|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
classic
|
Zaslal: čt srpen 25, 2016 9:40 am Předmět: |
|
|
Naposledy upravil classic dne út prosinec 06, 2016 10:20 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
AHOLA

|
Zaslal: čt srpen 25, 2016 9:52 am Předmět: |
|
|
| Berserk_Grom napsal: | | AHOLA napsal: | | Berserk_Grom napsal: |
mne sa zdá že len hľadáš výhovorky prečo necvičiť |
Ako bolo napisane, vsetko je aj vec preferencii. Ludia zvyknu pisat, ze v McKinsey je bezny 80 hodiovy pracovny tyzden...nehovorim, ze je dobre, zdrave, ci vyvazene tolko pracovat, ale kazdy si zrata, ze s pravidelnym cvicenim to kompatabilne nie je. Hlavne ak clovek nezije len sam pre seba. |
80 HODIN???!!! WTF
Kto zdravy by tolko robil.
80 hodin rataju len cistu pracovnu dobu bez prestavok, alebo aj s cestovanim, obedmi, vsetkym?
Tak ci tak, nechapem ako by niekto mohol chciet tolko pracovat. Ved keby tu energiu a cas miniem v praci na nejaky novy skill, co mi moze vynasat, tak za par rokov budem za vodou. :D |
No v tom bude asi vsetko, 80 hodin nema na papieri nikto, ale chodi to tam tak:) Je to chore, ale preto je tam taka fluktuacia, ludia to vydrzia par rokov a potom sa posunu dalej...na manazerske pozicie casto. Hovorim o prazskej McKinsey, co som studoval nemecke fora, tak je to tam podobne, ak nie este "horsie".
Nastupne platy ludia pisali okolo 80K ceskych tusim, firma ma program, kde zamestnancom zaplati MBA na top univerzitach po celom svete atd.....zas ked si ten plat rozratas na hodiny, tak to az taky zazrak nie je _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá srpen 26, 2016 5:07 am Předmět: |
|
|
Možná je to McKinsey podobná zkušenost a škola jako solidní univerzita. Nejde o to, co si pamatuješ za 10 let po diplomu, ale jde o to projít si ta úskalí, nechat se zocelit, vydržet stres, obstát v obtížné situaci. To je něco, co jsem si odnesl z vysoké školy. To, jak řešit diferenciální rovnice, jsem neuměl déle, než měsíc po zkoušce. Ale fakt, že jsem se to byl schopen naučit, že jsem pár dní poté dělal zkoušku úplně z něčeho jiného, to je ta škola.
A McKinsey, pokud funguje jako líheň pro další zaměstnání (je výhra postoupit do dalšího zaměstnání? sic...), k podobnému poslouží. Už víš, co to je dělat 80 hodin. Pod tlakem. Ve stresu. Ráno zvracet a večer fetovat :-)
To člověka zocelí. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Berserk_Grom

|
Zaslal: pá srpen 26, 2016 6:42 am Předmět: |
|
|
Inak tych 80 hodin... to sa robilo nejako kratkodobo, ze bola uzavierka projektu a trebalo makat navyse, alebo cely rok?
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: pá srpen 26, 2016 8:53 am Předmět: |
|
|
daymoon:
Ano, je to tak. Ale aj ti, co vydrzia a zostavaju, sa nemozu stazovat :)
BG: Ja som tam nerobil, pogoogli si...ale tu ide o bezny prac. tyzden, prosto robis od rana do vecera, aj vikendy...To nie je tempo na dlhsiu dobu, ale par rokov to ludia potiahnu. Ta firma je tak nastavena, v priemere sa tam robi este viac ako v Big4.
V podstate nieco take taha pani Aholova, a to ako nurse v spitali. Aj 60 hodin do tyzdna, plus neyaplatene nadcasy pred a po smenach plus dochadzanie 50-60 km. Sialenstvo, kedze na rozdiel od consultancy musi makat fyzicky aj psychicky a ma obrovsku zodpovednost. Taky zivotny styl je nezlucitelny s pravidelnym cvicenim a vedie len k burn-outu... _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: pá srpen 26, 2016 9:24 am Předmět: |
|
|
No ono to tak zhave asi nebude si myslim, prece jen tady mame nejake zakony, ktere ikdyz se bezne a ve velkem nedodrzuji, tak 80h tydne by neproslo ani u nas. Pokud se nejedna o nejakou kratkodobou narazovku.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá srpen 26, 2016 9:27 am Předmět: |
|
|
Zákony...já si dovedu živě představit, že ve smlouvě mají 40 hodin. Objem práce/tlak/jiné je donutí. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá srpen 26, 2016 9:32 am Předmět: |
|
|
Takhle se pracuje i v jiných velkých poradenských společnostech nebo advokátkách; spíš ale takhle prohánějí lidi na nižších pozicích, a kdo přežije a postoupí výš, má po pěti osmi letech šanci na normálnější režim. Pokud přežije. :)
Pracovní dobu není problém právně ošetřit tak, aby neporušovalo žádné předpisy. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Berserk_Grom

|
Zaslal: pá srpen 26, 2016 9:34 am Předmět: |
|
|
ako to citma, som rad, ze som isiel do IT :D
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: pá srpen 26, 2016 10:15 am Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: |
Pracovní dobu není problém právně ošetřit tak, aby neporušovalo žádné předpisy. :) |
Tak to budu rad, pokud mi posles vzor takoveho reseni, ktere mi umozni zamestnat cloveka na 80h tydne po dobu celeho roku napr.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá srpen 26, 2016 10:34 am Předmět: |
|
|
| sk napsal: | | Magumi napsal: |
Pracovní dobu není problém právně ošetřit tak, aby neporušovalo žádné předpisy. :) |
Tak to budu rad, pokud mi posles vzor takoveho reseni, ktere mi umozni zamestnat cloveka na 80h tydne po dobu celeho roku napr. |
Není jedno řešení pro všechny. Na to jsou advokáti, aby ti ušili na míru konkrétní řešení pro tvé potřeby. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: pá srpen 26, 2016 10:36 am Předmět: |
|
|
U nas v IBM je to uz dokonce naopak, ja bych chtel makat vice hodin, prescasu, pracovni pohotovosti, ale nemuzu kvuli nejakym debilnim zakonum a nasemu HR co vse hlida a ridi.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: pá srpen 26, 2016 10:55 am Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | sk napsal: | | Magumi napsal: |
Tak to budu rad, pokud mi posles vzor takoveho reseni, ktere mi umozni zamestnat cloveka na 80h tydne po dobu celeho roku napr. |
Není jedno řešení pro všechny. Na to jsou advokáti, aby ti ušili na míru konkrétní řešení pro tvé potřeby. :) |
advokati se te leda tak budou snazit vysekat z pruseru, az te nejaky nastvany zamestnanec praskne na OIP...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: pá srpen 26, 2016 11:41 am Předmět: |
|
|
| sk napsal: | | Magumi napsal: |
Nejsem právník, ale:
a) pokud to jde ve zdravotnictví (pevné nervy paní Aholove, taky znám dost podobných sester), tak to nějak legálně asi jde
b) spousta firem funguje tak, že přesčas nevykazuješ, bo to děláš "z vlastní vůle, pro dobro firmy" aka "hele Franto, prostě dneska potřebujem, aby jsi dělal o 4 hodiny déle. Dostaneš za to v úterý hodku volna a pětikilo na ruku, můžeš dojít v to úterý ne na 8, ale na 9. Prosím? Že němáš čas? Tak pokud to je problém, klidně nemusíš dojít vůbec a to už napořád. Chápeš jistě, co tím myslím, Františku". _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá srpen 26, 2016 11:41 am Předmět: |
|
|
Kdo si bude stěžovat na pracovní dobu?
* někdo zevnitř? Může jít jinam, pokud se mu nelíbí, tak pracovat. Stěžování si, že něco nemám ve smlouvě, je na vyhazov stejně.
* někdo z venku si bude stěžovat, že tam lidi trpí? Takovej ať jde do hajzlu.
Pardon. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|