na dalku je to tezke, ale zkusim:
Ze jsi cvicil pred deseti let je info k nicemu
Pokud nehubnes pristavajicim jidelnicku, mas patrně větší prijem nez vydej. Jedno zvysit nebo druhe snížit.
Chude ze dobra, ale necekej od toho zazraky, ty 4km fakt neudelaji pul kila za mesic.
To same krouzeni na rotopedu nebo kruhove treningy.
Rozhodne je to lepsi nez nic, ale kdyz malo spalujes, musis i min prijimat.
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2025 12:52 pm    Předmět: Re: Plató při hubnutí Odpovědět s citátem

Jen pár věcí co mě napadlo
-Přidej bílkoviny. Podle toho co píšeš máš třebas 80-100. Zkus přidat aspon na 120-140
-Můžeš občas do posilovny? Pokud je odpověd ano, zkus třeba 1xtýdně trénink doma vyměnit za trénink v posilovně. Naučit se základní cviky a ty tam cvičit.
-Chůze super. Je totiž zdravá, ale já chodil s malou v nosítku cca rok denně asi 4km a neudělalo to ani půl kila. Některé metabolismy na to prakticky nereagují, ale je to zdravé a tělo ti za to poděkuje až budeš starý.
-Sendvič. Některým metabolismům to neva. Mně třeba ano. Pokud je vyloženě nemiluješ, zkus to točit častěji s něčím jiným. Je i hovězí, losos. Jako příloha pohanka, čočka atd...
-Jelikož hodně chodíš, ubral bych na rotopedu a přidal na silovém tréninku.
-Pokud máš cheat neděli, dej před tím těžký silový trénink a po tom tam naper to jídlo
To je jen tak co mě v rychlosti napadlo...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: