|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá říjen 21, 2011 2:54 pm Předmět: |
|
|
V noci mi bylo zima a tak jsem si koupil krásnou fleecovou deku, mám radost jak malej :-) _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Reiben

|
Zaslal: pá říjen 21, 2011 3:04 pm Předmět: |
|
|
dneska exkurze v národní bance, ošahal jsem si zlatou cihlu o ceně 12 milionů Kč _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
|
|
| nahoru |
|
 |
Mravenec1

|
Zaslal: pá říjen 21, 2011 3:09 pm Předmět: |
|
|
| Reiben napsal: | dneska exkurze v národní bance, ošahal jsem si zlatou cihlu o ceně 12 milionů Kč |
na obrázku
to mi neřikej že ti ji fakt pučili do ruky
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: pá říjen 21, 2011 3:15 pm Předmět: |
|
|
jo fakt, bylo to sice pod takovým sklem, kde byl otvor jen pro zápěstí, ale chvíli jsem jí fakt držel v ruce  a je pěkně těžká mrcha, váží 12 kg _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: pá říjen 21, 2011 3:19 pm Předmět: |
|
|
jj tam jsem byl se školou v červnu a cihlu jsem taky držel.. fajnová je aj ta hromada zlatých cihel :D
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: pá říjen 21, 2011 3:21 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: pá říjen 21, 2011 4:20 pm Předmět: |
|
|
Co jedeš? Dyť kilo zlata je milion skoro :D
|
|
| nahoru |
|
 |
patrikdundych

|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá říjen 21, 2011 6:54 pm Předmět: |
|
|
Dokončeno tento týden. Je to takový projektík hodin na stůl do práce, ručičky, kalendář a tak. Není tam měřítko, ale je to displej asi 7x12cm.
EDIT: ještě koukám kalendář není aktualizovaný _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: pá říjen 21, 2011 8:04 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | Dokončeno tento týden. Je to takový projektík hodin na stůl do práce, ručičky, kalendář a tak. Není tam měřítko, ale je to displej asi 7x12cm.
EDIT: ještě koukám kalendář není aktualizovaný |
Co jsi na to použil? _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá říjen 21, 2011 8:52 pm Předmět: |
|
|
stm8 jako MCU, 8 bitů svalů, displej se vyhazoval v práci. DS75 jako teploměr a DS1307 jako RTC zálohovaný baterkou. Měl tam být ještě přijímač DCF77, ale ten co mám nějak špatně chytá signál, tak jsem ho tam nedal. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: pá říjen 21, 2011 8:56 pm Předmět: |
|
|
Si teď začínám hrát s MCU od atmelu, ale ty hodiny to mě nenapadá, jak bych je udělal :D _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá říjen 21, 2011 9:01 pm Předmět: |
|
|
Jen matematika :-) Úhly, siny a cosiny, nic světoborného. Analyticky se počítá vždy úsečka ze středu do nějakého bodu na kružnici. Zbytek jsou jen čaramády kolem.
Spíš co je na tom zajímavějšího a na co jsem hrdej :-) je to, že ten jednočip nemá skoro žádnou ramku a tak jsem nemohl mít framebuffer, ve kterým by se připravil nový snímek, takže to je všechno uložený jen v ramce displeje a pořád do z ní musím po bytech číst a editovat a psát zpátky. To bylo docela sraní.
Dál ten kalendář. Vypadá to jako blbost, ale on umí počítat číslo týdne, má korekce na přestupné roky a ještě pár dalších detailů. Měsíční fáze se počítají na relativně velkou přesnost a na pár desítek let do sedí.
Ty fonty na kalendář jsou moje fonty paměti, všechno je to v grafickém režimu. Byla to krásná práce, škoda, že je to už hotový :-) _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: pá říjen 21, 2011 9:05 pm Předmět: |
|
|
Tímhle se i živíš? (v práci se asi musíš nudit) _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá říjen 21, 2011 9:11 pm Předmět: |
|
|
Neživím, ale živil jsem se a studoval to. Díky tomu, že už to nedělám v práci, tak mě to pořád baví. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|