|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Kuchis
|
Zaslal: pá prosinec 21, 2012 6:08 pm Předmět: Mám šanci? |
|
|
Zdravím,
bude mi za 4 měsíce 16 let .Měřím 182 cm a vážím okolo 60kg.
Doposud jsem moc nesportoval akorát od jedenácti dva roky fotbal (čas od času) a někdy jsme dali s kámošem běha ;)
Jsem typický ektomorf.Žeru jako prase,skoro pořád.Do školy svačiny jak kráva,hned jak příjdu domů zase jím.
Jen musím uznat že ta strava není zrovna ukázková.
Většinou dost nezdravé věci,kofola,cola,smažená vejce,smažené věci,tučné,sladké,čokolády...
Na můj věk oproti vrstevníkům vážím dost málo co jsem tam vypozoroval.
Od nového roku si kupuji permanentku do zdejší kvalitní posilovny a chci se sebou začít něco dělat.
Mým cílem není mít tělo jako Hulk,nechci nikde soutěžit,to mě vůbec nebere a ani nezajímá.
V první řadě chci udělat něco se svým tělem,zpevnit ho a postupně si vydřít krásné vysportované tělo.
Jsem kost a kůže,svaly naprosto nulové.
Kdokoli do mě trochu strčí tak letím 2 metry vzduchem.
Jsem prostě jak mi ostatní říkají,špejle.
Jsem ochoten se cpát dnem i nocí tvarohem,kuřaty,vločkama,rýží...cokoli bude potřeba,i ty syrová vajíčka zkousnu.
Jen mi prosim vás po pravdě napište jestli má moje posilování vůbec šanci.
Fakt vůbec nepřibírám a když už tak jen špeky na břicho.Na bicepsu nemám absolutně žádné svaly,jen kůži a trochu tuku řekl bych,prostě jsem na nule :D
A už mě to štve,jsem odhodlaný s tím něco udělat.
Geny mám ale v pohodě,tata je chlap jak hora,vždy sportovně založený...
U mamky je to trochu horší ta byla hubená vždy.
Tak co myslíte?Má to smysl?
Co si myslíte o tom že bych začal brát Creatin,proteiny ,gainery a podobné věci?není to nebezpečné?Pomohlo by mi to?
uvítám jakékoli rady,blíží se novej rok a já potřebuju vědět zda tu permici fakt koupit.
Předem dík za rady
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
raw

|
Zaslal: pá prosinec 21, 2012 6:18 pm Předmět: |
|
|
Najdi si nejaky trenink pro zacatecniky, do pul roka by jses mel dostatecne spevnit na to, aby jsi mohl zacit s treninkama jako korte apod. Stravu se zamer na cca 1,5g bilkovin na 1kg a sacharidy na 6-7,5g na 1kg (testoviny,ryze) . Takhle to proste rict nejde, co z tebe bude apod. Ted muzes mit 60kg a za 5let muzes mit 110kg a tahat 250 na mrtvolu. Clovek nikdy nevi. Proste cvic, jez co mas a uvidis. Na doplnky jako kreatin apod. zatim zapomen.
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: pá prosinec 21, 2012 6:22 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Notrax
|
Zaslal: pá prosinec 21, 2012 6:26 pm Předmět: |
|
|
Jasně že máš šanci, proč by si mít nemohl. Tenhle problém má/mělo doooost lidí i já, žral jsem cokoliv, v obrovském množství (podle rodiny, spolužáků...) a stejně jsem nepříbiral. Ale v tom je ten problém, musíš začít jíst kvalitně, pravidelně a přidat k tomu účinný trénink.
Pokud si do teď neřešil jídlo, netrénoval atp. tak prvních x týdnů porosteš jako z vody. Časem už takové přírustky mít nebudeš a pak bude čas nasadit například kreatin, teď, jako úplnému začátečníku ti je k prdu. Veškeré články o jídle, tréninku a suplementaci pro začátečníky najdeš tu na webu.
A určitě to zkus, hlavně si začni zvykat na pořádný jídelníček, ať si to zažiješ, upravuj si tréninky podle toho, jak ti vyhovuje a jak je na tobě znát a pořádně makej, každej má šanci. :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Kuchis
|
Zaslal: pá prosinec 21, 2012 6:35 pm Předmět: |
|
|
Mám přečtený všechny články s té série pro začátečníky.Dost jsem se tam dozvěděl...
Na kolik by mě (hrubým odhadem) vyšlo jídlo (120g bílkovin/denně) na den?
Nevím no vždycky jsem byl ten slabý,kost a kůže,sračka :D
Třeba fotbal jsem vzdal i proto že jsem v osobních soubojích neměl šanci a jelikož jsem byl rád v útoku,bylo to dost špatný.
Genetika v tom roli určitě hraje jen doufám že jí nemám plně na nic protože by mě fakt sklamalo kdybych dodržoval ten jídelčníček (120g bílkovin za den),do toho tvrdě dřel a účinky by byly nulové nebo minimálně-JE I TOTO MOŽNÉ?
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: pá prosinec 21, 2012 7:22 pm Předmět: |
|
|
geny hrajou urcitou roli ale peknou vysportovanou postavu muze mit kazdy
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: pá prosinec 21, 2012 7:29 pm Předmět: |
|
|
| Kuchis napsal: | Mám přečtený všechny články s té série pro začátečníky.Dost jsem se tam dozvěděl...
Na kolik by mě (hrubým odhadem) vyšlo jídlo (120g bílkovin/denně) na den?
Nevím no vždycky jsem byl ten slabý,kost a kůže,sračka :D
Třeba fotbal jsem vzdal i proto že jsem v osobních soubojích neměl šanci a jelikož jsem byl rád v útoku,bylo to dost špatný.
Genetika v tom roli určitě hraje jen doufám že jí nemám plně na nic protože by mě fakt sklamalo kdybych dodržoval ten jídelčníček (120g bílkovin za den),do toho tvrdě dřel a účinky by byly nulové nebo minimálně-JE I TOTO MOŽNÉ? |
na prvnim miste se zamer na sacharidy!
|
|
| nahoru |
|
 |
Bomberguy
|
Zaslal: pá prosinec 21, 2012 8:13 pm Předmět: |
|
|
1) ve srovnání se mnou seš hovno ektomorf, já když začínal, měl jsem 184 cm a 60 kg když sem se týden nevysral. K tomu zrychlenej metabolismus štítnou žlázou, ve srovnání se mnou máš předpoklady jako Arnold ;)
Dneska ode mě při fotbale odlítávaj stokiloví chlapi, když se srazíme, na party mám respekt, ostatní váží slova, když se mnou mluví, to jen tak naokraj, aneb papír no more ;)
Trvalo mi cca tři roky, než sem přišel na to co a jak dělat.
Ve tvém případě představuje strava 90 % úspěchu. Bílkoviny tolik neřeš, ale musíš se cpát sacharidama, až ti z toho bude blbě. 6-7 g na kilogram pro začátek klidně. Pak určitě víc ;)
Good luck
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: so prosinec 22, 2012 10:11 am Předmět: |
|
|
| Bomberguy napsal: | 1) ve srovnání se mnou seš hovno ektomorf, já když začínal, měl jsem 184 cm a 60 kg když sem se týden nevysral. K tomu zrychlenej metabolismus štítnou žlázou, ve srovnání se mnou máš předpoklady jako Arnold ;)
Dneska ode mě při fotbale odlítávaj stokiloví chlapi, když se srazíme, na party mám respekt, ostatní váží slova, když se mnou mluví, to jen tak naokraj, aneb papír no more ;)
Trvalo mi cca tři roky, než sem přišel na to co a jak dělat.
Ve tvém případě představuje strava 90 % úspěchu. Bílkoviny tolik neřeš, ale musíš se cpát sacharidama, až ti z toho bude blbě. 6-7 g na kilogram pro začátek klidně. Pak určitě víc ;)
Good luck |
Kuchis: to co napsal Bomberguy si vytiskni a nalep nad postel.
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: so prosinec 22, 2012 12:15 pm Předmět: |
|
|
I ja jsem ektomorf, tahne mi na 18 merim 183 a vazim 67 kilo ted....pribiram pomalu, to i ta moje slaboučká síla roste víc jak svaly:-) ale mam prirustky, tudiz jsem spokojeny a po silvestru zas budu makat:-) ektomorf to nema lehke no
|
|
| nahoru |
|
 |
Mirin

|
Zaslal: so prosinec 29, 2012 11:43 am Předmět: |
|
|
Nikdy nedej na řeči že na to nemáš předpoklad a nejlépe to ani neposlouchej. Když se to stane tak to někdy srazí sebevědomí a dost se to dotkne, udělej z toho něco užitečného a to je motiv . Takhle jsem to dělal ze začátku a strašně mi to pomohlo. Cíl byl dokázat druhým jak se mýlili a když se mi do něčeho nechtělo "trenink" přehrál jsem si v hlavě to co mi řekli druzí a dotklo se mě to, pak jsem o to víc měl na vše chuť. Geny, ano bohužel je má každej, ale to neznamená že ektomorf nemůže být velkej a svalnatej. Samo sebou ve svojich mezích, ale mnohokrát se stalo že někdo začal cca 60+ kg a teď např. 90kg a to už je paráda. Jen to zkrátka nevzdat a dokázat něco sám sobě i druhým že právě v tobě se spletli a časem uznají a vezmou slova z5. Je to i část z mého příběhu a věz že to funguje. Je to těžká cesta a u ektomorfa dvakrát tolik větší důraz na jídelníček, chce to jen disciplínu a ke všemu se vycvičit. Proč? Protože to přeci chceš a dosáhneš toho. Osobně nemám rád přemotivované lidi a sršící sebevědomím, ale zde v sama sobě to být musí aby si člověk vždy připomněl co vlastně chce a proč to dělá. Je to skvělej sport "bodybuilding" a věřím že se mu dá snadno propadnout, ale jen píle tě v tom udrží :-). S chutí do toho a vrhni se na to. Pro začátek jako doplněk ti stačí kvalitní gainer a vypinkaná strava což si slož a třeba pošli na forum pro kontrolu. Nezapomenout hodně pít, také vitamíny/minerály jsou vhodné. Po pár měsících uvidíš zda tě to chytlo a kam ses byl schopný dostat :-) a třeba zvolit už další suplementy.
Přeji hodně zdaru _________________ .::No pain, no gain::.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bomberguy
|
Zaslal: so leden 05, 2013 5:21 am Předmět: |
|
|
Myslíš to v dobrém, ale bacha na ten motiv, který jsi popisoval.
nikdy se nedívej na ostatní, dívej se jen sám na sebe. Nedokazuj nic ostatním, soustřed se na SVŮJ cíl, SVŮJ trénink. Co si myslí ostatní .. ať si to strčí do prdele.
Motiv je nezbytný, ale motivace musí být VNITŘNÍ, ne vnější. bacha na to..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|