Bolest kolene

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bolest kolene  Úvodní stránka -> Trénink -> Bolest kolene
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Don99

PříspěvekZaslal: so leden 05, 2013 6:33 pm    Předmět: Bolest kolene Odpovědět s citátem

Zdarec, chtěl jsem zeptat,zda nemáte podobné zkušenosti s bolestí kolene.Bolí mě levé koleno na levé straně pod a nad čéškou a to hlavně při dřepování. Jakmile začnu dřepovat, tak je to v pohodě,ale postupně koleno začne bolet a nejsem schopný kolena mít v rovině respektive levé koleno mám výš než pravé.Dále se chci zeptat,zda nemáte odzkoušenou nějakou kloubní výživu jako animal flex apod.
Draper

PříspěvekZaslal: so leden 05, 2013 6:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja nechapu, jak muze porad nekdo chit urcovat tyhle diagnozy pres internet.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sqip

PříspěvekZaslal: so leden 05, 2013 7:45 pm    Předmět: ehm Odpovědět s citátem

Taky nechápu, tady ti nikdo nic neporadí kromě toho, abys zašel k fyzioterapeutovi/ortopedovi apod. Bolest jednoho nemusí být ta samá jako bolest druhého, stejné bolesti mohou mít různé příčiny apod. Zajdi k doktorovi a uvidíš co ti na to řekne, obecně bych mohl akorát poradit nechat nohu odpočinout a pak uvidíš, co a jak. Co se týče kloubní výživy, tak pokud jsi amatérský cvičenec (oprav mě jestli se mýlím) a máš správnou stravu, pak dodatečnou kloubní výživu nepotřebuješ, alespoň dle mého názoru. Pokud by ses ale rozmyslel, že kloubní výživu chceš, pak na Animal Flex ze všech stran slyším samou chválu, osobně nemám zkušenost.
Mablung

PříspěvekZaslal: so leden 05, 2013 8:21 pm    Předmět: Re: ehm Odpovědět s citátem

sqip napsal:
Taky nechápu, tady ti nikdo nic neporadí kromě toho, abys zašel k fyzioterapeutovi/ortopedovi apod. Bolest jednoho nemusí být ta samá jako bolest druhého, stejné bolesti mohou mít různé příčiny apod. Zajdi k doktorovi a uvidíš co ti na to řekne, obecně bych mohl akorát poradit nechat nohu odpočinout a pak uvidíš, co a jak. Co se týče kloubní výživy, tak pokud jsi amatérský cvičenec (oprav mě jestli se mýlím) a máš správnou stravu, pak dodatečnou kloubní výživu nepotřebuješ, alespoň dle mého názoru. Pokud by ses ale rozmyslel, že kloubní výživu chceš, pak na Animal Flex ze všech stran slyším samou chválu, osobně nemám zkušenost.

Mohu se mýlit, ale kloubní výživu má podle mě cenu brát i preventivně. Klouby se regenerují špatně a lidské tělo není stavěné na to aby fungovalo 80 let či více.
Druhou otázkou je ale nakolik je kloubní výživa skutečně účinna a nakolik je to věc reklamy a placeba. I když kloubní výživu sám beru několik let, nejsem si v této otázce moc jistý v kramflecích. Když jsem se nedávno o ní bavil s jedním revmatologem, vyjadřoval se o ní s despektem.
sqip

PříspěvekZaslal: ne leden 06, 2013 3:34 pm    Předmět: ... Odpovědět s citátem

Ano, máš pravdu, pokud vím neexistuje prokazatelná studie o účincích kloubní výživy, sám jsem ji nikdy nebral, tak nemůžu posoudit, ale Animal Flex bralo pár znamých a všichni si to chválili (placebo efekt?). Nicméně si myslím, že je lepší dát ty peníze do masa nebo jiných výživových doplňků než do kloubní výživy. Pokud ovšem nemáš zdravotní problémy, neděláš nějaký sport, kde dochází k nadměrnému opotřebení kloubů nebo nejsi po operačním zákroku atd. Ale pokud jsi běžný cvičenec, který dodržuje stravu, cvičební návyky apod. tak, abys problémům pokud možno předešel, pak je podle mě kloubní výživa zbytečná nebo zbytečný luxus

P.S.: Ano, fitness a kulturistika jsou sporty, kde může docházet k opotřebení kloubů, ale ruku na srdce, kdo z nás podává takové výkony, aby mohl byýt opravdu nějakým způsobem ohrožen? Možná tak CIZO
blazen

PříspěvekZaslal: ne leden 06, 2013 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

stačil mi rok hraní nohejbalu na amatérské úrovni (tréninky 1-2x týdně) a fajnově jsem si pokurvil chrupavku v koleni... takže je nesmysl tvrdit, že drtivá většina populace (byť sportující) kloubní výživu v podstatě vůbec nepotřebuje
sqip

PříspěvekZaslal: ne leden 06, 2013 4:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blazen napsal:
stačil mi rok hraní nohejbalu na amatérské úrovni (tréninky 1-2x týdně) a fajnově jsem si pokurvil chrupavku v koleni... takže je nesmysl tvrdit, že drtivá většina populace (byť sportující) kloubní výživu v podstatě vůbec nepotřebuje

To je sice pěkné, ale kloubka by ti i tak nemusela vůbec pomoct, kloubní výživa je pro mě něco jako homeopatikum, neexistuje věděcký důkaz účinku, lékaři se na ni dívají skrze prsty, ale lidé, kteří ji používali ti budou často pět ódy na zlepšení. Možná si měl predispozice, možná si měl nějaký úraz, možná si výjimka potvrzující pravidlo, kdoví...
blazen

PříspěvekZaslal: ne leden 06, 2013 4:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

možná, jasně... mně hlavně pomohly prášky (Condrosulf), což je v podstatě jedna ze složek kloubní výživy, takže to určitě nějakej význam mělo - po prášcích jsem nasadil kloubní výživu a zatím koleno nebolí ani v něm nic zvláštního necítím
sqip

PříspěvekZaslal: ne leden 06, 2013 4:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blazen napsal:
možná, jasně... mně hlavně pomohly prášky (Condrosulf), což je v podstatě jedna ze složek kloubní výživy, takže to určitě nějakej význam mělo - po prášcích jsem nasadil kloubní výživu a zatím koleno nebolí ani v něm nic zvláštního necítím

Jasně, ale to už je reaktivní nasazení po úrazu či poranění, tam smysl asi i má, ale otázkou zůstává preventivní používání pokud nemáš nějaké problémy, tam už se názory rozchází :)

P.S. : Každopádně doufám, že ti bezproblémový stav kolena vydrží, bez ohledu na to, co používáš nebo ne :)

Rychle na stránku:

Přejdi na: