zdravé hubnutí

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - zdravé hubnutí  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> zdravé hubnutí
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Slyazer

PříspěvekZaslal: so leden 19, 2013 10:18 am    Předmět: zdravé hubnutí Odpovědět s citátem

Ahoj všem,
Výška 193, váha 97

Rád bych teď zdravě spaloval tuk, potřeboval bych zjistit pár věcí ohledně stravy.

Co se týče mého tréninku, posilovna 4x týdně , dvoufázový, do toho mám jednou týdně florbal , kde se snažím 2 hodiny běhat na maximum a každý den rotoped/box/aerobik . Cvičení na kardio mám opravdu hodně i pohybu. Spíš mám problém s jídelníčkem.

Chtěl bych se zeptat, je důležité dodržovat 2g bílkovin na 1kg váhy během shazování tuku? Protože pokud ty bílkoviny nevyužiji, tak se mi uloží do tuku do zásob ne? Nerad bych ztrácel svalovou hmotu

Dále jak s proteiňákem a tvarohem na noc? Kdybych si dával každy večer 250g odtučněného tvarohu + 30g proteiňáku 100% (80% real), je to špatně? A pokud jen samotný tvaroh?

Co bych měl konzumovat po takovém 1,5 hod dance aerobiku? Ovoce?

Dál jsem vyřadil všechny přebytečné cukry, co šly, nepiju, nekouřím. Momentálně jím 5x denně, pravidelně,

nástin toho co jsem měl ve středu
ráno 3 vejce
svačina 2 jablka
oběd 200g kuřecí se zeleninou
svačina 250g tvaroh + ovoce
večeře směs kuřecího masa a zeleniny

Doporučili byste mi prosím nějaká BCAA, která bych měl pořídit?

Jaká jsou základní pravidla pro to, abych neztrácel svalovou hmotu a zdravě hubl tuk? Co se týče jídla? Sacharidů, bílkovin?
Vím, že to je asi hloupý dotaz, ale neznám je.

Děkuji za jakoukoliv odpověď a radu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
FritzH

PříspěvekZaslal: so leden 19, 2013 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím jaký máš poměr svalové hmoty a tuku, ale příde mi že na tvou výšku je 93kg spíše na nabrání než na hubnutí :D každopádně ten jídelníček je uplně špatně...ke snídani bych dal více bílkovin a trocha pomalích sacharidu by se taky neztratilo a ta svačina je žalostná co máš ze dvou jablek krom lepšího trávení které zajstí kyselina obsažená v jablku?...myslím že k vzhledem tvé fyzické aktivitě bude stačit když vynecháš ty nejhorší kalorické bomby (bramůrky, alkohol, různé sladkosti) a budeš se normálně denně 5-6 stravovat :)

Jinak aby jsi redukoval zdravě tuky, je důležité aby jsi měl velký příjem bílkovin, což mužeš podpořit i nákým proteinem tobě bude bohatě stačit 85% WPC třeba od Extrifitu. a s Aminokyselinama mám dobré zkušenosti od stejnojmené firmy Hovězí BEEF AMINNO a nebo instantní BCAA též od Extrifitu :) ale chce to dávkovat pořádně, ne že si koupíš nejlevnější amina na trhu, budeš brát jednu tabletu deně :D samozřejmě jsou to jen doplnky, strava je prostě základ..dej si do kupy jídelníček a pak řeš doplnky

Naposledy upravil FritzH dne so leden 19, 2013 11:47 am, celkově upraveno 1 krát
8Shade

PříspěvekZaslal: so leden 19, 2013 11:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

FritzH napsal:
Nevím jaký máš poměr svalové hmoty a tuku, ale příde mi že na tvou výšku je 93kg spíše na nabrání než na hubnutí :D

On má 193 cm a 97 kg... takže takových 4-5 kg tuku by klidně shodit mohl...
FritzH

PříspěvekZaslal: so leden 19, 2013 11:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak řikám takle po slepu se to těžce určuje, muj sparing má 198cm váží 95kg a o redukci opravdu neuvažuje :D a to do cvičení hraje jen fotbal...a podle toho co píše Slyazer má té aktivity daleko více
7eVen

PříspěvekZaslal: so leden 19, 2013 12:04 pm    Předmět: d Odpovědět s citátem

Na tuto výšku bych doporučil 90kg, mám velmi podobnou výšku a taky usiluji o 90kg. bílkoviny/sacharidy si zpočítáš následovně: tvoji váhu, kterou chceš dosáhnout, např 90kg a vynásobíš to (pro sacharidy 2-3g), (pro bílkoviny 1 - 2g) a pro tuky (0,5g) na 1kg telesné hmotnosti. Ráno příjmi co nejvíc sacharidů a po obedě se stravuj převážně na bázi bílkovin.

Naposledy upravil 7eVen dne so leden 19, 2013 6:22 pm, celkově upraveno 1 krát
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so leden 19, 2013 12:33 pm    Předmět: Re: d Odpovědět s citátem

7eVen napsal:
Na tuto výšku bych doporučil 90kg, mám velmi podobnou výšku a taky usiluji o 90kg. bílkoviny/sacharidy si zpočítáš následovně: tvoji váhu, kterou chceš dosáhnout, např 90kg a vynásobíš to (pro sacharidy 2,3g), (pro bílkoviny 1-5, 3g) a pro tuky (0,5g) na 1kg telesné hmotnosti. Ráno příjmi co nejvíc sacharidů a po obedě se stravuj převážně na bázi bílkovin.

Co to sakra... kde si takový.... co?!
Slyazer

PříspěvekZaslal: so leden 19, 2013 4:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky všem moc za odpovědi :)

Moc mi to pomohlo.
Je pravda, že tuku mám na sobě dost a rád bych alespoň na těch 93.
minulý rok v únoru jsem byl na 123kg

Ještě jednou díky.
7eVen

PříspěvekZaslal: so leden 19, 2013 5:17 pm    Předmět: Re: d Odpovědět s citátem

eSko napsal:
7eVen napsal:
Na tuto výšku bych doporučil 90kg, mám velmi podobnou výšku a taky usiluji o 90kg. bílkoviny/sacharidy si zpočítáš následovně: tvoji váhu, kterou chceš dosáhnout, např 90kg a vynásobíš to (pro sacharidy 2,3g), (pro bílkoviny 1-5, 3g) a pro tuky (0,5g) na 1kg telesné hmotnosti. Ráno příjmi co nejvíc sacharidů a po obedě se stravuj převážně na bázi bílkovin.

Co to sakra... kde si takový.... co?!

fajn, tak mu řekni, kolik by měl brát sach/bilk/tuku? a ještě poprosím o nějaké odůvodnění
PS: prosím hlavně neříkej typické rady typu "hlavně dodržuj správnou životosprávu" "jez zdravě" "nejez smažené, sladke..." odpověz mi fakt hlavně ohledně těch sach/bíl/tuku
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so leden 19, 2013 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To víš že jo, já ti to řeknu a ty to pak budeš vědět taky.
Konec srandy. Nejdřív mi řekni, kde si přišel na ty čísla, pak se můžeme bavit dál. A to myslím všechny čísla (kde si přišel např. na tu ideální váhu, když si neviděl jeho stavbu těla a nic o něm dá se říct nevíš)
7eVen

PříspěvekZaslal: so leden 19, 2013 6:20 pm    Předmět: nn Odpovědět s citátem

citace:

aha, čili kdybys byl nejlepší kulturista of all time, tak pochopím, že svoje nejlepší myšlenky nechceš snáma zdílej, protože pak by ostatní toho využili a mohli tě na soutěži porazit.<=ale věřím, že to takhle není.
Čili, jednoduše ti řeknu, že nemám rád lidi, kteří něco opovrhnou a nenapíšou k tomu důvod popřípadně nějaký odkaz na netu. Já sem na tomto forum nový a jako nováček si mužu dovolit nechat si vysvětlit něco od starších/zkušenějších lidí - čili prosím...
Já neříkám, že to takhle je správně, nebo něco...ale pokud někdo něco nenapíše jako první, tak sem napiši svůj návrh - pak příjde někdo další, např ty a řekne mi, že to je špatně protože...a potom o tom diskutujem - během diskuze se pohádáme, pak musí přijít další rádce a přikloní se k někomu a takhle to funguje..je to diskuzní forum
ještě něco, mě napadlo přípsat
citace:

a co je špatne na tom, že všichni budou posilovat správně, a stravovat se spravně? nejde nám vše o tom, že chceme být zdraví? ten zkušenější by měl ať už např zadarmo, nebo za finanční obnos tomu méně zkušenějšímu poradit a pokud nechce - ani se do diskuze nezapojuje.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so leden 19, 2013 10:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska už nikdo nemá smysl pro humor, ach jo...
Ty hodnoty, které jsi napsal, než si příspěvek editnul, byly prostě špatné. Teď jsou jakž takž, ale uvádět gramy živin na 1 kg TH je mírně nepřesné, jednoduše takové doporučení nekoresponduje s referenčními relativní hodnotami živin při vyšším energetické příjmu.

Tudíž sacharidy kolem 50-60 %, bílkoviny 12-17 % a tuky 25-30 %, to jsou podíly z celkového energetického příjmu. Také se řeší energetická potřeba organismu, nelze ho totiž silně podhodnocovat, protože by jako sportovec ztrácel na výkonu a z dlouhodobého hlediska tím pádem i na výkonnosti. Proto se musí příjem důkladně zvážit, aby daný sportovec mohl v pořádku redukovat tukové zásoby, ale zachoval si zároveň svoji fyzickou zdatnost, ne-li ji zlepšoval.
7eVen

PříspěvekZaslal: so leden 19, 2013 11:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je sice pěkné, ale denně vidím, že chce někdo pomoct s jídelníček nebo tak, a nikdo tady nebere tak detailní pohled na věc jak by se mělo (jak píšeš) - to by se pak muselo prošetřit jak říkám detalněji a to by zabralo hodiny a hodiny.
předtím sem tam měl 1,5 - 3g b - to sem neupravil kvůli tomu, aby ses přestal tak strašně divit, ale protože sem se missclicknul. 3g b je pitomost pro začátečníka.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 9:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V jakým cca kalorickým deficitu se pohybovat při hubnutí?
shooter

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 10:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
V jakým cca kalorickým deficitu se pohybovat při hubnutí?

Zajdi na inbody test tam ti změří BMI a řeknou ti jak by se měl držet když hubneš. Mně to vychází mezi 2000-2600kcal (90kg) denně ne více či méně, jinak bych šahal do svalů kdybych byl pod.

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 10:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na inbody se Tě nějak ptají, jak máš velkej výdej skrze aktivity?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - zdravé hubnutí Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: