Jelikož sem nchcípanej jak pes, tak sem se dnes věnoval výsevu a přesazování kaktusů . Jsem rád, že už to mám zasebou. Zde pro ilustraci posílám hoodně fotek kdyby to někoho otravovalo tak to smáznu
Hotový výsev do zeolitu
Pes mě celou dobu znuděně pozoroval
Zde se krásně po přesazení ujmula Leuchtebergia principis
Přepíchané raritky, z leva: Turbinicarpus alonsoi, Lophophora williamsi, Strombocactus diciformis
Juuu :) Hezky! Ja byhc mel svuj kaktusik taky presadit,ale jsem liny :D Ale svehcno uz mam koupene... Jak ze se to prosim rpesazuje? Dat hlinu pryc,naspat novou+kaktusek a 3dny nezalevat?
krasne kaktusy...mne umrel "zivy kamen", ale takovemu dlouhemu kaktusku se dari, ma i novy kvetinacek a pisek z detskeho hriste
_________________ Milovat neznamená hledět jeden do druhého, ale pohlížet společně jedním směrem.
[img:6f5d552413]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1232651488_1.jpg[/img:6f5d552413]
Juuu :) Hezky! Ja byhc mel svuj kaktusik taky presadit,ale jsem liny :D Ale svehcno uz mam koupene... Jak ze se to prosim rpesazuje? Dat hlinu pryc,naspat novou+kaktusek a 3dny nezalevat?
Substrat: normální zahradní zemina + takej ten hrubej stavební písek.
Podle druhu přidat rašelinu. Dobře namíchanej substrát poznáš tak, že když bude trošinku vlhkej a zmačkneš ho v ruce, tak ti jakoby chvilku zustane pohromadě, ale trošinku se rozpadne. Dej o něco větší květináč, očisti kořenya když budou dlouhý tak je zkrať, podpoříš tim rozvoj postranáho kořenovýho systému. Když ho vyndáš a zkrátíš kořeny tak ho nech tak tejden bez zeminy a až pak zasaď, počkej den dva a zalej
Eětě nějaký jiný dotaz?
Dekuji,zitra se na to vrhnu Chtel jsem uz dneska,ale vzpomnel sjem si,ze si chci ten obycejny hlineny kvetinac nejak hezky nastrikat A kdyz bude chudinka moje tyden bez zemini,tka an to budu mit casu dost :D
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru