Trochu moc se předkláníš, osa by měla být pokud možno po celou dráhu zhruba uprostřed chodidel. Takhle nemůžeš pořádně zabrat patama, protože kdyby ses do toho opřel, překotí tě to dopředu. Buď si dej osu níž a nebo se víc narovnej.
Dobře, radši bych high bar, ale do toho se asi pořádně nesložim, takže zkusím dát osu níž.
Kliky na bradlech
5xjá+10kg
5xjá+10kg
5xjá+10kg
5xjá+10kg
5xjá+10kg
- tohle překvapivě hodně lehký, ale nechtěl jsem do těch vah už zasahovat, tak přidám příště.
Tlaky v sedě s JČ
5x20kg
5x20kg
5x20kg
5x20kg
5x20kg
- taky dost lehký
tlaky v leže + tlaky ve stoje za hlavou s VČ
10x20kg + 10x20kg+m.osa
10x20kg + 10x20kg+m.osa
10x20kg + 10x20kg+m.osa
10x20kg + 10x20kg+m.osa
10x20kg + 10x20kg+m.osa
10x20kg + 10x20kg+m.osa
- tohle překvapivě hodně těžký
Zadní dřep
5x90
5x90
5x90
5x90
5x90
- docela lehký
Tady jsem udělal gif stim dřepem, aby byla vidět i dráha. Ty paty se mi opravdu lehce zvedaji no... to budu muset nějak zlepšit
Dneska fajn trenink, všechno s rezervou. Ty dřepy budu muset doladit, ale cca od začátku září se mi povedlo aspoň to, že se dostanu dolu a butt wink už neni tak markantní. Takže počítám stim, že časem se chytí i ty paty.
Dřepy jezdíš pěkně hluboko, jen bych měl pár rad.. Jestli chceš jezdit hluboké dřepy s osou na trapézách (high bar atg squat), tak bych zapracoval na mobilitě kotníků (tzv. dorsiflexe.. youtube, google..). Paty nebudou mít tendenci se zvedat, umožní Ti to více napřímit trup - nebudeš se tak předklánět a činka bude "v ose" (zhruba nad středem chodidla). Dále se mi zdá (možná to tak není), že prohýbáš dost záda dovnitř, což se moc nevidí, u většiny lidí je to právě naopak. Každopádně si myslím, že to taky není úplně dobře a chce to spíš takovou "neutrální" pozici páteře. A teď k samotnému provedení.. když jdeš dolů, tak se snaž začínat pohyb hlavně v kyčlích, takže dokud to jde, tak tlač zadek dozadu (ale neprohýbej záda dovnitř) a klesej dolů, kolena se pak přidají. To, že budeš začínat zadkem, hodně ulehčí kolenům. Zatížení na kolení vazy/šlachy bude o dost menší a hodně práce vykoná kyčelní oblast. Kyčelní oblast je přeci jen stavěná na větší zátěž.
To je asi tak vše z mých skromných poznatků, co k tomu můžu v tuto chvíli dodat.
Dřepy jezdíš pěkně hluboko, jen bych měl pár rad.. Jestli chceš jezdit hluboké dřepy s osou na trapézách (high bar atg squat), tak bych zapracoval na mobilitě kotníků (tzv. dorsiflexe.. youtube, google..). Paty nebudou mít tendenci se zvedat, umožní Ti to více napřímit trup - nebudeš se tak předklánět a činka bude "v ose" (zhruba nad středem chodidla). Dále se mi zdá (možná to tak není), že prohýbáš dost záda dovnitř, což se moc nevidí, u většiny lidí je to právě naopak. Každopádně si myslím, že to taky není úplně dobře a chce to spíš takovou "neutrální" pozici páteře. A teď k samotnému provedení.. když jdeš dolů, tak se snaž začínat pohyb hlavně v kyčlích, takže dokud to jde, tak tlač zadek dozadu (ale neprohýbej záda dovnitř) a klesej dolů, kolena se pak přidají. To, že budeš začínat zadkem, hodně ulehčí kolenům. Zatížení na kolení vazy/šlachy bude o dost menší a hodně práce vykoná kyčelní oblast. Kyčelní oblast je přeci jen stavěná na větší zátěž.
To je asi tak vše z mých skromných poznatků, co k tomu můžu v tuto chvíli dodat.
Díky, na tý dorsiflexi už pracuju. U těch zad mi pocitově nepřijde, že bych se prohýbal, ale zkusim to nějak napravit.
8.12. 2015
Mrtvý tah
5x125
5x125
5x125
5x125
5x125
přítahy JČ v předklonu
10x20kg
10x20kg
10x20kg
10x20kg
10x20kg
10x20kg
Co se týče dřepu, tělo vypadá hezky pevně, nikde se nic nekulatí, všechno v pořádku, ale všimni si dráhy činky - místo, aby šla kolmo dolů, dělá ti cestou oblouček. Tohle video znáš?
_________________ Somewhere in China, a thirteen-year old virgin is warming up with my max.
Co se týče dřepu, tělo vypadá hezky pevně, nikde se nic nekulatí, všechno v pořádku, ale všimni si dráhy činky - místo, aby šla kolmo dolů, dělá ti cestou oblouček. Tohle video znáš?
Toho týpka sleduju už docela dlouho. Podle toho videa jsem ten můj dřep zásadně upravil. Jinak včera mi ty dřepy natočil kamarád a tam jsem ten oblouček nedělal. To video asi hodim na YT.
S tím názvem logu něco vymyslim
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru