|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ygg
|
Zaslal: čt květen 12, 2016 8:24 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: čt květen 12, 2016 8:30 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | http://zpravy.idnes.cz/strelba-na-policisty-skender-bojku-ustavni-soud-fuq-/domaci.aspx?c=A160512_113646_domaci_mav
... pozdě, ale přece. |
Důkaz toho, že v Čechách je legislativa ohledně nutné obrany zcela v pořádku.
Problém je v délce soudního řízení a občas v soudcích.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt květen 12, 2016 10:21 pm Předmět: |
|
|
Fakt je, že tady to "občas v soudcích" moc občas nebylo .... a víc jak dva roky života v prdeli. Je hodně smutné, že se záblesk zdravého rozumu objevil až u ÚS. A u Zemana, což tedy docela koukám.
Problém totiž je, že za stávajícího stavu se občan sice nakonec nějak k té alespoň relativní spravedlnosti většinou dohrabe, ale zatímco jeho ta cesta stojí neskutečné množství času, nervů, energie, peněz a v některých případech i svobody, tak "ti druzí" jsou absolutně v klidu a pohoda jazz.
Je otázkou, zda v případech, kdy je cesta ke spravedlnosti takto trnitá, se ještě vůbec o nějaké spravedlnosti dá mluvit. A nutně vyvstává i otázka, kolik lidí bylo odsouzeno jen proto, že prostě už tu energii, nervy, peníze, a třeba i štěstí, prostě neměli. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt květen 12, 2016 10:26 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Fakt je, že tady to "občas v soudcích" moc občas nebylo .... a víc jak dva roky života v prdeli. Je hodně smutné, že se záblesk zdravého rozumu objevil až u ÚS. A u Zemana, což tedy docela koukám.
Problém totiž je, že za stávajícího stavu se občan sice nakonec nějak k té alespoň relativní spravedlnosti většinou dohrabe, ale zatímco jeho ta cesta stojí neskutečné množství času, nervů, energie, peněz a v některých případech i svobody, tak "ti druzí" jsou absolutně v klidu a pohoda jazz.
Je otázkou, zda v případech, kdy je cesta ke spravedlnosti takto trnitá, se ještě vůbec o nějaké spravedlnosti dá mluvit. A nutně vyvstává i otázka, kolik lidí bylo odsouzeno jen proto, že prostě už tu energii, nervy, peníze, a třeba i štěstí, prostě neměli. |
Soudnictví bez justičních omylů je věc ideálního světa a mezi soudci je stejné množství lemplů jako v běžné populaci, tj. docela dost.
Někdy prostě jdeš po chodníku a sejme tě blbec v autě. To je život a spravedlnost v tom nehledej. Často je to věcí smůly či štěstí, na co narazíš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: pá květen 13, 2016 10:48 am Předmět: |
|
|
| wondra napsal: | | bože, jak si někdo může řezat proti kolenu? jak se tohle vůbec může stát pokud neřežeš každý den 8 hodin denně? |
To se stane i profíkům, ale ti nosí neprůřezné kalhoty a boty
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po květen 16, 2016 8:06 am Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | Vyhrál jsem 116 Kč ve Sportce |
Nechápu lidi co sází Sportku. Když ta šance na výhru je někde na úrovní toho, že jim spadne na hlavu meteorit
Představi si, že sednu v Praze na náhodný vlak do náhodného města v CZ, dojdu do náhodné ulice do náhodného domu a náhodného bytu - pořád je větší šance že zazvoním u tebe doma, než že vyhraješ první pořadí ve Sportce
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po květen 16, 2016 8:13 am Předmět: |
|
|
Tak já většinou když už vsadím ten plnej tiket, tak minimálně těch 100-150 vyhraju  (semtam i těch 500-600).... Je to spíš o tom pocitu, že si člověk koupí tiket a přemejšlí za co utratí ty miliony :D _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: po květen 16, 2016 9:00 am Předmět: |
|
|
Spaziku, ty jsi vždycky tak chytrej a nad věcí, čím vlastně jsi, jestli to není tajný.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po květen 16, 2016 10:00 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Grimley napsal: | Vyhrál jsem 116 Kč ve Sportce |
Nechápu lidi co sází Sportku. Když ta šance na výhru je někde na úrovní toho, že jim spadne na hlavu meteorit
Představi si, že sednu v Praze na náhodný vlak do náhodného města v CZ, dojdu do náhodné ulice do náhodného domu a náhodného bytu - pořád je větší šance že zazvoním u tebe doma, než že vyhraješ první pořadí ve Sportce |
Hm, kdybys měl vše promýšlet čistě racionálně, seženeš si nějakou příjemnou drogu a dáš si poslední ránu.
Život není jen o racionalitě.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po květen 16, 2016 10:16 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | To jo - však já dokážu pochopit že někdo točí forbes, karty v hospodě nebo sází na fotbal/dostihy, ale Sportka mi přijde proti tomu docela blbost.. |
Jde o velkou výhru. Všichni vědí, že zpátky na výhry jde asi jen 50 %. Zatímco třeba u karet v hospodě máš náklady na provoz nula (nebudeme-li počítat pivo :-), máš zároveň šanci na velkou výhru také nulovou. Absolutní většina lidí nemá jinou šanci, jak se stát milionářem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po květen 16, 2016 10:27 am Předmět: |
|
|
Já teda prachy točím v sázení na hokej, ale to je spíš taková moje libůstka...koníček.... Pohybuju se tak nějak lehce nad 4k/měsíc v plusu ... Není problém na jednom mači vyhrát 12k, jenže pak na dalším se zas prodělá a je to nula k nule :))
Sportku vsadím tak jednou do měsíce, někdy je ten interval delší.... Mám prostě chut si vsadit, tak koupím "náhodnej plnej" a semtam to něco hodí :)) jak říkám, u Sportky mě baví přemejšlet co udělám s tou výhrou .D u sázení na sport mě zase baví to napětí a i si rozšiřuju přehled v hokeji, kterej už tak mám troufnu si říct dobrej _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|