Zdravím přítomné,
už pár týdnů se snažím cvičit a po přečtení jak začít tak zjišťuji že nejspíš cvičím špatně. Pokud mi tu někdo poradí pár cviků které cvičit doma, jak často budu rád.
Něco o mně:
Měřím 178cm, vážím 89kg, nikdy jsem neposiloval, ale sportuji celej rok hlavně na kole a inlinech. Stravuju se normálně, vyřadil jsem smažené, salámy a pod, bílé pečivo a sladkosti. Zatím ale marně hledám sílu nežrat jak dojedu v noci z práce, vždycky si dám pár krajíců s tvarohem, maso nebo tak něco :)))
Poslední půlrok téměř každej den jezdím na kole pokud teda neprší (2h denně) a od prosince jsem se rozhodl že začnu i cvičit, kolo na sněhu už moc nejde. Do posilovny to mám trochu z ruky, ale tak jednou tejdně bych se urval, kdyby to bez ní nešlo, jinak hlavně cvičím doma. Vybavení dost chudé, zatím jen lavice a
jednoručky, brzy dokoupím hrazdu, dlouhou tyčku, žebřiny závaží a popř. co bude potřeba.
Tréningový plán nemám žádný, což je asi chyba, cvičím jak je čas a všechno možný, ale tak 3-4x týdně minimálně, klidně budu ale každej den kromě neděle :)
Jak takový můj tréning zatím vypadá:
kliky na rozehřátí, moc jich nedám, ale tak 3x15 jo :)
Tlaky na ramena, 3série po 16 opakování
Rozpažky v leže na lavici, 3série po 16 opakování
cvik kdy ležím na lavici a činku pouštím jakoby za hlavu a nahoru, 3 série po 16 opakování
Arnoldovi tlaky, 3 série po 16 opakování
Rozpažky ve stoje 3 série, 6 opakování
Rozpažky v předklonu 3 série po 16 opakování
Dřepy 4 série po 25 opakování (cvičím jen někdy, nohy cvičím na kole)
Přítahy
činky v kleku na lavici, 3série po 16 opakování
Sedy lehy, zkracovačky do strany a v leže nohy až k bradě a zpět vždy 1 série po 16 opakování
na konec si dám 15 minut boxu do pytle, nebo 30 minut
rotoped podle času a chuti
Cvičím spíš s lehčí vahou, ale od 12 cviku už to většinou hodně cítím a poslední sérii už jedu na krev
Mohl bych cvičit i benchpress (zatím necvičím), bicepsy cvičím jen občas s jednoručkou
Jaký si mám udělat tréningový plán aby to mělo hlavu a patu, ale chtěl bych cvičit doma co nejvíc, na dojíždění do posilky není moc čas.
Zdá se mi že necvičím skoro vůbec záda, je nějaký cvik na doma?
Jak si to správně rozvrhnout na celej tejden?
No a pokud je tohle všecno úplně špatně, klidně začnu znova a jinak, stačí mě posunout správným směrem :)
díky za ochotu poradit v začátcích
Jimm