Koho byste volili (nebo koho budete volit) jako prezidenta České republiky v přímé volbě?
Jana Bobošíková
3%
[ 2 ]
Jiří Dienstbier
8%
[ 5 ]
Jan Fischer
4%
[ 3 ]
Taťana Fischerová
6%
[ 4 ]
Vladimír Franz
18%
[ 11 ]
Zuzana Roithová
4%
[ 3 ]
Karel Schwarzenberg
34%
[ 21 ]
Přemysl Sobotka
0%
[ 0 ]
Miloš Zeman
19%
[ 12 ]
Celkem hlasů : 61
Autor
Zpráva
jnerez
Zaslal: út leden 08, 2013 4:59 pm Předmět:
Majesty: ukázal si, že tvůj názor je "hodnotný". Kdo jako nemá názor jako ty tak je hloupý a kecá nesmysly? . Respektuj cizí názory a já budu respektovat to, že sem hážeš článek z novinek, což sou většinou články jedna babka povídala (tím teď nemyslím konrkétně ten, který si sem hodil...aby zas nedošlo k bludné hádce )
Moc nerozumím lidem, kteří chtějí volit Schwarzenberga. Respektuji ostatní názory, ale pokud kvůli přímé volbě ztrácí prezident určité možnosti výrazně zasahovat do fungování vlády, tudíž měl by být hlavně dobrým reprezentantem ČR, proč volit někoho, kdo sotva mluví a vypadá jako po mrtvičce? Podobný problém vidím i u Frazne. Jeho vizáž mu prostě výrazně snižuje šanci na post prezidenta, i když je velice inteligentní člověk.
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Moc nerozumím lidem, kteří chtějí volit Schwarzenberga. Respektuji ostatní názory, ale pokud kvůli přímé volbě ztrácí prezident určité možnosti výrazně zasahovat do fungování vlády, tudíž měl by být hlavně dobrým reprezentantem ČR, proč volit někoho, kdo sotva mluví a vypadá jako po mrtvičce? Podobný problém vidím i u Frazne. Jeho vizáž mu prostě výrazně snižuje šanci na post prezidenta, i když je velice inteligentní člověk.
...Zeman vypadá na prodělanou mrtvici už od 40ti a krom toho je, coby permanentně nacucanej špiritusem, hořlavej... a ostatní sou škaredí. Tak a co teď
....jenže Zeman umí myslím velmi obstojně mluvit, viz duel Zeman vs ten hlupák Fisher, kde ho argumentací, inteligencí a jazykovou znalostí Zeman naprosto zničil.
Upřímně, pro mě je hlupák ten, kdo chce volit Fishera (a to respektuju cizí názory, ale u tohoto kandidáta mi to nějak nejde).
Z těchto kandidátů si myslím, mají reálnou šanci tito:
Jana Bobošíková
Jiří Dienstbier
Jan Fischer
Táňa Fischerová
Vladimír Franz
Zuzana Roithová
Karel Schwarzenberg
Přemysl Sobotka
Miloš Zeman
...ostatní v podstatě nemá cenu ani volit. Jak to vidíte vy?
(...edit: tak radši ne .D)
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
....jenže Zeman umí myslím velmi obstojně mluvit, viz duel Zeman vs ten hlupák Fisher, kde ho argumentací, inteligencí a jazykovou znalostí Zeman naprosto zničil.
Upřímně, pro mě je hlupák ten, kdo chce volit Fishera (a to respektuju cizí názory, ale u tohoto kandidáta mi to nějak nejde).
Z těchto kandidátů si myslím, mají reálnou šanci tito:
Jana Bobošíková
Jiří Dienstbier
Jan Fischer
Táňa Fischerová
Vladimír Franz
Zuzana Roithová
Karel Schwarzenberg
Přemysl Sobotka
Miloš Zeman
...ostatní v podstatě nemá cenu ani volit. Jak to vidíte vy?
(...edit: tak radši ne .D)
Vidím to podobně. Problém je v tom, že se s nikým z nich názorově neshodnu, takže mi zase zbývá negativní výběr.
Fisher ne, z tohodle člověka se mi dělá špatně.
Zeman je sice chytrý, umí mluvit a argumentovat, ale to je asi tak všechno co na něm oceňuji. Takže také určitě ne.
Zvolit Avatara by byla dokonalá prdel. Takže u něj si zapřemýšlím.
Kníže by mi tam nevadil. Sice se s ním na dost věcech neshodnu, ale když se probudí, tak mluví rozumně. Tudíž ho budu schopen respektovat.
Kdybych měl parafrázovat Zemana, tak většina lidí bude zřejmě volit někoho, koho považuje za to nejmenší zlo. Před volbami vždycky všichni na kandidátce, ať už to jsou kandidáti na prezidenta či politické strany, mluví vesměs rozumně - každý z nich najednou vidí, co by se všechno mělo zlepšit, změnit atd. aneb když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Rozhodování bude těžké...
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Já jsem zvědavý na nějakou debatu s Dintsbierem, celkem mě zajímá jakej je... Třeba Sobotka jsem si říkal, že by mohl být dobrej, ale zklamal mě celkem v debatě na ČT 24
_________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
Kdybych měl parafrázovat Zemana, tak většina lidí bude zřejmě volit někoho, koho považuje za to nejmenší zlo. Před volbami vždycky všichni na kandidátce, ať už to jsou kandidáti na prezidenta či politické strany, mluví vesměs rozumně - každý z nich najednou vidí, co by se všechno mělo zlepšit, změnit atd. aneb když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Rozhodování bude těžké...
Presne tak, a proto by se lidi meli podivat spis do minulosti a vzpomenout se jake to bylo za vlady obou byvalych premieru, jak Zemana tak Fischera.
Kdyz si vzpomenu na klidek a zadne vyrazne skandaly za Fischerovy urednicke vlady, a kdyz se podivam co se delo za vlady Zemana - korupce, neuspesne "protikorupcni" akce typu ciste ruce, Gross aka ministr vnitra, opozicni smlouva ktera muze z velke casti za to ze je ceska politika v takovych srackach jako dneska.
Fischer vladl dobre. Zeman spatne. To ze je jeden lepsi recnik a lhar nez druhy mi teda nepripada jako dobry duvod proc ho volit, hlavni jsou vysledky.
Mimochodem k Fischerovo clenstvi v KSC:
citace:
Fischerovo členství v KSČ bylo přijato skoro bez kritiky.
Podle Respektu byl Fischer na konci roku 2009 u veřejnosti velmi populární, snad jako žádný jiný český premiér.
Jen ted jste si medialni kampani nechali vymit mozky a okamzite je to zlocin nejvetsiho zloradu
A k tomu ze byl Zeman v roce 68-70 v KSC mam neco dodavat? Lide kteri maji neco v hlave tak zapremysli - vyloucili ho mozna kvuli nesouhlasu s okupaci, ale proc tedy vubec do strany vstupoval, kdyz nesouhlasil s denim roku 68? To je jeste horsi nez byt ve strane kvuli karierismu, to je zrada naroda :)
Přímá prezidentská volba u nás nemá význam,dokud se neposílí pravomoce prezidenta a nezruší senát,tak vlastně jdeme volit jenom postavičku,která bude udělovat amnestie,pokládat věnce a co je důležité REPREZENTOVAT. Fraška to je už od doby,kdy si poslanci a senát přímou volbou odhlasovali. Kdo volit nepůjde,chybu neudělá.Zbytečné hádání prakticky o nesmyslech. Jen bych prosil lidi - zemana,fischera,franze NE (dikybohu ze samuraje je fuc). Za me by to byla Bobošíková nebo Sobotka.
A zde je typický Schwarzenberg posledních let. Je to spíše úsměvné, ale ono to tak nějak symbolizuje jeho úlohu ve vládě....
Jinak já ho mám vcelku rád, to ano, ale jako kandidát na prezidenta je pro mě nepřijatelný. Ani tu stranu nevede a chtěl by "vést" tuto zemi.
Ještě bych se vyjádřil ke způsobu volby prezidenta.
Ten zákon o přímé volbě prezidenta je opravdu neuvěřitelný paskvil, který snad nemá obdoby. Jako by nám tím chtěli politici říci: Chtěli ste přímou volbu, tak si to vyžerte.
Všichni, kdo pro něj zvedli ruku by si tu ruku měli useknout.
50 000 podpisů? Kde tohle mají? Rakousko 6000, Slovensko 15000
Prostě, zastrašit spoustu potenciálních kandidátů. A nakonc se nenašel nikdo, kdo by skutečně hlasy přepočítal!!! Okamura o to několikrát žádal, bohužel.
Neúředně ověřené podpisy? No to snad ne. Volíme prezidenta, ne předsedu třídy na základce!!! Navíc se občam mohl podepsat více kandidátům, tedy asi i všem.
Já když sem se někdy až teprve v prosinci dozvěděl, že se stačilo na arch podepsat a úvést adresu, tak sem myslel, že mě vomejou . Sběr podpisů s občanským průkazem považuji za samozřejmost. Kde je nějaká úroveň hodná voleb hlavy státu?
Takže koho budu volit já? Nepovím. Okamura je ze hry, škoda. Navíc byla proti něma vedena docela účelová mediální kampaň.
Měl sem v plánu Zemana, ale jeho souznění s Václavem Klausem a také jeho volební spot, který mi připomíná 50. léta, to opravdu ne.
50k podpisu je stejna diskriminace jako 5% hlasu do parlamentu. Oboje je kravina omezuje moznost vyberu na par predem vybranych.
Co me dostava je, ze at uz nadava na formu amnestie kdokoliv, tak odmita chtit diskutovat o zmene Ustavy a tim padem zaruky, ze nic takovyho se uz nestane. Kazdy jen "prezident musi byt normalni" .. to je sice pekny, ale pokud se zblazni prezident a premier to bez rozmyslu podepise, tak se to bude opakovat za par znova.
PS: kdyby prezident dal amnestii a propustil VSECHNY vezne a premier to podepsal, tak jdou vsichni na svobodu .. je tohle normalni???
Majesty, pořád ses nevyjádřil k tomu, jak a v čem je Schwarzenberg skvělý ministr - když si dovolíš nazvat "blbečky" lidi, kteří jsou proti němu, tak bys měl uvést několik příkladů obhajoby tvého kandidáta.. jinak tyhle tvoje řečičky nemůže brát nikdo jinak než jako výlevy mladýho vzteklýho kluka
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru