| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Bjozicek

|
Zaslal: st leden 02, 2013 12:06 pm Předmět: Hyperlordoza |
|
|
Zdravim, nějak mě pobolívaj spodní záda a to prohnutí už tam je docela velké.
Nevíte nějaký kompenzační cvičení nebo něco aby se to aspon trochu zase srovnalo do roviny?
Nebo jedině doktor?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
Spashett

|
Zaslal: st leden 02, 2013 2:50 pm Předmět: |
|
|
No nevim jestli je to tvoje fotka v tom avataru. Jestli ne, tak neres, jestli jo, tak uz takhle zezadu je videt dost silna hyperlordoza :)
Hyperlordoza se da samozrejme napravovat svepomoci. Je to beh na dlouhou trat ale tohle nikdo neurychli. Reknu ti to dost zjednodusene, ostatni mozna popisou presnejsi navody.
1) prestan cvicit cviky na spodni cast zad jako jsou mrtvy tah, hyperextenze, pritahy velke cinky v predklonu
2) zacni poradne pred kazdym treninkem protahovat bederni oblast zad
3) zacni aktivne posilovat brisni svalstvo
bod 2 a 3 se vazi k sobe. Vzdycky pred treninkem brisniho svalstva doporucuji dobre protazeni bederni oblsti zad. Zadova fascie trosku povoli a dovoli tak brisnimu svalstvu maximalni kontrakci. Duvod proc to bude takhle delat je to ze mas povolenou brisni stenu a pretizene zadove (v oblasti beder) zadove svlastvo. Plus svaly jako je m.Iliopsoas . Potrebujes dosahnout toho, ze se ti panev zacne vracet do puvodni polohy to znamena je potreba ji podsadit. Toho prave dosahnes tim ze zadni cast zacne povolovat a predni strana panve (stydka kost) se zacne stahovat tim, ze budes posilovat prave brisni svalstvo.
Bod 1. je predevsim v teto fazi napravy. samozrejme to neznamena ze uz je nikdy cvicit nebudes. nejpreve je vsak dulezite snizit nebo uplne odstranit disbalanci celeho tela. Pote s muzes zase vratit ke cviceni mrtveho tahu (ale s tim, ze uz budes mit mohem stabilnejsi core).
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: st leden 02, 2013 2:52 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: st leden 02, 2013 3:03 pm Předmět: |
|
|
jj ja kvuli svoji hyperlordoze jezdim prave tyhle cviky co jsou zde napsane.. a muj fyzioterapeut mi rikal, ze se mi to zlepsilo tak o 70% procent.. coz je myslim velice velice slusny... doba trva ni cca pul roku. s tim ze jsem opravdu mrtvy tah a takove veci vypustil. cvicil spise vrsek zad.
tyhle dva clanky jsou velice velice dobre.. opravdu to vypada divne v posilovne kdyz lezite jen tak u balonu a jako ze nic. pravda je ale jina. tim tlacenim bedrky do zeme se aktivuje bricho dost silne a do toho se snazite jeste dychat do bricha pricemz je ta bederka stale aktivovana.. genialni !!! clanek doporucuji..
|
|
| nahoru |
|
 |
Bjozicek

|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: čt leden 03, 2013 9:28 am Předmět: |
|
|
omg.. cetl jsem to co jsem psal??? psal jsem, ze hyperlordozu, muzes cvicit svepomoci.. A ted se znova ptas jestli sam nebo doktor...
Tohle neni vec se kterou musis bezet k doktorovi.. protoze vis co ti rekne.. "pane mate bederni hyperlordozu, mel byste zajit k fyzioterapeutovi"...
Takze budto si rovnou najdi fyzioterapeuta, kterej ti ukaze ruzna cviceni a provede je s tebou aby ses to naucil a pak je budes delat v posilovne sam. A nebo muzes zkusit uplne sam podle tech clanku na internetu...
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnold Strong
|
|
| nahoru |
|
 |
Bjozicek

|
Zaslal: čt leden 03, 2013 2:11 pm Předmět: |
|
|
| Arnold Strong napsal: | | Bjozicek napsal: | Jojo fotka v avataru sou moje záda. To snad ne .. mrtvola je jeden z nejoblíbenějších cviků
Noo a doporučujete své pomoc a nebo rovnou doktora? Jojo ty články sem četl a asi s tim budu muset začít něco dělat . |
a z čeho jsi jsi zpusobil tu bederní hyperlordozu ?jaký sporty děláš atd |
Hraju 15let závodně tenis Takže nejspíš z toho
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnold Strong
|
Zaslal: čt leden 03, 2013 2:25 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Bjozicek

|
Zaslal: čt leden 03, 2013 3:16 pm Předmět: |
|
|
| Arnold Strong napsal: | | Bjozicek napsal: | | Arnold Strong napsal: | | Bjozicek napsal: | Jojo fotka v avataru sou moje záda. To snad ne .. mrtvola je jeden z nejoblíbenějších cviků
Noo a doporučujete své pomoc a nebo rovnou doktora? Jojo ty články sem četl a asi s tim budu muset začít něco dělat . |
Hraju 15let závodně tenis Takže nejspíš z toho |
no ta lordoza je u tebe dost velká a určitě tam těch dysbalancí z tenisu bude víc ,určitě jsi zajdi za fyzioterapeutem dobrým,nebo jsi tenis už jen tak nehahraješ |
Jojo těch tam je až moc jak sem jednostraně zatíženej Noo asi to tak dopadne
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: čt leden 03, 2013 3:37 pm Předmět: |
|
|
| Bjozicek napsal: | | Arnold Strong napsal: | | Bjozicek napsal: | | Arnold Strong napsal: | | Bjozicek napsal: | Jojo fotka v avataru sou moje záda. To snad ne .. mrtvola je jeden z nejoblíbenějších cviků
Hraju 15let závodně tenis Takže nejspíš z toho |
no ta lordoza je u tebe dost velká a určitě tam těch dysbalancí z tenisu bude víc ,určitě jsi zajdi za fyzioterapeutem dobrým,nebo jsi tenis už jen tak nehahraješ |
Jojo těch tam je až moc jak sem jednostraně zatíženej Noo asi to tak dopadne |
Proč hoši myslíte že tenis je zdrojem hyperlordózy - máte pro to nějaké technické vysvětlení čím to tak je?
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: čt leden 03, 2013 4:17 pm Předmět: |
|
|
presne tak.. vubec nevidim duvoz, ze by hyperlordoza byla zpusobena tenisem...
|
|
| nahoru |
|
 |
B.é.d.a.
|
Zaslal: pá prosinec 27, 2013 9:51 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
taky jsem nedávno zjistil že mám hyperlordózu. Přestat cvičit nechci, baví mě to a dostávat se zase zpátky do cvičení je hrůza, člověka 14 dní všechno bolí jak si tělo odvikne na zátěž.
Abych nezakládal nové téma tak to hodím sem. Měl bych pár dotazů, které mě poslední dobou trochu trápí:
1. Když jedu bench mám tlačit bedra k lavičce? (Stejně jako ten základní cvik z výše uvedeného článku). Mám u benche nechávat nohy na zemi nebo můžu třeba na nějaké vyvíšené místo, líp se mi pak ty záda přitisknou.
2. Poradíte někdo nějaké cviky jenom na horní záda? Když teď nemůžu jet spodek zad.
3. Optimální cviky na břicho, kterýma bych si pomohl a abych dál neprohluboval hyperlordózu?
Budu rád za každou radu, díky moc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: pá prosinec 27, 2013 9:53 pm Předmět: |
|
|
Jak se zbavit hyperlordózy ve třech krocích:
1. Jdi do fitka.
2. Najdi tam trenéra.
3. Dělej co říká.
|
|
| nahoru |
|
 |
B.é.d.a.
|
Zaslal: pá prosinec 27, 2013 11:22 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | Jak se zbavit hyperlordózy ve třech krocích:
1. Jdi do fitka.
2. Najdi tam trenéra.
3. Dělej co říká. |
Do fitka nechodim, cvičim doma z finančních a časových důvodů, prostě mi to tak vyhovuje. A trénérům moc nevěřím, dokážou člověka ještě víc zničit než mu pomoc. Podle mě je dobrých trérů málo. Jen můj názor ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |