Ahoj, chtěl bych poprosit o radu, protože jsem už docela zoufalý. Od léta se snažím hubnout, mám dole asi jen 3-4 kg a dál se váha už nehýbe. Kdyby mi někdo poradil, co dělám špatně, byl bych vděčný.
Muž, 30 let, 171 cm, 83 kg. Rád bych se dostal tak na 75 kg cca. Nejsem extra tlustý, mám trochu břicho, ale i nějaké svaly (na SŠ jsem celkem posiloval).
Historicky na ZŠ dost nadváha (cca 90 kg), na SŠ jsem zhubl (cca 65 kg), lehce byly vidět i linie břišáků (všeobecně spíš hubený než namakaný). Na VŠ a během vztahu dost nabral (až na 90 kg). Pak jsem zhubnul na 83 kg. To jsem držel rok. Minulé léto jsem chtěl pokračovat z cca 86 kg. A teď jsem už od konce léta na 83 kg a váha se nehýbe.
Jídlo (cca 1800-1900 kalorií) pondělí až sobota:
Snídaně (312 kalorií):
200 g bílého jogurtu, banán a k tomu instantní káva s asi 100 ml polotučného mléka.
Oběd (cca 500 kalorií – rýže s kuřetem, cca 400 kalorií sendvič):
a, 100 g rýže (váha neuvařené), k tomu 100 g kuřecího.
b, sendvič 2 plátky většího celozrnného toustu,
proteinové Gervé, plátek 96% šunky, plátek sýra, vařené vajíčko, rajče, ledový salát
Svačina (540 kalorií):
Salát s rajčaty (50 g balkánského sýra, 60 g light mozzarelly, rajčata), 55g
proteinová tyčinka
Nutrend + instantní káva s cca 100 ml polotučného mléka.
Večeře (cca 500 kalorií – rýže s kuřetem, cca 400 kalorií sendvič):
Stejná jak oběd.
Cheat "půl day" v neděli (dohromady do 3000 kalorií):
2x zdravé jídlo (většinou snídaně a oběd), 2x nezdravé jídlo (svačina a večeře)
Spálené kalorie :
Spím cca 6 hodin denně. 8,5 hodiny sedím v kanceláři (někdy stresující práce).
Chodím do práce i z práce pěšky svižným tempem, dohromady 4 km.
Doma jezdím na
rotopedu na střední zátěž 30 minut
2x týdně cvičím doma full-body s činkama cca 30 minut (tempo a zátěž spíš jak kruhový trénink – série 4x12 floor bench press na prsa, shoulder press na ramena, hammer curls na biceps, bent over rows na záda, dřepy na nohy a sklapovačky na břicho).
Suplementy :
Občas spalovač tuku, jinak nic.
Předem moc děkuju za každou radu.