Poměry spalování T/S při aerobním cvičení (přesné výpočty)



 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Poměry spalování T/S při aerobním cvičení (přesné výpočty)  Úvodní stránka -> Trénink -> Poměry spalování T/S při aerobním cvičení (přesné výpočty)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
tomas.lizner


PříspěvekZaslal: st březen 11, 2020 5:41 pm    Předmět: Poměry spalování T/S při aerobním cvičení (přesné výpočty) Odpovědět s citátem

Ahoj, v článku ww.high5nutrition.cz/vyzkum/principy-spalovani-nadbytecneho-tuku je několikrát zmiňováno, že při nejefektivnějším spalování tuků při aerobní činnosti dochází k přeměně energie max. 50% z tuků a 50% ze sacharidů.

"Předpokládejme, že cvičíte na 60 % své maximální tepové frekvence (MTF) po dobu jedné hodiny a spálíte 500 kalorií, z nichž 50 % (čili 250 kalorií) pochází z tuku.
Teď si představte, že cvičíte na 75 % MTF a za hodinu spálíte 700 kalorií (protože cvičíte intenzivněji). Takže z tuků nyní bude pocházet jen 33 % energie (230 kalorií), ale navíc spálíte i dalších 200 kalorií pocházejících z ostatních živin (hlavně sacharidů)."
-------
Nevíte někdo, podle čeho jsou tyto poměry určeny? Resp. existuje nějaká převodní tabulka vzhledem k MTF, od které se tyto poměry dají určit?

A druhá otázka se tyto poměry mění s časem cvičení? Tzn. po jaké době se těchto poměrů dosáhne, mění se po delší době? Jak se vyvíjí v počátku cvičení? Díky moc
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Poměry spalování T/S při aerobním cvičení (přesné výpočty)
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru




Populární značky: