|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Filip Vaško

|
Zaslal: po leden 14, 2013 8:45 am Předmět: |
|
|
Dobře, nebudu tomu říkat Korte  mě z toho MT bolely záda tak, že bych se u těch dřepů zlomil vejlpůl..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: po leden 14, 2013 9:31 am Předmět: |
|
|
Možná máš problémy s technikou. V tom případě pro tebe zatím tento trénink opravdu nebude vhodný. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Filip Vaško

|
Zaslal: po leden 14, 2013 9:39 am Předmět: |
|
|
Já totiž MT nikdy nejel, a tak si myslím že proto je to pro ty moje spodní záda moc, bohatě by mi stačily hyperextenze místo MT. A pak v klidu odjet dřepy.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: po leden 14, 2013 9:50 am Předmět: |
|
|
Spíš se naučit a zapracovat techniku mrtvého tahu a pak se (třeba po dalších závodech) k tomuto tréninku vrátit. Protože jsi kulturista, zajímá tě spíš než váha na čince celková hormonální odezva po tréninku, a vyřazením mrtvého tahu a nahrazením hyperextenzí bys o hrozně moc přišel.
Nezapomeň na kompenzační cviky, pokud maš nyní problémy se spodními zády a také si nech zkontrolovat, zda cvičíš dobře břišní svaly. Mužeš se i cíleně zaměřit na střed těla. Na ronnie.cz teď vychází pěkný seriál o cvičení břicha a středu těla od Víta Živného. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po leden 14, 2013 10:01 am Předmět: |
|
|
Nebo už jsou jednoduše přetížené. Zkus místo MT zařadit na týden shyby, ať se páteř může taky "nadechnout" a kompenzuj záda posílením břišních svalů a to zejména HSS (žádné leh sedy, sklapovačky, zdvihání nohou ve visu na empiru, kneeling kable crunch apod.) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Filip Vaško

|
Zaslal: po leden 14, 2013 10:28 am Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | Spíš se naučit a zapracovat techniku mrtvého tahu a pak se (třeba po dalších závodech) k tomuto tréninku vrátit. Protože jsi kulturista, zajímá tě spíš než váha na čince celková hormonální odezva po tréninku, a vyřazením mrtvého tahu a nahrazením hyperextenzí bys o hrozně moc přišel.
Nezapomeň na kompenzační cviky, pokud maš nyní problémy se spodními zády a také si nech zkontrolovat, zda cvičíš dobře břišní svaly. Mužeš se i cíleně zaměřit na střed těla. Na ronnie.cz teď vychází pěkný seriál o cvičení břicha a středu těla od Víta Živného. |
Díky díky, já si to všechno pročtu. Vzhledem k tomu že mi zbývá poslední týden nebo dva. Tak to zkusím dojet.
Tak mě napadá, co je dobré po Korte? Klasický 2+1 ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Filip Vaško

|
Zaslal: po leden 14, 2013 10:29 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Nebo už jsou jednoduše přetížené. Zkus místo MT zařadit na týden shyby, ať se páteř může taky "nadechnout" a kompenzuj záda posílením břišních svalů a to zejména HSS (žádné leh sedy, sklapovačky, zdvihání nohou ve visu na empiru, kneeling kable crunch apod.) |
Co konkrétně bys doporučil na HSS ?
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po leden 14, 2013 10:37 am Předmět: |
|
|
| Filip Vaško napsal: | | daymoon napsal: | Spíš se naučit a zapracovat techniku mrtvého tahu a pak se (třeba po dalších závodech) k tomuto tréninku vrátit. Protože jsi kulturista, zajímá tě spíš než váha na čince celková hormonální odezva po tréninku, a vyřazením mrtvého tahu a nahrazením hyperextenzí bys o hrozně moc přišel.
Nezapomeň na kompenzační cviky, pokud maš nyní problémy se spodními zády a také si nech zkontrolovat, zda cvičíš dobře břišní svaly. Mužeš se i cíleně zaměřit na střed těla. Na ronnie.cz teď vychází pěkný seriál o cvičení břicha a středu těla od Víta Živného. |
Díky díky, já si to všechno pročtu. Vzhledem k tomu že mi zbývá poslední týden nebo dva. Tak to zkusím dojet.
Tak mě napadá, co je dobré po Korte? Klasický 2+1 ? |
Od kdy je 2+1 klasický rozpis? Nejsem žádný trenér, ale sám jsem jel Korte dost dlouho, protože mi vyhovoval na nabírání, takže ti můžu snad předat nějaké poznatky. U Korteho je 2+1 sebevražda, rozhodně doporučuju dodržovat den volna mezi danými 3 tréninky a víkend mít absolutně volno a dát si např. lehké plavání, nebo rehabilitační cviky, aby tělo dobře regenerovalo, protože to MT a dřepy 3x týdně je obrovský záběr na vzpřimovače a záda celkově. Proto jakmile tohle nebudeš dodržovat, tak si je odděláš a máš jak po MT, tak po dřepech. Což už pomalu ale jistě zjišťuješ. Hyperextenzí si nepomůžeš.
Jak už jsem psal, nech záda odpočinout a zařaď např. shyby, ty jsou ideální, protože odlehčíš páteři, jinak se to s tebou poveze delší dobu a to určitě nechceš. Co se týče HSS, jsou na mainwebu články a i doporučované cviky. V tomhle případě vřele doporučuju pomocníka jménem bosu spolu s radami od fyzioterapeuta. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Filip Vaško

|
Zaslal: po leden 14, 2013 10:41 am Předmět: |
|
|
Nemyslel jsem Korte 2+1 , to je blbost..
Já myslel ''klasicky'' split 2+1 po dojetí Korte za 14dní.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: po leden 14, 2013 11:13 am Předmět: |
|
|
| Filip Vaško napsal: | | Já myslel ''klasicky'' split 2+1 po dojetí Korte za 14dní. |
Filipe, 2+1 je matematický příklad, ne trénink :) Zrovna pracuju na rozsáhlém článku o objemovém tréninku, ale nejsem si jistý, kdy vyjde, tak bych ti zatím nahrhnul něco jiného kdybys měl zájem. Kde vlastně trénuješ? _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Filip Vaško

|
Zaslal: po leden 14, 2013 11:22 am Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | Filip Vaško napsal: | | Já myslel ''klasicky'' split 2+1 po dojetí Korte za 14dní. |
Filipe, 2+1 je matematický příklad, ne trénink :) Zrovna pracuju na rozsáhlém článku o objemovém tréninku, ale nejsem si jistý, kdy vyjde, tak bych ti zatím nahrhnul něco jiného kdybys měl zájem. Kde vlastně trénuješ? |
Vzhledem k tomu, že za týden mám zkoušku z Matematiky, tak už mi 2+1 nepříjde jako matematický příklad, ale jako zázrak. Chtěl bych u tý zkoušky vidět aspoň jedno číslo v té naší matematice, ne jen samý proměnný ..
No já si od tebe nechám poradit úplně všechno, to je jasná věc.
Tak klidně do mě val informace.
Trénuju buď v Trutnově všude možně, nebo v Brně v InCore momentálně, a jinak se chystám teda na ten Eagle do Prahy..
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
|
| nahoru |
|
 |
Filip Vaško

|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: po leden 14, 2013 1:17 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | kubaz napsal: | cizo, bude to jeden z mnoha antikulturistickych vylevu, nebo se mame na co tesit i my ? |
Za koho mě máš, já mám kulturistiku vlastně rád |
Kdyby to bylo možné, napiš to tu Filipovi do logu veřejně, já se taky rád přiučím
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|