|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ntz
|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 2:14 pm Předmět: moc to roste :( .. sila zadna |
|
|
ahoj,
rad bych se zeptal na radu .. nejdriv trocha *historie :: chodim tedka do telocvicny asi rok - tim myslim pravidelne 3x-4x tejdne a delam tam silovej trening .. predtim jsem se dokazal telocvicne celkem uspesne vyhejbat a v podstate jsem jenom sportoval a jako doplnek delal nejake kalistenicke posilovani ..
problem:
silove jsem hluboko pod planovanymi maximy (4x10x85kg bench, 4x10x85kg drep, 4x10+50kg shyb), ale strasne jsem od podzimu narostl (+6-7kg), rostu dal, ale sila se mi - mam pocit - s timto linearne nezvysuje ..
mam 190/87/32let a furt to jde nahoru .. svalstvem vypadam srovnatelne jako kluci atleti se kteryma cvicim, ale silove jsem na 50% .. za svou idealni vahu v tehle letech bych povazoval tech 85kg
- **nezeru zadne doplnky a zeru bo vic malo !!
- trenuju docela dost, to bude mozna problem .. jedu 3x-4x tejdne 2hodiny (tzn 6-8 hodin tejdne)
- chlastam pivo, hulim travu (doufam, ze to neni kvuli tomu)
dekuji za jakykoliv postreh a zdravim, ntz
ps. vetsinou se vybeham pres leto - beham 4 mesice v roce tak 50km/tejdne .. ale to neverim ze shodim 10kg
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Seva98

|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 2:17 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 2:17 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 2:18 pm Předmět: Re: moc to roste :( .. sila zadna |
|
|
... neříkals, že se často bavíš s mnoha trenéry?
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 2:19 pm Předmět: |
|
|
to myslí ten príspevok vážne? _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 3:05 pm Předmět: |
|
|
:D to si jeste musim dobre rozmyslet .. jsem internetove paranoidni a stejne si myslim, ze foto vubec nic neresi
@CIZO:
- nervu maximalky, protoze nemam zadnou vytrvalost, tzn udelam treba 2 shyby s + 50ti, ale neudelam 4 serky peknejch shybu po 10ti s 60sec prestavkou, tohle u me plati u vsech cviku
zaklad treningu je u me vzdy (v takovymhle jedu obvykle poradi):
- nohy (4-6x10x50kg) drepy az na zem .. vzdy po peti stridam predni/zadni + neco malo dalsiho
- mrtvej OR hodne bricha (mt jedu 6x6x85-95 OR pomsta brichu - 4 cviky po 4x10)
%bud hodne tlaku alias bench, jednorucky, zadni kliky, etc .. vetsinou 3-4x10 a tahy (pulls) na dojeti
%nebo opacne, tzn delam hodne shybu a dalsich tahu s cinkama a tlaky jedu na dojeti
- bricho (vzdy nakonec i v pripade, ze nedelam mrtvej)
takze shrnuti:
v treningu udelam 6x10 tezkejch cviku na nohy + 6x10 nejakejch lehcich na mensi svaly ;; 6x8-10 tezkejch tlakovejch cviku alias bench nebo JC na sikme a dalsich 8x10 cviku na medium "OR" hodne shybu (100/trening bez zavazi nebo 4-6x10 se zavazim) a nejake dalsi tahy 6x10 na dojeti ;; bricho - treba 4x4x10 (hodne zvedani z visu nebo premisteni kotouce v sede) "OR" mensi/lehci bricho a v drivejsi fazi MT
rekl bych, ze se moc neflakam a vychazi mi to na 1:30-2:00 ..
nevim, jak hodne jsou ty vahy podstatny, ale cvicim s:
bench 60kg (maximalka ?80 .. mozna o kilo vic :D, vic nez 80 jsem nikdy nezkousel - taky to delam do ochabnuti .. kdyz si nedavam 5ti minutovy pauzy tak ve ctvrte serce dam treba 5 opak a kvicim o pomoc)
drepy 50kg (tady me to strasne *sere, neumim se donutit na ty nohy vic, i kdyz bych to asi snesl - jednou za cas se potrestam se 60ti a taky se to da vytlacit -, maximalku fakt nevim/nezkousim, nic me neboli)
shyby +10kg .. kdyz si dam +20kg tak je to spise tak 4x5-6
MT - 85-95kg 6x6 (oproti normalnimu x10) - tady bych taky snesl vic, ale uz drive jsem psal, ze se mi podivne klepe koleno a pred ocima cervenej vykricnik
- jeste jednou pripominam, ze muj trening nejsou tyto 4 cviky nebo jen to vyse vyjmenovane .. delam spoustu cviku na doplneni podle toho, co se v telocvicne zrovna deje samozrejme. V lete me docela dost bavi behat a sportovat venku
diky a zdravim
@guruhonza :: easy boy, ano, tento thread je vlastne zbytecny .. lezim o vanocich doma, mam *hovno co delat, ptam se na kraviny na internetovem foru, na ktere jsem se pred nedavnem nove zaregistroval .. neboj, za chvilku me to omrzi a budes mit ode me pokoj ;) .. nicmene pokud tady do te doby nasaju jeste par prinosnych veci (jakozto ze se tak za ty 2 mesice fakt stalo - diky CIZO), tak budu stastnej jako blecha .. tohle muzes klidne povazovat jako pripravu na *svuj klid .. az tohle vyresim, tak se uz nepotrebuju ptat na nic ..
heled, tak si tak uvedomuju diky tobe, ze ja se sem zaregistroval presne kvuli tomuhle .. po nejaky dobe zlobnyho cviceni furt neprichazel muj megalomanskej silovej plan .. :D
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 3:32 pm Předmět: |
|
|
když necvičíš silově tak se nediv, že nemáš sílu.. od těch tvých zázračných 6x10 nemůžeš očekávat, že se budeš donekonečna zlepšovat a přidávat kotouče na činky
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 3:42 pm Předmět: |
|
|
Pokud chceš, aby ti rostla síla, musíš cvičit více silově a jezdit taková schémata, aby jsi byl schopen vždy něco přihodit, třeba 5x5, 6x3, atd. Zachovat relativně malý tréninkový objem a každý trénink nějaké to kilo přihodit. Vysokoobjemové tréninky proto nejsou na sílu moc vhodné, narosteš více svalově, protože odjet třeba 10x10 opáček na partii je náročné, ale síla ti poroste minimálně. Záleží na tom, co je tvoje priorita. Já se svými úzkými klouby a výškou rezignoval na nějaké silové výkony a raději jedu větší objem cviků.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 3:54 pm Předmět: Re: moc to roste :( .. sila zadna |
|
|
| ntz napsal: | | nezeru zadne doplnky a zeru bo vic malo !! | tohle je dalsi zasadni chyba, kdyz nebudes mit dostatek jidla, tak sila tezko pude nahoru, MINIMALNE si ohlidej dostatek bilkovin.. doplnky nejsou potreba, ale kdyz nejses schopnej uzrat urcity mnozstvi jidla beznou stravou, tak se to s nima da vcelku slusne resit..
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 3:58 pm Předmět: |
|
|
Bud rad, ja od zacatku posilovani porostl o +-7 kilo a vahove bench +25kilo mrtvola +40kilo drep +35kilo ...sila roste dobre, svaly skoro vubec
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 6:07 pm Předmět: |
|
|
okay, dekuju mockrat .. pritvrdim a zredukuju ta opakovani ...
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 6:13 pm Předmět: |
|
|
jeste by me prosim zajimalo - kolik je podle Vas raw maximalka potrebna na to (samozrejme +/-, kazdej ma jinak), abych dokazal udelat v jednom treningu s 2minutovejma pauzama:
bench - 4x10x85 a drep 4x10x85 (tedy 4 serky po 10ti se svou vahou - muj cil)
diky
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 6:35 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | ntz napsal: | jeste by me prosim zajimalo - kolik je podle Vas raw maximalka potrebna na to (samozrejme +/-, kazdej ma jinak), abych dokazal udelat v jednom treningu s 2minutovejma pauzama:
bench - 4x10x85 a drep 4x10x85 (tedy 4 serky po 10ti se svou vahou - muj cil)
diky |
proc to resis tady a nezeptas se tech odborniku na vypady? |
protoze to je prilis debilni otazka pro ustni polozeni ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
ikski
|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 9:09 pm Předmět: |
|
|
Neexistuje odpoved na tvou otazku. Nekdo je vic silove zalozenej nekdo ma vetsi vytrvalost, ale pak mu pridas 5 kilo na cinku a misto 10 opacek udela 3.
Proste a jednoduse 2 borci s maximalkou 115 kilo na bench nebudou mit stejnej max na 4x10.
Nic neres cvic silove a ono to prijde.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|