| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Jenda66

|
Zaslal: út prosinec 25, 2012 7:23 pm Předmět: Sportester |
|
|
Ahojte dostal jsem na vanoce uzasny darek a to je sportester a chci se zeptat jestli by me nekdo nemohl poradit jak nastavit HR max, ''Fit zone'' (tohle klidne i vysvetlit moc to nechapu), a Fat Burn zonu.
PS: neco me to vypocitalo, ale nejak tomu neverim kdyz jsem ho dneska zkousel :)
Diky mockrat :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
jake.daniels
|
Zaslal: út prosinec 25, 2012 7:26 pm Předmět: |
|
|
Ehmm...vies mi prosim ta vysvetlit, ako ti ma niekto poradit, ked si vobec nenapisal o aky model akej znacky ide?  To uz ozaj nepremyslate, nez sa na nieco spytate?
|
|
| nahoru |
|
 |
Jenda66

|
Zaslal: út prosinec 25, 2012 7:39 pm Předmět: |
|
|
| jake.daniels napsal: | Ehmm...vies mi prosim ta vysvetlit, ako ti ma niekto poradit, ked si vobec nenapisal o aky model akej znacky ide? To uz ozaj nepremyslate, nez sa na nieco spytate? |
To jsem nepovazoval za podstatne jde prece o moje srdce :) jinak je to Sigma PC 15.11
PS: ted me doslo ze jsem to mozna napsal trochu zmatene nemyslel jsem jako v pristroji ale jak to vypocitat... :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pájín4

|
Zaslal: st prosinec 26, 2012 8:18 pm Předmět: |
|
|
220-tvuj vek= vysledek a z toho je fat burn zona 55-70%
|
|
| nahoru |
|
 |
Jenda66

|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 12:06 am Předmět: |
|
|
| Pájín4 napsal: | | 220-tvuj vek= vysledek a z toho je fat burn zona 55-70% |
OK díky :) takhle jsem to nejak myslel :)
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 12:45 am Předmět: |
|
|
Pokud jsi do té sigmy zadal svůj věk, hmotnost a pohlaví, tak ti to určitě spočítala dostatečně přesně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 8:22 am Předmět: |
|
|
Jde ti zjevně o pásma, tak to spočítej podle Karvonena, ten vychází i z klidové tepové frekvence. A udělej si nějaký test, na netu určitě najdeš postup, jinak ty výsledky budou dost nepřesné.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 9:42 am Předmět: |
|
|
Má dnes ještě nějaký význam ta pásma praktikovat při dokázané skutešnosti, že intervalový trénink s vysokou intenzitou je mnohem účinější než mnohem déle trvající aktivita v "pásmu"? Já si myslím, že ne. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Jenda66

|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 9:43 am Předmět: |
|
|
| kid napsal: | | Pokud jsi do té sigmy zadal svůj věk, hmotnost a pohlaví, tak ti to určitě spočítala dostatečně přesně. |
Rikal jsem ze to neco vypocitalo ale bylo to nejak podezrele malo :) tak si natavim vlastni musim i trochu pocitat se svou kondici ktera je dobra :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Jenda66

|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 9:44 am Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Má dnes ještě nějaký význam ta pásma praktikovat při dokázané skutešnosti, že intervalový trénink s vysokou intenzitou je mnohem účinější než mnohem déle trvající aktivita v "pásmu"? Já si myslím, že ne. |
Ja cvicim pouze vysoko intervalovy trenink na spalovani :), ale nekdy se stane ze si du zabehat :) a taky me zajimalo jak jsem na tom v posilovne :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 10:00 am Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Má dnes ještě nějaký význam ta pásma praktikovat při dokázané skutešnosti, že intervalový trénink s vysokou intenzitou je mnohem účinější než mnohem déle trvající aktivita v "pásmu"? Já si myslím, že ne. |
Tak to si myslíš špatně. To, že intervalový trénink s vysokou intenzitou je mnohem účinnější než mnohem déle trvající ativita je absurdní - účinnější v čem? Ve zlepšení tukového metabolismu, ve zlepšen vytrvalosti? Žádná taková skutečnost dokázána není - kdyby byla, tak by vytrvalci takhle trénovali, to je přeci nesmysl. Naopak, trénovat podle VO2max a podle laktátové křivky je pořád jedna z nejlepších zásad, zpochybňovat to snad nemůže být myšleno vážně.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 10:49 am Předmět: |
|
|
Jojo kolega Reichenberk.  Pro spoustu lidí zde jdeš na to příliš sofistikovaně.
To chce klid soudruzi. Ono to chce od všeho kousek. Co takhle se domluvit na nějakém tom cyklování.
Jen tak mimochodem, používání jenom vysokointenzivních intervalů může při současném posilování (ale i bez něj) lehce vést k přetrénování.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 10:50 am Předmět: |
|
|
Účinější ve zvýšení aerobní kondice a i spalování tuků. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 11:40 am Předmět: |
|
|
To by mal kazdy truhlik z cinkarne, vratane mna, zabehnut minimalne polmaraton nie? Taka seria mrtvych tahov ma k hiit dost blizko.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 11:57 am Předmět: |
|
|
Ne pokazde vede k cili jen jedna cesta a i ta cesta, ktera se muze zdat nelogicka, muze mit vysledky. Myslim, si ze kdyby se dotycna pripravovala klasicky, tj. dlouhe treningy s nizkou intenzitou po dobu 2 mesicu, tak ten cas ani nahodou nebude tak pekny jako ten, ktereho dosahla. Vsechny aerobni, anaerobni, fat burning a vsechny dalsi pasma funguji. Ale nezatracujte HIIT a podobne, kdyz jste nevyzkouseli na nich nejakou cilenou pripravu
Z knizky http://tinyurl.com/Fourbody
|
|
| nahoru |
|
 |
| |