|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Honza3
|
Zaslal: po říjen 27, 2014 11:54 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | sk napsal: | | omg nikdo by se nechtel stravovat tak, jako lide v paleolite |
Copak, nechutna ti hmyz? :-) |
Nebo jini lidi ?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Riku
|
Zaslal: po říjen 27, 2014 12:07 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
DeB
|
Zaslal: po říjen 27, 2014 4:47 pm Předmět: Re: sach . vlny |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | DeB napsal: | | Mates-daoc napsal: | zeptám se tě , myslíš sí že těch 50 gramu rozdílu cukru za celý den tělo pozna ???
když jednou třeba jdeš více km za den a třeba druhy vubec , přiklad ??
tělo nepozna ani těch 100 gram rozdilu to bys musela vše dělat kazdy den stejně , do
puntíku , takže vlny 50-100-150 , nemají žadny smysl , jen placebo efekt . |
No, jak to mám vědět?:))) Právě, že o vlnách vím jen maličko, tak proto mám trenérku, která mě na to navedla a po zaplacení sestavila.
Myslela jsem si, že pokud člověk sestavuje jídelníčky tak tomu prostě rozumí, zvlášť když dělá ve fitku a živí se jako trenér. Tak jsem chtěla jen poradit, jestli jdu správným směrem. |
Nejdeš. Co konkrétně teda chceš vědět? |
Aha, to je ta strava tak zlá?:) Tak jakou cestou se mám vydat?
Mám furt pocit, že kamkoliv přijdu pro radu, tak tam každý říká něco jiného a neustále se motám v kruhu co je dobře a co špatně. Nemám problém jíst zdravě, ale spíš abych měla ten jídelníček vyvážený a ještě při něm redukovala a netvořila si zásoby.
Tak když snížím sacharidy na těch 200 za den, bude to blbost, nebo je to moc?
|
|
| nahoru |
|
 |
DeB
|
Zaslal: po říjen 27, 2014 4:49 pm Předmět: |
|
|
| DolceGusto napsal: | | DeB napsal: | | a naopak nízký HDL cholesterol. |
coz je dost na hovno, takze zacni jist cely vejce |
:) Máš rád pocit nadýmání? viz.můj komentář k vejcím
Máš nějaké doporučení výzkumu, kde měl příjem látek z vajec pozitivní vliv na zvýšení HDL cholesterolu? Ráda si přečtu. Pokud ne, ráda se dozvím odkud čerpáš.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po říjen 27, 2014 5:02 pm Předmět: |
|
|
Pár otázek, než zase odběhnu:
1) Ta tělesná hmotnost v úvodním příspěvku je Tvá?
2) Byla jsi alespoň na nějakém InBody, aby nastavené vlny dávaly smysl?
3) Jaké máš zkušenosti s úpravou jídelníčku (nestíhám číst celé topicy, možná jsem tuhle informaci přehlédnul)? Už si připadáš, že se v tom vyznáš, nebo spoléháš na lidi z branže (mimochodem, dobrý trenér, který umí perfektně techniku cviků, umí sestavit tréninkový plán apod. není předpoklad pro to, že je i kvalitní a zkušený výživář... bohužel to tak často není)
4) Zvýšení HDL -> PRAVIDELNÝ POHYB, dostatek ryb (omega 3), zelenina/ovoce, jíst celá vejce (5 najednou je ale pro Tebe nesmysl), dostatek vlákniny, kvalitní červené víno (max 1 dcl denně)... a rozhodně ne sach. vlny :-) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Naposledy upravil eSko dne po říjen 27, 2014 5:10 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
eraZ
|
Zaslal: po říjen 27, 2014 5:09 pm Předmět: |
|
|
prečo z toho stále robíte všetci takú neuveriteľnú vedu... Tu ti nikto nemôže povedať či bude 200 gramov sachrov pre teba na to aby chudla vyhovujúcich alebo to bude veľa.. tak skús hodiť tých 200 gramov sachrov, k tomu aktivitu, resp pohyb, ktorý vykonávaš a makaj, dodržuj všetko a daj do toho všetko ak to naozaj chceš... Ak budeš skutočne makať tak nakonci dňa nebude záležať či dáš 200 alebo 220 gramov sacharidov ide o to aby si makala... netreba neustále niečo počítať a tabuľkovať ako by to bolo najlepšíe ale sa proste zobrať a s odhodlaním dodržať všetko čo si stanovím držať sa zhruba nejakej kostry počtu sachrov a sledovať len či chudnem alebo nie, ak chudnem tak je dobre ak nechudnem tak ich znížim o niečo a pokračujem alebo pridám aktivitu nejakú navyše ak zvládam... nie je to vždy o počtoch, kalkulačkách a každom grame...
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po říjen 27, 2014 5:17 pm Předmět: Re: sach . vlny |
|
|
| DeB napsal: | | Maerlyn0 napsal: | | DeB napsal: | | Mates-daoc napsal: | zeptám se tě , myslíš sí že těch 50 gramu rozdílu cukru za celý den tělo pozna ???
když jednou třeba jdeš více km za den a třeba druhy vubec , přiklad ??
tělo nepozna ani těch 100 gram rozdilu to bys musela vše dělat kazdy den stejně , do
puntíku , takže vlny 50-100-150 , nemají žadny smysl , jen placebo efekt . |
No, jak to mám vědět?:))) Právě, že o vlnách vím jen maličko, tak proto mám trenérku, která mě na to navedla a po zaplacení sestavila.
Myslela jsem si, že pokud člověk sestavuje jídelníčky tak tomu prostě rozumí, zvlášť když dělá ve fitku a živí se jako trenér. Tak jsem chtěla jen poradit, jestli jdu správným směrem. |
Nejdeš. Co konkrétně teda chceš vědět? |
Aha, to je ta strava tak zlá?:) Tak jakou cestou se mám vydat?
Mám furt pocit, že kamkoliv přijdu pro radu, tak tam každý říká něco jiného a neustále se motám v kruhu co je dobře a co špatně. Nemám problém jíst zdravě, ale spíš abych měla ten jídelníček vyvážený a ještě při něm redukovala a netvořila si zásoby.
Tak když snížím sacharidy na těch 200 za den, bude to blbost, nebo je to moc? |
To ne, já si nemyslím, že je ta strava zlá. Jíš zdravě a to je základ. Podle mě jdeš na všechno moc složitě a hledáš v tom moc velkou vědu. Prostě si nastav určitej počet sacharidů, třeba těch 200 g, makej a uvidíš, jestli to půjde dolů nebo ne. Když ne, tak třeba můžeš sacharidy snížit, (nebo i zvýšit, pokud by to dělalo nějaké jiné problémy) nebo je zaměnit za zdravý tuky a uvidíš, jestli to bude lepší nebo ne. Vykašli se na vlny a podobný věci, to zatím není potřeba. A ty racio chlebíčky bych osobně vyhodil.
EDIT: Jak píše Esko, pokud jsi na tom váhově hodně špatně, pak tohle pro tebe tak úplně neplatí a radši to běž řešit s odborníkem.
Naposledy upravil Maerlyn0 dne po říjen 27, 2014 5:21 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po říjen 27, 2014 5:17 pm Předmět: |
|
|
| eraZ napsal: | | prečo z toho stále robíte všetci takú neuveriteľnú vedu... Tu ti nikto nemôže povedať či bude 200 gramov sachrov pre teba na to aby chudla vyhovujúcich alebo to bude veľa.. tak skús hodiť tých 200 gramov sachrov, k tomu aktivitu, resp pohyb, ktorý vykonávaš a makaj, dodržuj všetko a daj do toho všetko ak to naozaj chceš... Ak budeš skutočne makať tak nakonci dňa nebude záležať či dáš 200 alebo 220 gramov sacharidov ide o to aby si makala... netreba neustále niečo počítať a tabuľkovať ako by to bolo najlepšíe ale sa proste zobrať a s odhodlaním dodržať všetko čo si stanovím držať sa zhruba nejakej kostry počtu sachrov a sledovať len či chudnem alebo nie, ak chudnem tak je dobre ak nechudnem tak ich znížim o niečo a pokračujem alebo pridám aktivitu nejakú navyše ak zvládam... nie je to vždy o počtoch, kalkulačkách a každom grame... |
S tím se ztotožňuju. Pak tu máš ale speciální případy, které už chtějí v určitých situacích odbornější dohled a promyšlenou stravu (stádium morbidní obezity není nic, kam se dostaneš za týden a většinou tito lidé to odborné vedení potřebují, aby se nedostali ještě na vyšší hmotnost špatně nastaveným jídelníčkem, po kterém si dají krásný jo-jo efekt - při nejlepším) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po říjen 27, 2014 5:20 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | eraZ napsal: | | prečo z toho stále robíte všetci takú neuveriteľnú vedu... Tu ti nikto nemôže povedať či bude 200 gramov sachrov pre teba na to aby chudla vyhovujúcich alebo to bude veľa.. tak skús hodiť tých 200 gramov sachrov, k tomu aktivitu, resp pohyb, ktorý vykonávaš a makaj, dodržuj všetko a daj do toho všetko ak to naozaj chceš... Ak budeš skutočne makať tak nakonci dňa nebude záležať či dáš 200 alebo 220 gramov sacharidov ide o to aby si makala... netreba neustále niečo počítať a tabuľkovať ako by to bolo najlepšíe ale sa proste zobrať a s odhodlaním dodržať všetko čo si stanovím držať sa zhruba nejakej kostry počtu sachrov a sledovať len či chudnem alebo nie, ak chudnem tak je dobre ak nechudnem tak ich znížim o niečo a pokračujem alebo pridám aktivitu nejakú navyše ak zvládam... nie je to vždy o počtoch, kalkulačkách a každom grame... |
S tím se ztotožňuju. Pak tu máš ale speciální případy, které už chtějí v určitých situacích odbornější dohled a promyšlenou stravu (stádium morbidní obezity není nic, kam se dostaneš za týden a většinou tito lidé to odborné vedení potřebují, aby se nedostali ještě na vyšší hmotnost špatně nastaveným jídelníčkem, po kterém si dají krásný jo-jo efekt - při nejlepším) |
Jo, tohle je pravda, člověk by to pak měl řešit přímo s dietologem nebo odborníkem na stravu.
|
|
| nahoru |
|
 |
eraZ
|
Zaslal: po říjen 27, 2014 5:21 pm Předmět: |
|
|
tak priznám sa, že nie som žiadny odborník ale jojo efekt, si myslím, že môže nastať len ak človek schudne dostane sa na peknú hranicu, ktorú si predstavoval a potom začne znovu žiť a jesť tak ako predtým keď mal spomínanú nadváhu, tým pádom jasné, že pôjde všetko naspäť... Ak si však ale zachová hlavnú kostru jedálničku takú akú začal dodržiavať pri chudnutí a občas si dopraje niečo "zakázané" načo má chuť, tak sa späť tam kam už niekde bol vrátiť môže len ťažko
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po říjen 27, 2014 5:39 pm Předmět: |
|
|
| eraZ napsal: | | tak priznám sa, že nie som žiadny odborník ale jojo efekt, si myslím, že môže nastať len ak človek schudne dostane sa na peknú hranicu, ktorú si predstavoval a potom začne znovu žiť a jesť tak ako predtým keď mal spomínanú nadváhu, tým pádom jasné, že pôjde všetko naspäť... Ak si však ale zachová hlavnú kostru jedálničku takú akú začal dodržiavať pri chudnutí a občas si dopraje niečo "zakázané" načo má chuť, tak sa späť tam kam už niekde bol vrátiť môže len ťažko |
Ta cesta je složitější, tvůj pohled je hodně zjednodušený. Jojo efekt nastane i když jíš relativně zdravě, ale energetický příjem máš dlouhodobě silně podhodnocený (což v špatně nastavených vlnách nastává a nejenom v nich), tělo se na tento příjem musí adaptovat snížením klidového energetického výdeje, jinak by organismus nemohl vyžít s tím málem, co mu dáváš (kort ještě když máš nějakou PA k tomu). Pak stačí na nějakou dobu přidat an příjmu, na který organismus není zvyklý a vytvoříš hned tukové zásoby (a to nemusíš jíst jako čuně). Pak tu je např. otázka inzulínové rezistence, porucha metabolismu tuků... to jsou věci, které tomu také nahrávají, ale jak říkám, tohle už laik nezjistí.
Něco jiného je, když chci shodit 3 kg do plavek a něco jiného je, když mi jde skoro o život (když to přeženu), protože mám 70 kg nadváhu. Cíl je sice stejný, postup k němu se ale může dost lišit. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po říjen 27, 2014 6:03 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | eraZ napsal: | | tak priznám sa, že nie som žiadny odborník ale jojo efekt, si myslím, že môže nastať len ak človek schudne dostane sa na peknú hranicu, ktorú si predstavoval a potom začne znovu žiť a jesť tak ako predtým keď mal spomínanú nadváhu, tým pádom jasné, že pôjde všetko naspäť... Ak si však ale zachová hlavnú kostru jedálničku takú akú začal dodržiavať pri chudnutí a občas si dopraje niečo "zakázané" načo má chuť, tak sa späť tam kam už niekde bol vrátiť môže len ťažko |
Ta cesta je složitější, tvůj pohled je hodně zjednodušený. Jojo efekt nastane i když jíš relativně zdravě, ale energetický příjem máš dlouhodobě silně podhodnocený (což v špatně nastavených vlnách nastává a nejenom v nich), tělo se na tento příjem musí adaptovat snížením klidového energetického výdeje, jinak by organismus nemohl vyžít s tím málem, co mu dáváš (kort ještě když máš nějakou PA k tomu). Pak stačí na nějakou dobu přidat an příjmu, na který organismus není zvyklý a vytvoříš hned tukové zásoby (a to nemusíš jíst jako čuně). Pak tu je např. otázka inzulínové rezistence, porucha metabolismu tuků... to jsou věci, které tomu také nahrávají, ale jak říkám, tohle už laik nezjistí.
Něco jiného je, když chci shodit 3 kg do plavek a něco jiného je, když mi jde skoro o život (když to přeženu), protože mám 70 kg nadváhu. Cíl je sice stejný, postup k němu se ale může dost lišit. |
Byl jsem na velice pěkné přednášce dr. Cajthamlové, kde jsem se jí právě ptal na hubnutí u morbidně obezních lidí a říkala, přesně to stejný, co píšeš, navíc je to tam ještě složitější, pokud člověk zkoušel různý diety atd. pak ta inzulinová odezva je taky dost rozhozená a celkově to vyžaduje komplikovanější přístup.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|