Zaslal: čt leden 17, 2013 11:34 pm Předmět: Re: Koho budete volit ve 2. kole prezidentské volby?
guruhonza napsal:
Já pořád nechápu, co by mi na opoziční smlouvě mělo vadit.
A morální autorita podle mě není někdo, kdo má prakticky nulový názory - Zeman. Pro mě je morální autorita třeba Klaus. Vždy měl vlastní názor a dával ho najevo - nikdy se za něj nestyděl.
Kdo má teda podle tebe nulové názory?
_________________ Moje MOTTO:
Fitness trénink nesmí být jako pomíjivá móda. Má to být celoživotní investice.
Zaslal: čt leden 17, 2013 11:43 pm Předmět: Re: Koho budete volit ve 2. kole prezidentské volby?
guruhonza napsal:
A morální autorita podle mě není někdo, kdo má prakticky nulový názory - Zeman. Pro mě je morální autorita třeba Klaus. Vždy měl vlastní názor a dával ho najevo - nikdy se za něj nestyděl .
Třeba, že nezná žádné špinavé peníze...
To pak mnohé vysvětluje, ale pak se nedivme, že se krade.
A co by ti mělo vadit? Já to třeba pochopil už jako celkem malý kluk. Vždyť se to tu jen hemží linky na dokument o opoziční smlouvě. Mi řekni, že ti takové praktiky přijdou normální a obhajitelné.
Demokracie není nic dokonalého, ale základ parlamentu a rozdělení moci stojí na tom, že jedna část si "kraluje" a ta druhá dává pozor a křičí když je nějaký průser. Pokud se tohle odstraní tak nemáš "watchdog" (kromě novin, jenže ty taky někdo vlastní). V případě, že pak skutečně dochází k různým excesům a žádná opozice de facto nefunguje, ba co víc táhne za jeden provaz, tak to pak není nic jiného než mafie. Prostě Miloš+Vašek si mohli dělat co chtěli a tak to rozhodně být nemá.
Konkrétní kauzy není složité dohledat.
Zaslal: čt leden 17, 2013 11:45 pm Předmět: Re: Koho budete volit ve 2. kole prezidentské volby?
Vidlák napsal:
Prostě Miloš+Vašek si mohli dělat co chtěli a tak to rozhodně být nemá.
to by ale voliči nesměli být zaneprázdnění pošpiňováním ostatních kandidátů a přesvědčování o vhodnosti vlastního kandidáta a museli by se podívat na toho svého kandidáta objektivně a vidět i to, co provedl špatnýho... to ale ti zabednění z nás neudělají, že ano
Dnes použiju tolik pravicí oblíbené slovo POPULISMUS, neboť tak zcela populisticky se dnes zachoval KAREL SCHWARZENBERG v poslanecké sněmovně. To co tam řekl, bylo teatrální prázdné gesto do kamer.
Zaslal: pá leden 18, 2013 6:33 am Předmět: Re: Koho budete volit ve 2. kole prezidentské volby?
Vidlak: takže jsi vlastně nic neřekl, natož konkrétního...
Tobě přijde horší forma "politiky" opoziční smlouva než to, co tu vidíme v posledních letech? Neexistuje žádnej plán do budoucna, někdo něco udělá a pak se to zruší. Neexistuje žádná forma domluvy mezi opozicí a "vládou", kašlou na sebe, nemluví. Nejen že v dnešní politice je to samej odpad, ale nejsou tu ani žádný osobnosti. Doba Klause a Zemana byla prostě parádní.
Zaslal: pá leden 18, 2013 8:31 am Předmět: Re: Koho budete volit ve 2. kole prezidentské volby?
Vidlák napsal:
A co by ti mělo vadit? Já to třeba pochopil už jako celkem malý kluk. Vždyť se to tu jen hemží linky na dokument o opoziční smlouvě. Mi řekni, že ti takové praktiky přijdou normální a obhajitelné.
Demokracie není nic dokonalého, ale základ parlamentu a rozdělení moci stojí na tom, že jedna část si "kraluje" a ta druhá dává pozor a křičí když je nějaký průser. Pokud se tohle odstraní tak nemáš "watchdog" (kromě novin, jenže ty taky někdo vlastní). V případě, že pak skutečně dochází k různým excesům a žádná opozice de facto nefunguje, ba co víc táhne za jeden provaz, tak to pak není nic jiného než mafie. Prostě Miloš+Vašek si mohli dělat co chtěli a tak to rozhodně být nemá.
A víš že opoziční smlouva je lehce obhajitelná?
Opoziční smlouva nevznikla, co vím, díky tomu že by se tamnější představitelé nějak zvlášť milovali. Byla to prostě obrana proti vydírání malých stran, které věděli že se bez nich vláda neobejde. Nádherně jim sklaplo
ČSSD a ODS spolupracovali v korupci a v rozdělování funkcí už před opoziční smlouvou. Opoziční smlouvou jen kooperovali proti malým stranám které chtěli více možností krást než by jim podle počtu hlasů patřilo.
Díky tomu že všechny strany kooperují a žádná nechce změny v současném systému, bylo by dost naivní si myslet že tu "watchdog" kdy fungoval.
Zaslal: pá leden 18, 2013 8:44 am Předmět: Re: Koho budete volit ve 2. kole prezidentské volby?
Vidlák napsal:
guruhonza napsal:
A morální autorita podle mě není někdo, kdo má prakticky nulový názory - Zeman. Pro mě je morální autorita třeba Klaus. Vždy měl vlastní názor a dával ho najevo - nikdy se za něj nestyděl .
Třeba, že nezná žádné špinavé peníze...
To pak mnohé vysvětluje, ale pak se nedivme, že se krade.
To tučně podtržené ti opravdu přijde jako něco demokratického? No to snad ne. To se děje přesně teď a jak už bylo ve sněmovně řečeno, vláda má většinu, která když bude chtít, tak si schválí i to, že venku je krásně a svítí sluníčko, i když bude třeba venku škaredě, bude padat sníh a bude -5 stupňů.
Proto já sem pro menšinovou vládu a roky zpátky jsem doufal ve spolupráci ČSSD a ODS. No teď už ne, teď vede ODS člověk, kterej sice prohrál 4 volby po sobě, ale po každých jen řekl, že je potřeba si to znalyzovat a dál se drží svého místa jako klíště. Topolánek byl sice hulvát, ale aspoň se choval jak chlap.
Volím Zemana
- zdaleka nejinteligentnější kandidát, vždy ví o čem mluví
- dlouhé zkušenosti ve vysoké politice
- jen on je dost silný na to, aby se postavil a silně zatápěl dnešnímu výkvětu ve Sněmovně, myslím, že by v něm dnešní a i budoucí vláda (myslím ČSSD) měla silného oponenta
- souhlasím s jeho jasným postojem k církevním restitucím, DPH, atd, atd.
- vysoké morální a sociální hodnoty
- nevěřím tomu, že by ho někdo ovládal
Na rozdíl od Schwarzenberga, kde neváhám ani na minutu, kým je ovládaný, kdo mu mocně ke křeslu pomáhá a kdo by z něj měl největší užitek. Schwarz. je dle mě plně pod mocí největšího mafiána v téhle zemi - Kalouska.
Druhá výtka je, že jeho nereprezentativní vlastnosti (mluva, spánek) nám budou dělat ve světě ostudu.
guru ty seš strašnej ignorant. Tady nejde o samotnou oposmlouvu, ale o konkretni veci co se děly a prochazelo to pravě proto že měli všude svoje lidi.
Tady maš konkretni kauzy na jednom stole:
Doplním podrobnosti o dalších kauzách.
Olovo: příprava materiálu který měl zdiskreditovat zemanovu odpůrkyni P. Buzkovou, vznikající přímo na úřadu vlády! Podobně tak připravovaná vražda novinářky sabiny slonkové.
D47: Přímo zemanuv majstrštyk kdy to nemuže svádět na svoje poradce. Přiklepnutí zakázky bez jakehokoli vyběrověho řízení jedné firmě za 125miliard. Která se později ukázala 2-3x předražená.
Aféra bamberg: ve zkratce Miliony pro čssd výměnou za ministerská křesla
Ještě dodám, že milošovu kampan v roce 1998 financoval miroslav šlouf- největší zemanuv kamoš, ktery založil spolek zemanovych kamaradu a financoval zemanovce.
Ted mu kampaň na 100% financuje taky (netransparentní kampan za polovinu co ostatní, ale je nejvíce videt).
Takže jestli po tomhle všem s čistým svědomím chcete volit Zemana, prosím. Mě to nevadí, aspon je vtipnej.
EDIT: a právě klausova amnestie sahá do teto doby viz H-system. Uvažte samy, kde je pravda.
knize byl v te debate strasnej - dej se vule bozi .. budu ho ale volit ..
nekde tady padlo, ze zeman je inteligentni - zeman je lhar a fabulator a samozrejme ze inteligentni je .. taky dokaze diky sve inteligency obelhat ty prostejsi z nas ;)
knize byl v te debate strasnej - dej se vule bozi .. budu ho ale volit ..
nekde tady padlo, ze zeman je inteligentni - zeman je lhar a fabulator a samozrejme ze inteligentni je .. taky dokaze diky sve inteligency obelhat ty prostejsi z nas ;)
Mýlíš se. Ono to není o inteligenci, jako spíše o hodnotách. A antipatiích.
Zeman Guruovi a jemu podobným imponuje protože to je alfa samec. Je chytrý, dominantní, vtipný, arogantní, demagog a populista. Díky tomu jsou ochotni přivřít oči nad nedostatky.
Kníže je starý a dostává docela na frak. Dost z nás ho volí ne proto že bychom ho milovali, ale protože alfa samci nám neimponují natolik abychom se z nich posadili na prdel. Další ho volí protože to jsou pravičáci a Zeman se uvádí jako kovaný levičák. Další ho volí protože chtějí změnu politiky (tak jako volili melouny, US, VV, ...).
Jinými slovy, kníže je volen hlavně těmi co nechtějí na hradě Zemana. Zeman je volen těmi co chtějí na hradě Zemana. Dost rozdílná motivace která ukazuje na to, jaká bída se nám do voleb přihlásila a proč Zeman dokáže tak válcovat.
No, ač má mi Zeman jistým způsobem imponuje svojí inteligencí a přehledem, tak bych nemohl podpořit někoho za kým stojí komanči. Nehledě k jeho strašné aroganci a nabubřelosti.
Pořád si myslím, že volby vyhraje Zeman (pořád lepší než nynější pan ješita na hradě).
Zkuste si na netu najít nějaké zahraniční články o Klausovi - není tam jediný pozitivní komentář.
I kdyz volit nepujdu (mezi tema dvouma mi neni blizky ani jeden, ani mensi zlo nevidim), tak v pripade Schwarzenberga budeme mit prezidenta, ktery to "vladnuti" bere vazne, vlastne to zna a bere to s nadhledem.
Nejak si nedovedu predstavit co to udela se Zemanem. Ten toho svoje arogantni zmrdovstvi bud povysi do statusu BUH anebo treba novorocni projev nebude, protoze novinari a tahle sebranka jsou proste podlidi, pod jeho rozlisovaci schopnost ..
PS: treba strasne vtipny bude, mit tu statni navstevu typu Nemecko, USA (cokoliv velkyho) a Zeman otevrene rekne, ze jsou uplny debilove. A ze to neni mozny o tom bych pochyboval :)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru