|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Peca
|
Zaslal: čt červen 14, 2007 11:56 am Předmět: |
|
|
myslim ze je spousta utomatu normalne s kofeinem,my mame ve skole a na koleji furu automatu a je tam primo na vyber jestli s kofeinem nebo bez.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: čt červen 14, 2007 12:18 pm Předmět: |
|
|
potom su este take, ktore pripominaju skor domaci kavomat a tam ten kofein myslim ze je... manualne sa tam naplna sacok s naplnou atd. _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: čt červen 14, 2007 12:25 pm Předmět: |
|
|
| Peca napsal: | | myslim ze je spousta utomatu normalne s kofeinem,my mame ve skole a na koleji furu automatu a je tam primo na vyber jestli s kofeinem nebo bez. |
Jasně,ale jak píšu,toho kofeinu tam je tak do 30 mg na dávku a to asi ani ne
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: čt červen 14, 2007 12:47 pm Předmět: |
|
|
| matejkorvin napsal: | | Bara napsal: |
Já myslím,že tam je tein,ne? |
tein=kofein |
NE-e.... _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: čt červen 14, 2007 12:49 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | | matejkorvin napsal: | | Bara napsal: |
tein=kofein |
NE-e.... |
Přesně tak.Tein není stejný jako kofein,ale je jen příbuznou látkou.Při stejné dávce je čistý tein silnější,ale také nebezpečnější než kofein.např kardiakům se nejprve zakazuje tein a teprve u silnějších případů kofein.
|
|
| nahoru |
|
 |
babovka
|
Zaslal: čt červen 14, 2007 3:35 pm Předmět: |
|
|
tak podle toho co jsem našel obsahuje zelený čaj i tein, i kofein.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: čt červen 14, 2007 3:43 pm Předmět: |
|
|
| babovka napsal: | | tak podle toho co jsem našel obsahuje zelený čaj i tein, i kofein. |
tak to vidíš
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: pá červen 15, 2007 1:17 am Předmět: |
|
|
co viem, tak rozdiel medzi kofeinom a teinom v ucinku je ten, ze tein sa dlhsie uvolnuje (posobi dlhsie) ale tiez mu dlhsie trva pokial ho "pocitite"... kofein rychle pride a rychle odide, tzn. na ucenie je vhodnejsie zeleny caj nez kafe
mne osobne je po kofeine zle _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
Black Dragon

|
Zaslal: pá červen 15, 2007 11:22 am Předmět: |
|
|
Povedlo se mi krasne spalit ruce, ramena a kozy ... asi si zmenim nick z Dragon na Lobster ... pac fakt vypadam jako humr ... _________________ ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: pá červen 15, 2007 11:25 am Předmět: |
|
|
| Black Dragon napsal: | | Povedlo se mi krasne spalit ruce, ramena a kozy ... asi si zmenim nick z Dragon na Lobster ... pac fakt vypadam jako humr ... |
Dr. Zoidberg :o) _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Black Dragon

|
Zaslal: pá červen 15, 2007 11:28 am Předmět: |
|
|
| Cratach napsal: | | Black Dragon napsal: | | Povedlo se mi krasne spalit ruce, ramena a kozy ... asi si zmenim nick z Dragon na Lobster ... pac fakt vypadam jako humr ... |
Dr. Zoidberg :o) |
ten byl prvni na ktery sem si vzpomel ... whoop whoop whoop :) _________________ ...
|
|
| nahoru |
|
 |
WildOrchid

|
Zaslal: pá červen 15, 2007 11:43 am Předmět: |
|
|
| Black Dragon napsal: | | Cratach napsal: | | Black Dragon napsal: | | Povedlo se mi krasne spalit ruce, ramena a kozy ... asi si zmenim nick z Dragon na Lobster ... pac fakt vypadam jako humr ... |
Dr. Zoidberg :o) |
ten byl prvni na ktery sem si vzpomel ... whoop whoop whoop :) |
ale zadek mas snad porad chladne bilej ne? ;) _________________ Zij taky, aby se tvi pratele zacali nudit az umres.
|
|
| nahoru |
|
 |
Black Dragon

|
Zaslal: pá červen 15, 2007 11:56 am Předmět: |
|
|
Si pis, az se ke me dostanou fotky, tak poslu jednu zajimavou :) _________________ ...
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: pá červen 15, 2007 1:45 pm Předmět: |
|
|
| Bara napsal: | | Poman napsal: | | matejkorvin napsal: | | Bara napsal: |
tein=kofein |
NE-e.... |
Přesně tak.Tein není stejný jako kofein,ale je jen příbuznou látkou.Při stejné dávce je čistý tein silnější,ale také nebezpečnější než kofein.např kardiakům se nejprve zakazuje tein a teprve u silnějších případů kofein. |
tein = kofein . Tein je kofein, ktory je v caji. Odlisny nazov to ma z historickych dovodov (caj ma ine ucinky ako kava, tak vedci usudili, ze to bude asi inou latkou) Odlisny ucinok kavy a caju je sposobeny dalsimi alkaloidmi ako je teobromin a teofylin!
http://coffeefaq.com/site/node/20
http://coffeefaq.com/site/node/21
Pastnite mi nejaky seriozny link (ne wikipedia), kde je spominany tein ako odlisny alkaloid ako kofein.
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: pá červen 15, 2007 1:51 pm Předmět: |
|
|
| g_dgrim napsal: | co viem, tak rozdiel medzi kofeinom a teinom v ucinku je ten, ze tein sa dlhsie uvolnuje (posobi dlhsie) ale tiez mu dlhsie trva pokial ho "pocitite"... kofein rychle pride a rychle odide, tzn. na ucenie je vhodnejsie zeleny caj nez kafe
mne osobne je po kofeine zle |
grimo, neviem ci pouzivas sypany gunpowder alebo iny normalny zeleny caj, alebo akoze zeleny sackovy popradsky caj. Zeleny caj sa luhuje 3-4 minuty v 80-90st vode (niektore japonske dokonca len minutu v 70st vode). Najprv sa luhuje kofein a neskor sa luhuju ine alkaloidy. Cize cim kratsie luhujes, tym bude caj povzbudzujucejsi. Ked to tam nechas 6 minut a viac, uz mas pomaly ucinok a je to skor na relaxaciu :) Skus a uvidis
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|